Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

*כמובן שהיה צריך להיות תוחלת חיים,

נכתב אחרי סשן עבודה ארוך בשעה 02:00 בלילה.

לגבי התשובה - באמת אין שום דרך? לא באמצעות בדיקת זרם החשמל (לדוגמה בשקע ה12V), הנעה שלוקחת יותר זמן בסטרטר, או לפי כמות המים שיש בתאי המצבר / קורוזיה?

ובאותו עניין - יש דרכים להאריך את חייו של המצבר?

.We apologise for the inconvenience

פורסם

כדי להאריך את חייו של המצבר מומלץ לבדוק גובה המיים המזוקקים שבו, לא להפעיל צרכנים שהמנוע כבוי, לנקות את הקטבים. אם אתה מניע וההנעה מרגישה עייפה ולא חלקה זה מצביע על מצבר שמתחיל להתעייף אך זאת לאחר בדיקה בעומס אצל חשמלאי רכב.

פורסם

קח בחשבון שמצברים מקוריים שמגיעים מהיצרן - מחזיקים לעיתים גם 5+ שנים (אלא אם זה מנוע דיזל - שם הסיפור אחר).

קרה לי כבר בכמה רכבים.

בד"כ יצרנים שמים מצברים ברמה גבוהה שמחזיקים יפה.

אז אל תיתן לגיל 4 להפחיד אותך. חבל "להפסיד" שנה+.

פורסם

לא נכון לגבי דגמי יונדאי החדשים, מצברים בני שנתיים-שלוש שמתים.

אני בנתיים עם מצבר בן 5 ויותר, הנעות חלקות לא עובד קשה במיוחד אבל אחליף בקרוב בשביל ראש שקט.

פורסם (נערך)
אין.

נתקעים - מחליפים.

בדרך כלל ניתן לצפות את מותו הקרוב של המצבר בהתחשב במספר פרמטרים כגון: זמן ההתנעה, כושר ההתנעה, תקופת השירות של המצבר ובדיקה בעזרת ציוד מתאים.

יש מקרים שהמצבר מת פתאום ללא הודעה מוקדמת ואכן מקרים כאלה לא ניתן לחזות מראש.

אני אישית לעולם לא מחכה שהמצבר ימות אלא מחליף תמיד לפני בהתחשב במה שכתבתי קודם לכן.

אכן התנהלות כמו שלי אינה חסכנית וייתכן שמצבר שאני מחליף עשוי להחזיק מעמד עוד מספר חודשים ואפילו חצי שנה אבל אני מעדיף זאת על פני חוסר אפשרות,להתניע את הרכב ברגעים החשובים במיוחד שהאישה גם נוהגת ברכב.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אני לא בטוח שהתנהלות כזו היא לא חסכנית, מתוך הנחה שאתה יכול לחזות את סיום חייו בקרוב של חצי שנה, שכן חצי שנת השימוש הנוסף לא משתווה לעלות הנוספת שמשלמים עבור מצבר כשרוכשים מתוך מצוקה.

איך אני בודק "כושר התנעה"?

פורסם

בכדי לבדוק את הדברים שרשמתי קודם לכן צריך ציוד מתאים תוצרת חברת Midtronics שקיים בדרך כלל במוסכים מורשים של הייבואן.

המכשירים או הטכנולוגיה לבדיקת מצברים על-ידי ניתוח של מוליכות המצבר אינו דבר חדש אבל עדיין הציוד יחסית יקר.

מעבר לבדיקות הרגילות המכשיר בודק גם את הדברים הבאים:

1. כושר ההתנעה של המצבר.

2. ביצועי המצבר יחסית למצבר חדש.

http://www.stationary-power.com/battery-testers/celltron-advantage/features/

http://www.celesta.ro/images/products/documents/8a0dd6fb7ce32e53bcb8146bdbc3fbdb0cc4bbae.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם
אין.

נתקעים - מחליפים.

למה לחכות שיתקע? יש סימנים מקדימים של "גמגום" שהוא לא מניע כתמול שלשום ואז מוצאים את הזמן הכי נוח להחלפה ולא מחכים שהרכב לא יניע דווקא ברגע שמרפי מחליט שזה הכי נוח מבחינתו (לילה, כביש הערבה, גשם). ארבע שנים למצבר זה יפה מאוד. כשיתחיל לזייף קצת תחליף.

פורסם
כדי להאריך את חייו של המצבר מומלץ לבדוק גובה המיים המזוקקים שבו, לא להפעיל צרכנים שהמנוע כבוי, לנקות את הקטבים. אם אתה מניע וההנעה מרגישה עייפה ולא חלקה זה מצביע על מצבר שמתחיל להתעייף אך זאת לאחר בדיקה בעומס אצל חשמלאי רכב.

על מנת להאריך את החיים של מצבר מומלץ פעמיים בשנה להטעין עם מטען חכם כגון Ctek 5.0

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...