Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האלן ברשותי מאזדה 3, והאלטרנטור המקורי הלך, אני לא מקבל טעינה , השגתי מפירוק ללא עלות אלטרנטור חדש "סיני" ואני מועניין לקחת ממנו את החלקים הדרושים ולהרכיב במקורי, מישהו יכול להסביר לי בקצרה איך לזהות את החלק הבעייתי? הסליילים תקינים

כיצד ניתן לבדוק את הדיודות/פחמים/ווסת או את התקע שאליו מתחבר המחבר של הצמה אם אפשר את השם של החלק הזה גם

תודה לעוזרים

פורסם

למה אתה מעוניין לעשות את זה? לי זה נשמע מתכון לצרות, מצד אחד אלטרנטור מקורי ישן עם תקלה לא מזוהה ומצד שני אתה רוצה להתקין בו חלקים סיניים שלא בטוח שיתאימו ובטח שאין ערובה לאיכותם.

לדעתי תתקין בינתיים את הסיני ובינתיים נסה להשיג חלקי חילוף איכותיים לאלטרנטור המקורי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
למה אתה מעוניין לעשות את זה? לי זה נשמע מתכון לצרות, מצד אחד אלטרנטור מקורי ישן עם תקלה לא מזוהה ומצד שני אתה רוצה להתקין בו חלקים סיניים שלא בטוח שיתאימו ובטח שאין ערובה לאיכותם.

לדעתי תתקין בינתיים את הסיני ובינתיים נסה להשיג חלקי חילוף איכותיים לאלטרנטור המקורי.

הגבתי קודם להודעה שלך לא יודע איפה היא נעלה אז שוב,

קיבלתי הצעת מבחיר לשיפוץ בסה"כ 600שח והוא גם לא התחייב לחלקים מקוריים רק במידה וימצא בכ"מ השגתי מחבר את האלטרנטור הסיני במצב תקין,האלטרנטור והחלקים שלו מתאימים לאלטרנטור המקורי אז אני לא רואה סיבה לא לשפץ לבד, אשמח לקבל עזרה בנושא בכל מקרה,

פורסם

יש לך מחרטה בכדי לחרוט את טבעות ההחלקה במידה וקיים בהם חריץ עמוק ?

יש לך כלים לחילוץ המיסבים ?

יש לך מלחם בעל הספק של 100 וואט לפחות ?

איזה כייף לי :)

פורסם

זהו שכול המכני כבר נבדקו פתחתי את האלטרנטור כבר בדקתי את הסלילים וחופשים בציר וגם טבעות ההחלקה נראות בסדר ולא מקצרות לגבי כלים ממש לא בעייה מבחינתי אני יותר עוסק במכני מאשר בחשמל אז אני לא כל כך יודע מה ואיך לקבוע לדוגמא שהלכו הדיודות או הווסט לדוגמא, יש מצב גם לקבוע את מצב הדיודות לפי העין?

פורסם

אם אין טעינה אז הווסת מתח נתן את נשמתו לבורא, אבל וזה אבל גדול אם כבר אתה מחליף את הוווסת מתח אני כבר הייתי מחליף גם את הדיודות.

יש קיט שיפוץ באיביי באיזה 100 שקלים.

פורד מונדיאו בורח מהטראומה של הפונטו הקסם שבמכוניות!!!

פורד פוקוס מנוע 2.0 אוטו מצויין חלום של אוטו!!!

אני החלטתי פורד זה הרכב שילוו אותי כל החיים!!!

פורסם
אם אין טעינה אז הווסת מתח נתן את נשמתו לבורא, אבל וזה אבל גדול אם כבר אתה מחליף את הוווסת מתח אני כבר הייתי מחליף גם את הדיודות.

יש קיט שיפוץ באיביי באיזה 100 שקלים.

הווסת זה החלק שמתחבר לקונקטור? איך בדיוק ניתן לבדוק אותו וגם את הדיודות

פורסם

כול ייצרן רכב וייצרן אלטרנטורים בדרך כלל מפרסם הנחיות לשיפוץ ובדיקת אלטרנטורים ברמה מפורטת או רק הנחיות לבדיקה והחלפה של ווסת המתח.

מי הייצרן של האלטרנטור שברשותך ?

פורסם
כול ייצרן רכב וייצרן אלטרנטורים בדרך כלל מפרסם הנחיות לשיפוץ ובדיקת אלטרנטורים ברמה מפורטת או רק הנחיות לבדיקה והחלפה של ווסת המתח.

