Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקלה מצביעה על החטאת ניצוץ בצילינדר מספר 4. כמו כן תופעת הגימגום הידועה יכולה להופיע בפתאומיות שהרכב קר או חם וגם ניפסקת ממש באקראיות. ביצעתי לרכב טיפול שכלל החלפת מצתים, סלילים חליפיים טיוואנים וכיבלי הצתה. אופסה התקלה הרכב נסע חלק ואז שוב באקראיות לאחר מספר שעות בהם נסע ונח לו שוב הופיע גימגום המלווה בהאצה לקוייה ונורת תקלה שוב דלקה לאחר שאיפסתי אותה. עשיתי הצלבה בין הסלילים ניקיתי שוב את המחשה מתקלות...ושוב נסע הרכב יפה ושוב באקראיות לאחר מספר שעות נורת תקלה הופיעה מלווה בגימגום ושוב אותה התקלה. הגימגום פשוט בא והולך מתי שבא לו...ואני מניח שכבר אין קשר לסלילים או להצתה בכלל. הכיוון הבא זה הצלבה בין מזרקים אבל האם מזרק פיתאום יכול לזייף ולהפסיק זיוף? האם יש לכם כיוונים אחרים לבדיקות? קומפרסיה אבדוק בלי קשר.

תודה.

פורסם

תבדוק את חיישן הmaf יכול להיות שהוא לא קורא נכון את מסת האוויר הנכנסת לתא השריפה כמו כן יכול להיות שכמות האוויר הנכנסת לצילנדר 4 בכמות ענייה ובכך ישנה החטאת בעירה

תבדוק גם את חיישן טמפרטורת נוזל הקירור שהינו מדווח ליחידת ניהול המנוע על טמפ מי הקירור במידה ואינו תקין דבר זה יכול לגרום למנוע לעבוד בתערובת עשירה ולהצביע לבעיה בכניסת אוויר נמוכה או דלק נמוכה.

כמו כן יכול להיות בעיה מכנית במנוע (קומפריסה) נמוכה בצינינדר הנ"ל או שסתום שלא נפתח מספיק או טבעות דחיסה בלויות

תוכל לבצע בדיקץ קומפריסה בכדי לזהות את אחוז הסטיה של הצילינדר ולאמת את מקור הבעיה בבדיקת לחץ לצילינדר לפי הוראות יצרן

נ.ב

נסה בדוק את המזרק של הצילינדר אולי מכניס תערובת ענייה

פורסם

יש עדכון? בדקת קוומפרסיה?

לדעתי אחרי בדיקת קומפרסיה צריך לנסות להבין אם החטאת ההצתה באה מכיוון ההצתה או דלק. אני חושב שאם זו תקלת דלק אז בזמן הזיוף אמורים לראות שינויים ב FT. תערובת נכונה שנכנסת לתא השריפה ולא נשרפת נשארת תערובת נכונה גם במדידה של חיישן החמצן ואז ה FT נשאר כמו שהיה בלי הזיוף. תערובת לא נכונה אמורה להשפיע על המדידה בחיישן החמצן.

במידה והכיוון הוא בכל זאת תקלת הצתה גורם אפשרי נוסף הוא חיישן גל הזיזים.

בהצלחה.

פורסם

עדיין לא בדקתי קומפרסיה אבל אם אתם מדברים על חיישן חמצן או חיישן מסת אויר או חיישן גל זיזים אז איך ייתכן שהתקלה מיתמקדת בצילינדר ספציפי שזה דווקא צילינדר 4? החיישנים הנל מוזנים מערכים כלליים אני מניח ולא מכוונים לפי צילינדר בודד. האם אני טועה?

פורסם

תנסה להצליב גם פלאגים או להחליף חוטי הצתה שוב, כי אותם ברכב הזה לא ניתן להצליב יש אחד ארוך ואחד קצר.

בדוק קומפרסיה אם תקינה, עושה רושם של מזרק תקול הוא בהחלט פעם עובד ופעם לא, למרות

שברכב הזה לא ניתקלתי בבעיית מזרקים כי הם מאוד אמינים אבל צריך לבדוק.

בדוק משיכות אוויר מסעפת היניקה.

תעלה צילום של 4 הפלאגים שתפרק מהמנוע.

אם אתה מפרק מזרקים תסתכל על על המזרק של צילינדר 4 ותשווה אותו לאחרים, אם המזרק תקול אתה תראה שיש עליו הרבה יותר פיח משאר המזרקים(כמובן בצד של ההזרקה היכן שהחרירי הזרקה)

פורסם
תנסה להצליב גם פלאגים או להחליף חוטי הצתה שוב, כי אותם ברכב הזה לא ניתן להצליב יש אחד ארוך ואחד קצר.

