Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכבי נדלקה נורת "חוסר אוויר" + סמן האזהרה הכללי, מה שמעיד כביכול על חוסר אוויר גדול באחד (או יותר) מהצמיגים.

בדקתי עם מד לחץ אוויר והכל תקין, איפסתי את בדיקת לחץ האוויר ע"י הלחצן היעודי והמשכתי לנסוע.

לאחר כמה ק"מ שבה הנורית לדלוק, שוב בדקתי ושוב הכל נראה תקין.

למחרת נכנסתי לתחנת דלק ומלאתי אוויר בצמיגים טיפה יותר מהרגיל כדי שייכנס משהו (ואכן בקושי נכנס אוויר נוסף) איפסתי ע"י הלחצן ונסעתי, אחרי כמה ק"מ שוב הופיע האות בלוח המחוונים.

לי ברור שלא חסר ושלא בורח אוויר מאף אחד מהצמיגים, לחץ האוויר תקין בכל בדיקה שאני עושה וגם ויזואלית לא רואים כלום, כאשר נדלקים שני הנוריות בלוח מחוונים כבר מדובר על הפרש משמעותי שגם בעין הייתי צריך לראות.

לכן החשד שלי הוא שאחד מהחיישנים התקלקל ושולח אות שגוי למחשב הרכב שמזהה בכך לחץ אוויר שונה משאר הצמיגים ומתריע על כך.

אחרי כל ההקדמה..

יש לי את תוכנת Torque , אך לא מצאתי שם את האינדקציה על לחץ אוויר, האם באמת אין או שפספסתי, אם יש איך נקרא הסעיף הנ"ל בתוכנה?

לחילופין, האם יש דרך אחרת שבה אני יכול לקבל את נתוני החיישנים מתוך מחשב הרכב?

פורסם

למיטב זכרוני, אין במכוניתך חיישן פיזי למדידת לחץ אויר בצמיג, כלומר: המערכת מנטרת את הלחץ בצורה עקיפה. כתבתי על זה כאן. לכן, בפשטות, למחשב אין מושג מהו הלחץ השורר בצמיג וביכולתו לנטר רק את ההפרשים.

תיאורטית יתכן מצב שבו תסע עם ארבעה צמיגים ריקים מאויר מבלי שתידלק נורת התרעה על לחץ אויר נמוך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה, אך בוודאות יש חיישנים.

ברומסטר שהיה לי קודם זה אכן עבד על השיטה כפי שתארת.

בדאסטר בוודאות יש חיישנים, ראיתי אותם כאשר החלפתי צמיגים ברכב.

פורסם

יכול להיות שכאשר החליפו צמיגים "דפקו" את החיישן או שלא הרכיבו נכון

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כן, אני חושד בזה.

אך כדי להיות בטוח, אני צריך לדעת למה מחשב הדרך מזהה את חוסר האיזון בלחץ האוויר והאם חוסר האיזון הוא מגלגל מסוים שלו החלפתי צמיג לא ממזמן ומאז בערך התחילו הצרות.

פורסם

לא קראתי את כל התגובות, אבל אני אתייחס לכותרת:

תוכנת טורק, תדע לקרוא ולהציג לחץ אוויר בצמיגים רק אם ברכב מותקנים חיישני לחץ אוויר, ויכול להיות שזה גם אמור להיות אולי מופעל ברכב תוכנתית במחשב, כי לפעמים היצרן או היבואן נועלים זאת תוכנתית, אם ישנה אופצייה כזאת, צריך לבדוק.

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

האם אתה מכיר ועובד אם התוכנה?

בתוכנה קיימת רשימה שמתוכה אתה בוחר שעון לתצוגה, ברשימה יש אפשריות רבות אך לא ראיתי ברשימה ואולי פספסתי בגלל האנגלית שלי את האופציה של לחץ אוויר בצמיגים.

בכל מקרה גם אחרי שעוברים את המשוכה של התוכנה, צריך באמת שהאפשרות תהייה קיימת גם דרך מחשב הרכב. כאמור גם את המשוכה של טורק לא עברתי.

פורסם

אין ברשימה והיא לא תדע להציג את זה כ PID (שעון), אבל תעשה סריקת תקלות כללית, אולי נרשם קוד תקלה של חיישן והיא תדע לשלף אותו. למרות שאני בספק.

פורסם
אין ברשימה והיא לא תדע להציג את זה כ PID (שעון), אבל תעשה סריקת תקלות כללית, אולי נרשם קוד תקלה של חיישן והיא תדע לשלף אותו. למרות שאני בספק.

אז מה האפשריות שעומדות לפניי?

פורסם

מציע לבדוק באתרים שעוסקים במחשוב לרכב - דהיינו עולם הCARPC

תסנו את www.mp3car.com

http://www.mo-co-so.com/

ניתן לרכוש שם מערכות TPMS לרכבים שאין בהם מערכות כאלו ומן הסתם מצויין עם איזה תוכנות ואפליקציות ניתן לעבוד איתן.

זה לפחות יתן לכם לדעת אילו תוכנות כן יודעות לעבוד ישירות מול חיישני TPMS.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בדקתי ואין קודי תקלות, ננסה שוב מתי שזה קורה בפועל.

מצאתי אפשרות למתקדמים. אבל אני לא כזה, אז אין לי מושג איך ואם יעבוד:

http://www.rx8club.com/series-i-tech-garage-22/validated-torque-pids-250627/

http://torquebhp.wikia.com/wiki/How_to_add_extended_PIDs

האתר http://www.rx8club.com/series-i-tech-garage-22/validated-torque-pids-250627/ היה מובן לי יותר, הגדרתי כפי שכתוב שם, כנראה שהגדרתי טוב מכיון שאם טועים מתקבלת הודעת שגיאה.

אבל למרות שכנראה הגדרתי טוב, אינני מקבל קריאה, ייתכן שכפי שב boki ציין לא ניתן לראות את הקריאה.

מציע לבדוק באתרים שעוסקים במחשוב לרכב - דהיינו עולם הCARPC

תסנו את www.mp3car.com

http://www.mo-co-so.com/

ניתן לרכוש שם מערכות TPMS לרכבים שאין בהם מערכות כאלו ומן הסתם מצויין עם איזה תוכנות ואפליקציות ניתן לעבוד איתן.

זה לפחות יתן לכם לדעת אילו תוכנות כן יודעות לעבוד ישירות מול חיישני TPMS.

תודה, אך רמת האנגלית שלי היא לא כזאת שאדע להתסדר שם.

• תוכן חדש...