Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דאצ'יה דאסטר החדשה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תלך לראות לבד. לא משנה מה כתבו כתבי הרכב. הה שמפריע לאחרים לא יפריע לך. אם אתה רוצה אותו כרכב לנסיעות בשטח ולא כרכב משפחתי יהיו לך דרישות אחרות. כך רק בחשבון שלרכב 3 כוכבי בטיחות .

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

כרגע נוהג על דאסטר 2x4 דיזל ידנית של העבודה, קיבלנו אותה עם 700 קילומטר על השעון, החליפה פיאט קובו ודי מקס(לשם השוואה).

יש לנו בחברה די הרבה דאסטרים(באזור ה20).

חיצונית האוטו נראה ממש טוב, וכאן בערך זה נגמר.

האוטו מרגיש זול, ואיכות החומרים בו בהתאם(מאוד מזכירה לי את המגאן דור ראשון).

ידית השליטה במערכת נראית כאילו היא לקוחה איפשהו משלהי שנות התשעים ובחלק גדול מהרכבים הפסיקה לתפקד באזור ה20k.

במערכת החוגה שולטת על מעבר בין התחנות ולא על הווליום(נשמע קטנוני אבל זה ממש מציק).

איכות החומרים בתא הנוסעים גרועה בלשון המעטה(רווחים בחיבורים, פלסטיקים זולים).

תנוחת נהיגה לא טובה(היעדר תמיכה צידית במושבים,הגה לא מתכוונן לעומק, מנגנון הגבהת המושב מרגיש שברירי מאוד).

ברוב הרכבים, ב30k החלו להידלק נורות אזהרה(לצערי לא זוכר באיזה תקלות מדובר).

לשם השוואה, הדי מקס עשה כ350k ללא בעיות מיוחדות.

אומנם כל הרכבים שימשו כרכבי עבודה, אבל הם נותנים תמונת מצב לא רעה לגבי העמידות של הרכב.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם
אשמח אם מישהו יוכל לתת לי חו"ד ממקור ראשון על הרכב. כל דבר שמציק לכם, או מרשים אותכם. אני מעוניין לשמוע גם על הבנזין, גם על הדיזל.

פחות נהיגת שטח, יותר כביש (ישמש בעיקר כרכב עבודה ולא כרכב פנאי).

היי,

מספיק שתיכנס לעמוד הפייסבוק של "קהילת דאצ'יה" - מאות נהגי דאסטר נמצאים שם, יוכלו לייעץ לך בצורה הכי אובייקטיבית.

תראה שם את הטיולים, ביצועי השטח וההנאה הגדולה שיש להם מהרכב.

פורסם

הייתה לנו דאצ'יה כזאת שכורה ברומניה, לא אתעסק במצב שלה,

אומר לטובה - צריכת הדלק בדיזל מדהימה. 1:21 בהחלט השגנו מהרכב הזה, אפשר להגיע בסוג של נסיעה משולבת, ברומניה הכבישים הבינעירוניים עוברים דרך כפרים, מה שמחייב כל הזמן האטות והאצות. למרות הכול, צריך הדלק לא פחות ממדהימה.

נוסף לכך, אותו מנוע עשה בקשקאי צריכה דומה באוטובהאן הגמרני במהירויות שאינן חוקיות בארץ ובפקקים בערים. כך שהמנוע הזה מאוד חסכוני.

זמינות הכוח במנוע הזה טובה, יצא לי לנהוג עליו ברנו, דאצ'יה וניסאן, כל עוד לא לוקחים אותו למה שהוא לא מיועד לו (נסיעה במהירויות גבוהות ממה שמותר בארץ בהרבה) הוא סוחב מצוין. באוטובהאן הוא נחנק באיזור ה180 קמ"ש ומגיע ל200 קמ"ש בקושי רב מאוד. לא רלוונטי לארץ.

לרעה - איכות החומרים אכן נמוכה יחסית ואי אפשר להתכחש לכך, אלצ'קו כנראה חובב דאצ'יה ולא אוהב את זה, אבל זה ידוע שהדאצ'יות הן בליל חלקים של רנו וניסאן, מהפשוטים והישנים שבהם. יש להם עוד מה לעשות כדי לשפר את איכות תא הנוסעים, הנדסת האנוש הזויה ללא ספק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

צופר בידית האיתות היה גם בפיג'ו 205 וב306... אחרי שמסתלבטים על הנדסת האנוש הצרפתית, מבינים כמה זה גאוני. ידית האיתות הרבה יותר נגישה כשהיד על ההגה מאשר צופר שמחייב הורדת של היד מההגה או מהגיר הידני.

