Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 391
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני הייתי מציע לנתח את הסוגיה הזו מכמה היבטים.

הראשון, הוא התדמית העולמית וההשלכות על ביצועי החברה (מכירות ומניות וכו׳)

השני הוא ההקשר הישראלי.

בהיבט הראשון הגלובלי:

חברת פולקסווגן עשתה שלוש טעויות גדולות, אחת נסלחת, אחת מובנת ואחת שהיא טעות בסדר גודל של ליהוק ישראל אייכלר ל״ג׳וני ואבירי הגליל״.

יצרניות רכב ורשויות או גופים רגולטורים תמיד היו במעין משחק שבו כולם ידעו שכולם יודעים שהם יודעים שאתם יודעים שמבלפים. כולן עשו את זה ולכן זה נסלח.

הטעות המובנת הייתה זו שברגע שהתגלתה החברה במערומיה, היא לא מיהרה (כמו ההתנצלות הפומבית המפורסמת של מנכ״ל טויוטה) לעצור הכל ולהכות על חטא, אלא שידרה עסקים כרגיל. לי זה הזכיר קצת את ההתנהלות הזחוחה של חלוץ לפני, תוך כדי ואחרי לבנון 2. אבל שוב, מובן.

הטעות הכי גדולה היא שהם התעסקו עם הממשל והציבור הלא נכון. אמריקנים - ויעידו עוד אנשים כאן עם היכרות עם המנטליות הזו - יסלחו על טעות, על תום לב ושגגה (אפילו על קצת יותר מכך כמו טויוטה ו-GM - שם היו כשלים, אבל לא בכוונת תחילה). אבל אל מול השתנה על הראש שלהם, מהמקפצה הכי גבוהה, בתחפושת של תרנגול ורוד תוך כדי ריקוד - על זה הם מתקשים לסלוח.

לגבי החוסן של פולקסווגן כחברה, אני לא מעריך שקונצרן בסדר גודל כזה ייקבר מהסיפור הזה, הם אולי ישחררו קצת מטען כדי להקל על הספינה לצלוח את הסערה (הם כבר משכו את התוכניות להיכנס לפורמולה 1, וייתכן שגם יפרשו מה-wrc על אף ההצלחות. אולי בעתיד אם תעיק עליהם מצוקת מזומנים יוותרו על מותגים כמו בוגאטי, בנטלי ולמבורגיני - שמי שיקנה אותם יעשה את עסקת חייו).

עכשיו להיבט הישראלי,

ממש ממש לא רואה את ההשפעה. בואו נסתכל שוב על שערוריות הדוושה של טויוטה ומתגי ההנעה ב-GM. היה קצת רעש, דיברו קצת, אנשים שאלו אבל בסוף הכלבים נובחים ושיירת המוביליות של הקורולה מאילת המשיכה.

דווקא אחרי שחברה עוברת טלטלה כזו, אני נוטה להאמין שנורמות פסולות מהעבר לא יחזרו.

אנקדוטה לסיום, בזמנו היה את הסיפור של המרפסות הקורסות של גינדי, זה היה כמה רחובות מהבית שלי ויצא שאני מכיר שלושה מהדיירים שם. לכל הדיירים הוצעו הסדרים כאלו ואחרים, אחד מהדיירים שאיתו דיברתי לא הסכים בשום פנים ואופן לחזור לבניין אחרי שחיזקו אותו. אני אמרתי לו שלדעתי, דווקא הבניין הזה הוא מקום שהייתי חוזר לגור בו בלי שום חשש. הטיפול שהוא עבר הפך אותו לאחד הבניינים הכי חסונים בארץ. את הבור של המטכ״ל אפשר לשים שם בפנטהאוז.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

פג האולטימטום של ממשלת גרמניה ו VAG מציגה את ה"פתרונות" שלה לעניין:

[h=1]מכוניות הדיזל של פולקסווגן עם מנועי 2.0 ליטרים יזדקקו רק לכיווני מחשב[/h][h=2]התקשורת הגרמנית מדווחת כי בדגמים המצוידים במנועי דיזל בנפח 1.6 ליטרים יבוצעו גם שינויים מכניים. במקרה של מנועי הדיזל הקטנים - יידרש עוד זמן רב עד יישום הפתרון[/h]

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3670548,00.html

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם כך זה מסביר למה רכבים עם מנועי ה 1.6 לא נמצאים ברשימה של צ'מפיון [בינתיים].

זה גם אומר שיותר מ 11 אלף רכבים בישראל מושפעים. הרבה הרבה יותר.

כל המוניות של פולקווגן, סקודה וסיאט בישראל מהשנים האחרונות מונעים ע"י מנוע מדגם EA189.

פורסם

VW MAY NOT SELL NEXT YEAR’S DIESEL MODELS IN THE US

Beyond potentially give up an entire year’s worth of very valuable models in the US, the move indicates VW doesn’t really know how to fix this problem.

