Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה 2013. מאוורר ממשיך לעבוד זמן מה לאחר הוצאת המפתח.

raiden
שימו לב! השרשור הזה בן 3053 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לילה טוב!

ברשותי איביזה 2013, 1.4 בנזין.

שמתי לב לתופעה מוזרה. אחרי שאני מכבה את הרכב, מוציא את המפתח, המאוורר מקדימה ממשיך לעבוד כדקה ואז נכבה. זה לא קונסיסטנטי, פעם כן ופעם לא.

לא מצאתי שום מידע בעיברית לגבי זה. באנגלית אומנם אומרים שזה קורה כאשר הרכב נמצא בתהליך של dpf regeneration, שלפי הבנתי תקף רק למנועי דיזל, אך ברשותי מנוע בנזין!

תקלה או שזה צריך להיות ככה?

תודה ושבוע נפלא לכולם!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה הגיוני, כשאתה מכבה את המנוע, במיוחד בימים האחרונים שהטמפרטורות גבוהות, אין מה שיקרר את האוטו אחרי שאתה מכבה אותו אז המאוורר ממשיך לקרר את האוטו.

אני רק אציין שיש לי איביזה 1.6 שנת 2010 ולי אישית בחיים לא קרה שהמאוורר נדלק לאחר כיבוי האוטו אבל יכול להיות שזה קורה כי רוב הנסיעות שלי נגמרות אחרי נסיעה ארוכה בכביש מהיר ולא בנסיעה בתוך העיר, אז המנוע לא מגיע לטמפרטורות גבוהות אלא נשאר בטמפרטורת עבודה כל הזמן מה שלא מצריך קירור לאחר כיבוי המנוע.

רק כדי להיות בטוח, האם בדקת נוזל קירור אצלך באוטו והאם ברכב יש נוזל קירור מתאים? לפי השנה שלך אני מאמין שצריך להיות שם נוזל קירור אדום בתקן G13.

עריכה אחרונה על ידי ROEi1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואו, איזה מהירות של תגובה!

תודה רבה לשניכם!

ROEi1

תיקון קטן, המאוורר לא נכנס לפעולה אחרי הכיבוי, אלה עובד עוד לפני הכיבוי של הרכב ופשוט ממשיך לעבוד גם אחרי הכיבוי.

לגבי נוזל הקירור, את האמת לא בדקתי. הרכב אצלי חצי שנה והבעלים הקודם הראה לי ספר טיפולים, והרכב טופל כמו שצריך בנוזל ייעודי. כמו כן הרכב עבר טיפול וטסט גם אצלי, במוסך שאני סומך עליו. אז קשה לי להאמין שיש שם נוזל לא תקני, אבל בכל מקרה אעיף מבט!

תודה רבה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה מצב תקין, אצלי באיביזה 2015 קורה כשאתה נוסע בעיר בימים חמים (כמו היום) לאחר נעילת הרכב המאוורר המשיך לעבוד כ30 שניות

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לכל מנועי הזרקה ישירה והגדשת טורבו המודרניים יש שתי משאבות מים. אחת מיכנית ואחת חשמלית. החשמלית מקושרת לראש המנוע ולטורבו. כאשר המנוע חם מאד, לאחר כיבוי המנוע, משאבת המים החשמלית תמשיך לסחרר נוזל קרור בראש המנוע ובטורבו ולכן במקביל גם מאוורר הרדיאטור פועל, לפי הצורך.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לכל מנועי הזרקה ישירה והגדשת טורבו המודרניים יש שתי משאבות מים. אחת מיכנית ואחת חשמלית. החשמלית מקושרת לראש המנוע ולטורבו. כאשר המנוע חם מאד, לאחר כיבוי המנוע, משאבת המים החשמלית תמשיך לסחרר נוזל קרור בראש המנוע ובטורבו ולכן במקביל גם מאוורר הרדיאטור פועל, לפי הצורך.

מעניין, תודה!

בכל אופן, בפיג'ו 306 1600 שהיתה ברשותי אני די משוכנע שאין הזרקה ישירה / טורבו / משאבה חשמלית ובכל זאת המאווררים פועלים גם לאחר כיבוי המנוע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהחלט.

במנועים פשוטים ללא טורבו וללא

משאבות שמן או מים נוספות יצרנים גם מיישמים את הפונקציה הזו שנקראית Postcooling.

המנוע אומנם כבוי אבל עדיין מתקיימת סירקולציה איטית במערכת קירור, בגלל הפרשי טמפרטורה במערכת - נוזל חם שואף לעלות למעלה, נוזל קר שואף לשקוע למטה.

היה פה לפני שנים שירשור שמסביר את זה טוב יותר, חפש לפי ערך "מערכת קירור טרמוסיפונית.

הפונקציה תפעל אם בעת כיבוי מנוע טמפ' נוזל קירור הייתה מעל ערך מסויים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3053 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...