Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

SX4 סדאן שנת 2011 - כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקרוב כנראה שתהיה לי האפשרות לרכוש SX4 סדאן דגם GLX שנת 2011 עם כ 30 אלף קילומטר. הרכב שמור הבחור דורש עליה מחירון.

הייתי מעוניין לדעת האם העסקה כדאית?

בנוסף איך הרכב מבחינת נוחות, צריכת דלק (בעיר ומחוץ לעיר), אחזקה, אמינות ובעיקר בטיחות?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדגם הזה (ובמיוחד עם ק"מ נמוך מיד פרטית) יקבל מחירון או קרוב לזה.

נוחות זה עניין אינדבידואלי אם כי לי באופן אישי וגם במבחני דרך שנעשו לרכב מציינים את הנוחות לטובה.

צריכת דלק טובה (13 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת)

הרכב מראה אמינות טובה מאוד (יש לי שכן עם SX4 שנת 2008 עם 400000 ק"מ ללא תקלות)

החסרונות של הרכב הם: ציון בטיחות נמוך מהממוצע (4 כוכבים בלבד)

גיר מיושן (ארבעה הילוכים בלבד)

רמת אבזור נמוכה מהמקובל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא ציינת מה צרכיך.

שתי הערות למה שכתב zvit:

1. ציון ההריסוק הנמוך יחסית ניתן לדגם הראשון ובתצורת האצ'בק, אתה מדבר על דגם סדאן לאחר מתיחת פנים ולכן אין לדעת מה ציון הריסוק שלו (לטוב ולרע).

2. דגם 2008 שצויין מצויד במנוע 107 כ"ס המוכר מהליאנה. לדגם 2011 מנוע משופר 119 כ"ס.

3. צריכת דלק של 13 קמ"ל אופטימית מאד, בשימוש מעורב אצל אשתי והבנים נע סביב 10-11 קמ"ל. חייב לציין כי אשתי ממש לא מהנהגים החסכוניים, ובנסיעות בין עירוניות טהורות כאשר אני נוהג - וברכב 2-5 נוסעים - הצריכה סביב 14-15 קמ"ל.

4. רמת האבזור ממש לא מפריעה לי, למעשה לא חסר לי כלום (כן, מערכת השמע בשימוש מינימלי לשמיעת רשת ב', וגג שמש הוא אבזר שנוא עלי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ספריאל, אנו זוג ובדרך תינוק בשאיפה להתרחב עוד ולכן חשוב שיהיה לה גם תא מטען רחב. המטרה היא להחזיק ברכב לכמה שנים טובות לפחות ולא להחליף שוב עוד שנתיים שלוש. הנסועה שלי ב 4 שנים האחרונות היא כ 10K בשנה אך אולי היא תעלה אין לדעת כרגע. סגנון הנהיגה שלי רגוע אז אני מקווה שאקבל צריכת דלק מעט טובה יותר. (הנסיעה ברובה בתוך הקריות)

כפי שציינתי ההתלבטות הייתה בין זה לבין הקורולה 2010. אשמח לשמוע דעות בעניין. קורולה במצב טוב עדיין לא הצלחתי למצוא ואני לא יודע אם היא תהיהי עדיפה על הסוזוקי

עריכה אחרונה על ידי mazinya
פורסם

הקורולה האחרונה שהיתה לי היתה 1998, כך שאני לא יכול לחוות דעה על דגם יותר מתקדם.

ה-SX4 החליף אותה ב-2010. הוא מתקרב לגיל 5 ול-70,000 ק"מ, ובינתיים מראה אמינות, התקלה הלא צפויה היחידה היתה שבר באיזה שסתום חד כיווני במתזי השמשות שהוחלף על חשבון המוסך (התעצל להוציא חשבונית על 10 ש"ח).

לגבי שאלותיך:

תא המטען של ה-SX4 גדול עם פתח רחב מאד.

חסרון משמעותי מבחינתך - אין אפשרות לבטל כרית האויר הימנית במפתח.

כוח לא חסר.

האבזור לדעתי מספק, הדבר היחיד שחסר לי הוא BT, אבל דומני שבשנים האמורות עוד לא היה מדובר במשהו סטנדרטי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבין שתי אלה אין לי ספק שהייתי הולך על הקורולה, ולא, זה לא בגלל שיש לי טויוטה.

צי הרכבים בעבודה מורכב מלא מעט SX4 סדאן והרכבים האלה לא להיט בלשון המעטה.

נקודות החולשה בעיניי: לא בטיחותית במיוחד, רועשת, גיר מיושן, מראה חיצוני, חומרים זולים (כולל ציפוי העור של ההגה) נוחות לא לטעמי.

מצד אחד מדובר במושבים מאוד רכים כמו "של פעם". אני מתקשה בכל פעם להבין אם נוח לי או לא. אבל בנסיעה של כ-150 ק"מ הלוך וחזור סיימתי עם כאבי גב והירכיים הרגו אותי (אני רזה, לא גבוה, צעיר ובריא).

חבר לעבודה דוחס פנימה עגלות, שני בוסטרים וסלקל אבל היא ממש לא מצטיינת במרחביה (לא זוכר אם הרצפה שטוחה).

