Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום, בשנת 1965 עולה לאקרנים בארצות הברית "גולדפינגר", הסרט השלישי בסדרת ג'יימס בונד ולצידו נערת בונד האולטימטיבית - אסטון מרטין DB5.

חן פרחי לוקח אותנו למסע מרתק בעקבות האריסטוקרטיה הבריטית והחברה שהולידה אותה

הכתבה המלאה כאן

010610rm_LF10_r101_58.jpg60777mee-Aston Martin DB5 - 007 car.jpg64962bea-Aston Martin DB5 from Goldeneye.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
נפח מנוע ששת הצילינדרים בטור עלה מ-3.7 ל-4.0 ליטרים כשהזנת הדלק נעשתה על ידי שלושה מאיידי SU, מה שהעלה את הספק המנוע ל 282 כ"ס ותרם לשיפור הביצועים.
איך?

פשוט לי יש V6 3.5 ליטר עם:הזרקה ישירה+שני שסתומי יניקה+שני שסתומי פליטה+תיזמון שסתומים משתנה+סעפת יניקה משתנה+סעפת פליטה משתנה ומלאן מחשבים ששולטים על המנוע וההספק אצלי הוא 282 כ"ס. איך הם הצליחו להגיע להספק זהה עם נפח הגדול בסך הכל ב 15%?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כי פעם לרכבים לא היו 700 דודים וחיישנים וממירים שנועדו לצמצם זיהום אויר ולשפר צריכת דלק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
איך?

פשוט לי יש V6 3.5 ליטר עם:הזרקה ישירה+שני שסתומי יניקה+שני שסתומי פליטה+תיזמון שסתומים משתנה+סעפת יניקה משתנה+סעפת פליטה משתנה ומלאן מחשבים ששולטים על המנוע וההספק אצלי הוא 282 כ"ס. איך הם הצליחו להגיע להספק זהה עם נפח הגדול בסך הכל ב 15%?

מנועיה של אסטון מרטין, ובייחוד מנעי ה 6 בוכנות, היו יצירות מופת טכנולוגיות עבור תקופתם.

המנועים יוצרו מאלומיניום תעופתי ברמות דיוק שלא היו מקובלות אז, יחס הדחיסה היה גבוה יחסית ולכן ההספק היה גבוה יחסית.

מנועים דומים מאד כיכבו שנים ארוכות גם ביגוארים, וגם הם הפיקו הספקים גבוהים יחסית לנפחם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

חן, כתבה טובה - כמה פרטים שגילית מימי העבודה היומיומית על דגמים אלו:

רק הגוף החיצוני של האסטון הוא מאלומיניום. מה שנותן לשלדה את כוחה (הגבולי) עשוי מ (MILD STEEL)במבנה שהוא שילוב של שלדת סולם +- (בדרך אל מרכב אחוד) וצינורות לתמוך את הגוף החיצוני. השלדה הזו לא הצטיינה בחוזק מיוחד. את עניין החוזק אני מכיר באופן אישי - מביצוע עבודת גוף גדולה על DB4 מהסדרה הראשונה שבעליה הראשון היה טאדק מארק. (נדמה לי שפרסמתי שרשור בפורום אספנות לפני כמה שנים)

בלוקי האלומיניום,(שגם לגביהם יש סיפור בפני עצמו) חלקם לא ניתנים להצלה כיום, תעופתי או לא. לגבי הטולרנסים - לא יודע מה המקורות שלך, אין שם טולרנסים יוצאים מגדר הרגיל בהשוואה למנועים של יצרני עילית אחרים.

לגבי ה-282כס לגרסאת הSU ו315(!) לוואנטאג' - כל הקרדיט למחלקת השיווק - מה גם שהנתון הזה עמד במבחן השנים ובמבחן החיבה שלך לתעשיית הרכב הבריטית. בקיצור - עד שלא תראה בדיינו לא תאמין.

לגבי הדימיון בין המנוע של אסטון לזה של יגואר הוא מסתיים במבנה 6 בטור - או כמו שאמר לי בונה המנועים של פוסט ווינטאג' כריס ג'ונסון - האומים זהים פה ושם.

לגבי מנועי DB5 גרסאת וואנטאג' שהיו הראשון בייצור לקבל שלישית ווברים -

מנועי פלת'האם מסוימים זכו מהמפעל לשלישית ווברים יצוקי חול (כיום מחיר של שלישיה כזו יכול להגיע ל-8K לישט למי שמוצא).

מנועי ה-DB4GT גם הם הוזנו בשלישיה מבולוניה מעבר לכך הם צוידו בראש בעל שני מצתים לכל בוכנה (ושני מפלגים) - הספקם עלה על מנוע הוואנטאג' בכל מבחן דיינו שאני הייתי עד אליו.

רוב הציבור לא יבדיל את הגרסא החמישית של ה-DB4 מאחותה ה-DB4GT ומה-DB5. למרות ההבדלים בין מחיריהן כאשר DB4GT עם היסטורית מרוצים סבירה עוברת כיום 2M לישט.

יוצרו 70 וקצת DB4GT ועוד כמה (כ-19) בגרסאת גוף זאגאטו.

למרות הנקודות שציינתי - ה-DB5 היא מכונית מהירה, חזקה, והכי חשוב היא יותר בריטית מג'יימס בונד. היא מתאימה באופייה למזג האוויר לנוף, ולתרבותם של שוכני האי הזה.

מבחינתי שתמשיך לזכות להומאז'ים על המסך הגדול, אני תמיד נהנה לראות את BMT על המסך!- אגב היא גם מופיעה בסרט ספקטר.

עריכה אחרונה על ידי 57mmStroke
פורסם

כתבה נהדרת, תודה !

מה שמרתק בתולדות אסטון מרטין עד לתקופת פורד היה הניגוד המשלים בין שמרנות ומסורת למודרניות וחדשנות טכנולוגית ועיצובית.

בעוד שדגמי ה - DB התפתחו באופן שמרני ואבולוציוני , באמצע שנות ה - 70 אסטון השיקה רכב סאלון פאר פורץ דרך הן בעיצוב והן בטכנולוגיה ה"דיגיטלית" שטרם נראצה אצל יצרנים מתחרים.

לטעמי גם היום לאחר כ - 40 שנה הלגונדה של אסטון מרטין נראית מדהימה. (יוצרה 1976-1990)

1024px-AstonMartinLagonda-interior.jpg1280px-Aston_Martin_Lagonda_West_London.jpg1986_Aston_Martin_Lagonda_(9014216671).jpg3972659136_cc3c942f76_b.jpg

פורסם

חן, תודה על הכתבה. גדי- תודה על התוספות.

כמובן, אי אפשר שלא להזכיר כי ה-DB4\DB5 התחרו באליפויות GT שונות, וגם כיום במרוצי GT קלאסיים. הנה מרוץ כזה שצילמתי ב-1993 ב-Snetterton, החלק הכי טוב בו הוא הסאונד...:

• תוכן חדש...