Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

26241b5d6412b1f7951b873982446643.jpg

אני מבין שכשהגיעו לידית הפנימית, תקציב הפיתוח נגמר [emoji2]

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ההפך, זה חלק מהעיצוב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כל המהות של האוטו הזה היא שהדברים האלה הם באמת פיצ'רים ולא באגים.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא מבין היכן הבעיה שלך עם הידית הפנימית.

משענת מרפק והזרוע מאד נוחה ואיכותית, ידית טריקת הדלת מאד נוחה איכותית ויפה בעיצוב רטרו נהדר, ידית פתיחת הדלת ממוקמת היטב ומאד נוחה לשימוש.

אתה כנראה רגיל לעיצוב השאבלוני שבו ידית טריקת הדלת בולטת מהדלת ועשויה דמוי צינור פלסטיק אלכסוני חלול עם קישוט כזה או אחר.

כל הכבוד למעצב הגאוני של הקקטוס שיצא מהקופסה השאבלונית.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם (נערך)
בדיוק, השוואה לא רלוונטית.

אתה לא ממליץ או לא ממליץ על רכב לפי פרמטרים של השכרה...

הקקטוס אינה ממש משפחתית. יותר בכיוון של סופרמיני גדולה או תת משפחתית. למרות המדבקה של C4 Cactus מדובר בנגזרת של C3.

ואני חוזר שוב, וזו לא התקפה אישית, אבל אתה מתעדף לא נכון, ע"י נתינת משקל שגוי לבעיה ופתרונה.

למשל, כשהמלצת על סלולרי. היתה בעיה עם notifications שלא קופצות. בעיני זו בעיה מהותית בתפקוד של סלולרי. זו כל המטרה שלו, לקשר. אם הוא לא עושה את זה, הוא לא טוב. אני צריך לדעת שחיפשו אותי.

לעומת זאת ציינת ממש לחיוב את העובדה שהוא עובד חלק ימים רבים ללא restart. זה ממש לא מעניין, כי מה הבעיה לעשות restart פעם ביום?!

אמנם סטיה מהנושא, אבל ציינתי שעניין ההתראות נפתר על ידי הגדרה נכונה, שלא באה מהקופסא. והתקופה הארוכה בה המכשיר פעל ברציפות מצביעה על יציבות מערכת ההפעלה, יציבות שבה לא נתקלתי מעולם, כולל באנדרואיד נקי של נקסוס ומוטו G ו-E.

ונחזור לקקטוס.

חשוב, סבבה.

(1) מזוודה זה לא דבר סטנדרטי.

(2) נופש משפחתי זה שימוש מאוד נדיר.

לדרישה שלך את צריך רכב יותר גדול מקטגוריה יותר יקרה. זה יעלה לך 20-30 אלף ש"ח (לסיאט לאון, למשל, שהיא ממש מרווחת).

יותר זול לארוז בתיק גמיש, שכן ייכנס בתא המטען, הלא כן?!

או מזוודות עם פרופורציות אחרות.

לקנות צ'ימיגג, גם אפשרות.

אז אם אתה צריך יותר שטח טעינה ביומיום, אין לי ויכוח איתך. אבל כל זמן שלא, אתה מתייחס לבעיה לא מהותית, כי היא פתירה, ובזול. הרבה יותר זול מ-20 אלף ש"ח.

לא רוצה לעבור את המהירות המותרת, קל לשים התראה קולית כשמגיעים אליה.

אז אם אתה אומר שתנוחת הנהיגה לא נוחה לך - זה ממש קריטי בעיני, כי אתה יושב ברכב 100% מהזמן בו אתה נוהג...

כל שאר הפאולים שציינת, הן פשוט זוטות חסרות משקל מהותי.

