Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לכתוב בC++ את הלוגיקה זה קצת מצחיק - כי אח״כ לכתוב את הUI ואת שכבת האינטגרציה - שיעבדו עם הקוד הזה - יסבך את הקוד מלכתוב את זה בNative בכל אחת מהשפות כנאמר.

לרוב כותבים בC++ למנועי משחקים (שאח״כ מריצים עליהם סקריפטים כאלו ואחרים בשפה אחידה אחרת בשביל המשחק עצמו) או ספריות קצת יותר הארדקור (הצפנה, DRM וכל מני דברים סביב Security).

זה נחמד כמו שנאמר על הנייר.

פרקטית - כמות האנשים שמסוגלים לכתוב משהו סביר לאינטגרציה בין C++ לבין Objective C או בעזרת NDK שאני מכיר היא חד ספרתית כנראה וכולם ספצים בNative של שתי הפלטפורמות שאליהן הם מגשרים.

(ואיפה שמי שעושה את זה לא מבין נייטיב - רואים וזה סיוט אטומי, ראה ערך אינטגרציות עם Objective C plus plus , שבסוויפט לדוגמא - פשוט ויתרו על זה :) )

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אין חכם כבעל ניסיון...

הרצון לחסוך בקוד או לכתוב קוד שאפשר להשתמש בו שוב הוא מצוין,

בפרקטיקה צריך לפעמים לכתוב את אותו הקוד 4 פעמים ב-5 פלטפורמות שונות. במובייל במיוחד.

אל תפחד מזה. תיהנה מזה. אחת השיטות הכי טובות ללמוד זה לכתוב את אותה הלוגיקה בשלוש שפות שונות. באמת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לשאלתך, אנדרואיד סטודיו או אקליפס, התשובה היא אנדרואיד סטודיו.

למרות שאקליפס יותר פשוטה וידידותית למפתח, למרבה הצער גוגל זרקה אותה מכל המדרגות והפסיקה לתת עידכונים ותמיכה בפיצ'רים לאקליפס. מה שמשאיר אותנו עם אנדרואיד סטודיו. לגבי אימולטור, ממליץ על ג'נימויישן. האמת שבזמנו היה לי מאיצים לאימולטור, אבל זה היה באקליפס ולא באנדרואיד סטודיו.

האמת הכי טוב זה מכשיר ב400 ש"ח. (לדברים שאי אפשר לדמות באימולטור גם אם נורא רוצים. למשל: אקסלרומטר, ג'ירוסוקופ ושות'.)

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

mimi - אקליפס יותר פשוט וידידותי? זה בהחלט עניין של דעה , אני אקח כל IntelliJ על כל אקליפס Any time of the year ואני שונא את אינטליג׳י (שעליו גם מבוסס Android studio)

לגבי האימולטור - הוא נכשל עוד בדברים בסיסים יותר משמעותית , נסה לנגן עליו HLS או לעשות אנימציות נורמאליות עם בלנד וכו. אכן - מכשיר ב400 ש״ח יד שניה יתן תמונת מצב אמיתית משמעותית.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

כל הנושא של הbuild שונה לגמרי. כאב ראש. JARים חיצוניים, עוד כאב ראש, באנדרואיד סטודיו כמובן.

אממה, העולם מתקדם ואסור להשאר מאחור. לכן בכוח עברתי לאנדרואיד סטודיו.

אני מסכים שלאקליפס היו את החסרונות שלו, אבל...

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

מייבן , גריידל ושאר קללות.

And yet צריך להכיר דרכים מודרניות לעשות בילד עם כל הכבוד.

זה עוזר כשעוברים ולומדים דברים אחרים.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

יש לי מכשיר אנדוריאד כך שהאימולטור לא מה שמדאיג אותי.

בכל מקרה, אז בעצתכם בימים הקרובים אתחיל בעבודה, רוב הבסיס שלי מוכן ( ללא UI כמובן).

