Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

ימים חמים יותר הגיעו..והקיץ כבר קרוב .

הרגשתי את החום הבלתי נסבל כשאתה נכנס לרכב אחריי שעמד בשמש עם מגן שמש על השמשה בלבד

רציתי לדעת מכאלה שעברו לחלונות מושחרים אחריי נהיגה ברכב בלי השחרה

ההבדל באמת מורגש ?

ולגבי המראה..אני מרוצה ממנו גם בלי החלונות המושחרים העיקר שהיו נקיים מספיק..אז העניין הזה לא פחות רלוונטי

- Hyundai Getz 2007 1.6 -

פורסם

לאחרונה רכשתי רכב שמגיע מהחברה עם חלונות מושחרים (אני מעריך 10-15%) וההבדל הוא עצום יחסית לרכב שלי עם חלונות רגילים.

אני לא יודע להגיד לך אם מה שמתקינים בארץ זהה באיכות למה שמגיע מקורי מהחברה אבל אני הייתי בהחלט מוסיף.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ביום חם עדיין תדליק מזגן,אבל מימשיושב מאחור יעריך אותם כי השמש תהיה מורגשת פחות בסלון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סתם תהיה - מדוע אנשים לא שמים על השמשה הקדמית, מגן שמש כסוף לאורך השמשה הקדמית? מתוך עשרות מכוניות, רק אחדות בודדות שמים מגן שמש שכזה. יש סיבה מיוחדת או שזה עצלנות נטו?

פורסם

ברור שאני מדליק מזגן..אבל החום הבלתי נסבל הזה והחנוק באוטו !

גם המזגן עד שהוא ממזג באמת את הרכב לוקח קצת זמן , מה גם שכל החום שהיה באוטו מעכב אתזה..

וdark muse לפי דעתי מעצלנות שבכלל לא שווה אתזה , מגן שמש גם שומר על פנים הרכב לא רק מהחום

תודה על התשובות .

- Hyundai Getz 2007 1.6 -

פורסם

אני אישית שם על השמשה הקדמית גם כדי לשמור על הפלסטיקים.

וגם שההגה לא יהיה רותח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לי ברכב יש ציפוי של Lumar, התקנתי ברכב שהיה חדש לפני 5 שנים, זול זה לא אבל איכות העבודה והחומר מצוינים. זה עדיין נראה כמו חדש. מה שבעיקר מבדיל בין ציפוי זול לציפוי איכותי הוא היכולת לבודד את החום. הציפוי אצלי ברכב מאוד יעיל בחסימה משמעותית של החום כך שגם אם הרכב עומד שעות רבות בשמש בכניסה לרכב הרבה פחות חם מרכב ללא כיסוי איכותי, ממש הבדל משמעותי!

ממליץ בחום (כדי שלא תסבלו מהחום...)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני רוצה ציפוי איכותי. אם אפשר גם לקדמיים (לא השחרה).

תמיד שם כיסוי לשמשה הקדמית.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם (נערך)

יש לי בשמשה האחורית ציפוי הכי כהה של חניתה קואטינג+וילון אחורי. בחלונות נוסעים השחרה הכי כהה 95 עם "חומר אמריקאי".

אני נוהג בעבודה עם רכב "ערום" ללא שום צילונים והשחרה. אכן מרגישים הבדל אבל לא כזה גדול כי בתכלס אם אין השחרה מקדימה , מי שבאמת נהנה זה מי שיושב מאחורה.

יש אנשים ובעלי מקצוע שטוענים שמדבקות זולות מחממות את הרכב יותר.

בכל מקרה, אל תקשיב "חומר אמריקאי, הכי טוב ". תברר איזו חברות משתמשים!

אני מסתכל על ההשחרה שלי בחלון האחורי עם פילם איכותי יחסית לעומת פילם פשוט בחלון האחורי ואתה רואה הבדל וזה עוד לפני האפקטיביות נגד החום.

מומלץ לבקש מבעל עסק להראות מה הפילם מסנן. דוגמה:

טיפ ממני:לשים רק 3M\ASWF\LLUMAR\HANITA וג'ונסון פילם. מיטב המקצוענים משתמשים בחלק\כל החומרים האלו.

