Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה נרשמתי כעוסק פטור ועיקר התעסוקה שלי היא מכירות בחו"ל.

את רוב המוצרים שאני מוכר אני מוכר בדרופ שיפינג.

התעוררו מלא שאלות על הסיבוך שבניהול החשבונות שלי.

ביניהן - כאשר אני מוציא קבלה על כל עסקה אני אמור להמיר את סכומה לשקלים כשבמקור אני מקבל אותה בדולרים.

להבנתי - הסכום אמור להיות מומר לפי שער בנק ישראל יציג, אך עם זאת כשאני מושך את הכסף לחשבון הבנק שלי פייפאל ממירים את הסכום ע"פ השער הדמיוני שלהם, שנמוך בכ0.15 ש"ח.

האם אני יכול לעשות קבלות ולהמיר את הסכום לשקלים ע"פ שער פייפאל ? אם לא, איך אני בעצם מדווח על ההפרש בשערים ? שכן הקבלה בסוף על סכום גבוה יותר ממה שנכנס לחשבון הבנק שלי בפועל.

כמו כן, האם כדי לחסוך הכל ניתן פשוט באופן מרוכז לעשות קבלה ביום בו אני מושך סכום כסף לחשבון הבנק שלי במקום לעשות קבלה על כל עסקת איביי בנפרד?

כלומר -

נניח וקונים ממני 10 מוצרים לאורך תקופה של 10 ימים. הצטבר סכום של 500$ בפייפאל שלא משכתי עדיין לחשבון הבנק.

אחרי עשרת הימים החלטתי למשוך את הכסף לחשבון הבנק שלי, הכסף מומר לשקלים ומועבר.

ברגע שהכסף נכנס לחשבון הבנק שלי אני עושה קבלה על הסכום הכולל שנתקבל בשקלים.

אפשרי או חייב לעשות קבלה על כל עסקה בנפרד ?

שאלה נוספת -

את כל המכירות שלי אני עושה בדרופ שיפינג, כך שעל כל מכירה יש גם הוצאה של הקנייה של המוצר.

האם ניתן להגיש לרואה החשבון פשוט דו"ח מהספק שלי שמכיל את כל הקניות שלי ?

קביל ?

כמו כן, כל הסכומים שם נקנו מן הסתם בדולרים ולא בשקלים. גם לדיווח ההוצאה אצטרך להמיר לשקלים ?

כנ"ל לגבי עמלות פייפאל ואיביי.

אני כלכך מתוסבך. אשמח מאוד לקצת הכוונה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

מניסיון, קח רואה חשבון.

וקח אחד טוב, לא אחד שיעשה עבודה חאפרית ואז ישאיר אותך להתמודד לבד מול מס הכנסה.

מניסיון של אחד שהפסיד בשלוש שנים 17000 ש"ח בגלל טעויות של רואה חשבון אידיוט.

תשאל אותו כל מה שאתה יכול ותעבור איתו על ההתנהלות של העסק והפרטים הקטנים.

אל תעשה את זה לבד כי אתה תסתבך והעסק שלך יקרוס.

פורסם

שלום אלון,

אני מציע שתיוועץ עם רו"ח. יש כאן מספר עניינים:

פאיפאל - האם מדובר בחשבון פאיפאל עסקי או פרטי? אם מדובר בפרטי, אז היתרה נשמרת בו בסוף החודש ואז למעשה מדובר בחשבון בנק לכל דבר ועניין, ואתה חייב לדווח מיידית על כל הכנסה עסקית בו. לעומת זו, אם מדובר בחשבון עסקי, היתרה נשלחת אוטומטית כל סוף חודש לחשבון הבנק שלך ולא מצטברת בחשבון פאיפאל. במקרה כזה, אתה יכול להוציא קבלה אחת ברגע שאתה מקבל את התשלום לחשבון הבנק שלך.

הוצאות דולריות - אפשרי, אני מניח שהרו"ח כבר יבצע את ההמרה לש"ח על פי השער היציג של יום העסקה.

חישוב שערי מט"ח - אנחנו משתמשים בתוכנת icount.co.il (עלות של 99 ש"ח + מע"מ לשנה כמדומני לכל חברה), והיא כבר מושכת אוטומטית את השערים היציגים מבנק ישראל. אגב, אתה חייב להוציא קבלות אך ורק עם תוכנה שמאושרת על ידי מס הכנסה.

