Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמע חבר, תעשה מה שטוב לך, באמת.

באשר למקרה שנדון - זה לא מטבע אקזוטי. אני פוקד את רומניה מדי פעם. הכל בסדר, לא מרמים אף אחד. בכל עיר גדולה במרכז יש כמה ציינגים - משווים בין 2-3 מחליפים וזהו. השערים נוחים ואין עמלות.

פורסם

כשהיינו בבולגריה המליצו לנו להחליף כסף במקומות גדולים כמו בנקים, בשדה התעופה, במלון,

למען האמת השתמשנו במלון ובבנק וזה עבד יפה, אני מאמין שגם ברומניה עדיף לעשות כך. אחרי הכול שתיהן מדינות מזרח אירופאיות עם שלטון קומוניסטי לשעבר, למרות שזה לא ממש קשור לצ'נג'ים.

אני מאמין שבגלל שהם באיחוד, בחלק מהמקומות גם יסכימו לקבל ממך יורו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

החלפתי פעם אחת כסף בצ'יינג' של בנק הפועלים בנתב"ג. זה לא יקרה יותר לעולם, גם אם אצטרך 14 מוניות בבוקרשט כדי להגיע לצ'יינג'. חזירים.

פורסם

הייתה כתבה על העמלות השערורתיות של נתב"ג באחת הפינות של ערוץ 10

אני בכך מדינה מחליף בבנקים המקומיים. ההבדל בין בנק בחו"ל לבין צ'יינצ'יג עם רטיו טוב זה לפעמים גם לא 20 שקל לאלף אירו. כלל נוסף - אל תפרוט הכל בפעם אחת. ככה גם תוכל למנוע ממך עמלה כפולה או להיתקע עם כסף מקומי שישב בקופסא.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
כשהיינו בבולגריה המליצו לנו להחליף כסף במקומות גדולים כמו בנקים, בשדה התעופה, במלון,

למען האמת השתמשנו במלון ובבנק וזה עבד יפה, אני מאמין שגם ברומניה עדיף לעשות כך. אחרי הכול שתיהן מדינות מזרח אירופאיות עם שלטון קומוניסטי לשעבר, למרות שזה לא ממש קשור לצ'נג'ים.

אני מאמין שבגלל שהם באיחוד, בחלק מהמקומות גם יסכימו לקבל ממך יורו.

אל תדבר דברים שאתה לא מבין.

אומר לך. שמה פעם בשנה. תחליף בציינגים.

די לתת עצות אחיתופל על משהו שלא מבינים בו כלום.

פורסם

הייתי ברומניה באפריל.

המגיב מעליי צודק ב100%. לא מרמים אף אחד. החלפתי 500 יורו בשש ציינגים שונים והכל היה בסדר.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני הייתי פעמיים בבולגריה,

בפעם הראשונה משכתי 50 אירו בכספומט בנק לאומי, אחרי זה נאלצתי להתחנן לטובות בבנקים בארץ שיפרטו לי את השטר, לשטרות קטנים של 10 ו5 אירו, כי קראתי הרבה אזהרות על הצ'יינג'ים בבולגריה.

+ המרתי 260 ש"ח ל100 לב בולגרי בצ'יינג'פלייס - אשתורי הפרחי 18,ת"א 03-6246689 03-6245685

הפרש השערים בהמרה מש"ח לאירו בכספומט בנק לאומי הוא בערך 1.5%

הפרש השערים בהמרה מש"ח ישירות ללב בולגרי 8.5-9.5%!

הפרש השערים בהמרת מאירו ללב בולגרי, בצ'יינג'ים בבולגריה בערך 2.5%

בפעם השנייה החלטתי להמיר בארץ רק סכום קטן ישירות מש"ח ללב בולגרי, למקרה שנצטרך מונית משדה התעופה, או בשביל לרכוש סים קארד מקומי ברגע ההגעה למלון, בדקה האחרונה לפני סגירת חנות חברת הסלולר טלנור שסירבו לקבל אירו או כרטיס אשראי על סכומים קטנים של 6 לב לכרטיס עם 30 דקות שיחה כולל ישראל+1GB גלישה.

אז המרתי רק המרתי 117 ש"ח ל50 לב בולגרי בצ'יינג'פלייס - אשתורי הפרחי 18,ת"א 03-6246689 03-6245685

בנוסף המרתי עוד 208.5 ש"ח ל50 אירו בשטרות קטנים של 5 אירו=10 שטרות, בהפרש של 0.17% מהשער היציג

בצ`יינג` קינג ג`ורג`כתובת: קינג ג`ורג` 1, תל אביב

שעות פתיחה: א,-ה` 09:00-19:00 ו` 09:00-13:30

טלפון: 077-4361948

שאותם יכולתי להמיר בצ'יינג'ים בבולגריה במנות קטנות ללב בולגרי, בלי חשש לרמאויות, עוקצים, או להיתקע עם לב בולגרי מיותר לקראת החזרה לארץ.

