Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיוויק, הדוגמאות שלך לא טובות.

אתה לא גוף אחד, אתה נמצא בתוך כלי רכב.

התאוצה שעוברת לגוף שלך כאשר הרכב לא "דבוק" לרצפה הרבה יותר גדולה, ומיידית.

כאשר אתה נדבק למקום, אנרגיית הפגיעה צריכה להיות מושקעת קודם בהתגברות על החיכוך הסטטי, קיפול הפח של ישבן הרכב שלך, ואז לעבוד כנגד החיכוך הדינמי.

הכוחות שפועלים על הגוף שלך הרבה יותר קטנים. אם אתה יכול להקטין את הפרש המהירויות בפגיעה, זה בהחלט עוזר, אבל בד"כ לפניך יש רכב אחר או צומת עם רכבים חולפים, אז לא עשית כלום.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אתה יכול להקטין את הפרש המהירויות בפגיעה, זה בהחלט עוזר

תודה, זה מה שאמרתי ולזה מכוונות הדוגמאות שלי [האם דמיינת את הבעיטה ?! קטעים !]

אז יש מצב אידאלי שנניח פוגעים בך כשאתה על קרח - מינימום נזק : אתה עף קדימה :

אזי בהכרח המצב ההפוך הוא רחוק מאידאלי.

על זה מתווספים תנאי השטח והמרחק שלפניך וכו', אלו כבר נסיבות משתנות -

נבחן נסיבה מקרית אחת -

אם יש ילדים במושב האחורי והנהג לוחץ חזק על הברקס אז אחד הילדים יכול לקבל

קעקוע של אאודי על הגב, או את הספייר מהבגאז' דרך הראש. ואז הנהג חושב

"וואלה היה עדיף לעוף קדימה ולפזר את האנרגיה על עוד חזית אחור עם הפיאט שלפני".

הקיצר

מה העניינים

נמסיס של מי אתה, או סתם נמסיס כללי כזה? :)

The first one to get angry loses

פורסם

אני חושב שהסבירות של מצב בו יש לך מקום לאן לעוף קדימה היא ממש נמוכה.

בד"כ יש רכב או צומת לפניך. אם המכה היא מספיק חזקה כדי "שהנוסע מאחור יקבל קעקוע של אודי", הרכב עדיין יעוף קדימה הרבה לפני שהאודי יגיע לסלון האחורי, אך הבלמים והפח יספגו חלק מהמכה, והתאוצה תהיה קטנה יותר בכל זאת.

הסיבה היחידה שאני רואה לשחרר את הבלמים היא אם יש מרווח מכובד לפניך, הפגיעה במהירות נמוכה יחסית ואתה מאוד מאוד רוצה לשמור על האוטו שלך על חשבון בריאות הצוואר שלך.

אני נמסיס כללי של מי שרוצה, לא מפלה אף אחד לרעה.

פורסם

קשה לערב בין פיזיקה ובין 'סבירות' של יש או אין לאן לעוף. אם יש לך תינוק מאחור ואתה בהאמר

או אם חמותך מאחור ואתה בטווינגו, זה לא עניין של הפיזיקה. הנה בחור מהפורום שהעלה

חזית אחור שהוא ספג [והעביר מכה רצינית קדימה גם]. אם תרצה, הבט בתמונות שלו ונסה לקזז את האנרגיה

שהוא העביר לרכב שלפניו כולה אל החלק האחורי של רכבו [נניח שהיה בלום ונטוע].

האם אתה יכול להיות הנמסיס שלי ? מה צריך לעשות בשביל זה ?

כל הנמסיסים שהיו לי אבדו :(

:)

פורסם

אי אפשר להעביר את כל האנרגיה לחלק האחורי של הרכב. סף הפציעה הוא באיזור כוח של 4G לפי המחקר המצורף, ומשם הכוח גדל בחזקת המהירות.

בלמים במכונית מפיקים כוחות של 1.2-1.5G. בפועל תקבל עוד פחות כי הרגל שלך תידחף אחורה מדוושת הבלמים במידה מסוימת. העניין הוא שמתברר שגם המעט הזה (באזור סף הפציעה) הוא משמעותי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא הבנתי איך דבריו הם הוא שאמרת.

