Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם

אני בהתלבטות לפני קניית רכב חדש, הצרכים העיקריים שלי הם עבודה (DJ) שיהיה בגאז׳ שיכיל את הציוד האישי שלי - לפחות.

לא מדובר על מערכות הגברה וכו׳ אלא סה״כ 2 פלטות דיגי׳יי וכמה תיקים קטנים נוספים. התוכנית היא להחזיק את הרכב בין 3-5 שנים (ממוצע של 12K קילומטר בשנה)

השיקול הראשוני היה סקודה אוקטביה 1.4 בגלל תא המטען אך כשראיתי שהאחריות היא לשנה בלבד הבנתי שאפשר לקבל תמורה טובה יותר לכסף מאשר חששות מהגיר המהולל.

ואז קפצה הלאון הידנית. מגניבה צעירה ואחלה של תמורה לכסף אבל יותר מדי מפחיד להיתקע עם רכב שכדי למכור אותו אצטרך להפסיד יותר מדי. או שלא?

פה כבר הלכתי לאיבוד.

אשמח אם תעזרו לי לבחור רכב בגודל משפחתי בעל עלות אחזקה שפויה לצעיר בן 26 עד תקציב של כ140K ובעל חזות צעירה.

*עריכה: רק להבהיר אין לי צורך בסטיישן / מסחרי / בגאז׳ ענק. כל דבר שמעל גודל של סופר מיני יתקבל בברכה.

עריכה אחרונה על ידי shay_M
פורסם

משפחתית עם בגאז' ענק, שמירת ערך טובה ומראה צעיר.

גם אני הלכתי לאיבוד.

רכבים פרקטים מבחינתך זה סטיישן, משהו כמו מגאן אסטייט. אבל קשה להגיד שיש לזה מראה צעיר או שמירת ערך טובה.

אולי הייצור המוזר הזה (סיוויק סטיישן ):

http://www.motori.co.il/%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%9D_%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D/%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%94_%D7%A1%D7%99%D7%95%D7%99%D7%A7_%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%9F/175

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני חושב שאתה יכול בהחלט להסתפק ברנו קליאו סטיישן.

יש לה מראה צעיר יחסית לסטיישן, המחיר נמוך בהרבה ממה שאתה מבקש, רשימת האבזור לדעתי מכובדת - ותמיד יהיה ביקוש ער לרכבים מסוג זה - בגלל השימושיות שלהם למשפחות.

המחיר הנמוך לעומת משפחתיות בגודל מלא, בהחלט יכול להיות גורם משיכה.

אם אתה מוכן להתפשר על המראה, גם דאצ'יה דוקר יעשה עבודה טובה כאוטו של נקודה א' ל-ב'.

פורסם

כנראה שהסברתי את עצמי קצת לא ברור, אין לי צורך בבגאז׳ ענק או סטיישן אני פשוט לא רוצה לחזור לסופר-מיני. כל מה שמעל גודל של פולקסווגן פולו יתקבל בברכה :)

פורסם

אם ירידת הערך מטרידה אותך, אל תקנה רכב חדש. קנה רכב כמעט חדש, שבעליו הראשון ספג את עיקר ירידת הערך.

ואם אתה מתעקש על חדש, אז היפניות הקלאסיות שומרות הכי טוב על ערכן - בעיקר טויוטה והונדה. אולי חברי פורום אחרים יוכלו להרחיב את הרשימה.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

דב, הבעיה שלטויוטה אין רכב צעיר במראה.

סיביק 5 דלתות אולי יכולה לבוא בחשבון. אפשר לשקול מגאן קופה ידנית, אבל צריך לקחת בחשבון שבקרוב היא תוחלף בדור החדש של המגאן וזה עלול לבאס.

קח בחשבון שבכל מקרה ברכישת רכב חדש, ההפסד הוא הכי גדול מבחינה כספית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קח קיה ספורטאז, גם מרווח גם עם גדג'טים, גם שמירת ערך, או לחלופין פולקסווגן גולף 1.4,הגולף תהיה צעירה ותוססת, הקיה תהיה ג'יפון, תבחר

פורסם (נערך)

"שמירת ערך" הינו מונח מאוד מאורפל. כל רכב חדש מאבד מערכו אחוזים ניכרים. כלומר מבחינה כלכלית כדאי לקנות רכב בן 3 או 4.

כל רכב שתקנה ואחרי מספר שנים, שתרצה למכור, יפסיד כסף (תלוי בשוק באותו הזמן).

כיום השוק מוצף ברכבים הן פרטיים והן מליסינג.

אין חוקיות ומה שנכון להיום אולי לא יהיה רלוונטי לעוד מספר שנים.

לשאלתך, אחד הרכבים המוגדרים לדעתי כ "צעיר למראה", ששמעתי יש לו ביקוש כיום בשוק המשומשות, הא הלקסוס ct200.

עריכה אחרונה על ידי shai_ka
פורסם
קח קיה ספורטאז, גם מרווח גם עם גדג'טים, גם שמירת ערך, או לחלופין פולקסווגן גולף 1.4,הגולף תהיה צעירה ותוססת, הקיה תהיה ג'יפון, תבחר

מילא להגיד על הגולף שהיא צעירה, אבל מה תוסס בה? (חוץ מה-DSG)

ואם כבר ג'יפון - למה לא HRV? נראה טוב ושמירת ערך של הונדה.

פורסם

מי שקונה רכב חדש - שלא יצפה לשמירת ערך.

זו ממש אבל ממש אינה השקעה (במיוחד שעבור רובנו, ההשקעה הזו עומדת ברחוב וחשופה לוונדליזם ומז"א).

אם רוצים ירידת ערך מינימאלית - רצוי לרכוש רכב בן 2-4 שנים, שספג כבר את מרבית ירידת הערך.

alfa 156 2.5.

פורסם

השיקול העיקרי הוא עלות רכב חודשית, כולל ירידת ערך. אין הבדל משמעותי בעלות החודשית בין רכב חדש שמאבד 12 אחוז כל שנה ב3 שנים הראשונות, לרכב אחר בן 3 בלי שוק שמאבד 16 אחוז בשנה.

לשאלתך, אני חושב שזה שיקול מהותי בין אם קונים רכב חדש ובין אם משומש.

פורסם

במבצע שיש היום לסיטרואן, הייתי קונה C4 חדשה,במימון+טרייד אין ויש לי שקט לשלוש שנים ואחלה אוטו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
מזדה 3 5 דלתות נכנס בתקציב מפנק מאובזר מעוצב ניראה עדכני וצעיר ישמור על המחירן בגירסה של ספיריט 2 ל

תודה רבה! ככל הנראה זו תהיה הכלה הבאה.

פורסם

עדיף מבחינת חיסכון לקנות רכב, שכבר שנתיים שלוש על הכביש שירד כבר את הירידת ערך הגדולה,ועדיין נחשב חדש עם מינימום תקלות.

ככה אני לפחות קונה את הרכבים שלי.

• תוכן חדש...