Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי פיקנטו 2015, 13000 קילומטר והוא בן שנה

ובכן כבר הבנתי שמנוע חדש עלול "לשתות" נוזל קירור אך היום שמתי לב שהנוזל קירור הוא 3 סנטים מעל פס המינימום, שתייה כזו יכולה להיות תקינה?

בנוסף אתמול עשיתי טיפול (במורשה יבואן) ושמו לי טיפה יותר מדי שמן, ממש מילימטר או 2 במדיד( כאשר יש בנוסף גם מריחה) כדאי לחזור למוסך?

פורסם

מילימטר או שניים מעל הקו לא מהווים בעייה. את בדיקת השמן מבצעים כשהרכב על משטח אפקי והמנוע קר.

נוזל קירור צריך להיות בין קו המינימום לקו המכסימום. תמשיך לעקוב ותבדוק את גובה הנוזל כשהמנוע קר (גובה הנוזל מושפע מהטמפרטורה שלו)

פורסם

תודה על התשובה

בנוגע לנוזל קירור, ברור לי שזה תקין, אני שואל דבר כזה- מנוע חדש שותה נוזל קרור, האם זה תקין שמנוע חדש( שהגיע עם נוזל קירור במקסימום) "ישתה" כמות כזו בשנה?

פורסם

מנוע חדש או לא חדש, אינו "שותה" נוזל קירור.

המע" היא סגורה ולא אמורות להיות חוסרים. יחד עם זאת כל 7000 ועד 15000 ק"ם, יש ירידה בנוזל הקירור במע".

בשנים האחרונות אנו{אני ואשתי},2 רכבים במשפחה, מחליפים רכבים כמדי שנתיים בערך, והיו לנו תמיד רכבים חדשים מהניילונים, מחברות שונות. ירידה במפלס נוזל הקירור הייתה בכולם. בהתחלה היה מלא, ולקראת טיפול 15000, קצת ירד. אין לי הסבר לתופעה הזו. זה פשוט מאוד קורה בכל הרכבים.

אבל אילו זה היה מתרחש,כלומר, חוסר כל 1000-2000 ק"ם, הייתי מצביע על נזילה כלשהיא שמצריכה בדיקה.

אבל אם זה לא המצב כאן, אז הכל בסדר.

פורסם

אין שום סיבה שיהיה לך חוסר בנוזל קירור. תחזור למוסך. האוטו באחריות.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

כמעט בכול רכבי קונצרן VAG החדשים קיים איבוד נוזל קירור במידה מועטה במיוחד שהרכב חדש וגם בעבר הסברתי את הנושא מבחינה טכנית.

לא רואה סיבה לרוץ למוסך בגלל חוסר 100CC-200 לאחר 15K.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

פתחנו על זה דיון לפני כמה שנים, באלפי הקילומטרים הראשונים יכול להיות חוסר מסויים בנוזל הקירור.

2-3 ס"מ מעל המינימום זה בסדר. ניתן להוסיף כוס מים מזוקקים למיכל העיבוי, זה עדיף על פני עירבוב עם נוזל קירור שאינו בהכרח תואם את מה שיש במערכת.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש הסבר למה חוסר כזה קורה? לאן באמת נעלם נוזל הקירור? הרי מערכת הקירור יוצאת מהיצרן מוכנה לעבודה לאחר ניקוזי אויר אז לאן נעלמים נוזלי הקירור ברכבים חדשים?

פורסם

ההסבר של מרק היה לגבי חור ניקוז במשאבת המים שקיים לשם סיכוך ציר המשאבה ונסתם עם הזמן. בטח עוד רגע הוא יחדד את העניין.

סיבות נוספות יכולות להיות:

1. יכול להיות שנשארו מעט כיסי אוויר במערכת שמשתחררים עם הזמן.

2. לא בטוח שהיצרן ממלא את מיכל העודפים עד המקסימום במפעל.

3. לא בכל הרכבים מערכת הקירור אטומה 100% לאוויר החיצוני. כשנוזל הקירור רותח לאדים יש מאיפה לצאת ועם הזמן תהיה ירידה במפלס נוזל הקירור.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא בכל הרכבים מערכת הקירור אטומה 100% לאוויר החיצוני. כשנוזל הקירור רותח לאדים יש מאיפה לצאת ועם הזמן תהיה ירידה במפלס נוזל הקירור.

כמובן.

בכל רכב יש שסתום שיחרור לחץ במכסה רדיאטור או מכיל עיבוי. בחלק מהמכוניות יש אפילו צינורית עודפים שיוצאת ממיכל עודפים ופתוחה לאטמוספירה.

באפן כללי, ירידה של 100-200 סמ"ק בשנה היא סבירה ולא מעידה על תקלה, גם באוטו שכבר סיים הרצה.

דיסקו, אל תלחיץ אנשים [emoji3]

פורסם (נערך)

סיבות נוספות יכולות להיות:

2. לא בטוח שהיצרן ממלא את מיכל העודפים עד המקסימום במפעל. - נכון מאוד. לנהגים תמיד נדמה שהמפלס צריך להיות ב-MAX לכן כאשר הם בודקים ורואים שהמפלס בכמה סנטימטרים קרוב למינימום הם חושדים ישר שחסרה כמות גדולה של נוזל קירור.

בכול הרכבים החדשים אשר רכשתי תמיד המפלס ברכב חדש היה בין MIN-MAX כולל יונדאי I20 שרכשתי לידידה שלי לפני שנה.

פורסם (נערך)
כמובן.

בכל רכב יש שסתום שיחרור לחץ במכסה רדיאטור או מכיל עיבוי. בחלק מהמכוניות יש אפילו צינורית עודפים שיוצאת ממיכל עודפים ופתוחה לאטמוספירה.

באפן כללי, ירידה של 100-200 סמ"ק בשנה היא סבירה ולא מעידה על תקלה, גם באוטו שכבר סיים הרצה.

דיסקו, אל תלחיץ אנשים [emoji3]

ברכבים בעלי מיכל התפשטות בעלי שסתום בפקק של מיכל ההתפשטות וצינורית עודפים מהמיכל לאטמוספירה במידה והשסתום נפתח כתוצאה מלחץ גבוה במערכת הקירור אז קיימת תקלה במערכת הקירור וזה אכן לא תקין.

למערכת כמו רכבי קונצרן VAG בדרך כלל מכנים אותה מערכת קירור אטומה תחת לחץ עם מיכל התפשטות לא מאוורר.

פורסם

בוא נסכם שבאוטו שנוסע, ירידה של 100 סמ"ק בשנה זה דבר נורמאלי (מסיבה שאתה הסברת, ובגלל אידוי קל שבכל זאת קיים) ואין מה לרוץ למוסך לחפש את הנזילה.

• תוכן חדש...