מי הייצרן של האלטרנטור שברשותך ?

אלטרנטור Denso אני בסה"כ צריך עזרה בדיאגנוסטיקה של החלק הפגום וכיצד לבדוק אותו לפי העין או ברב מודד לפרק ולהרכיב זה לא הבעיה כאן

פורסם

מה הדגם של האלטרנטור או באיזה רכב הוא היה מותקן. אתווסת המתח לא תוכל לבדוק ללא טסטבאנצ' (או ציוד מתאים). לחילופין תוכל לבדוק אותו אחרי התקנה ברכב.

פורסם
מה הדגם של האלטרנטור או באיזה רכב הוא היה מותקן. אתווסת המתח לא תוכל לבדוק ללא טסטבאנצ' (או ציוד מתאים). לחילופין תוכל לבדוק אותו אחרי התקנה ברכב.

דגם NP2104214

שאלה פעם קודמת שהייתי אצל חשמלאי ברכב אחר, הוא פירק את האלטרנטור שם פלוס לא ראיתי איפה ומינוס לגוף וחיבר למצבר הייתה תזוזה קטנה, וקבע שהלכו הדיודות והווסת בלי רב מודד ובלי שום מכונה יעודית אמר לי גם שהפחמים בסדר גמור מה הוא בדיוק עשה ואיך הוא בדק? כמובן שלאחר מכן הלכתי לוודא את העניין במקום שמשפץ אלטרנטורים ואכן הוחלפו הווסת והדיודות

פורסם

בקישור המצורף תוכל להתחיל בבדיקות פשוטות של הסטטור/רוטור ובדיקת של טבעות ההחלקה שביצעתי עבור אלטרנטור של פולו.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?327196-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%90%D7%9C%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%A8

בקובץ המצורף תוכל להעזר לשם זיהוי חלקי האלטרנטור שברשותך.

בכדי לבדוק את הדיודות מצורף קובץ נוסף (ייתכן שאצלך פלטת הדיודות מכילה 9 דיודות).

D__My Documents_Cars_Mazda_Mazda 3 workshop manual_esico.pdf

בדיקת דיודות.pdf

פורסם
בקישור המצורף תוכל להתחיל בבדיקות פשוטות של הסטטור/רוטור ובדיקת של טבעות ההחלקה שביצעתי עבור אלטרנטור של פולו.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?327196-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%90%D7%9C%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%A8

בקובץ המצורף תוכל להעזר לשם זיהוי חלקי האלטרנטור שברשותך.

בכדי לבדוק את הדיודות מצורף קובץ נוסף (ייתכן שאצלך פלטת הדיודות מכילה 9 דיודות).

בדקתי את הגשר יש בו 6 דיודות, ברב מודד על רציפות הזמזם לא עובד, צריך להחליף נשאר הווסט והפחמים עליהם לא קיבלתי תשובה לגבי הבדיקה שלהם

פורסם (נערך)

הדיודה צריכה להוליך בכיוון אחד קרי הזמזם צריך לעבוד. כאשר הופכים את הפרובים של המודד הזמזם לא צריך לעבוד.

בכיוון השני הוא כן צריך לעבוד. את הווסת לא ניתן לבדוק באמצעים שיש ברשותך.

אתה צריך למדוד את אורך הפחמים ולהשוות אותם לאורך המינימלי המותר לפי הנחיות הייצרן שאין ברשותיי.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
בכיוון השני הוא כן צריך לעבוד. את הווסת לא ניתן לבדוק באמצעים שיש ברשותך.

אתה צריך למדוד את אורך הפחמים ולהשוות אותם לאורך המינימלי המותר לפי הנחיות הייצרן שאין ברשותיי.

מה זאת אומרת בצד השני כן יעבוד?

יש 6 דיודות 3 בכל צד אחד זה + צד שני - בצד של הפלוס לדוגמא אני שם את המינוס של הרב מודד למעלה והחוט האדום + למטה אחרי שבדקתי את כל ה 3 דיודות בצד השני אני פשוט הופך את המיקום של החוטים של הרב מודד, בשני הצדדים אני אמור "לא לקבל" קריאה בתחום רציפות, תקן אותי אם אני טועה עבר זמן מאז הקורס אוטוטרוניקה

• תוכן חדש...