שטח הובלה זה לא רק לטיול משפחתי. זה מקום להושבת כל בני המשפחה גם בנסיעה קצרה (לא ניסיתי בקקטוס, הייתי בהרכב של זוג), זה קניה שבועית בסופר (נפח של תא מטען של הקקטוס הוא, לפחות תאורטית, המינימום הדרוש לי), ישיבה נוחה ויכולת לקרוא את לוח המחוונים זה קריטי. והפעלה נוחה של מערכות הרכב בלחיצת כפתור גם היא קריטית, עניין של בטיחות. ברכב סטנדרטי המזגן או הרדיו מופעלים בלחיצת כפתור, בקקטוס זה מצריך שורה לא קצרה של פעולות שמסיחות את דעתך מהדרך.

אין ספק שהקקטוס מהווה חידוש מרענן בנוף הרכב. אבל הוא זקוק למקצה שיפורים, חלקו בדברים טריויאליים כמו כוונון ההגה והמושבים, חלקו יותר מעמיק כמו הפטרות מלוח המגע לטובת כפתורים פשוטים. ד"א - כבר היינו בסיפור הזה עם לוחות מחוונים דיגיטליים שנכשלו והיצרנים חזרו ללוחות אנלוגיים. לגבי הצד המיכאני אני בכלל לא רוצה לדון כיון שנהגתי בדגם שאינו נמכר בארץ בתנאי כביש שונים לחלוטין מאלה שלנו - אבל גם בעניין זה היתה לי בעיה, למשל בור בהילוכים במהירויות החיוניות 60 ו-80 קמ"ש. לפחות הרכב היה חסכוני להפליא.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

היום הזדמן לי לנהוג בגרסאות הטורבו בנזין והדיזל - אוטו מתוק!

אהבתי יותר את הטורבו בנזין, בגלל האופי העדיף של המנוע (יש לו סאונד מדליק) והאף הפחות כבד. העיצוב הפנימי מקסים ומקנה למכונית טונות של אופי. המתלים מכויילים היטב, ולמכונית התנהגות כביש הדוקה יחסית, תוך שילוב של נוחות נסיעה צרפתית של פעם. המושבים נהדרים. למרות שהיא לא בסגמנט C (משפחתיות קומפקטיות), היא מציעה מרווח מצויין לנוסעים. תא המטען אמנם עמוק ופחות נח להעמסה, אך הוא מציע נפח מכובד. גם מעט הפאלטות בתא הנוסעים עוברים בחיוך.

בתמחור שלה בארץ מדובר בחבילה מנצחת. דוז פואה!

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

נהגתי היום באירוע של לובינסקי על הקקטוס דיזל.

ממש נחמדה, כמה חסרונות ששמתי לב אליהם.

במהירות של מעל 100 קמ''ש ישנם רעשי רוח מאחורה, והם מורגשים מאוד, מקדימה כמעט ולא מורגשים.

בנוסף, משהו עם התנוחת נהיגה ברכב הזה לא הסתדרה לי, אולי זה בגלל הצורה של הדאשבורד.

בחור נוסף שנהג עליה לפני שם לזה.

עם כמה שאני אוהב אותה, מרגישים שבכמה מקומות מעט חסכו, כמו פתח למזגן בצד נוסע.

הפלסטיקים שאחוזים בהם מעל החלונות לא היו.

ישבנו ארבעה אנשים ברכב, ולא הרגיש לי צפוף.

לדעתי הוא מדלג ועובר על בורות בצורה לא רעה בכלל ובצורה שדי אופיינית לצרפתיות.

מאוד אהבתי את המנוע הזה (1.6 HDI) מרגישים את המומנט שלו כבר יחסית בסל''ד נמוך.,זה מעולה שצריך להאיץ מהר,

ובס''כ זה כיף.

אם אני זוכר נכון הייתה תלונה עליו או על ה-208 דיזל על כך שההכנסה של ההילוכים היא ארוכה.

זה באמת נכון, אבל לא משהו שלא מתרגלים אליו תוך דקה לכל היותר.

לדעתי הוא נותן תמורה טובה לכסף.

מאוד אהבתי את העיצוב שלה, סוג של חייזר שקיים משגל עם מזוודה וזה הילד שלהם.

