Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות, מתלבט אם להשקיע סכום שלא השקעתי בחיי ולהיכנס לעיסקת ליסינג עם תשלום חודשי גבוה, נא חוות דעתכם באשר לרכב - כמה דלק הוא אוכל, חווית הנהיגה, מערכת המולטימדיה, ומה העיסקה הכי זולה לקניה.

בתודה מראש

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם (נערך)

היתרון (אולי היחיד) של האוטלנדר הינו המחיר ביחס לsuv בעל 7 מקומות ישיבה.

בחיפוש בגוגל תמצא הרבה חוות דעת ומבחנים.

ועוד דבר, אם לדעתך ולטעמך המחיר גבוה, אל תכנס לזה בכלל. תמצא רכב שיענה לדרישות שלך במחיר סביר מבחינתך.

עריכה אחרונה על ידי shai_ka
פורסם
הדגם לא חדש, אלא מתיחת פנים של דגם קיים.

לגמרי.

חייב רק להגיד שלקחתי לנסיעה לפני כמה ימים והוא מרגיש לא רע בכלל על הכביש.

פורסם

יש לדעתי עוד הרבה יתרונות לאוטלנדר מלבד שבעה המקומות (כאופציה, ניתן לרכוש דגם מוזל יותר עם 5 מקומות) לשבעה מקומות יתרון חשוב מבחינת הסחירות בעתיד. להגיד שזה היתרון היחיד לדעתי זה רחוק מאוד מלהיות מדויק .. מבלי לפגוע באף אחד.

אני הזמנתי אוטלנדר חדשה ואמור לקבל אותה בעוד כשבועיים-שלושה. עשיתי בדיקות רבות והגעתי למסקנה שבהשוואה לשאר הרכבים בסגמנט, האוטלנדר, עבורי לפחות נותנת את התמורה (הפוטניצאלית) הרבה ביותר (ואני מקווה שרק אופתע לטובה ולא אתבדה).

היתרונות שאני מניתי ושגרמו לי להחליט לרכוש אותו בין היתר הם: מחיר זול יחסית (אני רכשתי במסגרת מבצע חבר דגם אינסטייל שבעה מקומות, חלון שמש במחיר של 157900,יד ראשונה 0 ק"מ אפשר בפחות - אני יודע), אבזור מכובד, מולטימדיה מרשימה לפחות מבחינת פיצ'רים, ישיבה גבוהה ונוחה, מרחב פנימי גדול מאוד, שורה שנייה של מושבים נעה קדימה ואחורה, 2 מקומות ישיבה נוספים שצריך ואם מקפלים אותם מקבלים תא מטען גדול מאוד, צריכת דלק מהטובות בקטגוריה, אמינות מוכחת, תוצרת יפן, יבואן נחמד ושירות מצוין, 4 שנות אחריות (חולון מוטרס נותן שנה נוספת). כמו כן מתיחת הפנים כוללת (אם לא היתה מתיחת הפנים כנראה שלא הייתי רוכש את האוטלנדר) שיפורים בתחום שיכוך, כיול, מומנט, גיר רציף, רעש וכו - אח של אישתי שיש לו אטלונדר 2014 נסע איתי בנסיעת מבחן וטוען שהתוצאות מרשימות. אני בטוח שיש עוד דברים אבל זה מה שעולה לי כרגע בראש. לפני שהגעתי להחלטה הסופית שקלתי את ה cx5, את ה 3008, את הטוסון, הפורד קוגה, ושללתי את כולן, כל אחת מסיבות אחרות. ביצעתי שתי נסיעות מבחן, את הראשונה שעה אחרי שעשיתי נסיעת מבחן על ה cx5 והופתעתי מאוד. באתי לשלול את האוטלנדר כדי לקבל חיזוק סופי למזדה ופשוט התהפכתי לגמרי. נהניתי יותר בנסיעה על האוטלנדר. ישיבה, מרחב, תחושה בסביבת הנהג ואפילו הצורה. כן כן העיצוב ה"זורם" של המזדה פחות מדברת אלי, מעדיף צורה קופסתית ושמרנית יותר - כזה הוא אני.... מרוב הפתעה חיכיתי שבוע ולקחתי עוד נסיעת מבחן עם אח של אישתי ובסוף קיבלתי ההחלטה. אני מקווה שהחלטתי נכון...

