Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום במקרה נתקלתי בכתבה הזאת: http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-32713-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-i10-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-C1-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%A4%D7%99%D7%90.aspx

משווה בין המכוניות מיני ב60 אלף הכי מעניינות: C1, I10 ופנדה, ידניות.

לפני שאני אכנס לביקורת שלי על הכתבה, אני אגיד שלטעמי כתבה בתחום הרכב צריכה להציג את ההתרשמות של הכתב מהרכב, את התחושות והרגשות שהוא עצמו הכתב קיבל. אם הכתב מרגיש משהו מסויים, כותב אותו בצורה מתחמקת ואז ב"שורה תחתונה" של פסקה רושם את הדיעה שנראית לו כמו הקונצנזוס, בשביל מה אני קורא את זה בכלל? אני יכול להכנס לטבלת מכירות שמתפרסמת כל חודש ולנחש מראש מי ינצח במבחנים בישראל בלי לראות את האוטו בכלל.

זה למשל למה כולם אוהבים את טופגיר, כי הכתבים שמה אומרים בדיוק מה הם אוהבים ומה הם לא, בעיניים שלהם, של חובבי רכב, לא רק לפי איזה תבנית שבלונית עם סטנדרטים מזוייפים שנקבעים לפי איזה "רוב" מדומיין של אנשים רובוטיים שרק רוצים פלסטיק נוח לליטוף והתנהגות בטוחה, בכאילו שהסטודנט שקונה את הרכב מיני לא רוצה לפעמים להנות מהנהיגה, שהאישה בת 40 ומשהו שקונה מיני לא רוצה להרגיש מיוחדת אפילו שהיא לא מודה בזה... לכולם יש את הרצונות האלו ואם הכתבה מכניסה אותם בחצאי משפטים זניחים ועלובים, למה אני קורא את זה? זה משעמם, גם אני יכול לכתוב נתונים יבשים.

אז טוב שסוף סוף מישהו מתייחס לפנדה קודם כל, אבל פה נגמר הביקורת הטובה שלי על הכתבה הזאת.

ועכשיו לנקודות הספציפיות שהפריעו לי בכתבה:

(חוץ מהפתיח הנדוש ביותר על זה שפעם לא קנו מכוניות מיני ואז הם חזרו בלה בלה בלה ידני בלה בלה אלטו בלה בלה כאילו עשו העתק הדבק מעוד 1000 כתבות כאלה)

1. עשיתי רשימה של הסעיפים שעליהם הכתבה דיברה - לפי הכותרות פשוט, ומי ניצח בהם לפי הכתבה:

ביצועים על הנייר: C1

ביצועים בפועל: C1

צריכת דלק: C1

התנהגות - מה שחובב רכב שם לב אילו: C1 "גם כאן הסיטרואן היא התוססת ביותר"

התנהגות - מה שה"רוב" הווירטואלי שמלטף יריעות פלסטיק שם לב אילו (בסטנדרטים של מי?): I10

נוחות בעיר: C1 (ומה אם לא זה, הפרמטר הכי חושב במכונית מיני שעולות אותו הדבר?)

נוחות מחוץ לעיר: פנדה

כפי שאתם רואים, הC1 מנצחת כמעט בהכל, וזה לפי דעתו של הכתב, לא הדיעה שלי. איך זה מתרגם ל"בסופו של מבחן לא היה לנו ספק שהקטנה של יונדאי היא המנצחת."

איך אפשר להגיד את המשפט הזה בכזאת נחרצות? הרגע אמרת שהC1 יותר טובה כמעט בכל דבר, אני רוצה הסבר, פירוט משהו, אני לא מבין!! אם הייתי לובינסקי הייתי בודק מה קרה פה. אם הייתי מישהו שלא מבין כלום במכוניות אבל יודע לקרוא, הייתי מרים גבה ולוקח את כל הכתבה בעירבון מוגבל.

