Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלק מהגומיות החיצוניות אצלי ברכב, במיוחד של השמשות, יבשות וסדוקות.

הבנתי שיש חומרים שמחדשים גומיות, וגם על הדרך ניתנים ליישום על פלסטיק שחור.

החומר העקרי שראיתי הוא einszett Gummi Pflege, אבל המשלוח עליו די יקר באיביי.

האם יש חומרים דומים שניתן לרכוש בישראל, במחיר סביר?

ואם כבר אז יש לי שאלה -

כנראה שאעבור לשטיפת הרכב עם שמפו יעודי, כי ראיתי שהמחירים זולים.

האם אפשר להשתמש בו גם על הג'אנטים? האם אבקת כביסה כאלטרנטיבה גורמת לנזק?

מעבר לזה, בעת החלפת צמיגים פגעו לי בג'אנט, עכשיו יש עליו מעיכה שחורה וארוכה, אבל נראה שהלכה לא ירדה - האם אפשר לעשות פוליש עדין (פוליש רגיל של מגייורס)? האם אח"כ ניתן ליישם ווקס (גם כן של מגייורס) להגנה?

תודה מראש.

פורסם

"כן" היא התשובה לכל השאלות שלך.

תן לנו הערכה של תדירות שטיפת הרכב כדי שנוכל להמליץ לך על שמפו.. בעצם עזוב.. השמפו GOLD CLASS של מגווירס יתאים לך לפי דעתי.

את היובש והסדקים בגומי אי אפשר לחדש, אפשר לרענן את המראה של הגומיות והפלסטיק שיראו קצת יותר שחורות ורעננות.

נתתי לחבר קצת מהג'ל ENDURANCE של מגווירס שמיועד לצמיגים והוא ניסה על הפלסטיקה החוצינית, הוא דווח שיש שיפור ניכר במראה הפלסטיקים והחומר החזיק כשבועיים שלושה.

חכה להמלצות של אחרים אם תרצה חומר ייעודי לי אין נסיון בזה.

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

יש חומרים שמחדשים את הפלסטיקה ואת הגומיות למרי, כמו C4 של GTECHNIQ אבל הם יחסית יקרים.

לחידוש המראה של הגומיות ופלסטיקה חיצונית אני משתמש ב-SILK SHINE של CG. מראה כמו חדש עם הרבה ברק ומחזיק בערך 3-4 חודשים.

פורסם

אני לא יודע כמה דרשו על האינסזט, אני רק יכול להגיד שהוא מחדש הגומיות הטוב ביותר בו השתמשתי.

בזמנו רכשתי אותו מeBay, לא זוכר כמה עלה, כן הייתי זוכר אם היה יקר.

הוא מחזיק אצלי כשנתיים פלוס בארון, ונשאר עוד לא מעט ממנו.

בכל אופן הוא עושה פלאים בשחזור גומיות שידעו זמנים טובים יותר, מחזיר להן את הצבע השחור העמוק שהיה להן ללא גלוס מעיק ומכוער, ונותן להן גמישות, לתקופה דיי ארוכה.

כמובן שצריך לנקות את האיזורים הללו כהוגן קודם למריחה.

כל זה תקף לגומיות יבשות אך לא סדוקות, כשמופיעים סדקים אין מוצר פלא שיחזיר אותם למצבן הקודם.

"יאללה בירי".

פורסם

אופטיבונד .

לגבי גומיות יבשות וסדוקות אין הרבה איך להחיות את זה כי החומר כבר מת - אתה יכול להאריך את תוחלת החיים שלהם עם חומרים טובים.

Opel Adam S 2017

פורסם

קודם כל תודה על ההסברים!

"כן" היא התשובה לכל השאלות שלך.

תן לנו הערכה של תדירות שטיפת הרכב כדי שנוכל להמליץ לך על שמפו.. בעצם עזוב.. השמפו GOLD CLASS של מגווירס יתאים לך לפי דעתי.

את היובש והסדקים בגומי אי אפשר לחדש, אפשר לרענן את המראה של הגומיות והפלסטיק שיראו קצת יותר שחורות ורעננות.

