Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע OWS 10W40, מה רע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

thumb_1466090939216-0.jpg

http://ows-germany.com/product/ows-multilight-lxi-sae-10w-40/

High-performance light-running HC-Synthetic engine oil designed for use in modern passenger cars, with and without turbochargers. Advanced cleaning additives prevent engine deposits and sludge build-up for an enhanced engine life.

Specifications:

ACEA A3 / B3 / B4; API SN/CF; MB 229.1; VW 501 01 / 505 00

איפה הקאץ'?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לפי הפייסבוק שלהם הם נראים יותר סינגפור מגרמניה, אבל לא שזה רע. נראה legit ובמחיר טוב, איפה ראית את המחיר הזה ? אני רוצה גם...

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפי הפייסבוק שלהם הם נראים יותר סינגפור מגרמניה, אבל לא שזה רע. נראה legit ובמחיר טוב, איפה ראית את המחיר הזה ? אני רוצה גם...

אוטודיפו

פורסם

יש במלאי בכל הסניפים? כי ממה שראיתי הם מחזיקים רק יקרים, לפחות בחולון

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם
יש במלאי בכל הסניפים? כי ממה שראיתי הם מחזיקים רק יקרים, לפחות בחולון

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

תלוי על איזה סוג אתה מדבר, גם אני ראיתי את אותו מותג 5w30 סינטתי מלא ב100 ש"ח

פורסם

שום דבר לא רע. על פניו השמן יעשה את העבודה בכל רכב אשר הצמיגות הזו ואחד מהתקנים הנ"ל מתאימים לו.

עם זאת אני הייתי מוסיף עוד 40 שקלים ורוכש במקום שמן סינטטי מלא.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא יודע, אני חרד מעט משימוש בסינטטי מלא ברכב בן 16 עם מעל 200 אלף ק"מ

חשבתי פשוט לקנות ולשים בצד עד שיגיע הזמן לטפל ברכב, כי אחלה מחיר וזה (אפילו פרסטון שזה שמן אנונימי לכאורה עולה הרבה יותר מ50 שקלים לגלון..)

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ממה אתה חרד? שיתפוצץ המנוע?

מנוע משנת 2000 הוא מנוע מודרני שאין שום בעייה להשתמש בו בשמן סינטטי מלא. במקרה ה-כ-י גרוע תגלה שהוא צורך יותר שמן בהשוואה לשמן חצי סינטטי או מינרלי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ככל הנראה לא יתפוצץ אבל נזילות שיש כרגע (אטם מכסה שסתומים) ייתכן ויחמירו

או יתגלו נזילות חדשות שעד כה היו "סתומות" עם שמן מינרלי\חצי סינטטי שהשתמשו בו במשך 16 שנה

כרגע אין צריכת שמן, בשביל מה להיכנס להרפתקאות שסופן לא ידוע?

הגם שההפרש ל10W40 סינטטי מלא הוא לא ₪40

פורסם
שום דבר לא רע. על פניו השמן יעשה את העבודה בכל רכב אשר הצמיגות הזו ואחד מהתקנים הנ"ל מתאימים לו.

עם זאת אני הייתי מוסיף עוד 40 שקלים ורוכש במקום שמן סינטטי מלא.

מצטער איתמר, הפיאסטה שלי לא מסכימה איתך.

יד שניה, שנת 96 מנוע עם 123 אלף ק"מ.

החלפתי מ 15W-40 מינראלי ל 10W-40 "חצי סינטטי", הכל בסדר.

החלפתי ל 5W-40, סינטטי מלא מהמילה האחרונה מחברה ידועה ומוכרת הרכב התחיל לאכול שמן בטירוף, פיית האגזוז מאחורה נצבעה בשחור, הרכב התחיל להסריח מריח של זיהום אויר. הלכתי לטסט, נכשל בקריאת זיהום אויר.

החלפתי בחזרה ל 10W-40, האוטו לא אוכל אפילה טיפה של שמן.

אז השמנים החדשים הם מעולים אבל לא לכל מנוע. מאז, למכוניות ישנות אני משתמש בתקנים ישנים ולמכוניות חדישות אני משתמש בשמנים חדישים, הכל לפי המלצת היצרן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אם זה המצב אז כנראה שהמנוע שלך במצב לא משהו. שמן מנוע מלא לא יכול לפגוע במנוע בשום צורה. אנשים שחובים בעיות לאחר מעבר לשמן סינטטי זה רק בגלל שמצב המנוע שלהם לא להיט, עם כמה שנדמה להם שהם טיפלו בו כמו שצריך. נזילות, הזעות או שריפת שמן בהחלט יכולים להופיע אחרי מעבר לשמן סינטטי מלא, אבל זה לא כי השמן עשה את הנזק, זה בגלל שהוא מצליח לחדור ולחלחל במקומות ששמן חצי סינטטי או מינרלי לא הצליח לעבור קודם לכן.

בסטארלט 97' זצ"ל שלי (ששורשי המנוע שלה נעוצים אי שם בשנות ה 80) ועם 180,000 ק"מ השתמשתי בסינטטי מלא של רוייאל פרפל. לא הזיעה ולא שתתה גרם שמן ותמיד עברה טסט במכה הראשונה.

פורסם

זה לא רק המעבר לסינטטי מלא אלא גם המעבר לשמן בצמיגות 5W-40.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הנזילות לרוב יתחילו כאשר השמן חם, לא שהוא קר. לשמן 40 סינטטי מלא ושמן 40 מינרלי או חצי סינטטי יש בדיוק את אותה הצמיגות בטמפ' של 100 מעלות.

לשמן סינטטי מלא, מלבד יכולת החדירה והחלול הגבוהה יותר שלו, יש גם יכולת שחרור והמסת משקעים טובה יותר ביחס לשמן מינרלי או חצי סינטטי, מה שעלול לשחרר משקעים ישנים שעצרו נזילות או הזעות.

ברכב ישן כדאי להשתמש בשמני High Mileage שכוללים בין היתר תוספים שמנפחים ומחדשים אטמים ישנים, מה שבהחלט יכול לתרום לשקט תעשייתי מהכיוון הזה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הם קוראים לזה HydroCracked-Synthetic

חיפוש בגוגל מעלה דיונים נרחבים ביותר אודות "רמת הסינטטיות" של שמנים שנוצרו בתהליך הזה.

ממה שהצלחתי להבין חוקית מותר לפרסם אותם בתור סינטטי מלא מאחר ותהליך ההעשרה הופך אותם לכאלה, אם כי עדיין אבות-אבותיהם הגיעו מהאדמה.

מנגד יש הטוענים כי סינטטי "מלא" במובן הקלאסי של המילה זה שמן שמיוצר מpolyalphaolefin (PAO).

שורה תחתונה - ב50 שקלים לגלון (המבצע נגמר למיטב ידיעתי) כל הסמנטיקה הזאת מעניינת לי את השערות באף.

זה שמן "הכי טוב הכי זול" לרכב שעולה פחות מאייפון חדש, לא צריך להגזים.

• תוכן חדש...