רועי

פורסם

:roflmao:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
ה. זוכר עוד את ארשת הגיחוך אצלי על העדר מקום לספלים, או טסות מפלסטיק במקום חישוקים קלים, כסיבות בשלהן אנשים עזבו אוטו מצוין, אלא שהם כמובן צודקים ואני הטמבל שמחליט בעבור אחרים מה חשוב ומה לא.

אני לא מתווכח עם הדגש עם מה שחשוב או לא.

זה לא מה שכתבתי.

אני מתייחס לסוגיות שהעולו, והן פתירות בהרבה פחות כסף מלקנות רכב אחר, שכן עונה לדרישה.

אם מישהו לא קונה רכב כי הוא מכוער בעיניו, זו סיבה עניינית. רגשית אולי, אבל עניינית.

לא לקנות רכב, כי יש לך בעיית הטענה, אבל בעצם אין... זו אומר שאין סיבה.

אנחנו רצינו מאוד את הקקטוס, כל כך רצינו שאישתי שלא נוהגת אמרה שהיא תיהיה מוכנה לנהוג בו, אבל בגלל תא מטען יחסית קטן, ולא נוח להעמסת דברים ( עגלת תינוק בקושי נכנסת, עם מזוודות גם קשה), נפסל הרכב.

קשה לי להבין איך קשה לשים עגלה בקקטוס. ירדתי עם קליאו Mk1 לאילת, זוג עם תינוקת + עגלה + לול מתקפל.

ירדתי לאילת בלאון עם שלושה אנשים (אחת עם צ'ימידן לחודש מילואים), שני זוגות אופניים (גלגלית מפורקים) וגם שתי כלבות (קטנה ובינונית). הכל בפנים.

אני קניתי לקקטוס מנשא גג לאופניים, כי חשבתי שלא ייכנסו. נכנסים. שניים, עם גלגלי 29".

כאילו, מה אתם סוחבים לחופשה?!

שטח הובלה זה לא רק לטיול משפחתי. זה מקום להושבת כל בני המשפחה גם בנסיעה קצרה (לא ניסיתי בקקטוס, הייתי בהרכב של זוג)

שלושה מבוגרים מאחור - קשה.

גם הספסל קצת קצר ולא מתאים לגבוהים לנסיעות ארוכות.

אם יש שני ילדים + בוסטרים וצריך גם מקום למטען, גם גבולי ביותר עד לא מספק. בסופו של דבר, הקקטוס היא סופר מיני מוארכת.

זה קניה שבועית בסופר (נפח של תא מטען של הקקטוס הוא, לפחות תאורטית, המינימום הדרוש לי)

קנייה שבועית בסופר לא נכנסת לך בקקטוס?!

כמה אנשים אתם מאכילים בבית, שהבגאז' עם מושב מתקפל הוא גבולי לקנייה בסופר?

לי), ישיבה נוחה ויכולת לקרוא את לוח המחוונים זה קריטי.

זה ממש קריטי. אם תנוחת הישיבה לא טובה, כל האוטו לא שווה קנייה. אין ספק.

כאן כל אחד והגובה/פרופורציות שלו.

זה שההגה לא מתכוון - זו אכן מגבלה ואני יושב נוח, אבל פחות קרבי ממה שאני בד"כ אוהב ורגיל

בצד החיובי, לי המושב מאוד מאוד (מאוד) נוח. בצירוף המתלים ומשענות היד, זה הופך את הנהיגה היכן שאני נוהג (ת"א) להרבה יותר נוחה ונעימה.

וזו הפואנטה של הקקטוס, הוא ה-רבה יותר נעים לנסיעה מהתחרות (כל זמן שאתה יודע להגיע לתנוחת נהיגה טובה).

והפעלה נוחה של מערכות הרכב בלחיצת כפתור גם היא קריטית, עניין של בטיחות. ברכב סטנדרטי המזגן או הרדיו מופעלים בלחיצת כפתור, בקקטוס זה מצריך שורה לא קצרה של פעולות שמסיחות את דעתך מהדרך.

קודם כל, אודיו מפעילים מההגה (אצלי גם מהסלולרי). לא צריך את המסך.

