Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אחרי אינספור התלבטויות, כיתותי רגליים למיליון סוכנויות, שיטוט אינסופי באינטרנט- הגעתי להחלטה- דייהטסו או אקסנט.

התקציב: 40 א' שקל (מקסימום)

קילומטראז צפוי- 17 א' בשנה (באמצע שבוע- עירוני, בסופשים- בינעירוני).

הכרחי: אוטומט.

מיועד ל: זוג עם ילד (כאשר התכנית היא ילד נוסף תוך שנתיים...).

דרישות נוספות: הדרישות הבנאליות- חיסכון בדלק (לא הקריטריון הכי חשוב), אמינות, רואה מוסך לעיתים רחוקות.

כל העניין של חווית נהיגה ועיצוב- פחות קריטי לי (אם כי כמובן כדאי שלא אצא עם כאבי גב אחרי כל נסיעה).

שאלות ספציפיות לגבי האקסנט:

1. הבנתי שהפסיקו לייצר אותו בשנת 2010- האם תהיה בעיה מבחינת חלקי חילוף, מה שעלול לייקר טיפולים?

2. הבנתי שבאקסנט יש כמה גרסאות (1.6, 1.5, 1.4), והבנתי שה-1.4 די חלש מבחינת מנוע- האם זה נכון? הוא יעמוד בניסעות בינעירוניות פעם בשבוע?

תודה לכל העוזרים.

פורסם

מעניין שאתה דואג לחלקי חילוף של אקסנט, שבעצם עדיין קיימת כדגם חדש - i25, ודייהטסו שכבר לא מייבאים לארץ בכלל, ולמעשה לא דייהטסו לא מייצאים לשוק האירופאי - זה לא מדאיג אותך.

בכל אופן לגבי חלקי חילוף אין לך מה לדאוג בשני הדגמים. בשני המקרים מדובר על רכבים מאוד פופולריים, עשרות אלפים כאלה קיימים בארץ, ולפחות בעשור הקרוב לא תהיה שום בעיה מבחינת חלקי חילוף.

יש לי נסיון עם סיריון. הרכב זריז וחסכוני, אבל לדעתי הוא פחות מרווח מאקסנט, ועם בגז' יותר קטן.

כמו כן הסיריון נסחרת במחירים גבוהים יותר כיד 2, ובאותו הכסף אתה יכול לקבל אקסנט בשנתון גבוה יותר.

שני הדגמים היו מאוד פופולריים בציי רכב - ליסינג והשכרה, הרבה אקסנט הם רכבי צבא לשעבר, חשוב לבדוק טוב טוב.

פורסם

לכו על האקסנט בגלל תא מטען גדול יותר,עד שלרכב תהיה בעיה של חלפים אתה כבר תספיק להחליף פעמיים רכב.

לאקסנט יש מנוע 1.4 ו1.6 עדיף המנוע הגדול יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

את האקסנט את החליפה ה i25 גם לה 1.4 או 1.6.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אקסנט כיום נקראת I25

שניהם רכבים אמינים אבל משתייכים לקטגוריות שונות.

לדעתי אתה צריך להחליט באמת מה הדרישות שלך מהרכב.

בכל אופן הייתי ממליץ יותר על האקסנט , בנפח 1.6

פורסם

קצת סדר בבלאגן ברשותך.

יונדאי אקסנט נמכרה בארץ משנת 1996 ועד 2011. מ-2011 ועד היום הגיע דגם חדש של האקסנט שקיבל את השם i25 אבל זה בעצם אקסנט, על חלק מה-i25 גם כתוב מאחורה i25 accent. ככה שמבחינת חלקי חילוף, חלקים, טיפולים וכו' אין לך מה לדאוג בכלל. הרכב הזה מאוד נפוץ בארץ, יש המון חלקים. חוץ מזה שהמנוע והגיר שלו המשיכו הלאה ל-i25 ואפילו ל-i20, ככה שאין חשש מהבחינה הזאת.

אקסנט עם מנוע 1,600 סמ"ק יש בשנתונים 2007 עד 2010. היא לא גרסה ישנה יותר. הגרסה הישנה יותר היא הגרסה עם מנוע ה-1,500 סמ"ק, מה שנקרא אקסנט פמילי או אקסנט אסטים.

הסיריון נמכרה בארץ עד 2011 ואז הפסיק הייבוא של דייהטסו בכלל, לא רק לישראל אלא לעוד מדינות. אם כבר יש סיבה לדאגה מחלקי חילוף זה לסיריון, למרות שגם מהבחינה הזאת כנראה שיהיה בסדר כי הרכב נפוץ מאוד על הכביש ולא סובל עד היום משום בעיה.

מבחינת שימושיות, סיריון יכולה להתאים למשפחה עם ילד אחד למרות שיש לה תא מטען קצת קטן. למשפחה עם שני ילדים סיריון תיהיה קנה מידי לדעתי ועדיף ללכת על האקסנט, למרות שצריכת הדלק שלה טיפה יותר גבוהה.

פורסם

תודה על הפירוט

רק עוד שאלה אחת, לגבי השנתונים- אמרת שה-1600 הגיע בשנים 2007-2010- האם זה אומר שבאותם שנים אין אקסנט 1500? דווקא ביד 2 וגם בסוכנויות הרכב- מצאתי רק אקסנטים של 1400.

פורסם

1500 היה בדגם לפני 2007,זה רכב אחר.

פורסם

יש לי אקסנט 2009 1.4 אני מודה שהרכב עגלה אבל הוא יתמודד בהצלחה בנסיעות בכל הארץ, נכון בעליות הסחיבה שלו גרועה אבל עליתי איתו לטבריה ירושלים, הרכב סביר מבחינת דלק, אחזקה זולה אגב ממליץ לך על ה1.6

פורסם

כן, גם אני העדפתי את ה-1.6- הבעיה שהוא כמעט ולא קיים בחברות ליסינג, ואני מעדיף לא להכנס לג'ונגל של המוכרים הפרטיים.

ד.א.- אתה אומר שאקסנט 2009 הוא עגלה- האם יש שיפור בדגמים של 2011 (גם נפח 1.4) או שעגלה נשארת עגלה?

פורסם

אותו דבר מכנית.

פורסם
אותו דבר מכנית.

רק על הנייר בפועל יותר חזקה יום 1 לכמה ימים קיבלתי אקסנט 2012 כי שלי עבר תאונה הקילומטראז היה 93000 וואלה הרג,תי הבדל ענק בין האוטו הזה לשלי אין כמעט קפיצות כוח מורגש יותר ולא מרגיש מחסור בכוח עם מזגן גם בעליות

פורסם

אני נסעתי גם באקסנטים הראשון וגם בסוג של מתיחת פנים עם תאורת לוח שעונים לבנה,גם לי הרגישה זריזה יותר אבל זה כי האקסנט הישנה הייתה עם קרוב ל300 אלף וזאת הייתה עם כמה עשרות,או שנסעת על ה 1.6.:lol:.

פורסם
אני נסעתי גם באקסנטים הראשון וגם בסוג של מתיחת פנים עם תאורת לוח שעונים לבנה,גם לי הרגישה זריזה יותר אבל זה כי האקסנט הישנה הייתה עם קרוב ל300 אלף וזאת הייתה עם כמה עשרות,או שנסעת על ה 1.6.:lol:.

חלום להחליף את שלי ב1.6 נסעתי על 1.4

• תוכן חדש...