Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים .

מדובר במגבר 4 ערוצים פולס האודיו מדגם BA- 2900 .

האמת מגבר שאיתי המון שנים , הראה אמינות לצד איכות ללא פשרות ( לכן יש לי עוד אחד סה"כ 2 ).

לאחרונה ביציאת הסאונד לרמקולים הוא איבד את ה- \ זאת אומרת שהרמקול מסרב לפעול , ורק לאחר הגברה מסיבית הוא כאילו נפתח ועובד רגיל גם בעוצמה נמוכה.

מעבר לכך מינוס אחד הפסיק לפעול , ולכן נאלצתי להגביר 2 קומפוננטים של פוקל בגישור ( הדרך היחידה )

לצערי ולכן אני כותב ומבקש עזרה למבינים , גם הערוץ השני שעליו מוגברים 9\6 פיוניר , התחילה התופעה וגם שם התופעה נפתרה בגישור .

התוצאה : מגבר סטריאו שנהפך למונו .

אשמח לדעת מהם הסיבות וכיצד ניתן לפתור זאת .

יפני זה הכי אחי

פורסם

:bugeyed:

מגבר 4 ערוצים פולס האודיו מדגם BA-2900...איכות ללא פשרות

זה מגבר של 300-400 ש"ח. לא נראה לי שיהיה משתלם במיוחד להשקיע בתיקון במעבדה.

אם תפתח את המגבר בעצמך אולי תצליח לזהות נתק או רכיב כלשהו במצב רע (נפוח, שרוף וכיוצב'). כמובן לאחר ניתוק בטוח מחשמל הרכב.

לאור היסטוריית ההודעות שלך בחודשים האחרונים בפורום אודיו (רמקולים שרופים, רעשים, כבל פלוס שרוף), הייתי שוקל לעשות "רמונט" למערכת אצלך (ואולי, לבנות משהו "נכון יותר" שלא כולל הגברה של 3 סטים של רמקולים פלוס סאב).

פורסם

האמת שפתרונות לבעיות האלו נמצאו .

אגב הרעשים הלבנים הבלתי פוסקים מקורם הגיע מהקבל .

מה הייתה מציע לי כאשר אתה אומר " נכון יותר " להחליף את הפולס האודיו למשהו איכותי אחר ?

האמת כן המגבר נמכר סביב המחירים האלו , האומנם זול אך בגזרת המגברים של 300-500 ש"ח הוא הטוב ביותר לפי דעתי.

אשמח להמלצה ממך .

יפני זה הכי אחי

פורסם

זה אומר שהוצאת את הקבל (המיותר) לגמרי או שהחלפת אותו באחר?

"נכון יותר" אומר לבנות מערכת שעקרונה הוא בניית במה קדמית טובה.

אני לא רואה איך מצב שבו אתה מגביר סט קדמי, סט בדלתות האחוריות, סט 6X9 על המגש וסאב מייצר משהו חוץ מרעש.

אם אתה מאלו שאוהבים מוזיקה שמגיעה גם מאחור, אתה יכול לנטרל את הרמקולים בדלתות האחוריות ולהשאיר את ה-6X9 תוך שאתה חותך להם קצת מתחום התדרים הנמוך. אפשר גם להתווכח על הצורך בהגברה עבורם, אבל מילא.

המגבר התקין יעבוד על סט קדמי וה-6X9 ותוכל לרכוש מגבר מונו עבור הסאב, למשל.

וכן, גם רכישה של ציוד איכותי יותר זה לא "מילה גסה", אם כי כמובן שזה ענין של ממון.

איזה דגם HU יש לך?

פורסם

אני אישית לא מבין כל כך את הכוונה שלך .

ה HU שלי הוא של jvc av60 דאבל דיו מאוד איכותי עם 4 יציאות rca ו יציאה יעודית לסאב שאגב נותן לך אפשרות לחתוך תדרים לכל רמקול בנפרד כולל לסאב.

מעבר לכך הסאב jbl הורד ל2 הום ומוגבר על מונובלוק של Profile .

ריבוי הרמקולים המוגברים הם נטו על מנת לספק סאונד עוטף חזק ואיכותי.

