Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשרשור הזה, החלטתי שחיים פעם אחת ואני רוצה להגשים חלום (נוסף) ולצאת להתחרות ברכב שהוא אייקון עבורי. אז התחלתי לחפש סקייליין.

אחרי קצת מחקר התחלתי להבין שמרבית הרכבים כאן יקרים, עברו התעללות או חלודים (לפעמים הכל יחד).

בעצתו (או שמא בדרדור) של מירן, התחלתי לבדוק את האפשרות של יבוא. הרי אם עברתי את המכשולים בארץ, שוודיה קטנה עליי.

תהליך היבוא על פניו עושה רושם של משחק ילדים לעומת מדורי הגהינום שמעבירים יבואן בארץ, אז החלטתי ללכת על זה.

ניסיתי למצוא אקזמפלר נקי, בלי תאונות או חלודה. מתוחזק ועם ק"מ נמוך, אפשרות לשיפורים בטעם טוב.

ואז נפלה לי הכלה:

DSCN6436.jpg DSCN6453.jpg

מדובר בניסאן סקייליין R33 לאחר מתיחת הפנים (Spec 2), תת דגם GTS-T.

אמנם לא GT-R, אבל מדובר במועמדת טובה עם נגיעות בטעם טוב שיאפשרו לי להתחיל את חיי המסלול בצורה קלילה וזולה (יחסית, כן?:roll:), כולל הסתגלות להגה ימני עבור מסלול- כך שאם לא הצלחתי להסתגל, וקשה לי להאמין שלא אסתגל, לפחות לא נפלתי במחיר של GTR.

יש שיגידו שגם ההנעה האחורית מהווה יתרון לעומת הכפולה, מאחר והיא קלילה יותר ומאפשרת השתתפות בתחרויות דריפטים.

בקצרה:

כמו שאמרתי סקייליין R33 שנתון 97, עם 121K ק"מ על השעון. מטופלת ונקיה, ללא חלודות או תאונות.

מנוע 2.5 בעל 6 ציל' בטור, מוגדש ועל הנייר מפיק 250 כ"ס (על הנייר כי טוענים שהרכבים האלו יצרו יותר כ"ס במקור).

ידני בעל 5 הילוכים, הנעה אחורית עם דיפרנציאל מוגבל החלקה V-LSD.

שיפורים- קוילאוברים Tein Advance, צנרת טיטניום Trust (מותג של Greddy), בלמים קדמיים עם קליפר Endless בעל 6 בוכנות על דיסק בגודל של GTR ועוד כמה נגיעות.

DSCN6455.jpg DSCN6465.jpg DSCN6446.jpg

זמן הגעה המשוער הוא 20.6 בנמל גטבורג. אלה יהיו חודשיים ארוכים...

עדכונים ותמונות נוספות בקרוב. עד אז, פתחתי דף אינסטגרם יעודי שבו אעדכן בתמונות מתהליך היבוא, הכנה למסלול וכמובן ימי מסלול.

מוזמנים לעקוב ב instagram.com/maorgoesracing

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בשעה טובה ובהצלחה!

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זו זאת עם השאסי, כן, מכיר אותה. עומדת כבר שנתיים.

מאיפה אתה מייבא אותה, וספר קצת על התהליכים והמכשולים ככל שיש כאלה.

אה, ותמות.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
זו זאת עם השאסי, כן, מכיר אותה. עומדת כבר שנתיים.

אה, ותמות.

מצטרף לאיחולים ולברכות...

תתחדש.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם (נערך)

R32\R33 הנעה אחורית עם סוואפ של RB26DETT זה חלום חיי, בבקשה תהנה ממנה כמה שאתה רק יכול. בשביל כולנו.

דרך אגב, נהגתי בנסיעה קצרה באנגליה ברכב עם הגה בצד ימין, לקח לי בדיוק רבע שעה להתרגל לנהיגה בצד ימין בצורה מוחלטת ואני לא הנהג הכי ותיק ומנוסה. אין סיבה שלא תצליח.

תוכל לשתף אותנו בתהליך הייבוא? מה בדקת לפני שרכשת רכב שאני סבור שלא ראית במציאות בכלל? מה הפרוצדורה שצריך לעבור בחו"ל לעומת הארץ?

תתחדש!

עריכה אחרונה על ידי Overdrive

How sky is the limit if there are footprints on the moon?

פורסם

חבורה של צבועים, איפה הקללות? הנאצות? ניבולי הפה?