אתה אמרת שעדיף לשחרר כדי לא לספוג את כל המכה מאחור. לא ניתן לספוג את כל המכה בעוצמה כזו מאחור.

הרכב ינוע קדימה הרבה לפני שהפוגע בא לבקר בספסל האחורי. עד לנקודה זו, הוא כבר ספג חלק מהאנרגיה עם נזק קטן הרבה יותר לאנשים ברכב, והפגיעה קדימה תהיה בעוצמה חלשה יותר.

פורסם

הוא צודק בכך שהבדלים קטנים כאן יכולים לעשות הבדל גדול. הוא משתמש בטענה הכללית הזו כדי לתמוך בטיעון שאין לנסות לקבע את הרכב עם הבלמים.

ואני חושב שכל הדיבורים הללו על "הכנסת אורחים" לספסל האחורי מפספסים משהו: תכנון ההגנה על תא הנוסעים מבוסס על אזורי קריסה מחוץ לתא הנוסעים ועל כלוב המגן על תא הנוסעים עצמו.

כדי שבהתנגשות תהיה חדירה של ממש לתוך תא הנוסעים היא צריכה להיות קשה מאוד, ואז ההבדלים שאנחנו מדברים עליהם יהיו באמת שווים לכפרות בין כה ובין כה.

פורסם

ברור, ואלה הסיבות בגללן אני לא רואה שום טעם להמליץ להרים רגל מהבלם, זה עלול להועיל במקצת אולי במקרי קיצון נדירים ביותר.

פורסם

בכל מקרה, הדבר החשוב הוא לנסות למנוע פגיעה ככל האפשר (ובמקרים רבים - אפשר!), על ידי ניהול התנועה לאחור בזמן האטה ואם זה לא מתאפשר אז על ידי עצירה מוקדמת וב"היכון".

פורסם

כמובן שיש מה לעשות - מניסיון שהיה לי, ועד כמה שאני זוכר העלתי כאן שרשור בנושא:

למזלי אני ובני הקטן היינו ברכב מסחרי גדול, הגענו ונעצרנו אחרי מספר גדול של רכבים (רמזור אדום). מתוך הרגל אני תמיד סורק במראות ואני קולט משאית דוהרת שלא ממד מתכוונת לבלום - מיד התחלתי עקיפה אך כמובן לא הספקתי - מהמכה נעצרתי רק לאחר עקיפת מספר רכבים אך לא נכנסתי ברכב מקדימה.

כך שלשאלתך - כמובן שיש מה לעשות.

פורסם
לא הבנתי איך דבריו הם הוא שאמרת.

הנה

לפעמים הבדל של ג'י מתוך עשרים הוא ההבדל בין נקע לשבר, גם בחוליית צוואר.

וחן אמר

העניין הוא שמתברר שגם המעט הזה (באזור סף הפציעה) הוא משמעותי.

אז לא "מתברר", אלא זה מה שאמרתי בהתחלה.

מה שלא אמרתי הוא שעדיף לשחרר, בשום מקום לא כהמלצה לשטח :

דיברתי על מעבדה, על משטח קרח, על בעיטה מול קיר.

לגבי השטח בפועל אמרתי שאם תשחרר ותעוף לצומת אולי תקבל משאית בצד,

שזה פחות עדיף מחזית-אחור [לרוב].

מה שכן אמרתי הוא שכל סיטואציה בשטח שונה לחלוטין מרעותה ואי אפשר לתת המלצה,

אפשר לנהל דיון ממשי על פיזיקה [ואז מכה על קרח זה טוב] או דיון תיאורתי על

מה לעשות בכביש [ואין המלצה אחת].

אם אתה עומד בצומת נשר ורואה מאחוריך את הפול-טריילר ההוא דוהר לכוונך,

אז לא רק שתשחרר בלם אלא שתתן פול-גז-באדום-לצומת.

"משאית שנסעה בירידה בדרך משה שבנשר פגעה בשמונה כלי רכב שהמתינו ברמזור.

היא המשיכה בנסיעה ופרצה גדר בצד הדרך עד שנעצרה. עוד 14 איש נפגעו, בהם פצוע קשה".