עד היום אני מוצאת את עצמי עם האצבע השמאלית מתופפת על ידית האיתות בזמן נהיגה, מוכנה לצפירה שלא תקרה.

ב206 כבר יש צופר סטנדרטי, אבל מתגי החלונות החשמליים הקדמיים נמצאים ליד ידית ההילוכים... אחרי שבועיים של קללות התרגלתי, ואחרי נהיגה בכמה רכבים אחרים אני מבינה גם את הגאוניות שבזה. ברכב ידני הרבה יותר נוח לתפעל חלונות עם מתגים שנמצאים בקרבת מוט ההילוכים, ולא עם מתגים בידית הדלת שמחייבים עזיבה של יד שמאל את ההגה (עם גיר ידני זה משאיר את יד ימין עם יותר מדי אחריות).

בקיצור, לא כל מה שנוגד את הסטנדרטי הוא בהכרח מוזר, נחות או מעיד על הנדסת אנוש בעייתית.

עריכה אחרונה על ידי MiKa_P

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

גם אני חושב לקנות דאסטר, על אף שזה כנראה ייקח קצת זמן. אני דווקא מעדיף מכוניות פשוטות, ולכן בכלל לא הבנתי כל הדיבורים על איכות החומרים. הרי פלסטיק זה פלסטיק זה פלסטיק. מבחינה ארגונומית, אכן יש דברים מוזרים, כמו צופר על ידית איתות או ידית עוצמת המזגן ללא סימון. גם גיר 6 הילוכים לא רגיל לי, על אף שזה כנאה עניין של הרגל (מיקום ידית הילוכים בפנדה נראה לי מוזר עד WTF במבט ראשון, אבל מהר מאוד המיקום המסורתי הפך בעיניי למוזר).

לגבי צריכת דלק בגרסת דיזל - כמו שהבנתי, כאן מקבלים מספרים הרבה פחות מדהימים מ1:21. לא יודע למה זה קשור.

התיאור שהרכב מתחיל להתפרק אחרי 30 אלף ק"מ דווקא מעניינת. כמו שאני מבין, משתמשים פרטיים בארץ עדיין לא הגיעו למספרים אלו. מצד שני, ייתכן וזה שימוש בלתי סביר ברכב עבודה. בחו"ל דאסטר דווקא נחשב מאוד אמין - המשטרה בצרפת משתמשת בהרבה מהם בתור ניידות, ולפי סקר רחב בבריטניה, האמינות של דאסטר הרבה מעל מאזדה 3, הרבה טויוטות וגם כמה מרצדסים: http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/driver-power/95238/best-cars-to-own-driver-power-2016-results

פורסם

התיאור שהרכב מתחיל להתפרק אחרי 30 אלף ק"מ דווקא מעניינת. כמו שאני מבין, משתמשים פרטיים בארץ עדיין לא הגיעו למספרים אלו.

יש דווקא לא מעט חבר'ה שעברו את ה100K (כולל נהגי מוניות שטחנו אפילו הרבה יותר) ואף אחד לא התלונן על משהו.

לא לשכוח שהרכבים האלה כבר נוסעים שנים באירופה, רוסיה והכל בסדר גמור.

פורסם
היי,

מספיק שתיכנס לעמוד הפייסבוק של "קהילת דאצ'יה" - מאות נהגי דאסטר נמצאים שם, יוכלו לייעץ לך בצורה הכי אובייקטיבית.

תראה שם את הטיולים, ביצועי השטח וההנאה הגדולה שיש להם מהרכב.

נכנסתי לעמוד הפייסבוק, "קהילה סגורה" חייבים להיות חברים, ויתרתי.

פורסם

נשמע כמו "אוי אוי אוי", מי ישמע מכריחים אותך להיות חבר, יש שם מלא אנשים שרק מתעניינים אם לרכוש רכב כזה או אחר.

מה יש לך להפסיד?

או שתתרשם, תשאל את השאלות ותצא מהקבוצה

או שבסוף מי יודע אולי תחליט כן לרכוש רכב כזה ותישאר בקבוצה

• תוכן חדש...