No worries 8)

פורסם
שלום,

לאחרונה נרשמתי כעוסק פטור ועיקר התעסוקה שלי היא מכירות בחו"ל.

את רוב המוצרים שאני מוכר אני מוכר בדרופ שיפינג.

התעוררו מלא שאלות על הסיבוך שבניהול החשבונות שלי.

ביניהן - כאשר אני מוציא קבלה על כל עסקה אני אמור להמיר את סכומה לשקלים כשבמקור אני מקבל אותה בדולרים.

להבנתי - הסכום אמור להיות מומר לפי שער בנק ישראל יציג, אך עם זאת כשאני מושך את הכסף לחשבון הבנק שלי פייפאל ממירים את הסכום ע"פ השער הדמיוני שלהם, שנמוך בכ0.15 ש"ח.

האם אני יכול לעשות קבלות ולהמיר את הסכום לשקלים ע"פ שער פייפאל ? אם לא, איך אני בעצם מדווח על ההפרש בשערים ? שכן הקבלה בסוף על סכום גבוה יותר ממה שנכנס לחשבון הבנק שלי בפועל.

הקבלה צריכה להיות על הסכום שקיבלת בדולר, לפי שער ייציג. בעת ההמרה, עליך לרשום את הוצאה או ההכנסה שמתהוות לך לפי ההפרש בין השער שאותו רשמת בקבלה לבין השער שבו אתה ממיר בפועל.

כמו כן, האם כדי לחסוך הכל ניתן פשוט באופן מרוכז לעשות קבלה ביום בו אני מושך סכום כסף לחשבון הבנק שלי במקום לעשות קבלה על כל עסקת איביי בנפרד? לא

כלומר -

נניח וקונים ממני 10 מוצרים לאורך תקופה של 10 ימים. הצטבר סכום של 500$ בפייפאל שלא משכתי עדיין לחשבון הבנק.

אחרי עשרת הימים החלטתי למשוך את הכסף לחשבון הבנק שלי, הכסף מומר לשקלים ומועבר.

ברגע שהכסף נכנס לחשבון הבנק שלי אני עושה קבלה על הסכום הכולל שנתקבל בשקלים.

אפשרי או חייב לעשות קבלה על כל עסקה בנפרד ?

שאלה נוספת -

את כל המכירות שלי אני עושה בדרופ שיפינג, כך שעל כל מכירה יש גם הוצאה של הקנייה של המוצר.

האם ניתן להגיש לרואה החשבון פשוט דו"ח מהספק שלי שמכיל את כל הקניות שלי ?

קביל ? שאל אותו. עדיף.

כמו כן, כל הסכומים שם נקנו מן הסתם בדולרים ולא בשקלים. גם לדיווח ההוצאה אצטרך להמיר לשקלים ? כן

כנ"ל לגבי עמלות פייפאל ואיביי.

אני כלכך מתוסבך. אשמח מאוד לקצת הכוונה.

אתה בהחלט זקוק להכוונה. מצא לך ליווי מקצועי. זו העיצה הכי חשובה שאתה מקבל בשרשור הזה. התשובות שרשמתי לך (אשר אינן תחליף לייעוץ) הן לא מספיקות על מנת להתנהל נכון.

ראה באדום.

פורסם (נערך)

תודה לכל המגיבים.

התייעצתי עם רואה החשבון, אמר שניתן עבורי לעשות המרה לפי שער פייפאל. בחשש אך בהסתמכות עליו (רואה חשבון ותיק שעובד עם חברות גדולות) אני יעשה זאת ויקווה לטוב.

עריכה אחרונה על ידי AlonBar

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
תודה לכל המגיבים.

התייעצתי עם רואה החשבון, אמר שניתן עבורי לעשות המרה לפי שער פייפאל. בחשש אך בהסתמכות עליו (רואה חשבון ותיק שעובד עם חברות גדולות) אני יעשה זאת ויקווה לטוב.

מה זה אומר המרה לפי שער פייפאל?

קיבלת היום 100 דולר ועוד שנה המרת אותם לשקלים . מה הרישום שהומלץ לך לרשום?

• תוכן חדש...