Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במצב תקין הם לא אמורים לעבור את הערך של 3.5 אם אני לא טועה.

צר לי על עניין הטסט אבל אני עדיין עומד מאחורי התשובה לשאלתך - רק חדש.

לחילופין - תמכור אותו as-is ותנסה למזער נזקים.

ועוד שאלה - אם אני זוכר נכון טרם הקניה לקחת את האוטו למוסך מורשה של טויוטה. הערכים שנמדדו הם לא משהו שהתרחש בשבוע. יש מצב לדרוש מהם לקחת אחריות? אם היית יודע מה המצב כנראה שלא היית משלם מה ששילמת.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קראתי בעיון את השרשור ומפליא אותי איך אתה לא פונה למקום בו ביצעת את הבדיקה,

לקחת רכב לבדיקה, שילמת ממיטב כספך (14 מעל המחירון!!) ולבסוף אתה נאלץ לשלם עוד כסף עבור התיקון?

אני לא הייתי משלם והייתי מנסה בכל יכולתי לקבל את מה שמגיע לי מהמכון בדיקה - חלק חדש או כסף ביד.

לא חשוב במה תבחר,

יש פה עניין עקרוני ואילו הבדיקות נראות כך, אין טעם לאחריות על הבדיקה (כנ"ל לתשלום עליה)

רוכב אופניים בהתהוות, רוכב אופנועים בדימוס ונהג פחנוע בהווה,
BIKEDEALZ.net - מגזין אופניים בגובה העיניים.
buy.BIKEDEALZ.net - אתר הדילים לרוכבים.

פורסם

הוא עשה את הבדיקה במוסך מוכר של טויוטה, ולא במכון בדיקה.

מכון בדיקה פשוט לא יודע לתת תשובות מדוייקות לגבי האוטו וזה מיותר, מצד שני מוסך ועוד ידוע ומוכר, היה אמור לעלות על זה בערך תוך 10 שניות מהרגע שהוא התחבר עם סורק לאוטו. הוא לא התחבר - זו ממש רשלנות של המוסך. הוא התחבר ולא ראה - הוא לא מקצועי. הערכים שנמדדו לא נוצרים יש מאין. לוקח להם זמן להגיע לרמות האלה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מוסך אורן רשם שהוא נותן שנה אחריות על עבודה כזאת. תוכל להחליף השנה לפני הטסט ובשנה הבאה לפני הטסט תהיה לך עדיין אחריות.

אתה טוען שבכל מקרה הכוונה היא להחזיק רק שנתיים.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
הוא עשה את הבדיקה במוסך מוכר של טויוטה, ולא במכון בדיקה.

מכון בדיקה פשוט לא יודע לתת תשובות מדוייקות לגבי האוטו וזה מיותר, מצד שני מוסך ועוד ידוע ומוכר, היה אמור לעלות על זה בערך תוך 10 שניות מהרגע שהוא התחבר עם סורק לאוטו. הוא לא התחבר - זו ממש רשלנות של המוסך. הוא התחבר ולא ראה - הוא לא מקצועי. הערכים שנמדדו לא נוצרים יש מאין. לוקח להם זמן להגיע לרמות האלה.

לא הבנתי את הכתוב,

השאלה שצריך לשאול היא מאוד פשוטה - האם הוא עשה בדיקה בתשלום בטרם רכישת הרכב?

אם כן - לדעתי הוא לא אמור להוציא גרוש מכיסוי בייחוד כשמדובר בתקופת זמן כל כך קצרה ובבעיה שבבירור לא יכלה להיגרם משימוש לקוי שלו.

אם עשה משהו אחר, ג'סטה של חבר, מוסך שהוא מכיר כל דבר שלא הפיק מסמך פורמלי, זו הבעיה האישית שלו לצערי.

פורסם

חברה אני רוצה לעשות קצת סדר בבלאגן.

הרכב נלקח לבדיקה לפני הקנייה שילמתי על הבדיקה כ-1200 ש"ח אצל מכון הבדיקה "שרותי רכב אהרון" בפ"ת.

בבדיקה נמצאו כל מיני ליקווים שהרתיעו אותי אך בעל המכון המליץ לי בחום לקחת את הרכב ואמרתי לו שאינני מבין בג'יפים ושזהו הג'יפ הראשון

שאני קונה וממש ביקשתי שיעזור לי להבין מדוע כל האיקסים בבדיקה לא משמעותיים...

לדעתי הבדיקה הייתה מזלזלת ולא מקצועית - מלבד ה"פיספוס" של המזרקים היו כמה מנורות שרופות שהוא ביכלל לא בדק ולא אמר לי שהם שרופות.

(ואני אומר את זה כי זה מה שאני יודע לגלות לבד אני מניח שהיו עוד דברים ששהוא לא גילה ולא בדק ואותם אני לא רואה...)

לאחר הקנייה הלכתי למוסך טויוטה ושם ראיתי את הסטוריית הרכב וההיסטוריה טובה מאוד מטופל רק בחברה ללא חריגים...

במוסך של טויוטה אכן נאמר לי שיש צורך בהחלפת המזרקים.

אני אנסה בקרוב להעביר את התמונה של הבדיקה מהפלאפון למחשב ואעלה אותה לכן כדי שתוכלו אולי להגיד לי האם יש לי עילה לתביעת פיצויים בגין

חוסר גילוי התקלה...

פורסם
האם יש לי עילה לתביעת פיצויים בגין חוסר גילוי התקלה...