, אגב לצערי עם 3 מגברים ללא הקבל המיותר הרכב מקפץ . לכן המיותר נהפך להכרחי במקרה זה .

בכל אופן יש מגבר שהיית ממליץ לי עליו ?

יפני זה הכי אחי

פורסם

טוב, אי אפשר היה להבין מהשרשור הנוכחי מה הסט-אפ הנוכחי שלך.

אתה יכול לפרט דגמים מדוייקים של הכל?

מונו פרופיל, הכוונה לג'נסיס?

האם בוצע איטום ברכב?

האם בוצעו "שלושת הגדולים"? מה הספק האלטרנטור אצלך? מה מצב המצבר?

סאונד עוטף? באיזו הופעה היית שבה המוזיקה באה מאחור (מלבד החזרים ו/או רמקולים שנועדו לשורות אחוריות יותר)?

פורסם

איטום בדלתות אין .

מבחינת HU מדובר ב jvc דאבל דין עם rca יעודי עבור רמקולים קדמיים ו rca יעודי עבור אחורי וכמובן יציאה יעודית לסאב .

מבחינת הגברה . 2 מגברים פולס האודיו ba-2900 .

ומונו של פרופייל שמתיימר לתת 600 rms ב2 אום .

מבחינת רמקולים

בדלתות הקדמיות יש קומפוננט של פוקל (בעבר היה לי לאנזר )

בדלתות האחוריות קומפוננט של אינפיניטי

ובמגש מאחורה 6/9 פיוניר 90rms .

מבחינת סאב . הסאב הוא jbl שעובד על שני סליליו.

התוצאה איכותית מאוד לפי דעתי

יפני זה הכי אחי

פורסם

אם אני זוכר נכון - פולס-אודיו העתיקו את עיצוב המגבר שלהם מMAC AUDIO סדרת Z שהם מגברים גרמניים ראויים סה"כ בטח ובטח שלטווח המחיר שלהם לכן סה"כ מדובר במגברים שנותנים תמורה אדירה למחירם.

אבל כמו בכל העתק השאלה היא אם הם רק העתיקו את התכנון של המגבר והרכיבים בפני עצמם רכיבים זולים יותר ופשוטים יותר ולכן גם בעלי אורך חיים קצר יותר (מה שיסביר כנראה את מה שקרה לך ולא היה קורה לו היית קונה את המקור מהם הועתקו) או שמדובר בהעתק מוחלט - זהה למקור רק באריזה שונה.

במקרה של העתק לוח מחולט אתה כמובן מוגבל ליעילות גוף הקירור אבל כאן שוב, אם אני זוכר נכון מדובר בגוף מתכתי עם מספיק אוורור.

ועוד דבר - אם אני זוכר אנחנו מדברים על תחילת שנות ה2000 - המגברים סה"כ נתנו עבודה לפרק זמן יפה מאוד - לא רע! לא רע בכלל!

דבר ראשון שכדאי באמת לבדוק זה אם יש קבלים נפוחים שכבר החומר מהם דלף וצריך להחליפם, מעבר לכך צריך לראות אם יש מוליכים או מסילות שרופות שצריך להחליף\לגשר.

אם אתה ממש רוצה - אני אמליץ בחום על מעבדת MOTRONIX ברמת גן אבל תיקח בחשבון שאתה הולך לשלם על בדיקת המגבר משהו בין 100 ל150 שקלים ללא קשר אם תחליט לתקן אותו או לא.

אבל אם התיקון יהיה תיקון פשוט - הרווחת סה"כ את המגבר שלך חזרה לעוד תקופה יפה - בייחוד אם אתה כל כך מרוצה ממנו.

לגבי אם איכותיים או לא - הכל עניין של פרספקטיבה - עד שתיתקל במישהו שמגיע עם מערכת בפער ניכר משלך באחד מהמאפיינים שיהיו חשובים לך -

נקיון אות

גוון צליל

הספק

סטייג'ינג

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אמרת נכון,פולס האודיו חולק את אותם רכיבים מאק האודיו.

המגבר השני חי ובועט ( מאותו דגם , שאגב נקנו עקב איכותם ) אולי אהיה קנא ואומר שהמגבר הספציפי הזה עבר התעללות קטנה כאשר הייתי ילד ( בן 17 ) והיום אני בן 24.