בדוק קומפרסיה אם תקינה, עושה רושם של מזרק תקול הוא בהחלט פעם עובד ופעם לא, למרות

שברכב הזה לא ניתקלתי בבעיית מזרקים כי הם מאוד אמינים אבל צריך לבדוק.

בדוק משיכות אוויר מסעפת היניקה.

תעלה צילום של 4 הפלאגים שתפרק מהמנוע.

אם אתה מפרק מזרקים תסתכל על על המזרק של צילינדר 4 ותשווה אותו לאחרים, אם המזרק תקול אתה תראה שיש עליו הרבה יותר פיח משאר המזרקים(כמובן בצד של ההזרקה היכן שהחרירי הזרקה)

הוחלפו פלאגים וחוטי הצתה לחדשים במיסגרת טיפול שביצעתי לרכב ממש לא מזמן. התקלה הופיעה גם לפני שבוצע הטיפול הנל. הפלאגים יצאו כתקינים ונקיים ללא עודף מישקעים כלשהם. אני מקווה שאולי אפילו מחר אבצע בדיקת קומפרסיה והצלבה בין המזרקים.

נסה לבדוק באמת נתוני חישן חמצן לפני ואחרי ממיר לבדוק האם באמת ישנה תערבות ענייה או תערובת עשירה שלא מוצתת בצילינדר

אשמח להסבר איך חיישני חמצן יכולים לתת אינדיקציה לצילינדר בודד. הערכים שנימדדים בו הם כלליים לאותו חיישן ולא ספציפיים פר צילינדר. הוא לא באמת יכול להבחין בהבדלים שבין צילינדר אחד לשני ממה שאני יודע. אשמח להסבר לפי טענותיך.

פורסם

אני אנסה להסביר

במקרה של misfire רצוי לאבחן אם זה נובע מתקלת הצתה או מתקלת דלק-אוויר.

אחת האפשרויות היחסית פשוטות זה לבדוק את ה קיזוז דלק (FT) - כאשר התקלה נובעת מהצתה והתערובת שנכנסת לתא השריפה היא תערובת נכונה חיישן החמצן מודד שריפה נכונה ואין שינוי ב FT, אבל אם התערובת לא נכונה ולכן יש misfire החיישן אמור למדוד ערכים שדורשים התערבות של קיזוז דלק.

עריכה: כמובן שאני מדבר על השוואה בין מצב רגיל לבין מצב שבו המנוע מזייף.

פורסם

גישה לא נכונה להסתמך על חיישן חמצן בתקלות MISFIRE, בטח כאשר נרשמת תקלה ברורה של MISFIRE בצילינדר מסויים ולא תקלה החטאת ניצוץ כללית.

בהחלט כדאי להצליב מזרקים אבל אני מציע בשלב ראשון לבדוק את הדלק, מים בדלק או זיהום אחר בדלק שהוא לא הומוגני יגרמו לתקלות MISFIRE לסירוגין.

אם זה לא מזרק ולא בעיית דלק אז הכוון הוא בעיה מכנית במנוע, בקפיצי השסתומים למשל.

פורסם

דניאל - אם אני יוצא מנקודת הנחה שאכן הבעיה היא דלק שאינו הומוגני, אז למה התקלה קורית קבוע בצילינדר אחד ספציפי? מדובר במזרקים שיש להם חליל משותף כל שאני בספק אם דווקא רק למזרק 4 יגיע דלק שכזה באופן קבוע! לא כך?

לגבי קפיצי שסתומים...כיצד אוכל לוודאות שאכן הבעיה היא בהם? גם אם אני מבצע בדיקת קומפרסיה ומגלה שאכן השסתומים לא ניסגרים בגלל קפיצי שסתומים שנחלשו איך אוכל לזהות שאלה דווקא קפיצים שנחלשו? הרי בבדיקת לחץ הפוך השסתומים יידחפו למצב של סגירה מה שעלול לערער את הוודאות של בעיה בקפיצי השסתומים. אז איך אוודא שאכן מדובר דווקא בקפיצים? להצליב גם קפיצים עם שסתומים של צילינדר אחר?

פורסם

מים כבדים יותר מדלק ונסחפים למרסס ספציפי בהתאם למבנה החליל .

בדיקת קפיצי שסתומים עושים עם שעון ואקום מנוע.

תתחיל בהצלבת מרססים.

• תוכן חדש...