Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחר, בערב החג, חוגגת הוולוו 10 שנים אצלנו, והגיעה העת לסכם אותן.

המכונית נקנתה ב 22 לאפריל 2006 מייקה חביב שהיה חמו של חבר טוב.

האמת שבאותה תקופה חיפשתי מרצדס, W123 או W116, ולאחר שנואשתי מלמצוא מכונית ראוייה, אמר לי במקרה החבר, שאגב בזכותו יש לנו גם את המרצדס היום, "חמי לא יודע מה לעשות בוולוו שלו, עומדת כבר 3 שנים".

הלכתי לראות את המכונית, פתחתי את הדלת, הצצתי פנימה, ואמרתי לו - קניתי.

למרות שלא ידעתי מה מצבה המכאני, וגם המצב החיצוני לא היה מזהיר,תא הנוסעים השמור להפליא קנה אותי.

למחרת הבאתי מצבר חדש, משיכת מנוף המשנק ובניסיון השני הניעה כמו גדולה, ועבדה חלק ועגול כאילו הרגע חזרה מנסיעה לגטבורג, עיר הולדתה.

בתא הכפפות המואר מצאתי את טופס המסירה המקורי חתום ע"י ישראל קז ואת ספר הרכב.

כסף החליף ידיים ובוצעה העברת בעלות והסבה לאספנות.

למחרת נלקחה המכונית למוסך, ובוצע בה יישור קו יסודי ומקיף, שכלל בין היתר החלפת כל הנוזלים, תושבות מנוע וגיר ורצועות.

רדיו התדיראן הוחלף ברדיו דיסק מודרני, ונוספו גם רמקולים חדשים.

את הטסט עברה חלק לגמרי, ומאז היתה בשימוש יום יומי רצוף 3 שנים.

כשנה לאחר הרכישה, בחזרה ממפגש ברעננה, נשמעו דפיקות חזקות מכיוון המנוע, והנחתי שגלגל התזמון שעשוי פיבר נשבר.

כמה דקות לאחר מכן כבה המנוע, והמכונית נגררה אחר כבוד למוסך.

במהלך ההחלפה נוקתה הדיזה שאחראית על שימון הגלגלים, והסתבר שהיא היתה סתומה.

חצי שנה לאחר מכן הוחלף מדחס ה YORK המקורי שייצר יותר רעידות מקור, במדחס יפני, תרומת הרנו 18 זצ"ל של בני ל.

הספקתי להנות ממנו בדיוק חודשיים, עד שנשרף הנתיך של המאוורר הפנימי.

הסתבר שהמאוורר נתקע מלכלוך שהצטבר עליו, ועל בני הוטלה מלאכת הפירוק וההרכבה, וזה היה סיפור לא פשוט.

בסוף 2009 הורידה המכונית הילוך, והחלה לסוע הרבה פחות, ומעט לאחר מכן ביצעתי בה פחחות וצבע.

בשלב הזה עברה הוולוו למעמד של מכונית אספנות אמיתית, כזו המשמשת רק לסופי שבוע.

לקראת הטסט הבא ב 2011 נדרשה השקעה גדולה, שכללה החלפה של כל מערכת הבלימה, מהצינורות עד מגבר הבלם, כולל משאבה מרכזית, לראשונה בתולדותיה.

את מגבר הבלם החליף כמובן בני ל, שביצע בה תיאום מנוע, ומאז היא מנגנת אחרת לגמרי !

ב 4 שנים האחרונות היא נוסעת רק בימי שישי, ולעיתים אני נוסע בה, בימים יפים, לעבודה בימי ה'.

ב 10 השנים שחלפו היא ביקרה בבסיס נבטים ואפילו לבניאס הגיעה.

הנסיעה הרצופה הארוכה ביותר היתה מקריית שמונה לראשל"צ, והיא עשתה זאת כמו גדולה ובנוחות מצויינת.

מה התוכניות לעתיד ?

שנה הבאה אני אצבע אותה שוב, והפעם ברמה גבוהה, וארפד גם את המושבים הקדמיים.

מצבה המכאני מעולה, ולאור הנסועה האפסית הוא עתיד להשאר כך גם בשנים הקרובות.

סה"כ הפגינה המכונית אמינות מצויינת, ובהחלט מצדיקה את המוניטין הטוב שיצא לה.

ואיך היא נוסעת ?

כמו מכונית של פעם; למרות ההספק הצנוע, 82 כ"ס, התאוצה, לפחות עד 70-80 סבירה לחלוטין ואין שום בעייה לזנק ראשון ברמזור, בשל המומנט הבריא.

לעומת זאת, ההגה כבד, זוויות הגלגול משעשעות ועל הכל מפצים הבלמים המעולים, גם במונחי ימינו.

יכולת העצירה מרשימה והתחושה בדוושה מעולה.

תא הנוסעים מרווח מאד, ו 4 מבוגרים יושבים בה ברווחה מלאה, ונהנים מהמושבים המצויינים, כשהנהג נהנה מתנוחת נהיגה מעולה והנדסת אנוש טבעית ונוחה.

צריכת דלק ? 7-8 ק"מ לליטר בממוצע.

20160317_151726.jpg

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

פירוק יסודי, פחחות אין הרבה וצביעה איכותית.

לאט לאט אני אזמין את כל הגומיות וכשהכל יהיה ברשותי אקבל הצעות מחיר.

פורסם

כבר לא עושים היום כאלה. זו לא קלישאה. הכי קשה זה עם ההגה בחניה. אחרי שנוסעים ברכב מודרני וחוזרים ל 144 ההגה פתאום שוקל טונה. הגיר שלך מקורי ?

פורסם
הגיר שלך מקורי ?

כן, הגיר מקורי, בורג וורנר 35.

עבור זמנה, זו היתה תיבת הילוכים מצויינת; מהירת תגובה וחלקה במפתיע.

אבל ברור שכשיגיע זמנה של התיבה להאסף אל אבותיה אחליף אותה בתיבה של 940 עם 4 הילוכים, ונרוויח שיוט בין עירוני נסבל יותר.

פורסם

החלפה לגיר חדיש יותר לא מסובכת?

Sent from my E6853 using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מסובכת, מאחר ומנועי וולוו בעלי גל זיזים עליון הותקנו בזווית של 35 מעלות, ואילו המנוע אצלי מותקן ישר.

לא משהו שמחרטה וכרסומת לא יכולים לפתור..

פורסם

השאלה היא איך הסבה כזאת מצליחה במבחן התוצאה?

מה גם שיש להתקין גם מחשב גיר וצמה??? יהיה מעניין לעקוב אחרי פרוייקט שכזה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אין שום מחשב, והצמה היחידה היא של הבת שלי..

התיבה של ה 940 מכאנית לחלוטין.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא סתם הסלוגן שלהם זה volvo for life.

רכבים נהדרים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חן תודה על השיתוף והכתיבה!

לאחר שהוצאתי רישיון בין הרכבים הראשונים שנהגתי עליהם זה הוולוו של חן.

ללא ספק חוויה שלא שוכחים.

הרגישה לי הרבה יותר נוחה וכיפית מאשר רכבים חדשים שנהגתי עליהם.

רועי

• תוכן חדש...