אומרים שבשביל לתבוע, לא צריך עילה. צריך עו"ד :-) .

אני במקומך הייתי מצטייד במכתב של מוסך טויוטה שצריך להחליף, מחליף ומתקן ואח"כ מגיש תביעה. אין לך מה להפסיד (בעיקר אם זה תביעות קטנות ששם האגרה נמוכה והנטייה של השופט ללכת לקראת האזרח הקטן- מול החברות).

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

עכשיו לפני עו"ד,

פנית למכון הבדיקה בדרכי נעם והסברת מה התרחש שבועיים לאחר רכישת הרכב?

אני לא פוסל כי הם ישתתפו איתך בהוצאה.

פורסם

למייטב ידיעתי, השתתפות של מכון בדיקה אפשרית רק במידה ויש תקלה במכלול שסומן כ"תקין".

פה הם סימנו את מערכת הדלק כ"לא תקין". נכון שלא ציינו שיש בעיה באינז'קטורים אבל ציינו שיש צריכת דלק גבוה ועשן שחור.

...הנה אמרנו לך "האוטו צורך הרבה דלק ומעשן. אולי בגלל אינז'קטורים ואולי לא, אין לנו דרך לדעת, רק התרענו שיש בעיה". החלטת בכל זאת לקנות אז זה באחריותך.

פה רק את מערכת הפליטה ואת המחווים הם סימנו כ"תקין". אם מחר מתפרק האגזוז או לא עובד שעון סל"ד יש על מה לדבר איתם. בכל מקרה אחר לדעתי לא תהיה השתתפות.

פורסם

בוקי, אני לא מסכים עם עניין "התקינות" ולדעתי, זה לא לא יעמוד במבחן בית המשפט.

כאשר האדם הסביר מגיע לבדוק רכב, הוא מצפה שיסבירו לו בשפתו מה התקלות שנראות לעין.

הפיסת נייר שעליה רשום הכסת"ח לא שווה במיוחד כיוון שהתקלות הינן "כלליות" ולא נקודתיות.

שים לב לסעיף "העברת הכוח" - רשום כי ישנו בלאי של דיסקיות. כיצד יודעים זאת אם לא פירקו את מכלולי הרכב?

מכאן נובע, שאת רוב הדברים לא ניתן לבדוק לעומקם אך מנגד, כאשר מתעוררת תקלה במסגרת "הזמן הסביר" יש עילה מקצועית לתביעה.

פה המקום גם לומר עוד דבר שאמרתי רבות,

כל המכוני בדיקה שווים כקליפת השום לעומת מוסכניק טוב שעובד עם פחח טוב (או סדנא כלשהי), בסופו של יום - אתה משלם על מוצר שלא עוזר במאום לקחת החלטה.

באותה נשימה, הגיע הזמן שמשרד התחבורה יחליט שהסטנדרט הנוראי הזה (בלאי X בלאי Y, נקישות, מכות וכל ה-copy paste) יעלמו ויוחלפו בפרמטרים אמיתיים.

פורסם

אני לא אומר שזה בסדר, אני לא אומר שהבדיקה מהימנה וכו'.

אני אומר שזה מה שכתוב בגב טופס בדיקה באותיות קטנות וקונה חתם על זה כלומר קיבל על עצמו את התנאים.

מסכים עם כל מה שאתה כותב, אבל זה לא רלוונטי למקרה המדובר כיוון שהרכב כבר נקנה.

פורסם

שוב אני אומר לך, זה שווה כקליפת השום.

הבסיס המשפטי לא מסתכל טוב ואומר "חתמת - בעייתך". יש הבנה סביב רצף של אירועים שקורים בנושא, בקיאות בתוכן ובהשלכות והטעייה מכוונת.

כמו שאמרתי, דבר עם המכון בדיקה בדרכי נעם, בוא נראה מה יוליד יום לפני שליפת ציפורניים.

פורסם

אוקיי, אני אדבר עם המכון אשר מן הסתם יתנער מכל אחריות בנושא (מה יש לו להפסיד?)

אבל ישנה דילמה... אני מעוניין לשפץ את המזרקים ולא להחליף (מסיבות כלכליות בלבד) ואז

כביכול אני לא אוכל לתבוע על הסכום של ההחלפה אלא אם אתבע לפני התיקון ע"פ הצעת המחיר

שקיבלתי מהמוסך המורשה. והאם ביכלל יש לי סיכוי להוציא משהו?

אותי מעצבן שהמוסך לא התריע בפניי ביכלל לגבי הדבר הזה שניקרא אינג'קטורים ורק אחרי הקנייה גיליתי

שישנה מחלה כזאת לכל הקרוזרים... אז נכון אני לא מצפה (בעצם כן אבל לא משנה) שהמוסכניק יתחיל לספר

לי על כל מחלות הדגם הנ"ל אם ביכלל הוא מודע להם אבל המינימום שאני מצפה ממנו כבעל מקצוע זה להגיד

לי חביבי יש פה מערכת מזרקים יקרה מאוד שאין באפשרותי להגיע אליה ולבדוק אותה (או שכן?!)

ואני לא אוכל להגיד לך מה מצבה... ואז לפחות אני יודע שצריך לפנות למוסך מורשה שרק להם יש מחשב

שיכול לקרוא את נתוני המזרקים וככה לחסוך לעצמי 12 אלף שקל! האם אני טועה בחשיבה שלי? והאם

זה ניראה לכם מספיק כדי לתבוע ממנו סכום כלשהו לתיקון התקלה?

• תוכן חדש...