כניראה שאעבור לשמירה ב DB ולא בקבצים שזה שיפור אחד שיכול להיות חביב (גם בשביל הלימוד שלי ).

כרגע הארכיטקטורה היא לפי MVP, יש עדיפות אם זה MVP או MVC? ( אני מניח שלא, אבל בכל זאת ).

ואגב, השימוש ב PROGUARD בשביל "לטשטש" את הקוד אמור להשפיע על משהו?

תודה לכולם על העזרה (:

פורסם

לטשטש? בשביל מה? שלא יגנבו לך את הפנינים שעוד לא כתבת?

מאיפה באים הרעיונות הישראליים ההזויים האלה?

אנחנו בעידן הקוד הפתוח. ככל שתחשוף יותר את הקוד,

אתה מעלה את הסיכוי שמישהו יציץ בו וישפר אותו.

טוב, עד שאתה לא מקמפל hello world ומעלה על מכשיר אני מפסיק להגיב כאן. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

את הקימפול הזה כבר מזמן עשיתי, כולל כפתור שלוחצים עליו והוא רושם HELLO WORLD :D

שאלה טובה מה לטשטש. :roll:

עוד שאלה, בנוגע ליעילות זכרון, עד כמה משנה/נפוץ להשתמש נגיד במקום מערך של int 32 במערך short 16 או אפילו מערך char?

אני מניח שבכמות RAM של היום זה לא ממש משנה, אבל עדיין מעניין אותי מה נהוג.

פורסם

מה זה השאלות קיטבק האלה :-)..., פשוט תתחיל לכתוב קוד הקטנות האלה זה הדברים שהכי פחות אמורים לעניינן אותך,

גם אני רוצה להתחיל ללמוד קצת בכיוון הזה והמליצו בחום על הערוץ הזה ביוטיוב של slidenerd .

פורסם

אה-הה, מחלת ה-premature optimisation. אל דאגה, כולנו חלינו בזה, כמו אבעבועות רוח. עובר מהר.

תשכח ממערכים עם גודל קבוע. יש לך ביד מפלצת שמסוגלת להטיס צי חלליות אפולו (באמת, לא צוחק).

רק list דינמיים בגודל לא קבוע מראש של כל מיני אובייקטים באיזה גודל שבא לך.

מה נהוג? int לשימושים כלליים, float לכל מה שאפילו מרמז להיות קשור בצורה הכי נידחת לחישוב כלשהו. אגב, גם אם תתחיל להתקשקש עם short וכיו"ב קיים סיכוי גדול שהתוכנה תקצה לו בדיוק את אותו מקום המוקצה ל-int, מסיבות שלא אפרט כאן. השורט שלך עלול לתפוס אפילו 64 ביט במקרים מסוימים, אז עזוב, אל תיגע. :-)

גם אם נדמה לך שאתה צריך char, אתה בעצם לא צריך.

פורסם (נערך)

חיכיתי לתשובה כזו

בעקרון המקום היחיד שאני משתמש בו במערך בגודל קבוע זה לוח המשחק (איקס עיגול, 3X3, רברסי 8X8, מתוכנן שש בש ועוד דברים נחמדים שעלו לי בראש).

אני חושב שהבעיה אצלי, עדיין לא ניראה לי שהבנתי מה המכשיר הסלולרי הקטן הזה יכול לעשות :D

נ.ב

מודה למרצה שדרש שיהיה javadoc לאורך כל הפרוייקט :angel:

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם

פרוגארד זה בהחלט משהו סופר מקובל ואלמנטרי לאפליקציות מעל סדר גודל של הפרוייקט הממוצע.

שווה להשתפשף בזה כבר בזמן הלימוד. זה לא רעיון ישראלי הזוי.

לא עבדתי עדיין עם משהו אחד מהלקוחות שלנו בעולם (חברות טלוויזיה מהגדולות בעולם) באינטגרציות שלא השתמש בפרוגארד.

ליביו

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...