מקדימה גם ציפוי שקוף לא חוקי.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
סתם תהיה - מדוע אנשים לא שמים על השמשה הקדמית, מגן שמש כסוף לאורך השמשה הקדמית? מתוך עשרות מכוניות, רק אחדות בודדות שמים מגן שמש שכזה. יש סיבה מיוחדת או שזה עצלנות נטו?

לרוב האנשים לא אכפת מהרכב, והמזגן מקרר את ההגה די מהר.

היתה איזו בדיקה שהראתה שהטמפ' בתוך הרכב לא מושפעת מהציפויים האלה. זה אולי יותר נח לנוסעים מאחורה כי הם מסתנוורים פחות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לרוב האנשים לא אכפת מהרכב, והמזגן מקרר את ההגה די מהר.

היתה איזו בדיקה שהראתה שהטמפ' בתוך הרכב לא מושפעת מהציפויים האלה. זה אולי יותר נח לנוסעים מאחורה כי הם מסתנוורים פחות.

הוא דיבר על מגן שמש מחזיר אור (כנראה ה"אקרודיון"), לא על ציפוי.

יש לי בשמשה האחורית ציפוי הכי כהה של חניתה קואטינג+וילון אחורי. בחלונות נוסעים השחרה הכי כהה 95 עם "חומר אמריקאי".

אני נוהג בעבודה עם רכב "ערום" ללא שום צילונים והשחרה. אכן מרגישים הבדל אבל לא כזה גדול כי בתכלס אם אין השחרה מקדימה , מי שבאמת נהנה זה מי שיושב מאחורה.

יש אנשים ובעלי מקצוע שטוענים שמדבקות זולות מחממות את הרכב יותר.

בכל מקרה, אל תקשיב "חומר אמריקאי, הכי טוב ". תברר איזו חברות משתמשים!

אני מסתכל על ההשחרה שלי בחלון האחורי עם פילם איכותי יחסית לעומת פילם פשוט בחלון האחורי ואתה רואה הבדל וזה עוד לפני האפקטיביות נגד החום.

מומלץ לבקש מבעל עסק להראות מה הפילם מסנן. דוגמה:

טיפ ממני:לשים רק 3M\ASWF\LLUMAR\HANITA וג'ונסון פילם. מיטב המקצוענים משתמשים בחלק\כל החומרים האלו.

מקדימה גם ציפוי שקוף לא חוקי.

רגע, אתה נוסע גם עם השחרה מלאה וגם עם וילון?! אתה משוגע :shock:

פורסם

אתה תאמין לי שאני עדיין יכול לראות מאחורה? כולל בלילה. אמנם יש מצבים שאתה לא רואה בכלל אבל כשאני מסובב את הראש אני מסתדר.

קח בחשבון שאני מתקין מצלמת רוורס אז כנראה שאני לא הכי משוגע.:-)

רציתי שיהיה אטום לגמרי אבל עדיין אור חודר. אני מאמין שבפילמים סיניים פשוטים זה 100 אחוז אטום ושם באמת זוועה.

פורסם

ממליץ לשים ציפוי גם בחלונות הקדמיים רק כדי שלא יעשה בעיות בטסט ללכת על דרגת השחרה לא גבוהה מידי. גם ציפוי בדרגת השחרה קלה יסייע בחסימת החום כל עוד מדובר בציפוי של חברה איכותית. דרגת ההשחרה לדעתי לא באמת משפיעה בהיבט הזה של חסימת החום כמו ההרכב של הציפוי. דרגת ההשחרה כמובן משפיעה על כמות האור שתחדור פנימה לרכב. בחלונות האחוריים ובשמשה האחורית עשיתי ציפוי הרבה יותר כהה אבל לא הלכתי על הציפוי הכי כהה שיש כך שניתן עדיין לראות מבחוץ כלפי פנים הרכב אבל צריך ממש להיות קרוב לשמשה כדי לראות מה קורה בתוך הרכב.

