Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכם

לפני מספר ימים החלפתי צמיגים אחוריים (בהמלצת הפורום - .GOODYEAR EFF. GRIP PERF תאריך 2715, אם זה משנה אז מקדימה יש MICHLIN PRIMACY 3 בני שנה וחצי) מאז ההחלפה בכל סיבוב במהירות סבירה לחלוטין, לא סיבוב חד מדי, ולא כביש חלק או רטוב - בקרת האחיזה נכנסת לפעולה.

לחץ אוויר מאחורה - 33 מקדימה - 36.

האם עוד מישהו נתקל בתופעה?

תודה

גיא

עריכה אחרונה על ידי גיא .ב
פורסם

אם בעוד כמה מאות ק"מ לא תיפתר הבעיה, אולי כדאי לבדוק הבדלים בשחיקה בין הצמיגים האחוריים לקדמיים. הבדלים משמעותיים משפיעים על התנהגות הרכב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מציע בשלב ראשון ולפני שנכנסים להוצאה של החלפת סט צמיגים אחר או נוסף זהה לאחורי...להכנס למוסך לבצע איפוס חיישן זווית הגה.

פורסם
איך חיישן זווית הגה מושפע מהחלפת צמיגים אחוריים? או אפילו מקדמיים?

הצמיגים אינם משפיעים על החיישן אלא על ההשוואה בין הנתון המתקבל ממנו לבין זה המתקבל מחיישן הסבסוב. מערכת בקרת יציבות משווה בין הנתונים המגיעים משני חיישנים אלו כדי להבין את מידת יציבות הרכב.

צמיגים קדמיים טובים יותר מהאחוריים - גוף הרכב מסבסב יותר עבור זווית הגה נתונה.

אחוריים טובים מהקדמיים - גוף הרכב מסבסב פחות עבור זווית הגה נתונה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זה לא שהבחור שם סמי-סליקס מאחור. :wink:

את ענין ההשוואה בין הנתונים השונים שמערכת ה-ESP/ESC מקבלת, אני מבין.

לא הבנתי מה הקשר לאיפוס חיישן זווית ההגה לאחר החלפת צמיגים (ודאי אם מדובר רק באחוריים).

פורסם

תאמין לי - אני מבולבל כמוך.

אבל ברמת העקרון גם האחוריים תמיד משתתפים בהיגוי (עקב סבסוב הרכב, בעיקר) ומשפיעים על זווית ההגה שצריך להחזיק בקדמיים.

ייתכן שחוסר האחידות בצמיגים מחריף בעיה שמקורה ברכיב אחר (בולמים? כיוון גלגלים?) או בסגנון הנהיגה של פותח השרשור - אבל לשם כך צריך להיות איתו ברכב...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

שאלה נוספת בנושא, האם לצמיגים הנ"ל יש כיוון נסיעה? או כיוון התקנה? (?INSIDE? OUTSIDE).

ואם כן, איך זה מסומן על הצמיג? לא מצאתי.

תודה רבה

גיא

עריכה אחרונה על ידי גיא .ב
  • תוכן חדש...