היונדאי לא גרועה אבל גם הסיטרואן והפנדה לא, אף רכב לא יצא גרוע מכולם, לכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות קלים, ומה שאחד "גרוע" בו זה רק הבדל קטן, בטח שלא הנחרצות הזאת. זה לא הC1 מהדור הקודם שהיתה זוועתית ומחורבנת בכל קנה מידה

למה לא משפט כמו "לישראלי הממוצע שקונה יונדאי כי כולם קונים יונדאי - היונדאי הזאת מספיק טובה, אפשר לקנות אותה, אבל אם אתה באמת בודק את הפרטים הקטנים ואוהב לנהוג הC1 עדיפה", טוב אני מודה שפה קצת הגזמתי, אבל למה לא נגיד - "לחובב הנהיגה \ לחובב הנוחות \ לחובב האבזור הסיטרואן מנצחת, אך אם אתה מעוניין ברכב בינוני שעושה הכל כמו חיכוי של הממוצע, מה שנקרא "גיבוש" בשפת כתבי הרכב הישראלים, הI10 מנצחת"

טוב קשה לי שלא להביע את הדיעה שלי :lol: חבל שאלי שאולי לא יכול לעשות את זה, זה הרי כתבה על רכב ולא על הבחירות

דברים ספציפיים יותר:

2. "וכך גם דוושת המצמד עם נקודת חיבור מאוד גבוהה ותחושה עצבנית. לכן קשה לנצל את הזריזות ביציאה מהמקום."

נהגתי בC1 והדבר שהכי הכי הרשים אותי בה, וכתבתי את זה כבר בשרשור אחר לפני שקראתי את הכתבה הזאת, זה שהקלאץ' מאוד קצר ושמאוד קל לזנק במהירות איתה, הלוואי עליי קלאץ' כזה ב500 "ספורט" שלי שעולה פי 2 כחדשה.. אני אשמח לשמוע דיעה של אחרים שנהגו, ולא באפורה מהכתבה.

3. "הסיטרואן הפוכה. המנוע שלה מאוד רועש, תוסס ואוהב לטפס לגבהים. היא מרגישה כזריזה בחבורה אבל במחיר ווקאלי שרובינו לא ירצה לשלם."

הכתבה היא דיעה של הכותב כאוהב מכוניות ונהיגה (כמו שאמור להיות) או כחנפן? איך הוא יכול לקחת יתרון ולהציג אותו כחסרון? מה שווה כל הכתבה הזאת אם היא כותבת את מה שנראה כמו דיעת העדר ולא מנסה לגבש דיעה חדשה? מה עם קצת תעוזה? קצת עיצוב דעת קהל? אתה פאקינג כתב רכב!! לא כותב מחירונים!!! למה רק הכתבים הזקנים שלא אכפת להם כבר מאף אחד יכולים להגיד מה שהם רוצים בצורה שתגרום למישהו לשנות את הדיעה שלו? אחרכך מתלוננים שכולם קונים מכוניות אפורות, מי מלמד אותם לעשות את זה? הכתבים האלה..

זה לא רק גיבוש דיעה חדשה, אם קורא את זה מישהו שלא כל כך מבין שנגיד נוהג במאזדה 2 או 3 מהעבודה ונהנה מהתזזיתיות שלה, מה בכתבת השוואה הזאת יגרום לאותו קורא להבין שאת התחושה הכי קרובה לזה הוא יקבל בC1? זה פשוט לא אינפורמטיבי. מאזדה אוטו מאוד מצליח כאן, אולי בכלל מה שהישראלים רוצים זה תזיזיתיות ורעש ולא פלסטיקים לטיפים ותא מטען שימושי?

4. האבזור - לסיטרואן יש מולטימדיה 7 אינץ' עם בלוטוט שעובד טוב ונוח לשימוש, זה פיצ'ר ענק, זה כמו אוטו עם חלונות חשמל נגד אוטו בלי חלונות חשמל. זה משהו שחייבים להכניס בסיכום לסיבות למה אולי לשקול אותה - זה בטוח סיבה לבחור בדגם הזה למי שאוהב חדשנות. אז זה כתוב בפסקה קטנה וזניחה שאף אחד לא ישים לב, כי בכל זאת צריך להוציא את היונדאי יותר טוב שיתאים לטבלת מכירות ולסיכום המוכתב מראש.

הפנדה הרגילה מגיעה בלי מערכת מקורית אפילו, גם את זה לא ממש הדגישו, איפה פה התוכן אני לא מבין.

כנראה זה לא התאים בשבלונה, לא עשו תת כותרת על זה.

5. אם עלה החשש שזה כתבה שמכל סיבה שהיא מוכתבת מראש, אבל זה רק היה חשש, אז הוא בא במשפט: "היא מציעה הנדסת אנוש ואביזרי תפעול המוכרים מדגמי יונדאי אחרים, ואינה חושפת ניסיונות חיסכון של היצרן."

