Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש לי רכב פיאט פונטו איבו עם הרדיו ו6 רמקולים מקוריים ואני מעוניין לשפר את הסאונד, אני שומע כל דבר שהוא מיינסטים כל השירים החדשים והיפים שיוצאים :) וגם לפעמים דיויד גואטה או כל דבר אחר עם בס.

אני אוהב סאונד נקי, מדוייק ואיכותי ואני שומע בווליום בינוני עד גבוה אבל לא מפוצץ.

קיבלתי הצעה של 3900ש״ח שכוללת ממיר RCA, קומפוננט קיקר 6.5, מגבר אלפין f-1200, סאב עם תיבה של סרוין ווגה רד 10 אינץ, התקנה הכוללת חוטים עובי 4 וזיפות דלתות מה ניראה לכם?

אני בכלל חושב על קומפוננט פוקל 165a1, מגבר רוקפורד וסאב פוקל עם תיבה מקורית ניראה לי שהרכיבים שבחרתי יותר איכותיים...

אשמח לכל המלצה אחרת וגם אם אפשר לחסוך קצת בעליות וגם המלצה על מתקין מקצועי באזור המרכז עם עדיפות בתל אביב.

אשמח לשמוע שחבל על כל זה ועדיף פשוט לשים פיוניר מקדימה במקום הרמקולים המקוריים גם נחמד וכלום כסף :)

תודה וחג שמח :)

יונדאי קופה 1997

פיאט פונטו איבו 2010

פורסם

למה? קודם כל אני רוצה לשמוע על העיצוב המקורי של הרכב ככה אני אוהב וחוץ מזה בחנות אמרו לי שזה לא משנה זה יתן לי אותה איכות עם מגבר כמו יחידה חדשה עם מגבר...

יונדאי קופה 1997

פיאט פונטו איבו 2010

פורסם

החלק הראשון מקובל, החלק השני הוא שטויות.

נפתחו מספר שרשורי התייעצויות בתקציבים דומים לאחרונה.

חפש אותם ובדוק אילו עוד הצעות עלו שם למשל.

קומפוננט מומלץ לשמוע לפני שרוכשים. חפש גם המלצות של Audio King בתקציבים שונים.

מה היקף "הזיפות" שמוצע לך?

באיזה מנחת (ממיר RCA) מדובר?

השתדל לפרט דגמים מדוייקים בכל הנוגע להתייעצות של ציוד.

פורסם

אגב, אתה יכול לחפש גם מגברים עם כניסות Hi-Level/Speaker Level ובכך "לחסוך" את המנחת.

ספציפית לאלפיין יש למשל מגבר קלאס D במחיר קרוב לזה שהוצע לך לדעתי, Alpine MRV-F300.

פורסם

מעולה זה יכול בהחלט לחסוך, יש לכם המלצה למתקין מקצועי באזור תל אביב? ההצעה שלקחתי היא מ״כלל מערכות לרכב״ והאם עדיף לרכוש את החלקים בנפרד ולהגיע רק להתקנה?

יונדאי קופה 1997

פיאט פונטו איבו 2010

פורסם

תראה, לבצע הכל במקום אחד יכול לתת לכאורה למתקין את האפשרות "לשלב עלויות" ולהוזיל אולי במחיר הסופי.

מצד שני, סקר שוק מקיף ומציאת אתרים זולים משמעותית לרכוש מהם הציוד, עשוי גם להוזיל את המחיר הסופי.

ובכלל, סקר שוק גם לגבי מתקינים נוספים וציוד נוסף הוא תמיד דבר חכם לעשות.

כמו כן, פתיחות לגבי מוצרי יד שניה גם עשויה להטיב את העלות-תמורה.

אין לי המלצה ספציפית למתקין בתל אביב, אבל יש שתי חנויות יחסית זולות שעולות כאן תמיד, אלכסנדר ובומביי, ובשתיהן יש גם אפשרות להתקנה. אבל איני יודע להעיד לגבי טיב העבודה.

לא רחוק מת"א, באור יהודה, יש לך את יוסי אלפין מסדנת ECAudio, שלגבי מקצועיותו אין עוררין בפורום וגם יש לי נסיון אישי טוב מולו.

מאחר והוא גם משווק מוצרים של ארק אודיו הנחשבים כאיכותיים (הבט בדביקים), יתכן ויוכל לבנות לך הצעת מחיר שתתאים לתקציבך.

פורסם

להערכתי אני הראשון בארץ שהחליף את המערכת המקורית בפונטו איבו (בוצע בשנת 2011), ההחלפה מתבקשת כדי לקבל מינימום של תוצאה מבחינת סאונד, על אחת כמה וכמה שאתה מוסיף מגבר, קומפוננט וסאב. לא רואה סיבה להשאר עם המערכת המקורית, אין לה פונקציות מתקדמות שצריך לוותר עליהן כמו תצוגה של מחשב הרכב או תצוגה של המזגן.

את כל הציוד להחלפה (פאנל פלסטיק, מתאם שליטה מההגה) אפשר לרכוש באיביי תמורת 300-400 ש"ח.

רדיו דיסק סביר של חברה מוכרת יתן לך תוצאה טובה בעשרות מונים מהרדיו דראעק המקורי.