המסך יכול להיות על תצוגת המזגן, שגם איתו (לפחות אני) לא מתעסק תדירות. תחילת נסיעה מקסימום איוורור, ואחרי זה מאזנים.

אחרי כמה ימים עם האוטו, כבר לא צריך אפילו לחפש את הכפתור הוירטואלי עם המבט. זה טבע שני.

סלולרי אני מניח שגם כך אתה לא מתפעל בנהיגה.

non issue, לגמרי.

בתמורה, לעומת זאת, אתה מקבל את כל מרחב הפנים המצויין מלפנים, והתכנון החכם והנעים שלו.

שווה.

בסופו של דבר הנקודה היא שאפשר לקנות מכונית עם כפתורים וקצת יותר מרחב, ולקבל רכב עם ביצועים פחות טוב, שהוא פחות נעים לנסיעה (ולא נגעתי בכלל בכל עניין העיצוב והמיוחדות).

מכיוון שרכב הוא קודם כל דבר שצריך לזוז טוב ממקום למקום, אני קונה את הרכב שנוסע הכי טוב לתקציב (נוסע, זה כולל תנוחת ישיבה ותקציב זה עלות כוללת), והוא מספיק גדול לשנע את מה שצריך. כל השאר, זה דברים שהם בשוליים.

לגבי הצד המיכאני אני בכלל לא רוצה לדון כיון שנהגתי בדגם שאינו נמכר בארץ בתנאי כביש שונים לחלוטין מאלה שלנו - אבל גם בעניין זה היתה לי בעיה, למשל בור בהילוכים במהירויות החיוניות 60 ו-80 קמ"ש. לפחות הרכב היה חסכוני להפליא.

גירסת הטורבו בנזין לא חסרה כלום מבחינת ביצועים. הרכב לא מהיר אבל זריז לכל שימוש סביר.

מכונית שעושה 0-100 ב-12 שניות, זה לא לסבלנות שלי, למשל.

אבל החיסרון הכי גדול של הקקטוס זה שהוא ידני. אני במיעוט שאוהב ידני, אבל אין ספק שלשימוש עירוני (שזה הייעוד העיקרי של הקקטוס, למרות שהוא משייט טוב מאוד), זה חסרון ענק לרב האנשים, בייחוד עם מנוע כ"כ גמיש וידידותי מבחינת מומנט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
שטח הובלה זה לא רק לטיול משפחתי. זה מקום להושבת כל בני המשפחה גם בנסיעה קצרה (לא ניסיתי בקקטוס, הייתי בהרכב של זוג), זה קניה שבועית בסופר (נפח של תא מטען של הקקטוס הוא, לפחות תאורטית, המינימום הדרוש לי)

אצלי קניות שבועיות (זוג +2) נכנסות גם בתא המטען של הפיקנטו. אמנם ממלאות אותו לגמרי, אבל הסיכוי שאזדקק בפתאומיות לעוד כמה ליטרים בדרך מהסופר לבית לא גבוה.

ישיבה נוחה ויכולת לקרוא את לוח המחוונים זה קריטי. והפעלה נוחה של מערכות הרכב בלחיצת כפתור גם היא קריטית, עניין של בטיחות. ברכב סטנדרטי המזגן או הרדיו מופעלים בלחיצת כפתור, בקקטוס זה מצריך שורה לא קצרה של פעולות שמסיחות את דעתך מהדרך.

עניין הישיבה בקקטוס סובל בעיקר מהגה שלא מתכוונן לעומק, יתר טווחי הכיוונון בסדר לדעתי. לגבי מסך המגע - רוב הפעולות השוטפות, כמו שאמרו, מבוצעות מההגה ולמסך נשארה רק בקרת האקלים, שזאת לא פעולה שאי אפשר לחכות לעצירה או רמזור בשבילה.

נהגתי היום באירוע של לובינסקי על הקקטוס דיזל.

היה נעים להכיר!

ממש נחמדה, כמה חסרונות ששמתי לב אליהם.

במהירות של מעל 100 קמ''ש ישנם רעשי רוח מאחורה, והם מורגשים מאוד, מקדימה כמעט ולא מורגשים.