שלח להם צילומי מסך של הווטסאפים שלנו...

סתם גיבור, כל הכבוד, תחשוב עלינו בכל הקפה והקפה, אנחנו נחשוב עליך בפקקים

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

הלכתי ישר למקור, הרכב בדרך מיפן.

JDM as fuck, yo!

c461d28ad01b554d7f31c615e01e689c69d94df97243c11fd96c6737e08da936.jpg

(^דיי רלוונטי)

לעומת תהליך היבוא בארץ, התהליך כאן דיי פשוט וזול יחסית.

- מוצאים רכב ודואגים לשלוח אותו לשוודיה.

(בארץ, הכנס: רשיון יבוא, עמילות)

- כשהרכב עוד בדרך, מגישים את מסמכי היצוא ע"י סריקה דרך אתר משרד התחבורה המקומי.

- משלמים 600 קרונה והרכב נרשם בשוודיה.

(בארץ: מעבר לתשלום על רשיון יבוא, ישנו תשלום על רשיון זמני, לאחריו תשלום על רשיון רגיל)

- מזמינים הביתה לוחית רישוי זמנית, יחד עם ביטוח. עלות של כמה מאות שקלים, תלוי בתקופה המבוקשת.

- כשהרכב מגיע לשוודיה נקראים לאסוף את הרכב מהנמל (בלי מוכסים, בלי המתנה ודמי אחסנה)

(בארץ: ממתינים למוכס, משלמים לעמיל, מגישים מסמכים ומתחילים להתמקח. על הדרך מתחילים לצבור דמי אחסנה..)

- תוך חודש יש לדווח לרשויות המס, שוב אינטרנטית. המס הינו 35% מערך הCIF. (שוב, חוסך עמילות יקרה)

(בארץ 107 עד 117%)

- עם אישור התשלום ניגשים לעשות טסט ושלום על ישראל.

(בארץ: עמדה מספר 1, עמלות ואגרות, אין-ספור טרטורים, לך תביא אישור כזה, תחרוט מספר שילדה ב300 שקל אצל המקורב ההוא וכו', בסוף טסט+רישוי ואחרי זה תחזור להגיש את המסמכים בעמדה 6)

לצורך ההשוואה, הרכב הזה שעלה ה-ר-ב-ה יותר מהMR2, יעלה לי כאן לאחר רישוי פחות ממה שעלתה הMR2 לאחר תהליך היבוא והרישום בישראל:roll:

במקרה לפני יומיים נתקלתי בR35 בעלת הגה ימני שהגיע מיפן באותו תהליך.

הדבר היחיד שצריך לשים לב הוא להסב את הפנסים להגה שמאלי (אלומת האור בהגה ימני נזרקת שמאלה ועשויה לסנוור).

אוברדרייב,

ישנם יצואנים שמתמחים ביצוא רכבים יפנים לשוק הצמא באירופה.

מקבלים מהם הצעות מחיר לרכבים, כולל משלוח וטיפול במסמכי היצוא.

התהליך מגובה בעשרות תמונות, סרטונים, וכמו עם מוכר "רגיל" מנהלים דו שיח, מקבלים תשובות לשאלות, אם רוצים לקבל עוד תמונות או סרטונים ספציפיים מבקשים ומקבלים.

גם היסטוריית טיפולים מקבלים, אבל זאת ביפנית. במקרה שלי קיבלתי סריקה של הטיפולים + היצואן כתב בגוף ההודעה את המילים עצמן בכדי שאוכל להשוות (ויזואלית) ולעשות גוגל טרנזלייט כדי להבין מי נגד מי.

אני מבין שליבא רכב לישראל עם ליווי של עמיל נשמע אמיץ, ויבוא של סקייליין בעלת הגה ימני למדינה שרק עברתי אליה נשמע דיי פסיכותי, אבל אחרי יבוא של רכב לישראל הסכר נפרץ והתחושה שאירופה קטנה עלייך:lol:

DSCN6448.jpg DSCN6444.jpg

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

כל הפאן בלייבא הולך לאיבוד שם בשבדיה

תיהנה לך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

^ מה שישה אמר.

כשייבוא של רכב מחו"ל הופך להיות קל כמו הזמנה של כיסוי לטלפון מאיביי מאבדים קצת תחושת הישג.

איפה ההתרוצצות? איפה התלונות בפורום על תרבות המאכרים??

תתחדש חביבי, רכב חלום!

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...