בהצלחה בכל מקרה - לדעתי הרכב ראוי ביותר.

פורסם

יש לדעתי עוד הרבה יתרונות לאוטלנדר מלבד שבעה המקומות (כאופציה, ניתן לרכוש דגם מוזל יותר עם 5 מקומות) לשבעה מקומות יתרון חשוב מבחינת הסחירות בעתיד. להגיד שזה היתרון היחיד לדעתי זה רחוק מאוד מלהיות מדויק .. מבלי לפגוע באף אחד.

אני הזמנתי אוטלנדר חדשה ואמור לקבל אותה בעוד כשבועיים-שלושה. עשיתי בדיקות רבות והגעתי למסקנה שבהשוואה לשאר הרכבים בסגמנט, האוטלנדר, עבורי לפחות נותנת את התמורה (הפוטניצאלית) הרבה ביותר (ואני מקווה שרק אופתע לטובה ולא אתבדה).

היתרונות שאני מניתי ושגרמו לי להחליט לרכוש אותו בין היתר הם: מחיר זול יחסית (אני רכשתי במסגרת מבצע חבר דגם אינסטייל שבעה מקומות, חלון שמש במחיר של 157900,יד ראשונה 0 ק"מ אפשר בפחות - אני יודע), אבזור מכובד, מולטימדיה מרשימה לפחות מבחינת פיצ'רים, ישיבה גבוהה ונוחה, מרחב פנימי גדול מאוד, שורה שנייה של מושבים נעה קדימה ואחורה, 2 מקומות ישיבה נוספים שצריך ואם מקפלים אותם מקבלים תא מטען גדול מאוד, צריכת דלק מהטובות בקטגוריה, אמינות מוכחת, תוצרת יפן, יבואן נחמד ושירות מצוין, 4 שנות אחריות (חולון מוטרס נותן שנה נוספת). כמו כן מתיחת הפנים כוללת (אם לא היתה מתיחת הפנים כנראה שלא הייתי רוכש את האוטלנדר) שיפורים בתחום שיכוך, כיול, מומנט, גיר רציף, רעש וכו - אח של אישתי שיש לו אטלונדר 2014 נסע איתי בנסיעת מבחן וטוען שהתוצאות מרשימות. אני בטוח שיש עוד דברים אבל זה מה שעולה לי כרגע בראש. לפני שהגעתי להחלטה הסופית שקלתי את ה cx5, את ה 3008, את הטוסון, הפורד קוגה, ושללתי את כולן, כל אחת מסיבות אחרות. ביצעתי שתי נסיעות מבחן, את הראשונה שעה אחרי שעשיתי נסיעת מבחן על ה cx5 והופתעתי מאוד. באתי לשלול את האוטלנדר כדי לקבל חיזוק סופי למזדה ופשוט התהפכתי לגמרי. נהניתי יותר בנסיעה על האוטלנדר. ישיבה, מרחב, תחושה בסביבת הנהג ואפילו הצורה. כן כן העיצוב ה"זורם" של המזדה פחות מדברת אלי, מעדיף צורה קופסתית ושמרנית יותר - כזה הוא אני.... מרוב הפתעה חיכיתי שבוע ולקחתי עוד נסיעת מבחן עם אח של אישתי ובסוף קיבלתי ההחלטה. אני מקווה שהחלטתי נכון...

בהצלחה בכל מקרה - לדעתי הרכב ראוי ביותר.

ראשית, תתחדש!!