לדעתי זה בשל אופן פתיחת החלונות.

בנוסף, משהו עם התנוחת נהיגה ברכב הזה לא הסתדרה לי, אולי זה בגלל הצורה של הדאשבורד.

בחור נוסף שנהג עליה לפני שם לזה.

כמו שכתבתי, לדעתי זה בגלל שההגה לא מתכוונן למרחק.

ישבנו ארבעה אנשים ברכב, ולא הרגיש לי צפוף.

לדעתי הוא מדלג ועובר על בורות בצורה לא רעה בכלל ובצורה שדי אופיינית לצרפתיות.

מאוד אהבתי את המנוע הזה (1.6 HDI) מרגישים את המומנט שלו כבר יחסית בסל''ד נמוך.,זה מעולה שצריך להאיץ מהר,

ובס''כ זה כיף.

לא רק שהוא לא מרגיש צפוף, הוא מושך כמו קטר עם 4 גברים באוטו. עוד אהבתי את זה שלא שומעים את הדיזל בפנים, אלא רק בחוץ.

משפט לפנתיאון!

אבל החיסרון הכי גדול של הקקטוס זה שהוא ידני. אני במיעוט שאוהב ידני, אבל אין ספק שלשימוש עירוני (שזה הייעוד העיקרי של הקקטוס, למרות שהוא משייט טוב מאוד), זה חסרון ענק לרב האנשים, בייחוד עם מנוע כ"כ גמיש וידידותי מבחינת מומנט.

זאת בדיוק הסיבה שיש לי היום פיקנטו בבית ולא קקטוס, אשתי לא הסכימה לידני בשום אופן. לכשתופיע פה גרסת ה-1.2 טורבו אוטומט, אם תתומחר באותה רמת סבירות כמו היום, לדעתי תעוף כמו לחמניות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שמישהוא בבקשה יסביר לי איפה הבעיה בתא המטען:

citroen-cactus-boot.jpg

Citroen-C4_Cactus-2015-1600-3d.jpg

Citroen-C4_Cactus-2015-1600-3e.jpg

c20801s-citroen-cactus-14-car-bags-2.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הבעיה היא בשפת ההטענה הגבוהה ובהיעדר תאים לחפצים קטנים. בנפח ובשטח הפנים, לדעתי לפחות, אין שום בעיה. אני הייתי מסתדר עם תא מטען כזה בקלות ומסתדר אתו יופי בג'ולייטה (כולה 2 ל' יותר מהקקטוס).

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תא מטען זה דבר מאוד טריקי. הנפח הוא רק חלק מהסיפור, המבנה הוא חלק לא פחות חשוב. היחס בין הגובה לעומק, רוחב בתי הגלגל, זוית הגב של המושב האחורי, כל מיני התקנים שנמצאים בו. לגולף 2011 ששכרתי בספרד נפח תא מטען 350 ליטר, לקקטוס ששכרתי לפני נה 348. נראה הבדל זניח - אבל משום מה הסתדרתי הרב ותר טוב עם תא מטען של הגולף.

נחזור כמה פוסטים לאחור - הקניה השבועית אצלנו ענקית. לאחרונה קרו לאשתי שני דברים - האחד הוא שעברה מה-SX4 (נפח תא המטען מעל 500 ליטר) לסויפט (נפח תא המטען קצל מעל 200). השני הוא שינוי במפת הסופרמרקטים בנשר. התוצאה - במקום לערוך קניה שבועית אחת גדולה שמילאה את ה-SX4 מפצלת את הקניה ל-2-3 מנות. בסופו של דבר מה שממלא את תא המטען אלה כמה פריטים נפחיים - שישיות\שמיניות קולה, חבילות נייר טואלט ועוד כמה פריטים. כאשר לא קונים את אלה גם 200 ליטר מספיקים. כאשר יש מבצע וקונים כמה חבילות - גם 500 הופכים צפופים. וכיון שמדובר בפריטים שימושיים (למרות ירידה בצריכת המשקאות המוקפצים) יש להם משמעות בהובלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...