“The fix is not only too costly, but may not even be functional yet,” says Rebecca Lindland, a senior analyst at Kelley Blue Book. “If there was a software fix they would have implemented it long ago. This isn’t a simple matter of a recall or fixing a broken or compromised part. This is the entire powertrain, impacting the daily driving experience, not just in specific situations. This impacts the very foundation of the vehicle.

בקיצור ובעברית.

לא בטוח שאפשר לתקן את הרכבים

אייל

פורסם

אני לא מבין מה פלוצווגן האפסים האלה מסתבכים, שיקראו לצביפר שיגיד להם מה הרכיבים שצריך לפרק/להוסיף כדי לתקן את הבעיה.

אז צביפר, כפי שאתה רואה עמידה בתקנות היא לא עניין פשוט ופירוק/הוספה של רכיבים כאלה ואחרים כדי לפתור בעיה מסויימת עלול ליצור בעיות במקומות שלא חשבת עליהם.

כל שינוי הכי קטן משפיע על מגוון מכלולים לטוב ולרע, למצוא את האיזון זו פעולה מאוד קשה שמצריכה השקעה רבה במחקר ופיתוח.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

יש לנו מומחה איזונים, עדיף שיקראו לו, הוא יודע איזה פקק להכניס ולאן כדי לשפר את הפליטה.

אם אפשר על הסטנד לקבל פליטה תקינה, הרי אפשר לקבל גם בדרכים אמיתיות עם שינוי תוכנה. על חשבון ביצועים, אמינות וצריכת דלק כמובן.

יש גם אופציות לשינויים גדולים יותר, הכל אפשרי, השאלה היא עלות והאם היצרן יכול לעמוד בה ומה תיהיה משמעות מבחינת בעלי הרכבים.

להוסיף אוריאה זה לא כזה סיפור, אם תסתכלו במסמכים מself learning של היצרן, במנוע החדש מערכת הפליטה מודולארית. אני מניח שזאת הסיבה בגללה אנליסטים היו סבורים בהתחלה שזה יהיה הפתרון. אבל בינתיים מדברים על פתרון תוכנתי.  

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

העסק הולך ונראה גרוע יותר מבחינת VW :

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4708907,00.html

הפתרון המסתמן גם יעלה הרבה וידרוש התקנה שתיקח יומיים, וגם ייפגע בביצועים, מה שאומר עוד כסף בפיצויים/תביעות.

בנוסף המשטרה בגרמניה פשטה על המשרדים שלהם בנסיון למצוא ראיות איך התגלגלה התרמית הזאת.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

תשמע, אני לא יודע אם אתה צוחק או סתם מנסה לעשות צחוק מעצמך אבל אם אתה היית יודע כמה משתנים המחשב ניהול מנוע מנהל בכל רגע נתון אולי היית מבין מה גורם כל שינוי "קטן" שאתה מוסיף.

אם אני אלך על אותו קו המחשבה שלך אז בוא תן לי פתרון לבעיה הבאה. בתחום המשאיות יש ESP לרכבים עד 3 סרנים. לרכבים בעלי 4 סרנים אין כרגע ESP. "כולה" הוסיפו עוד סרן, מה הבעיה לתכנן ESP גם לרכבים כאלה? הרי התמודדו גם עם הבעיה של מעבר מ-2 סרנים ל-3 סרנים. אז בוא תן לנו פתרון כדי שנהיה מיליונרים מר צביפר.

לנושא המדידה בתנועה לעומת עמידה, התקן דורש עמידה בתקנות רק במצב סטטי, אני משער בגלל המורכבות של מדידה במצב לא סטטי. אז לבוא ולבדוק את הרכבים באופן שונה זה אומנם מתבקש אבל לא הוגן.

כמובן שאני לא מצדיק את פלוצווגן על מה שהם עשו ומגיע להם להיענש. אני פשוט נגד המימדים שמנסים לנפח את הנושא.

אם אני אנסה להקביל את זה לנושא אחר זה כמו שמחר יחליטו לבדוק את חוזק הגג של הרכב ע"י הפלה של משקולת של 1 טון מגובה של 100 מטר ויתפלאו שהרכבים לא עומדים בזה.

תקנים נכתבים בכדי שתהיה תחרות אחידה בין כל החברות וכמובן בכדי לנסות לדמות את המציאות בצורה הטובה והפשוטה ביותר.

אם יש פער בין המבחנים במציאות למבחנים הסטטים זה אומר שצריך לעדכן את התקן ולא סתם לעשות רעש וצלצולים.

שוב, מה שפלוצווגן עשו זה רמאות לשמה, אבל הכיוון שאליו מנסים אנשים/כתבים מסויימים להסיט את הנושא הוא רדוד ועלוב.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

redroze, אם כבר אתה מטריל, לפחות תגבה את זה בידע רלוונטי כלשהו ולא סתם דמוגוגיה בגרוש על משאיות 3 סרנים.

אם היית טורח לקרוא את המסמכים שהזכרתי, היית יודע שכבר קיימת גירסא של מנוע ea189 עם מערכת scr שזו כמובן הזרקת אוריה המדוברת (ופלא פלא, דווקא בדגם שמבוסס על אותה פלטפורמה כמו מרבית הרכבים שדורשים תיקון).