מה זה אומר בכלל? זה לגמריי משפט מהברושור של כלמוביל!! "אביזקי תפעול המוכרים מדגמי יונדאי אחרים", אני לא מאמין שקראתי את זה במגזין רכב.

----

גילוי נאות - אני בטוח שרואים שאני חושב שהC1 עדיפה, אבל הבאתי את זה מהכתבה ולא מעצמי.

אמא שלי קנתה C1 כזאת, לפני זה היה לה פיקנטו, ויש בבית גם סיאט מיי, לי היה פנדה הקודמת, עכשיו יש 500, נהגתי קצת גם בפנדה החדשה, בI10 לא יצא לנהוג אבל ישבתי בה והיא היתה נחמדה אך משעממת

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הסיבה שהיונדאי ניצחה כי אומנם ברוב הסעיפים הסיטרואן בלטה לטובה, אך לאמיתו של דבר היונדאי אכן מרגישה יותר " רכב ". אישית הייתי מעדיף את ה 108...

פורסם

גם אני לא כול כך מבין מה זה אומר יותר רכב,הפנדה גם די גדולה,עם סלון נעים,תא מטען יחסית גדול,רק מאחור די צפופה,היונדאי בהחלט מיני מעולה,אבל יותר רכב? במה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ליאור, לדעתי מדובר על איכות של תא הנוסעים, ישבתי ב108 (שחולקת הרבה עם הC1) וביונדאי i10 מהדור הנוכחי ומהדור הקודם, ואין מה לעשות - איכות תא הנוסעים של היונדאי טובה יותר. אין פח חשוף, הפלסטיקה מרגישה יותר איכותית, מאחורה יש חלונות אמיתיים ולא חלונות דחיפה, יש בגאז' גדול יותר, יש מקום לנהג ו4 נוסעים ולא לנהג ו3 נוסעים כמו באחרות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני אישית לא הבנתי מה בפלסטיקה ביונדאי טובה,זה עדיין קשיח וחלול,אולי מרקם נעים יותר כבר לא זוכר,אבל איכות חומרים כמו בכול מיני-זולה.

לגבי תא מטען ומרווח היונדאי בהחלט עדיפה גם מהפנדה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בסדר זאת לא מכונית מיני פרמיום כמו סמארט (וגם שם אני לא יודע מה איכות החומרים), אבל עדיין אני לא חושב שהיונדאי הייתה חייבת לזכות במבחן, ליאור תיאר היטב את מה שהכתבים עשו - כאילו ברוב הדברים הפנדה והC1 היו עדיפות על הI10, אבל איכשהו הוא גם הוציא את הI10 כמכונית 'בסדר' בכל הסעיפים.

מה גם שהI10 ברמת הגימור הבסיסית מגיעה אפילו ללא טאסות, אלא עם ג'אנט ברזל מזעזע עם סמל של יונדאי שמקנה לרכב מראה זול ודוחה בעיניי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אפשר היה לתת לה לזכות במבחן, אבל פשוט אין מצב שבצורה נחרצת כזאת, זה מוגזם בטירוף ובגלל זה פתחתי את השרשור - אני חושב שהכתבה הזאת חייבת עריכה בצורה שהפסקת סיכום תכתוב "למי שחשוב y שיבחר בx", כי כרגע זה נראה מכור לגמריי

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אני חושב שהיום ברוב הקטגוריות אין רכב שיכול לזכות באופן מוחץ,

לכל רכב יש את היתרונות והחסרונות שלו. פעם אולי זה היה אחרת. אין היום כמעט רכבים גרועים.

פורסם
זה משפט כלכך חלול "מרגישה יותר רכב", זה נאמר לא מעט גם בכתבה

מה זה אומר? שיש לה עיצוב של זקנים? זה מה שאנשים רוצים?.. לא נראה לי

בדיוק כמוך אני תמיד מרים גבה כשמישהו כותב את זה, זה בערך כמו להגיד "זה טלפון טוב יותר" בלי להסביר למה.

אני מניח שאם תשב 10 דקות באלטו ו-10 דקות בi10 אז אתה תקבל תחושה מוזרה כזאת שאי אפשר להסביר או לכמת, הi10 פשוט תרגיש "יותר רכב".

נגיד, קיה אופטימה זה "יותר רכב" מסוזוקי באלנו, נראה לי.

זה לפחות מה שאני מבין מזה.

