Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולוו S80

הנמר הסגול
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין ברכישת אוטו שנתון קצת נמוך. הבנתי שיש הבדל בין שנתון 00-02 לבין 03 ומעלה.

משהו במנוע איזה פאדיחה שהיתה להם וכו, אני אישית לא ממש יודע בדיוק מה הסיבה כי הבנתי שעדיף להתרחק משנתון 02 כולל ומטה. העניין שזה הפרש של כמה אלפים במחיר. אז רציתי לדעת אם באמת עדיף ללכת על שנת 03 או שזה בסדר גם הנמוכים.

תודה לעוזרים

הפועל חולון אהבת חיי

פורסם

לא פאדיחה ולא בטיח.

דגם ה-T6 מרובה חיישנים ומחשבים והחלפה/תיקון של חיישנים אלה יקרה מאד.

מומלץ רק אם יש לך כיסים עמוקים.

הדגם עם מנוע 2.4 אמין, ועלויות אחזקתו סבירות. שווק מ-2001. גם המנוע משושה צילינדרים ללא טורבו סביר, אך אני צופה בעיות חלפים.

שורה תחתונה: אם כבר S80 מהשנים הללו רק 2.4 עם חמישה צילינדרים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

דווקא את ה T-6 אני רוצה

מנוע 2900 עם 275 כ"ס

אם רק הדלק זה הבעיה אז סבבה. זה שווה את זה. אחלה אוטו. אבל אם זה עניין של חיישנים והכל אז כדאי לשקול את זה שנית.

העניין של החיישנים זה שהם ככה הולכים כמו כלום? או פעם ב.. מה בדיוק הסיפור עם האוטו. הוא עולה גרושים יחסים למה שהוא נותן

הפועל חולון אהבת חיי

פורסם

כשחיישן ולך יורדים לך כמה אלפי שקלים מחשבון הבנק, כם אם זה פעם ב, זה כואב מאד בכיס, ממליץ לוותר.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

דעה קצת שונה :

אכן רכב מעניין וייחודי שיש לו יתרונות יחודיים, בוודאי מול העלות הנמוכה של הרכישה. איפה תמצא רכב במחיר כזה שמתקרב לאיכויות הבאות בתחומי - כח ותאוצה, בטיחות, מרווח ונוחות, הרגשה ייחודית.

אכן יש אלמנט סיכון בתחום האמינות וסיכוי גבוה להוצאות גבוהות ולא צפויות.

עדיין, אם נכניס למשוואה את עלות הרכישה הממש מגוחכת ונצמצם את הסיכון (פירוט מייד...) ממש שווה ללכת על זה !

גם השנתונים הנמוכים יהיו בסדר אם טופלו היטב ומחלות הבסיס טופלו בעבר.

איך לצמצם סיכונים ? יש מבחר גדול של אקסמפלרים בשוק. לא לקחת רכב שנראה חיצונית ופנימית מוזנח ושחוק. ממה שנשאר לחפש רכב שנוסע היטב ואין בלוח שום נוריות דולקות (צ'ק אנג'ין, ABS וכו'). שלב נוסף - לוודא היסטוריית טיפולים מוכחת.

אם עברת את כל המשוכות הנ"ל תשלם בזול ותקבל רכב מצויין עם מקדם סיכון נמוך יחסית. עדיין, תביא בחשבון לשים בצד 5-10K לתחזוקה לא צפוייה לשנה שנתיים הקרובות.

ראה למשל את האופציות הבאות :

ScreenShot_20160104110627.jpgScreenShot_20160104110712.jpg

פורסם (נערך)

אני לא ממליץ על T6. הייתה לי כזאת במשך תקופה מאוד קצרה, היו תקלות רבות. הסוף היה הקיקדאון הראשון, הגיר התחמם והתחיל להחליק, נורית שמן נדלקה. החלפתי את הרכב בE קלאס שלא עשה בעיות.

לקנות רכב כזה בן 15 שנה זה התאבדות כלכלית. כל הסגולות שהיו לרכב הזה, היו כאשר היה חדש. בנוסף T6 הייתה מגרסת גירים באותה תקופה (אם נפלת על מנוע בריא, אז יש גיר). הרכב הזה היה מסובך באופן היסטרי מבחינה חשמלית, היו לו יותר מחשבים מF16.

וגם איכות נסיעה שלו רחוקה מהגרמניות כמו סדרה 5 או E קלאס.

אם אתה רוצה רכב שהיה פעם רכב יוקרה, עדיף מבחינה הזאת כבר לרכוש E קלאס יותר ותיקה, הרכב יהיה אמין יותר. או אם חייבים וולבו S80, אז ללכת על הדגם האטמוספרי עם 5 צילינדר שהוא הרבה יותר שפוי באחזקה.

ברכב כזה, "חיישן פעם ב" זה הערכה סופר אופטימית. וזה לא 5-10K אחזקה בשנה, זה יותר בכיוון 20~30K. ה5K זה רק צמיגים מצבר, רפידות-טיפול, בהנחה שהכל תקין.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
דעה קצת שונה :

אכן רכב מעניין וייחודי שיש לו יתרונות יחודיים, בוודאי מול העלות הנמוכה של הרכישה. איפה תמצא רכב במחיר כזה שמתקרב לאיכויות הבאות בתחומי - כח ותאוצה, בטיחות, מרווח ונוחות, הרגשה ייחודית.

אכן יש אלמנט סיכון בתחום האמינות וסיכוי גבוה להוצאות גבוהות ולא צפויות.

עדיין, אם נכניס למשוואה את עלות הרכישה הממש מגוחכת ונצמצם את הסיכון (פירוט מייד...) ממש שווה ללכת על זה !

גם השנתונים הנמוכים יהיו בסדר אם טופלו היטב ומחלות הבסיס טופלו בעבר.

איך לצמצם סיכונים ? יש מבחר גדול של אקסמפלרים בשוק. לא לקחת רכב שנראה חיצונית ופנימית מוזנח ושחוק. ממה שנשאר לחפש רכב שנוסע היטב ואין בלוח שום נוריות דולקות (צ'ק אנג'ין, ABS וכו'). שלב נוסף - לוודא היסטוריית טיפולים מוכחת.

אם עברת את כל המשוכות הנ"ל תשלם בזול ותקבל רכב מצויין עם מקדם סיכון נמוך יחסית. עדיין, תביא בחשבון לשים בצד 5-10K לתחזוקה לא צפוייה לשנה שנתיים הקרובות.

למכונאי שטיפל בזמנו בוולוואים המזדקנים שלי היתה כזאת, תאמין לי שהוא עשה את כל הבדיקות האפשריות לפני שהוא רכש את הרכב, ואלי הוא חשב כמוך. זו היתה הפרתקה קשה וכואבת גם למכונאי ממוחה כמוהו.

למחיר המצחיק יש סיבה, ולכן למרות דבריך המלומדים:

ממליץ בחום להימנע מרכישת S80 T6 מהשנים הרלוונטיות עקב תקלות יקרות לתיקון (במיוחד חיישנים למיניהם)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...