נתתי לחבר קצת מהג'ל ENDURANCE של מגווירס שמיועד לצמיגים והוא ניסה על הפלסטיקה החוצינית, הוא דווח שיש שיפור ניכר במראה הפלסטיקים והחומר החזיק כשבועיים שלושה.

חכה להמלצות של אחרים אם תרצה חומר ייעודי לי אין נסיון בזה.

אז מה, אבקת כביסה עושה נזק? באסה :|

אני שוטף את הרכב פעם בחודש בערך, אבל זה תלוי בכמות הזמן שלוקח לו להתלכלך, אז זה יכול לנוע בין שבועיים לחודש וחצי. חשבתי על השמפו של סונקס. המגייורס עדיף במידה ואשתמש עליו גם על גאנטים?

לגבי מצב הגומיות - כולן, חוץ מגומיות השמשה הקדמית והאחורית (שהן במצב גרוע עם סדקים, אבל לא הולך להסתכן בפירוקן) במצב סביר, אני רוצה חומר שיעזור לי להשחיל מגני רוח. ואז כבר אשתמש על גומיות השמשות הסדוקות, על גומיות האטימה וגם על פסי המיגון השחורים שעל הרכב.

אני לא יודע כמה דרשו על האינסזט, אני רק יכול להגיד שהוא מחדש הגומיות הטוב ביותר בו השתמשתי.

בזמנו רכשתי אותו מeBay, לא זוכר כמה עלה, כן הייתי זוכר אם היה יקר.

הוא מחזיק אצלי כשנתיים פלוס בארון, ונשאר עוד לא מעט ממנו.

בכל אופן הוא עושה פלאים בשחזור גומיות שידעו זמנים טובים יותר, מחזיר להן את הצבע השחור העמוק שהיה להן ללא גלוס מעיק ומכוער, ונותן להן גמישות, לתקופה דיי ארוכה.

כמובן שצריך לנקות את האיזורים הללו כהוגן קודם למריחה.

כל זה תקף לגומיות יבשות אך לא סדוקות, כשמופיעים סדקים אין מוצר פלא שיחזיר אותם למצבן הקודם.

המחיר לא כ"כ יקר (70 ש"ח), פשוט המשלוח עולה פי 2 מהמוצר (25 ש"ח) וזה קצת מבאס. יכול להיות שבאמת אלך עליו. [אני הזמנתי במקור ב 7 אירו אבל המוכר ביטל כי באותו יום אסרו עליו לשלוח נוזלים].

לגבי אופטיבונד - באמת שווה את זה?

פורסם

מצאתי עוד חומר אז אקפיץ עבורו:

[קודם כל יש את ה SON OF A GUN הזמין והזול, הדעות בפורום לכאן ולכאן, במקרה מצאתי כזה ואנסה לבדוק מחר.]

מה שכן, הציעו לי בחנות האביזרים הקבועה ספריי סיליקון של הולטס. המחיר נע בין 30 ל 40 ש"ח.

לא הייתי בטוח איך חומר שמחדש גומיות ופלסטיקים מתאים גם כתחליף ל WD-40.

על פניו חברה גדולה, הבעלים של פרסטון וסימוניז. אולי החומר שווה משהו.

למישהו יש נסיון איתו?

פורסם

קראתי על זה בפורום שהשמש החזקה של הקיץ ביחד עם הסיליקון מטגנת את הגומיות, ואני משער שזה נכון כי הרבה טוענים את זה,

אבל מה הסיבה בעצם?

הרי הכי הגיוני לחדש גומיות שעשויות מסיליקון... עם סיליקון..

ומה ההגיון של חברות גדולות ומוכרות למכור מוצרים לחידוש גומיות ופלסטיקים שבעצם עושים ההפך?

פורסם

אין מה לנסות את הSTP לפי דעתי, בזמנו קניתי 2 ועוד היה אחד זרוק בבית, קראתי בפורום שזה מוצר 'נחמד' אבל בפועל אני אפילו חושד בו שהוא הגביר לי את הבלאי והוא ממש לא מגן מהשמש, זה בוודאות.

• תוכן חדש...