אני חוזר למי שלא מאמין שציפוי איכותי של חברה שהציפוי שלה אכן חוסם חום באמת עושה את העבודה. לדוגמה אני פעמים רבות לאחר שרוכב עם האופניים ומתארגן לקראת החזרה פותח כמובן את דלת התא מטען שברכב שלי שהוא מסוג האצבק 5 דלתות וברגע שאני נעמד מתחת לחלון האחורי החום שאני מרגיש נמוך משמעותית מאשר כשאני נחשף לשמש שלא דרך השמשה האחורית. זה הבדל של לא מעט מעלות אבל לא מדדתי כמה מעלות בדיוק אבל זה מייד מורגש.

ברור שכדאי גם לשים מגן שמש קדמי איכותי שיסייע בחסימת הקרינה שנכנסת מבעד לשמשה הקדמית שהרי די ברור שמשם חודר חום רב. אני משתמש במגן שמש של חברה שנקראת covercraft האמריקאית, מגן שמן מאוד עבה ואיכותי ולא זול. בזמנו הצלחתי להוציא בדיל טוב באיביי אבל יש להם המון דגמים שונים לרכבים שונים ולרכב שלי שלא נמכר בארה"ב כמובן שלא היה, הזמנתי של דגם אחר ולשמחתי ממש התאים בגודל לרכב שלי.

אין ספק שרכב שעומד שעות בשמש הישראלית לחא הגנות הפלסטיקים שלו רותחים וזה בראש ובראשונה לא בדיוק תענוג לגעת בהגה רותח כשנכנסים לרכב וגם די ברור שזה לא תורם לאריכות הימים והשמירה על הפלסיטיקים של הרכב ולכן מומלץ בהחלט לעשות שימוש במגן שמש אבל באחד כזה שהוא לא סתם דקיק ושלא באמת מצליח לחסום את החום שחודר מלפנים.

לדעתי ציפוי איכותי לחלונות הרכב בארץ הוא משהו שאינו מותרות, שווה ללא כל ספק את ההשקעה, במיוחד אם אתה מתכוון להחזיק ברכב ללפחות מספר שנים. אם כל שנה-שנתיים אתה מחליף רכב אז זה כבר סיפור די יקר לשים בכל פעם ציפוי מחדש אבל כל אחד והתקציב שלו ומערכת השיקולים שלו.

ברכב הקודם שלי היה ציפוי זבל שאומנם השחיר אבל לא עשה כלום מעבר לכך, כלומר לא חסם חלק ניכר מהחום שחדר לתוך הרכב. אחרי שראיתי מה ציפוי איכותי עושה אין לי ספק שגם ברכב הבא שלי אחד הדברים הראשונים שאני אעשה בו יהיה התקנת ציפוי איכותי.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

שמעו עם עניין הצל אין מה להתווכח אבל אצלי בעבודה יש רכבים שמגיעים עם השחרה מהחברה ויש כאלה שעשו פילם, לרוב של 3m ויש בלי כלום.

כולם מגיעים מהנמל עם כמה קמ בודדים, כלומר זה המבחן האולטימטיבי וכשאני נכנס למכוניות אחרי שהיו יום שלם בשמש אין שום הבדל בחום נקודה.

יש אלף סירטונים ביוטיוב שמראים במקרה הטוב אחוזים בודדים מאוד של הבדל ולרוב אין שום הבדל.

שורה תחתונה, עניין היופי זה משהו אחד אבל בקשר לעניין החום אני סקפטי מאוד אחרי שאני רואה בלייב מה קורה.

אני יודע אושרי שעכשיו אתה תגן בחירוף נפש על הפילם שלך.

אבל בשורה התחתונה אם תקח רכב בדיוק כמו שלך תשים אותו בדיוק אותם שעות בשמש באותו מקום רוב הסיכוים שלא תרגיש בהבדל.

דרך אגב התוצאה לא מפתיע מאחר שהחלונות מראש מצופים בחומרים נוגדי uv.

ואם כבר מגן לשמשה הקידמית זה הדבר היחידי שקריטי.

• תוכן חדש...