רכבים של הקונצרן בנויים בצורה מודולארית, הם בונים מספר רב של דגמים עלצאותה פלטפורמה עם אותם מכלולים. לכן, אין בעייה לקחת מכלולים מרכב מסויים, לצורך העינין מערכת לטיפול בפליטת מזהמים ולהתקין אותה על רכבים אחרים שבנויים על אותה פלטפורמה. הבעיה היחידה שזה יקר.

הוכחה לכך שזה אפשרי זה שינויים במבנה שעושים בסדנאות השיפורים הרבות בעולם. משנים לא רק מערכת פליטה, הם יכולים לשנות הכל. יש חברות שמתמכות בבניית קיטים לשינויים, אפילו מחשבים מקוסטמים, ניהול מנוע עצמאי ועוד.

אז תעשה טובה לחברי הפורום ותפסיק לכתוב שטויות על איזונים וקריאות מחיישנים שהמחשב צריך להתמודד. זה לא קשור לעינין.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

אני לא מבין מה אתם מגנים כלכך על פולקסווגן.

זאת לא באמת חברה גרמנית, היא הוקמה ע"י איוון הירסט הבריטי והייתה שייכת לממשלת אנגליה.(תסמונת סטוקהולם )

תעברו על כתבות באנגלית, בערך כל דבר שאתם מגנים עליו לא נכון.

1. לפי מומכים אמריקאים לא בטוח שאפשר לתקן את כל הרכבים.

לא מדובר על עדכון תוכנה, צריך להפוך את המנוע למנוע שעומד בתקן ולא בטוח אפשר לעשות את זה.

2. מנוע EA189 מאבד מהביצועים שלו בטוח.

3. לא בטוח שימכרו דיגמי דיזל בארהב בשנת 2016 בשביל לתקן את הבעיות.

4. מי שקנה דיזל עם התוכנה הבעייתית יש סיכוי שיוכל להחזיר את המכונית לחברה ולקבל את הכסף חזרה.

5. בסינגפור הפסיקו את מכירת מכוניות דיזל של פולקסווגן עכשיו עד שהבעיה תתוקן.

6. בכירים בפולקסווגן בטוח יכנסו לכלא ( לא התאמצתי להביא קישור אבל יש)

http://www.wired.com/2015/10/vw-may-not-sell-next-years-diesel-models-us/

http://www.voanews.com/content/vw-diesel-cars-recalled-in-china-sales-halted-in-singpaore/3002357.html

http://www.worldcarfans.com/115101299979/vw-of-america-boss-admits-fixing-affected-diesel-cars

http://www.latimes.com/business/autos/la-fi-hy-volkswagen-diesel-buyback-lawsuit-20151012-story.html

עריכה אחרונה על ידי LotusElise

אייל

פורסם (נערך)
אני לא מבין מה אתם מגנים כלכך על פולקסווגן.

זאת לא באמת חברה גרמנית, היא הוקמה ע"י איוון הירסט הבריטי והייתה שייכת לממשלת אנגליה.(תסמונת סטוקהולם )

?!

Volkswagen was originally created in 1937 by the German Labour Front (Deutsche Arbeitsfront).[3] In the early 1930s, the German auto industry was still largely composed of luxury models, and the average German could rarely afford anything more than a motorcycle. As a result, only one German out of 50 owned a car. Seeking a potential new market, some car makers began independent "peoples' car" projects – the Mercedes 170H, Adler AutoBahn, Steyr 55, and Hanomag 1.3L, among others.

https://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen#1937.E2.80.931945:_People.27s_Car_project

אולי אתה מתכוון למעבר לבעלות בריטית? זה רחוק מלהגיד שזה חברה בריטית שנוסדה ע"י בריטי...

https://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen#1945.E2.80.931948:_British_Army_intervention.2C_unclear_future

The company owes its post-war existence largely to one man, British Armyofficer Major Ivan Hirst, REME. In April 1945, KdF-Stadt, and its heavily bombed factory were captured by the Americans, and subsequently handed over to the British, within whose occupation zone the town and factory fell.

כלומר, בעלי הברית הפגיזו לקיבינימט את המפעלים שלהם, וכאשר הם כבשו את גרמניה מהנאצים וחילקו אותה לשניים (זוכר את חומת ברלין?) החלק שהכיל את פולקסוואגן היה בצד של בעלי הברית. האמריקאים העבירו את המפעלים לבריטים.

משם להגיד ש"פולקסוואגן זה בכלל חברה בריטית, לא גרמנית בכלל" זה פשוט סילוף של ההיסטוריה.

זה קצת כמו להגיד שוולבו זה חברה סינית בכלל או שניסאן זה חברה צרפתית בכלל...

עריכה אחרונה על ידי Yanlin
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עכשיו כתבו שגם במנועי בנזין התגלתה רמאות בבדיקת פליטת ה CO2 . בדיילי טלגרגף הבריטי.

למזלם זה רק 800000 מכוניות.

• תוכן חדש...