הורדתי אותו ל1 אום, נהניתי מס' ימים מ2 סאבים שפעלו בגישור על אותה יציאה כולל רמקולים שגב פעלו בצורה אדירה, ולאחר מס' ימים פשוט נכנס לקליפינק ניצחי , לקחתי אותו לתיקון במעמדה מוסמכת , לאחר יומיים ותשלום של 170 שקל הוא חזר חי ובועט לעולם.

לצערי המעבדה כבר אינה קיימת יותר שאני יוכל לנסות לתקן אותו שם , בכל אופן מצאתי מציאה אמיתית

מצאתי מגבר פולס האודיו ( בעצם האח הגדול של BA2900 ) , מדגם B4400 שזה אומר 100 RMS לערוץ במקום 65 הקיים אצלי כרגע.

מה גם שהוא יורד ל2 אום!

אגב התענוג בתור יד שניה יעלה לי 200 שקל בלבד ! :)

מחר אקנה וארכיב בסופש הקרוב, נקווה שהאח הגדול נותן תמורה גדולה יותר . מה גם שהוא נראה מסיבי יותר.

z_102459.jpg

יפני זה הכי אחי

פורסם

האח הגדול הזה הוא ההעתק של הZ4200 אם אני זוכר נכון של מאק.

יותר חזק, יותר תמורה - אותו מגבר, אותה סדרה - אין כאן חוכמות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אחד הויכוחים בנושא (מתייחס רק ל-BA4400 ולא ל-2900):

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?164128

וכאן יש המשך לויכוח:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?136710-%D7%AA-%D7%A8%D7%93-%D7%A9%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%9C-%D7%91%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%90%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%9E%D7%92%D7%91%D7%A8-LANZAR-%D7%9C-PYLE-%D7%95%D7%94%D7%AA%D7%92%D7%9C%D7%92%D7%9C-%D7%9C%D7%AA%D7%94%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%96%D7%91%D7%9C-%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%95-%D7%A9%D7%9C-%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9D&p=1138454&viewfull=1#post1138454

כאשר בהמשך שלו יש השוואה בין ה-BA2900 למק אודיו MX4000.

לדעתי גם ה-2900 עמיד ב-2 אוהם, בהתחשב שבנתונים המפורסמים שלו ניתן לגשר אותו.

בכל מקרה בשני המגברים מדובר על 2 אוהם סטריאו ולא מונו (גישור).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

ממש מעולה , מסתבר שצדקתי כל השנים לגבי איכות המגברים .

אגב אשמח לדעת משהו נוסף :

המגבר של הפרופייל מאפשר ירידה ל2 אום . הייתי מעוניין לחבר סאב נוסף ( בעצם תיבה כפולה עם 2 סאבים ) .

הקטע שאם אני מחבר 2 סאבים עם בשימוש עם סליל כפול , אני בעצם מוריד את המגבר ל1 אום לא ? , זאת אומרת שאני צריך להשתמש ב2 סאבים בעלי סליל אחד בלבד )

השאלה האם מבחינת סאונד זה יהיה מורגש תוספת סאב נוסף , כאשר יש אפשרות לסאב אחד שעובד עם 2 סלילים .

תודה.

יפני זה הכי אחי

פורסם

אין שם לדעתי מסקנה סופית אם אכן מדובר באותם רכיבים (ולא רק בורד משותף) ותוצאה סופית.

אני גם לא זוכר אם היה מדובר באותם שנים בתוצרת איכותית מטעם מק אודיו עצמם.

לא רק מספר הסלילים משפיע אלא מה ההתנגדות של כל סליל.

אתה יכול להעזר במחשבון כאן למשל, כדי לבדוק מה תהיה ההתנגדות הסופית:

http://www.the12volt.com/caraudio/woofer_configurations.asp

פורסם

אתר גאוני עזר לי מאוד , תודה

אגב , ברמקולים רגילים שלא סאב, כיצד מבדילים בין ה + ל -

על מנת לשנות להם את ההתנגדות ?

יפני זה הכי אחי

• תוכן חדש...