שנית, כמו שחווית כל אחד יש את העדפות שלו. הרי אין רכב מושלם (אולי יש אבל לא ברמות המחירים הללו).

בכל מקרה, מבלי להעליב, האוטלנדר לא "כיכב" בהשוואות של suv, בארץ או בחו"ל

http://m.auto.co.il/index.html#/articles/32798

פורסם

בתגובה לקודמי -

לא טענתי שהאוטלנדר הוא הטוב מסוגו. אני מניח שבסגמנט שלו (suv בינוניים ועממים) ה cx5 מנצח אותו (בנקודות). לא משתכנע שספורטז' או הטוסון טובים יותר. מקריאה מעמיקה לראב 4 חסרונות לא מעטים וה CRV מצוינת אבל יקרה משמעותית. עם הטורבו אני מעדיף לחכות עוד כמה שנים אולי ברכב הבא.

אגב, בהשוואות באתרי חו"ל האוטלנדר מושווה לרכבים גדולים יותר והדגם הנבחן הוא אחר לגמרי (שאינו משווק בארץ) אם היתי חי בחול אני מניח שהיתי מסתכל יותר לעומק בהשוואות האלה.

בסופו של דבר כדבריך אין מכונית מושלמת וכל אחד עושה את שיקוליו הסוביקטיבים. ומה אני מחפש בסופו של דבר? תמורה למחיר ומחיר הוגן, אמינות, סחירות עתידית, שלא יקרעו אותי במוסך (כי הטורבו הלך או גיר ה DGS הלך או איך שקוראים לו) שיהיה לי נוח כשאני נכנס ויושב במכונית , שיהיה לי שדה ראיה רחב וישיבה גבוהה, שהמזגן יקרר אותי בקיץ כמו שצריך, שאוכל לשחק בכל מיני פיצ'רים במולטימדיה להנאתי, שאוכל להגיע בנוחות לכל נקודה במסגרת 10 אלף הק"מ שאני עושה בממוצע כל שנה (גם אם בעליות לירושלים הסל"ד יעלה ויהיה קצת רעש מהמנוע), שאוכל לקפל את המושבים של השורה השניה, לקבל תא מטען ענק ולשים שם שני זוגות אופניים ולנסוע לעמק האלה לרכיבה נעימה - (אין לי כוח להתעסק עם מתקן נייד וגם נכנס שם גם מזרון זוגי מאחורה מדדתי!), שאוכל להסיע חברים של ילדי מדי פעם בכסא 6, ו 7.

אני לא נהג מירוצים, לא עושה "פתיחות" ברמזורים, נוהג רגוע (משתדל לפחות), נוהג כחוק, רוב נסיעותיי בעיר, מדי פעם נהנה לצאת לטיולון קטן ולא מאתגר (שבילי קק"ל הם המקסימום שהמכונית תראה ולא מתיימר ליותר מכך. גם זה יותר מדי..)

שאני עושה סיכום לכל אלה ובודק מי נותן לי את התמורה הטובה ביותר לכלל המרכיבים שפירטתי באריכות כאן מתקבלת התוצאה שמתאימה לי ורק לי והיא האוטלנדר. במקום אחר, בזמן אחר, בתקציב אחר (בעיקר), בנסיבות אחרות - סביר להניח שהבחירה שלי היתה אחרת.

אז עם כל הכבוד לעובדה שהאוטלנדר לא "כיכב" במבחנים בארץ ובחול (ואגב יש לא מעט מבחנים מחמיאים שפורסמו בארץ , גם המבחן שהבאת בקישור יש בו הרבה מחמאות לצד מגרעות שבעיני רובן זניחות) - לי הוא מספיק, לפחות על הנייר. אני מקווה שלא אתבדה!

פורסם

היי דורון,

באמת נראה שביצעת רכישה מושכלת ולא כבשתית. ראיתי כל כך הרבה אנשים שקנו רכב "רק כי..".

