Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם.

שאלה לי אליכם, במידה ואני מתדלקת רק פעם בחודש, האם עדיף לי לתדלק אוקטן 98?

מדובר בניסאן מייקרה אם זה רלוונטי.

השיקולים הם שמירה על המנוע לאורך זמן וצריכה עדיפה יותר שאולי תביא לצריכה יותר חסכונית.

[ההבדלים בתדלוקים מורגשים ברעש המנוע]

פורסם

אין טעם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה לא כמו שאת אוכלת במסעדות רק פעם בחודש אז אומרת לעצמך,

יאללה זה כולה פעם בחודש אז נאכל כבר במסעדה יוקרתית עם אוכל איכותי.

אין קשר בין כמות התדלוקים לאוקטן הדלק ואין דבר כזה שאוקטן 98 "שומר" על המנוע יותר מ-95.

פורסם

חוץ מלחשבון הבנק של תחנת הדלק, זה לא יעזור לשום דבר.

יתרה מזו, המשאבות של 98 מקבלות פחות שימוש ולכן יש סיכוי שהדלק במיכל שלהן ישן יותר ובעצם "פחות טוב" למנוע.

ההבדל בין 95 ל-98 זה לא איכות, זה רק ההתנגדות של הדלק לפיצוץ עצמי כתוצאה מלחץ. מבחינת "טיב" הדלק אין שום הבדל.

אני לא מצליח לחשוב על אנלוגיה טובה, אבל בכל מקרה, אין שום טעם לעשות את זה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בקצרה - הרכב שלך לא ירוויח כלום אם תתדלק בו 98.

לא ישמור על המנוע , לא יקבל רוח גבית וביצועים ולא כלום.

זה משפיע במנועים עם יחס דחיסה גבוה , טורבו וכו.

זה לא המיקרה עם המיקרה :).

לגבי אגדת הדלק ישן יותר ... נו ... כמה זמן אתה חושב שהדלק יושב שם כבר?

נראה לך תחנה היתה מחזיקה סתם ככה מוצר כ״כ הרבה זמן?

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו, שאלה:

אמרת שזה משפיע במנועים עם יחס דחיסה גבוה,

כמה גבוה צריך להיות יחס הדחיסה בשביל להצדיק תידלוק ב-98, וכיצד זה משפיע?

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

דלק באוקטן גבוהה מונע פיצוץ לא מבוקר בתא הבערה.. למה זה טוב ? תחשוב שהדלק מתפוצץ כתוצאה מלחץ גבוה (וטמפרטורה) במהלך הדחיסה במקום שהפלאג יצית אותו.. למכוניות בעלות מנוע עם יחס דחיסה נמוך אין שום הבדל בין דירוג האוקטן

Tesla Model 3 AWD stealth Performance

Lexus GX460 Luxury

פורסם
ליביו, שאלה:

אמרת שזה משפיע במנועים עם יחס דחיסה גבוה,

כמה גבוה צריך להיות יחס הדחיסה בשביל להצדיק תידלוק ב-98, וכיצד זה משפיע?

היה בFifth gear לזכרוני השוואה כזו עם כ״ס וכו.

ביחס דחיסה גבוהה / עם טורבו ההבדלים היו גם של 10-15 כ״ס.

אם למנוע יש חיישן נקישות ויחס דחיסה של 1-10.5 או משהו באיזור הזה או טורבו בלחץ גבוהה יחסית - אז בהחלט תראה ירידה בביצועים.

ד״א זה אפילו יותר אקוטי פה (ארה״ב) איפה שהדלק הבסיסי מקביל יותר לכיוון ה92.

בדיינוים וקיטים פה ברוב המכוניות מציינים במפורש עם איזה דלק משתמשים ומה התוצאות עבור כל דלק.

כדוגמא - קיטים של טורבו לBRZ מציינים - 280 כ״ס על 93 (מקביל ל98/9 אירופאי) או סביב ה15 כ״ס פחות על 91 (מקביל ל96 אירופאי).

