Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב חדש לזוג צעיר ללא ילדים. בעיקרון הדרישות מהרכב הם:

*סופרמיני

*צריכת דלק טובה.

*עלות אחזקה נמוכה.

*אוטומט

תקציב לחדש 100-110 אלף וליד שניה באזור ה50-60.

הרכבים ששקלתי עד עכשיו הם הג'אז,פאביה,I20,פולו,ריו או קליאו(חצי שוק בערך...)

עכשיו הקאץ'!

*הרכב יירכש במימון ללא הבדל בין חדש או יד שניה מאחר ויותר נוח לנו לפרוס אותו לתשלומים עם מקדמה ותשלום בסוף תקופה מלחסוך את הסכום במלואו (אין בעיה מבחינת עמידה בתשלומים לאורך תקופה).

*הרכב ישמש בעיקר לנסיעה עירונית בעיר חיפה ויעבור באזור עשרת אלפים קילומטר בשנה(מעט מאוד)

מהסיבות הנ''ל אני לא צליח לחשב מה יותר משתלם, לקנות רכב יד שניה או חדש? ואיזה רכב מולץ ע''פ הדרישות ?

תודה!

פורסם

משתלם כנראה יהיה רכב יד שנייה משנתון צעיר ככל הניתן, ככה אתה לא סופג את ירידת הערך.

עקב שיקולי צריכת הדלק הI20 והריו יורדות עקב גיר 4 הילוכים מיושן.

הפאביה והפולו מכוניות אחיות כאשר יתרון האיכות לפולו. במשומש יש לקחת בחשבון שצריך לוודא שקיים סט טיימינג מעודכן (מותחן ושרשרת) מבחינת תיה"ל דנו רבות בנושא ולמרות שיש שיפור בנושא מ2013 עדיין צצים מקרים פה ושם. לוודא שבוצעו כל הריקולים.

הג'אז הכי פשוטה מכאנית וכנראה גם הכי מרווחת, בעלת גיר רציף שיש לבדוק אם מתחברים לאופי שלו. קיימת גם גרסא היברידית שנותנת יתרון בחסכון בתנועה עירונית.

הקליאו גם רובוטית כפולת מצמדים עם מנוע טורבו, רק שעד עכשיו לא היו איתו בעיות אקוטיות כמו מקבילו לבית VAG וכנ"ל הגיר. מאידך הפנים מצועצע ופלסטיקי- מומלץ לשבת באחת ולהתרשם.

פורסם

הריו לא זריזה ולא חיסכונית,וגם די נוקשה.

לכמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מתכוון להחזיק את הרכב באזור השלוש עד חמש שנים.

אופציה נוספת שאני חושב עליה מבחינת רכב חדש היא כזו:

אמא שלי נוסעת בסביבות ה-40 אלף בשנה(עובדת בבית-שמש גרה באריאל) נכון להיום יש לה ג'אז יד ראשונה שנת 2009. בשנים הראשונות היא סובלת מאוד בגלל הטיפולים בתקופת האחריות ולכן היא מתכננת לקנות עוד מספר שנים רכב יד שניה.

יכול להיות שאם אני קונה היום ג'אז או רכב אחר אמין וחסכוני אבל חדש ועוד שלוש-חמש שנים היא קונה ממני אותו אז זה משתלם לכולם מהסיבות הבאות:

*הרכב יהיה ללא אחריות עם קילומטראז 30-60 אלף.

*הרכב יהיה שמור מאוד(אני לא מבין אנשים שהרכב שלהם בן שנה אבל נראה כמו פח).

*יעבור במשפחה

לגבי בחירת הרכב העניין הוא כזה: אני מאוד אוהב את הג'אז מבחינת חשיבה הנדסית על מרווח פנים ואמינות, אבל בדגמים הישנים יותר הסלון הרגיש לי "מצועצע" וזול יחסית למחיר הרכב. בגאז' החדשה לפחות על פי התמונות נראה שהם עבדו על זה לטובה.