מבחינת כל מה שכתבת נראה שבאמת האאטלנדר יכול להתאים לך. כמה אנקדוטות: כשאתה יורד לשביל הכי מעאפן, סע כאילו אתה נוהג על ביצים כי האאטלנדר אצלי מאבד כיוון פרונט מייד אחרי כל נסיעת שטח (שביל קק"ל חרוש עם כמה בורות פה ושם שהייתי עושה 3 פעמים בשבוע עם האוקטביה) וכיוון סרן קדמי ואחורי עולה 300 ש"ח והרבה עצבים. דבר שני והכי חשוב זה המזגן: הוא פשוט לא מגיע אחורה. ברוך אשם שאני מחליף את האוטו לפני הקיץ אבל בשבילך מיוני עד אוקטובר צריך ככל הנראה להתקין מאווררים בשורה 2 . בסך הכל נראה שהוא ישרת אותך נאמנה, אתה תהנה ממנו וכשכפתור האקו לחוץ בנסיעה רגועה (לא בבית ספרנו) הוא גם חסכוני. היידה מיצי.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

תודה על ההמלצות.

אכן עניין המזגן מטריד והייתי רגוע הרבה יותר אם היו פתחים גם מאחורה. מדיווחים שקיבלתי מאח של אישתי, גיסי ושכן - כולם מחזיקים את הרכב בתצורה הישנה שלו, אין תלונות מיוחדות לגבי המזגן אלא להיפך (לפחות בקדימה). הבנתי שיש מעבר של אוויר באיזור הרגליים וביום חם עדיף לא להשתמש במצב אקו.

התייחסות לנושא זה שהרגיעה אותי:

http://cars.walla.co.il/item/2641306

בפורום "שטח" כתב מישהו לקנות ערכת פתחי אוורור חיצוני שמתחבר למזגן -- ידוע לך או למישהו על דבר כזה??

"טל מימון

31 באוגוסט 2014 at 17:29

אני רכשתי את הרכב במשלוח הראשון בינואר 2013 הרכב מעולה מכל הבחינות 7 מקומות ישיבה תא מטען ענק יש לי גם סאבוופר מאחור שלא מפריע גם כשפותחים את 2 המושבים האחוריים,נוחות ישיבה מעולה המושבים מתכווננים גם בשורה האמצעית קדימה אחורה וגם אפשר לכוון את המשענות גב מקום לאכסון בדלתות מאחורי הכיסאות גם בין 2הכסאות במושב האמצעי וגם מקומות אחסון ליושבים בשורה השלישית!!!!

הרכב שקט מאוד נסיעה במהירות 120 במצב Eco mod הרכב מתייצב על 2000 סלד ,הרכב צורך בממוצע 12 קמ לליטר ,ראב4 הרכב הקודם שלי צרך 9 קמ בממוצע המיצובישי חסכונית ביותר מ30% כלומר חוסכת לי תדלוק אחד בשבוע!!!!

איכות ההרכבה מעולה הרכב היה במוסך פעמיים מהיום שעלה לכביש כאמור מינואר 2013 פעם אחת בגלל שהתקנתי רדיו עם מסך טאץ המחשב זיהה שהרדיו נותק והיה צריך לאפס את מחשב הדרך והפעם השנייה היה בטיפול השנתי היקר 750 שח לאחר מיקוח

סהכ אני מאוד מרוצה מהרכב מאוד נח ומרווח ההגה מצויין בעיר לא מתקשר עם הנהג בכבישים מפותלים אבל אני לא נהגת מרוצים כך שאני מסתדרת גם עם החיסרון הזה חבל מאוד שאין פתחי מיזוג בשורה האחורית אגב ראיתי באיביי מוכרים יחידה של פתחי איוורור שמתחברת מאחורי המשענת שבין הכיסאות הקדמיים ומתחברת לפתחי האיוורור שמותקנים מתחת לכיסאות הקדמיים למי שזה כל כך חשוב לו היחידה עם פתחי מיזוג וכפתור הפעלה עולה בערך 500שח

בקיצור הרכב מומלץ מאוד"

מישהו ראה? שמע? חיפשתי דבר כזה באיביי ולא מצאתי

פורסם (נערך)

דורון,

שאפו על הבחינה המעמיקה ועל התיאור המפורט של אופן קבלת ההחלטה על רכישת רכב. אני מעריך מאוד אנשים כמוך שמקבלים החלטה מושכלת.