פורסם

עוד דבר שקרה לי מספר פעמים במשך השנים, גם לאחרונה, ולא יודע איך למנוע:

מגיע לפניה ימינה לתוך כביש גדול. מתחיל נסיעה ומבחין ברכב שמגיע משמאל ומחליט לעצור, בעדינות כמובן. הנהג מאחורי מסתכל אף הוא שמאלה, לא מבחין שעצרתי ופוגע בי מאחור. מסתיים בפגוש שבור בדרך כלל אבל יכול להיות גם חמור יותר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
הנה

וחן אמר

אז לא "מתברר", אלא זה מה שאמרתי בהתחלה.

לגבי השטח בפועל אמרתי שאם תשחרר ותעוף לצומת אולי תקבל משאית בצד,

שזה פחות עדיף מחזית-אחור [לרוב].

מה שכן אמרתי הוא שכל סיטואציה בשטח שונה לחלוטין מרעותה ואי אפשר לתת המלצה,

אפשר לנהל דיון ממשי על פיזיקה [ואז מכה על קרח זה טוב] או דיון תיאורתי על

מה לעשות בכביש [ואין המלצה אחת].

"משאית שנסעה בירידה בדרך משה שבנשר פגעה בשמונה כלי רכב שהמתינו ברמזור.

היא המשיכה בנסיעה ופרצה גדר בצד הדרך עד שנעצרה. עוד 14 איש נפגעו, בהם פצוע קשה".

אתה מדבר על מקרי קצה של 1 לאלף.

כן, אם דוהר לכיוונך טריילר ולא עושה סימנים של עוצר, ואתה במקרה גם הראשון בצומת, כנראה עדיף לך להתחפף משם בצורה כלשהי, אדום או לא.

בשאר המקרים, עדיף להחזיק את הבלם חזק :)

אתה מפרש לא נכון את דברי חן. כשאתה מחזיק את הבלם אתה חוטף פחות כוחות תאוצה (ג'י) ולא יותר.

פורסם (נערך)

העניין הוא שגם במעבדה עדיף לבלום בזמן פגיעה מאחור!

מלה על התנגשות קיצונית כמו זו שאירעה בנשר: שם היה מדובר על משאית בהעמסת יתר (60 טון) בירידה. לא זוכר את המהירות המוערכת ברגע הפגיעה.

המשאית שאיבדה את בלמיה חצתה שני צמתים, בצומת הראשון הורידה טור של שתי מכוניות ובשניה טור של שלוש מכוניות.

כלומר, עוצמת הפגיעה נבעה מכך שהמכוניות היו בתפזורת ולא בטור אחד וגם אז - המכוניות בראש הטור ספגו מכה יחסית חלשה.

הדוגמה הקרובה ביותר היא זו שעורכים ב-Driver's Event בדנמרק מדי שנה עם משאית במשקל 30 טון במהירות 80 קמ"ש, ואפשר לבחון גם ממצאים של התנגשויות עם רכבות כביש להשוואה.

אז מתברר שגם במקרי קצה כאלו, רק המכונית השניה עד השלישית מסוף הטור מקבלת את המכה הקטלנית. מאחר ומשאית אינה Monster Truck היא לא מטפסת על המכוניות.

לכן המכונית הרביעית בטור ולפניה לא מגיעות למגע עם גוף המשאית אלא עם מה שהיה המכונית שמאחוריהן שדוחפת (ולא מרסקת!) אותן קדימה, בהפרש מהירות יחסית קטן.

לנקודה זו יש משמעות גם להפחתת עוצמת הפגיעה (אם אתה במכונית הרביעית בטור למשל) וגם למניעה - שהיא הנקודה החשובה באמת.

עד שלא עצרו מאחוריך שתיים-שלוש מכוניות (או משאית אחת) תעצור מוקדם, תמצא נתיב מילוט ולפחות תנסה להישאר מוכן לצאת מהדרך של רכב שדוהר לקראת הישבן שלך.

רק אם עשית את כל זה ועדיין אתה עומד לקבל מכה - אז הגיע הזמן לבלום כדי לנסות להפחית את עוצמת הפגיעה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

• תוכן חדש...