אישית נהגתי ב108 וממש חיבבתי אותה, רכב שנראה מגניב, נוהג מגניב, מאובזר לא רע וכל זה במחיר של איזו i10 בסיסית. מה רע?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ה108 עולה 67,הסיטרואן עולה 60 במחיר של שמתחרות בכתבה,אבל אין לה ולאף אחד מהתחרות בכתבה את היתרון של הפיגו-מנוע 1.2

מצד שני ב69 יש כבר את הדאצה סנדרו שהיא גם סוג של יותר אוטו:roll:

פורסם

הכוונה ב"יותר רכב" היא שהויתורים שיש לעשות עת מנת לרכוש את הi10 הם קטנים יותר מאשר ה c1. לדוגמה חלונות אחוריים, פתחי מיזוג, פח חשוף ועוד. אנשים לא אוהבים להרגיש שקנו רכב "זול" גם אם הוא בהחלט כזה. היונדאי לא נופלת מבחינת גימור פנימי מסופרמיני אחרות ולכן זה גורם לאנשים לחשוב שהם מקבלים יותר "רכב".

פורסם
ה108 עולה 67,הסיטרואן עולה 60 במחיר של שמתחרות בכתבה,אבל אין לה ולאף אחד מהתחרות בכתבה את היתרון של הפיגו-מנוע 1.2

מצד שני ב69 יש כבר את הדאצה סנדרו שהיא גם סוג של יותר אוטו:roll:

צודק, דוד שלי בדיוק קנה סאנדרו לפני כחודש, אבל לו יש משפחה להסיע ורכבי מיני מרגישים לו מעט קטנים, אז לקח משהו מקטגוריה אחת (או שתיים) מעל.

כמו כן בדאצ'יה המחיר הוא ברזל, בפיז'ו אני מאמין שאפשר לקבל קצת הנחה, ואולי אפילו לקחת 108 בתור יד1 0קמ, בעוד דאצ'יה לא נמצאים בכלל בליסינג.

מה שאני בא להגיד - הפער בין סטפוואי ל108 הוא לא באמת ₪2K. ומי שיכול להסתפק ברכב קצת יותר קטן ה108 מציעה חבילה לא רעה בכלל, עם מולטימדיה יותר מתקדמת ומנוע יותר חסכוני.

בכל השאר הסטפוואי עדיפה

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מה ניתן לצפות מהפרסומון אוטו מגזין?

הכתבים של דני פרומצ'נקו העורך הראשי של "אוטו"

כבר מזמן לא כותבים את חוות דעתם המקצועית

שעשוייה לפגוע בנתח הפרסומי של המגזין.

לכן אני לא מרים גבה ולוקח את הכתבות

באתר ובמגזין "אוטו" בערבון מוגבל.

זה מה שמסביר את הממצאים השונים

בגוף המבחן והמסקנה הסופיות.

פורסם

בצעירותי תמיד חשבתי שכתבות במגזינים ואתרי אינטרנט (באופן כללי) השונים תמיד משקפים את חוות הדעת האמיתית של הכתב, אבל אז החלו לבצבץ סימני שאלה, אח"כ נדלקו נורות אדומות וכיום אני לוקח הכל בעירבון מוגבל.

לצערנו מעורבים לכאורה בתוך המשוואה הזו לא מעט אינטרסים: החל מזמינות הרכב לנסיעות מבחן ע"י היבואן כתלות בביקורת אותה העביר הכתב בעבר כלפי תוצרת היבואן, פרסומות סמויות וגלויות והשמיים הם הגבול. יתרה מכך, יצא לי לשוחח עם בעלי תפקידים בכירים בענף בשנים האחרונות (ולא, לא בצ'מפיון עם רכישת הפולו) שהודו בכך שהם מעודדים מסירת רכבי הדגמה לנסיעות מבחן לכתבי רכב שאוהדים אותם יותר.

גם כתבות התרשמות מצד חברי פורום שלכאורה נטולי אינטרסים לא באמת אובייקטיביים: יש לא מעט סוכנויות רכב בהם ביקרתי בשנים האחרונות ע"מ לעזור לקרובי משפחה לרכוש רכבים, שהפורום הזה פתוח במחשב של הנציג וכתבתי זאת בעבר. מבירור מול הנציג הוא אכן רשום בפורום ופעיל בו נמרצות, אך כמובן ללא גילוי נאות ובכך החגיגה חוגגת בטירוף מבלי שאנו יודעים מי נגד מי.

• תוכן חדש...