יש לך תקציב יחסית סביר, הייתי מנסה לדוג ציוד טוב ביד שניה, התמורה שתקבל תהיה גבוהה יותר מהקומפוננט פוקאל או הקומפוננט קיקר שהציעו לך, כנ"ל גם לגבי המגבר והסאבוופר.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

האם זה מה שאני צריך?

http://www.ebay.com/itm/Fiat-Punto-EVO-Stereo-Fitting-Kit-Fascia-Wiring-Adaptor-Facia-Panel-Plate-/262068359147?hash=item3d047dcfeb&vxp=mtr

זה כולל גם את החיבור לשליטה בהגה? בכל מקרה קצת מבאס לוותר את העיצוב המקורי של הרכב...

ואז אולי אני אוכל פשוט לחבר קומפוננטים ללא סאב ומגבר כרגע ולחסוך קצת עלויות, לפני שנים אבא שלי התקין רדיודיסק עם קומפוננטים פשוטים יחסית בפיג׳ו פרטנר ושמעו מדהים לדעתי גם הבסים היו מעולים, אני לא שומע בפול ווליום אולי עוצמה ביינונית עד גבוהה... מה אתם חושבים?

יונדאי קופה 1997

פיאט פונטו איבו 2010

פורסם

מצאתי ביוטיוב אנשים שהתקינו מערכת והשאירו את היחידה המקורית וניראה ששומעים חזק וטוב

יונדאי קופה 1997

פיאט פונטו איבו 2010

פורסם

איך מהסרטון הזה אתה מבין ששומעים טוב?! לגבי עוצמה, ברור שאין בעיה.

זה לא שזה בלתי אפשרי ו/או שזה לא נעשה ברכבי העולם ברכבים שונים ו/או זה תמיד קטסטרופה וכו', פשוט יחידת הראש המקורית מתחילה לעוות את האות הרבה יותר מוקדם ולעיתים יש בה איקוולייזר וקרוס מובנים כדי לשמור על הרמקולים המקוריים ו/או לפצות חולשתם ברכב ובאופן כללי איכות ההגברה שלה אינו גבוה. הוספה של מנחת לא איכותי בדרך עשויה לפגום (אני מניח) בטווח הענות התדרים או הטווח הדינמי שלהם.

ועדין, התוצאה הסופית בשימוש עם מנחת, יכולה להיות לטעמך או מספקת.

מאחר שעיקר ההשקעה שלך כעת הוא ממילא בשאר הציוד (מגבר, קומפוננט, סאב), אין מניעה בהמשך הדרך להחליף יחידת הראש במידה וזה יחסר.

פורסם

אני אלך על החלפת יחידה ראשית ואשדרג לקומוננט איכותי ואולי בהמשך אשקיע במגבר וסאב

האם זה שילוב נכון לדעתכם?

יחידת ראשית: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=834421

מפני שאני מעוניין שיהיה לי מחזיק לאייפון ושאוכל לנצל אותו לניווט בלי להתקין מחזיק לאייפון שמכער את הרכב ובנוסף להנות מהפונקיונאליות של דיבורית והזרמת מדיה ישירות למערכת (יש לי אייפון 6 פלוס ארכוש מתאם באיביי)

קומפוננט (עדיפות לרמקול מכותנה): http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=768169

מה אתם אומרים? צעד נכון להתחיל עם יחידה ראשית וקומפוננט ולשדרג בהמשך? וגם מבחינת איכות המוצרים שבחרתי?

יונדאי קופה 1997

פיאט פונטו איבו 2010

פורסם

LG אינם שם דבר בתחום האודיו לרכב, אם כי איני מכיר את המערכת הספציפית המדוברת, אבל הסידור הזה נראה לי מוזר ולא בטוח שהוא יתמוך בכלל באייפון 6 (בין אם תוכנתית או פיזית מבחינת הגודל).

האם שמעת בעבר קומפוננטים של פוקאל? הנטיה שלהם היא לטוויטר יחסית חד.

בכל מקרה ה-165AS נחשב חדש ועדיף יותר.

פורסם

אני פחות אוהב סאונד שמרגישים בו את הטוויטרים יותר אוהב סאונד רך ונעים עם עומק ודיוק... איפה בכלל אפשר לשמוע קומפוננטים בארץ בכדי להחליט? יש לך דגם שתוכל להמליץ שיתאים לסגנון שלי?

יונדאי קופה 1997

פיאט פונטו איבו 2010

פורסם

מורל, DLS, ארק אודיו, הייבריד אודיו, אלפיין ועוד כל מיני חברות כאלו ואחרות (אלו פשוט קופצות לי לראש) מציעות בדר"כ סאונד יותר רך, ובאופן כללי סטים שכוללים טוויטר דום משי או דומה (Soft Dome) עדיפים בהקשר זה על פני אלומיניום, דום הפוך (Inverted Dome) וכד'.אם כי משחק של זוויות יכול להניב תוצאה טובה גם במקרה האחרון.

לא יודע להגיד לך איפה ניתן לשמוע אפשרויות כאלו ואחרות, מעבר למפגשי פורום אודיו לדוגמה.

• תוכן חדש...