תתחדש ותהנה מהרכב.

עריכה אחרונה על ידי shai_ka
פורסם

הייתי מאוד קרוב לסגור הזמנה על אחת ידנית (המחיר שלהן מצחיק - 120).

ביליתי יום בחברת אאוטלנדר אוטומטית - לדעתי מדובר באחלה רכב. יש לו את החסרונות שלו, מבחינת איכות חומרים בעיקר - אבל מדובר לטעמי בחבילה מצויינת.

אין לי ספק שאם הייתי צריך לרכוש היום רכב משפחתי חדש זה היה או ההאוטלנדר הידני או הספורטאז 1.6 שנמכרות כיד 0 מליסינג גם ב-120.

פורסם

קראתי את כל התגובות בעיון עד שהגעתי לתגובה שלך וקיבלתי הלם - 120 זה אכן מחיר מדהים ואם קונים יד ראשונה אפס ק"מ אפשר להגיע מן הסתם גם למחיר של 105, אבל איך בנאדם שהתרגל לנוחות של גיר אוטומטי יכול לעבור לידני ולהתחיל לעבוד קשה כל נסיעה?

פורסם

בחיפוש בגוגל תמצא הרבה חוות דעת ומבחנים.

ועוד דבר, אם לדעתך ולטעמך המחיר גבוה, אל תכנס לזה בכלל. תמצא רכב שיענה לדרישות שלך במחיר סביר מבחינתך.

אני כבר כמה חודשים חורש את גוגל, והמסקנה המצערת שאליה הגעתי היא שאאוטלנדר החדש הוא היחיד שעונה על הדרישות שלי.

ובכן, מה הן הדרישות שלי?

רכב 7 מקומות (חייב 7, בגלל 5 ילדים)

חסכני בדלק (כי אין ברשותי תחנת דלק)

סחיר, שאוכל למכור אותו בכיף אחרי 3 או 5 שנים

עם היסטוריה של אמינות, ולא משהו קוריאני צרפתי ושאר ירקות

עם מראה מהודר של ג'יפ ולא מיניוואן ענק ומגודל (כי לא בא לי להיסחב עם טנק לכל מקום)

ולא משהו דמוי סטיישן (סתם כי בא לי על ג'יפ עם תנוחת נהיגה גבוהה)

במחיר שאני יכול לתת 60-70 מקדמה (כי זה מה יש לי) ולהסתדר עם פריסת תשלומים של 1500 ש"ח ל-5 שנים.

יש לך הצעות אחרות? אשמח לשמוע.

הייתי שוקל קניית אאוטלנדר יד שניה במחיר יותר זול ונחמד, ובלי להיכנס לחובות, אבל רק העיצוב של האאוטלנדר החדש מדבר אלי. האאוטלנדר הישן בעיני קצת מכוער. החדש יפה מאוד בעיני.

פורסם
נהניתי יותר בנסיעה על האוטלנדר. ישיבה, מרחב, תחושה בסביבת הנהג ואפילו הצורה

העיצוב החיצוני הוא משביע רצון - אבל סביבת הנהג היא מזעזעת. כאילו משנות ה-80. תשווה את זה למזדה CX9 החדשה ותבין איזה הבדל ענק קיים בין השתיים. זה כאילו שמיצובישי פשוט לא רצו להתאמץ יותר ולהשקיע גם בעיצוב פנים.

• תוכן חדש...