Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי רכב יונדאי אקסנט משנת 99 עם תיבת הילוכים אוטומטית.

לאחרונה כשאני נוסע שמתי לב שלפעמים החלפת ההילוך של הרכב לא מתבצעת באופן חלק. זה קורה בעיקר כשאני מרפה קצת את הרגל מהגז לרגע ולוחץ שוב מיד לאחר מכן.

לדוגמא, אני מתחיל בנסיעה - לוחץ על הגז בערך עד האמצע, מגיע ל60 קמ"ש ואז מרפה מהגז בשביל להתייצב במהירות הזו. כשאני מגיע ל60 קמ"ש, עוצמת הרעש של המנוע מעידה על כך שאני בהילוך נמוך למהירות (למשל כשאני מושך את ההילוך) והרכב צריך להחליף הילוך. כאשר אני מרפה מהגז, הרכב מתחיל להחליף הילוך. הבעיה מתחילה כאן: הרבה פעמים קורה שהרכב קופץ לניוטרל ולא מצליח להרים הילוך. כשזה קורה, לחיצה על הגז לא משפיעה על ההאצה של הרכב אבל המנוע כן מסתובב (ממש כאילו אני מעביר לניוטרל באמצע נסיעה). רק כשאני משחרר לגמרי את הגז ונותן למנוע "להרגע", אז ההילוך משתלב ואני יכול להמשיך בנסיעה.

זה קורה לי כל נסיעה ללא יוצא מהכלל ולפחות כמה פעמים בכל נסיעה.

האם זו תופעה מוכרת? יש לזה שם? אני לא ממש מבין בזה, אבל מחיפוש שעשיתי (האמת שלא ידעתי ממש מה לחפש) הגעתי ל"גיר מחליק", יכול להיות שזה זה?

איך אפשר לטפל בזה? האם זה מצריך טיפול דחוף? וכמה עולה לטפל בזה?

למקרה שזה משנה, אציין פרטים נוספים:

* הרכב נסע די הרבה, אם אני זוכר נכון כ250 אלף ק"מ.

* אני מרבה לעשות kickdown, למשל בכניסה לכביש מהיר ובעליות (מודע לצריכת הדלק המוגברת ונושא בהוצאות..).

* ברמזורים אני נוטה להעביר לניוטרל בזמן עצירה

אשמח לכל הערה והארה בנושא.

תודה מראש!

• תוכן חדש...