לגבי חווית נהיגה, אני נוהג מאוד רגוע ללא לחיצות מיותרות על הגז ולכן כוח בשבילי הוא לא שיקול מרכזי, אבל מה שכן חשוב לי הוא שהרכב יהיה שקט וירגיש טוב את הכביש.

בזמנו נהגתי באופל אסטרה 2012 רכז מאוד לא חסכוני אבל ההרגשה על הכביש איתו היתה מדהימה! איך הג'אז החדשה מבחינת אחיזת כביש ושקט?

תודה

פורסם

התווספה לי אפשרות לקנות קורולה 2008 רובוטית מאוד שמורה מקרובי משפחה(שהם גם שכנים שלי) מה אתם אומרים ?

במידה וזו אופציה טובה בכמה כדאי לקנות אותה ? לפי המחירון היא עולה 45 אבל ביד-2 רוב המוכרים מבקשים עליה 35-40, פשוט בגלל שזו משפחה לא נעים לי להתמקח...

פורסם
התווספה לי אפשרות לקנות קורולה 2008 רובוטית מאוד שמורה מקרובי משפחה(שהם גם שכנים שלי) מה אתם אומרים ?

במידה וזו אופציה טובה בכמה כדאי לקנות אותה ? לפי המחירון היא עולה 45 אבל ביד-2 רוב המוכרים מבקשים עליה 35-40, פשוט בגלל שזו משפחה לא נעים לי להתמקח...

השאלה אם אתה צריך רכב משפחתי, קח בחשבון עלויות גבוהות יותר על טסט ודלק.

עסקאות עם בני משפחה זה תמיד בעייתי, המלצה שלי גא'ז.

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

פורסם

אז זהו שאני לא צריך משפחתי אבל מצד שני יכול להיות שיחסית ל10 אלף קילומטר בשנה אני לא חייב צריכה של 1/20 ?

לגבי העניין המשפחתי אני לא חושב שצפויות בעיות גם לאחר הקניה.

לגבי ה-208 זו גם אפשרות אבל אני קצת חושש לגבי היצרן...

פורסם
קיה ריו מצויינת ‚ גם הונדה הורידו את המחיר על הג'אז .

מצטרף להמלצות עם נטייה קלה לכיוון הקיה ריו אם כי גם הג'אז לא רעה בכלל

פורסם (נערך)

אם אני לא טועה לקיה ריו יש גיר יחסית מיושן עם ארבעה הילוכים

מה לגבי המזדה 2? יש מבצע מכירות בסוף השבוע, אולי גם עם תנאי מימון שיכולים להתאים לך

אם אתה מחזיק רכב 5 שנים, ירידת הערך הראשונית ברכב חדש פחות נוראית, ולפחות יש לך שקט נפשי ופינוק של רכב חדש מהניילונים.. מה גם שיש יותר אפשרויות מימון מאשר רכב יד שניה

אם אתה בכל זאת שוקל רכב יד שניה אני הייתי ממליץ רכב בן לא יותר משנתיים מאשר להתעסק עם רכבים מ 2008 (על אחת כמה וכמה אם התקציב שלך גמיש) ואין מה לעשות הבלאי הטבעי עושה את שלו.. ואז אתה נכנס להוצאות ובזבוז זמן בלהתעסק עם מוסכים..

הג'אז אכן שפרו משמעותית את פנים הרכב, אבל את חווית הנהיגה הם השאירו בחוץ..

לגבי השיקול של פאביה או פולו, תכלס אלה אחיות, אבל אתה יכול לקחת את הפאביה המאובזרת ביותר ויישאר לך עודף של כמה אלפי שקלים לעומת הפולו שבאה עם אבזור צנוע יחסית לדגם הבסיס..