לא כל האקזמפלרים בעבודה מראים אמינות אבל מדובר ברכבים שחוטים כך שאני לא שופט.

הקורולה רכב מקטגוריה אחרת לדעתי. הייתי אומר שהקורולה היא משפחתית סטנדרטית (מאזדה 3, אוקטביה, פוקוס...) בעוד שאת ה-SX4 הייתי מכניס למשפחת המשפחתיות הקומפקטיות (אקסנט/I25, ראפיד, קיה ריו...).

לגבי הקורולה - מרווחת למדיי, רצפה שטוחה, תאי אחסון, משענת יד, גיר ומנוע מודרניים יותר (אני מדבר על התיבה האוטומטית החדשה שמגיעה גם עם טיפטרוניק אם אני זוכר נכון). שקטה יותר, חסכונית למדיי (בהשוואה למאזדה 3 למשל). תא מטען מכובד.

איכות החומרים וההרכבה גרועים למדיי, אבל לדעתי מדובר בחבילה מוצלחת יותר באופן משמעותי.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

הוצעה לי קורולה מליסינג 2012 דגם סאן פלוס עם 75000 קמ קצת מעל המחיר של הסוזוקי. בהנחה שהבדיקה של הקורולה תקינה,

האם כדאי ללכת בכל זאת על הסוזוקי למרות שהיא שנתון אחד מתחת אך קילומטראז נמוך יותר ויד ראשונה מפרטי, או שעדיף הקורולה?

פורסם

לך אחרי התחושות שלך - שתי האופציות ראויות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני בעלים של סוזוקי ליאנה שזה הדגם הקודם מלפני הsx4. ברמת העיקרון מהניסיון שלי עם סוזוקי מדובר על רכבים אמינים, לא כל כך חיסכוניים( הליאנה צורכת 1:10 במשולב ואני נוהג חיסכוני- המנוע שלה זה כמו של הsx4 08-11). לאבא שלי יש sx4. הרכב לא כל כך מרווח, לא כיפי לנסיעה, לא מפנק ולא נוח.( לדעתי הליאנה יותר נוחה). לסיכום אם חשוב לך אמינות וראש שקט והרכב שמור מאדם שאתה מכיר אז לך על זה אבל.. אם בא לך רכב יותר מפנק לך על מאזדה או הונדה או טויוטה לטעמי.

"אין ייאוש בעולם כלל" :lol:

פעם הונדה - היום סיאט.

פורסם

אני בעלים של SX4 כארבע שנים.

בניגוד לקודמי אני נהנה מכל רגע שאני נוהג ברכב, בשבילי הנהיגה בו כיפית בטירוף.

כן המושבים לא כל כך נוחים לנהיגה ממושכת, אבל מבחינתי זה שולי כמו הפלסטיקים הזולים ואיבזור לא עשיר במיוחד.

אמינות, חסכון בדלק ובתחזוקה אבל בעיקר התנהגות הכביש והביצועים אלה הדברים שאני אוהב ברכב הזה.

כל אחד והעדפות שלו.

פורסם

למשה יש ליאנה, זה לא דוגמא לשום דבר.

אני כן יכול לשער שבנהיגה אגרסיבית עם דגש על נהיגה בתוך העיר 1:11 (ע"פ ספריאל) זה יכול להיות סביר.

אני פנאט של המדידות, מודד כל הזמן (מודד נכון). בנהיגה סופר רגועה משולבת של 60-70% בין עירוני הצלחתי להתקרב ל-1:15 בחורף. עכשיו בקייץ זה קרוב יותר ל-1:14. בהשוואה לרכבים משפחתיים אחרים ואפילו לחלק של הסופר מיני זה אכן חסכוני. לדוגמא במאזדה 2 עם אותה נסועה לא הצלחתי להכות את הרף של 1:13

פורסם

משה, הכרתי את הליאנה ב-3 דורותיה ויש לי SX4 משנת 2010. אין בכלל מה להשוות. הליאנה פחות נוחה ומגיבה ממש לאט ללחיצה על הדושה הימנית. מה שכן - אמינה מאד, בתנאי שמתחזקים נכון (ברחת המכוניות סבלתי קשות מלצחות בילום חלופיות שהותקנו בזכות חברת הליסינג. כאשר הותקנו מקוריות כל הבעיות נפתרו). ה-SX4 הרבה יותר נעימה לנהיגה, מגיבה הרבה יותר טוב, בהחלט מסוגלת להכיל 5 מבוגרים, (אמנם בצפיפות מה מאחור), ותא המטען שלה שימושי להפליא.

היתה לי גם מאזדה 3 בגרסת הליסינג, שהגיעה לידי אשתי יום אחרי שה-SX4 הגיעה אלי (עברה לאשתי אחרי שהחזירה את הליסינג). אין בכלל מה להשוות, חוץ מעיצוב הסוזוקי עולה על המאזדה בכל פראמטר: הרבה יותר חזקה וזריזה, הרבה יותר נוחה ומרווחת, תא מטען הרבה יותר גדול ונוח.

• תוכן חדש...