בנוסף לקחתי איתי 3 כרטיסי אשראי:

2 של לאומי קארד, ויזה+מסטרקארד זהב עסקי במועדון אקזקיוטיב, תעשייה אווירית, פטורים מדמי כרטיס+מעמלות המרה+משיכת מט"ח בכספומטים בחו"ל+כוללים ביטוח נסיעות לחו"ל מורחב

כרטיס אמריקן אקספרס זהב עסקי במועדון אנשים ומחשבים, פטור מדמי כרטיס+נתן כניסה חינם לטרקלין דן בנתב"ג+ביטוח נסיעות מורחב

בנוסף לקחתי איתי ביטקויין שלם(~1000ש"ח) מוצפן באפליקציה בסמרטפון.

בצ'יינג'פלייס - אשתורי הפרחי 18,ת"א 03-6246689 03-6245685

ששייכים לחברת קרדיטק http://www.creditech.co.il יש אפשרות להמיר ש"ח להרבה סוגים של מטבעות נדירים, הפרשי השערים אצלם בהמרת ש"ח ישירות לאותם מטבעות מגיעים עד 10% וצפונה,

לכן אני ממיר שם תמיד סכום קטן של ש"ח ישירות למטבע המקומי של המדינה אליה אני טס.

זה יכול לעזור במצבים מסוימים שכבר מרגע הנחיתה יש לי סכום במטבע המקומי שמספיק למונית, סים קארד מקומי, אוכל, שתיה ביום הראשון.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בתשובה לשאלת השרשור- בהחלט ניתן ורצוי לפרוט מ-יורו ל-ליי באחד הצ'ינג'ים שיש בערים הגדולות (אני פרטתי ברחוב הראשי בבראשוב).

במהלך חופשת סוכות ב'- שמחת תורה, טיילתי ברומניה בטיול מאורגן בן 4 ימים מטעם מקום העבודה שלי (70 איש, בגילאים שונים, עובדים ומשפחות, 2 אוטובוסים). עיקר הטיול היה בסינאיה- ברשוב ויומיים בבוקרשט.

באתי להתאכזב אך חזרתי נפעם ועם טעם לעוד- מדינה יפהפיה, עיר בירה מרשימה; ביקור ראשון שלי במזרח אירופה וזה ממש לא מה שחשבתי.

(ולא, למרות הפצרות, איומים ומחאות, לא הגענו לטראנפגארשן ולא לטראנסאלפינה).

נקודות מוטוריות- ליד השדה תעופה וגם ברחוב הראשי של בוקרשט יש סוכנויות של היבואן המקומי של פרארי.

בקניון העצום של לב לבייב, במרכז העיר, יש מסלול קארטינג (לא היה לי זמן לדגום).

בסינאיה שהינו במלון קרפאטיה (ממליץ- לא ראיתי חדרים בגודל הזה, במחירים האלה, במערב אירופה) ובבוקרשט שהינו בקראון פלאזה- גם פה, ממליץ בחום, מלון מפנק במיוחד. העיר והמלון יכולים להוות אופציה נהדרת לסופ"ש זוגי-רומנטי, מבלי לשבור קופות חיסכון.

מספר תמונות-

22619754832_f9244de741_b.jpg

22010519574_ff5b56d999_b.jpg

22619772512_a28768f204_b.jpg

22607337746_2fc093b347_b.jpg

22644650891_be80e9383d_b.jpg

22445448780_7e2544939c_b.jpg

22644605331_e9ec57e452_b.jpg

22607372476_1359072ed7_b.jpg

22607380096_bc77837a05_b.jpg

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

שאלתי היא: האם ישראלי שאינו דובר רומנית יוכל להסתדר במדינה הזו או שמחוייב טיול מאורגן או עם מדריך מקומי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יכול להסתדר בלי בעיות.

בכל מקום שצריך לדעת אנגלית יודעים שם אנגלית, זו מדינה מאוד מתויירת.

בנוסף, אין שום בעיה להשכיר רכב, כל החברות הגדולות עובדות שם.

יכול להיות שבכפרים בין הערים הגדולות פחות יודעים אנגלית, אבל אלו לא מקומות שמתעקבים בהם בטיול סטנדרטי ברומניה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...