לגבי הצרפתיות, אני אישית פחות מתחבר.. היה לי ניסיון מר עם פז'ו, ובוא נגיד ששמירת ערך ושוק הם לא הצד החזק של הצרפתיות.. לרנו מנוע מרשים, אבל מצטרף לדעה של אחד המגיבים לפניי שפנים הרכב נראה מאוד מצועצע, לעומת זאת אם זה בכל זאת מתאים לך, אתה יכול להשיג את הרנו במחיר זנות אם תקנה אותה מליסינג 0 ק"מ (הן נמכרות בסביבות 85 אלף ש"ח) וגם תוכל לקבל מימון בתנאים מצויינים (לפני שנגמרת השנה חברות הליסינג לחוצות להיפטר מהמלאים, ואפשר להשיג עסקאות מאד משתלמות)

עריכה אחרונה על ידי ronengr79
פורסם

אני שוקל את הקורולה בגלל שהרכב מיועד לרוב לנסיעות קצרות סה''כ וקילומטראז שנתי נמוך(חבל לקנות רכב יקר ובקושי לנסוע בו בזמן שהוא מעבד מערכו...)

הקורולה היא רובוטית מדגם GLI עם 150.000 ק''מ. אשמח אם תעזרו לי עם מספר שאלות:

*במידה והרכב עבר 150 אלף ללא החלפת גיר/קלאץ', האם אני צריך לקחת בחשבון עלויות וסבירות החלפה בזמן הקרוב עקב בלאי ?

*הבנתי שלרכב הזה יש בעיות שוק בגלל הגיר ולכן המחיר המעשי שלו הוא בסביבות ה35 אלף למרות מחירון לוי-יצחק של 40, האם זה קריטי מבחינת אפשרויות מחירה של הרכב בעוד שנתיים-שלוש ?

*הרכב %100 מבחינת מנועה ומצב מכני עם זאת יש לו מספר פגמים קוסמטיים!

בשלדה:מעיכה בגודל אגרוף בדלת בגאז' ומספר שפשופים של הצבע בבמפרים מקדימה ומאחורה.

פנים הרכב:שפשוף רציני בפלסטיק של דלת הנהג וכתמים במושבים מאחורה (בגלל ילדים קטנים)

בגדול כל זה לא מפריע לי, אבל בחשיבה של מחירה עתידית אשמח לדעת בכמה בממוצע פגמים כאלו מורידים מערכו של הרכב?

ולאור האמור בכמה לשקול קניה של רכב זה אם בכלל ?

תודה לכולם על העזרה עד עכשיו ובכלל :beerchug:

פורסם

הרכב הזה במצבו כמו שאתה מתאר לא שווה את מחיר המחירון וגם לא עשרה אחוז פחות.. גם עדיין לא עשית לו בדיקה, ולך תדע מה תמצא שם..

מחיר המכירה פחות רלוונטי לרכב ישן שכזה במידה ואתה מתכוון להחזיק אותו 3-5 שנים.. (הוא כבר לא יהיה שווה הרבה..)

אתה יכול למצוא את עצמך בהרפתקאה לא נעימה עם הרבה תיקונים..

במחיר של 40 אלף ואולי קצת צפונה אתה יכול למצוא סופר מיני יד שנייה משנתון מתקדם יותר עם קילומטראז הרבה יותר נמוך

פורסם

פיג'ו 208 1.2 טורבו 110 כ"ס (אוטומט) יכולה להתאים לך.

הרכב נחשב לסופר מיני חזק ובין הנוחים בקטגוריה.

הרכב נמכר עכשיו במחיר מבצע כך שתקבל עודף מ - 100K

והרכב ימסר לך בתחילת שנת 2016.

פורסם

האם לקורולה 2008GLI צפוי שוק עוד 2-3 שנים ? אם כן תמורת כמה ?

בכל מקרה כנראה שאלך על הג'אז/פיג'ו(הדגם הישן 1.6 אקטיב עם 4 הילוכים נמכר ביד 2 ב50-55 אלף שנת 2013, יש סיבה מיוחדת חוץ מצריכת דלק?)

• תוכן חדש...