ברור שזו דוגמא קיצונית כן? אבל זה כך לאורך כל הסקאלה ורכבים באים פה עם כיתוב ברור של סוג הדלק המומלץ ושדלק יותר נמוך מותר (לרוב ברמה אחת מתחת) תוך זה שמקבלים פחות כ״ס. (ספר הרכב)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
דלק באוקטן גבוהה מונע פיצוץ לא מבוקר בתא הבערה.. למה זה טוב ? תחשוב שהדלק מתפוצץ כתוצאה מלחץ גבוה (וטמפרטורה) במהלך הדחיסה במקום שהפלאג יצית אותו.. למכוניות בעלות מנוע עם יחס דחיסה נמוך אין שום הבדל בין דירוג האוקטן

כזכור לי לאשתך ולי יש את אותו סוג רכב (מאזדה CX5 2.5L) עם יחס דחיסה של 1:13

האם אתם מתדלקים את המאזדה ב-98 או ב-96?

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם
בקצרה - הרכב שלך לא ירוויח כלום אם תתדלק בו 98.

לא ישמור על המנוע , לא יקבל רוח גבית וביצועים ולא כלום.

זה משפיע במנועים עם יחס דחיסה גבוה , טורבו וכו.

זה לא המיקרה עם המיקרה :).

לגבי אגדת הדלק ישן יותר ... נו ... כמה זמן אתה חושב שהדלק יושב שם כבר?

נראה לך תחנה היתה מחזיקה סתם ככה מוצר כ״כ הרבה זמן?

ליביו

אני יכל לומר לך שיש תחנות שמבצעות הזמנה של 98 בערך כל 5-6 חודשים, פשוט אין ביקוש .

אולי רכב אחד ביום מתדלק 30-40 ליטר .

95 מגיע כל יום.

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם
כזכור לי לאשתך ולי יש את אותו סוג רכב (מאזדה CX5 2.5L) עם יחס דחיסה של 1:13

האם אתם מתדלקים את המאזדה ב-98 או ב-96?

זאת שאלה מעולה ששאלתי את המנהל הטכני שלהם פה שאמר לי ״אהא! אתה היית חושב כך אבל זה לא המקרה בגלל הטכנולוגיה שמאזדה פיתחה ״ תרגום גס מאנגלית עם מבטא דרומי.. נשמע לי תמוהה אבל אם הם אמרו והם נתנו לי אחריות לכל החיים על המנוע והגיר מי אני שאטען אחרת. ראה דוגמא לכך שאי אפשר לעשות הכללה גורפת: במרצדס שלי יחס הדיחסה הוא 1:9.8 והם דורשים שאתדלק פרימיום (93) ואני שם כי יש לי טווין טורבו וכמו שאמר מעליי החכם ליביו יש איבוד בהספק/יעילות המנוע במנועים בעלי תצורות מסוימות (מה לעשות אי אפשר להכליל אף פעם).

Tesla Model 3 AWD stealth Performance

Lexus GX460 Luxury

פורסם

מסביר את ענין יחס הדחיסה הגבוה ברכבי מאזדה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?556610-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%A1%D7%95%D7%96%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%A1%D7%95%D7%99%D7%A4%D7%98-1-2-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA&p=4633947&viewfull=1#post4633947

בלי להתייחס לענייני יחס הדחיסה, וכאשר פותחת השרשור מדבר על הבדלי רעש במנוע (בשימוש באוקטן שונה) ומתלוננת בפוסט אחר על צלצולים מהמנוע, יכול להיות שיש מקום לשקול את המעבר ל-98 (לאחר שנשללו בעיות פוטנציאליות אחרות) ובתנאי שמוצאים תחנה עם תחלופה טובה ורצוי כזאת שמציעה מחיר קרוב ל-95.

• תוכן חדש...