Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

48 שעות על טיל בליסטי: Subaru Impreza WRX STI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בטוח שהמונח "טיל בליסטי" עדיין שגור בפי הנוער, אבל באמת שגם אחרי הרבה מחשבה לא מצאתי מונח טוב יותר שיתאר את התחושה של- damn איך הדבר הזה נוסע. זכור לי שפעם אמר לי איזה סוכן מכירות של רנו, שפעם נהג לפקוד את הפורום, שהרנו לטיטיוד "מושכת כמו קטר", כאשר שאלתי אותו עם 160 כ"ס מספיקים להניע כזה רכב. אז אנו לא יודע איך הרנו, אבל פגשתי קטר אמיתי, מקרוב.

מעולם לא היתה לי STI, גם לא נהגתי על אחת (למרות שתמיד רציתי), אבל נהגתי על רכבים מהירים אחרים. GTI, VRS, תלתן ירוק (שהרשימה אותי מאוד), ולאחרונה גם 135M, שהוציאה ממני בכל פעם שנהגתי עליה קולות שמחה ופרצי צחוק בלתי נשלטים, להם היה עד טלפונית, חברנו (היקר) דורקי, לו רכב עם מנוע זהה.

לאחרונה רכשתי XV 2.0 פרימיום, ועליה בהרחבה בקרוב, בנוסף לג'ולייטה 170. אחרי הכל – המשפחה צריכה לטייל. ביקשתי מנציג המכירות, לבדוק אם יוכל לארגן לי יומיים עם ה- STI, שהיא סוג של חלום עבורי, אפילו שלא ארכוש כזו עכשיו. שאפו לסמל"ת. ארגנו. אולי זה קשור לגילי המופלג, אולי לעובדה שביקשתי בנימוס, ואולי לזה שבעצם עכשיו יש לי שני רכבים של היבואן (שביחד עולים כמו ה- STI). בכל מקרה – סחטיין.

ההתרשמות שלי היא כמובן אישית, היא לא מקצועית, ואני לא נהג ש"מתגרזן", בטח לא עם רכבים שאינם שלו ולא מוכרים לו דיים. אז האמור להלן, הוא בערבון מוגבל.

בחניה (כמו שקוראים לזה כתבי רכב מביני עניין)

וואוו. להתקרב אל הדבר המאיים הזה, עם הכונס היפייפה מקדימה ועם הספוילר הענק מאחורה, בצבע כחול-סובארו קלאסי, עם מפתח ביד, ולדעת שתיכף תשב על 300 כ"ס. פשוט וואו. גם בחניון.

בתוך הרכב

הכסא נוח ותומך, די יפה פה בפנים עם תפירה אדומה. כוונונים קלים מאפשרים תנוחת נהיגה מצויינת. מראות טובות. ידית הילוכים נוחה, דוושה שלישית ;-) ומערכת מולטימדיה מקומית שהייתי זורק לפח וגם הוא לא היה מוכן לקבל אותה. Touch לא טוב, ראות גרועה.

וגם שני כפתורים מסקרנים. האחד עגול וכתוב עליו SI-DRIVE, והשני מכונה C-Diff. כפתור ה- SI DRIVE משנה, בעצם, את גרף המומנט של הרכב, והוא מוצג בלוח השעונים (בצבעים שונים). מעניין וכמובן נבחן על ידי בנהיגה J בכפתור הדיפרנציאל לא נגעתי, השארתי על אוטומט. בכל זאת, איש משפחה אני וזמן ההתרשמות שלי מהרכב היה קצר.

הנהיגה ברכב

כאן צריך לחלק את הנושא לשניים. נתחיל בקטע הפחות הטוב: בעת עמידה יש רעש מנוע לא תמיד נעים, שנובע מהסלד הספציפי של מצב ניוטרל, שעשוי להציק. בנוסף, דוושת הקלאץ' הזכירה לי ביום הראשון, עד שהתרגלתי, שבגילי המופלג תיכף מגיעה החלפת מפרק ירך.

ועכשיו לקטע היותר טוב: וואו. אין מילים. איזה כיף. כמה כוח. איזה צליל משכר. וזה עוד במצב "רגיל" של ה- SI. העברתי למצב ביניים (סיבוב הכפתור שמאלה) – וואו. עוד יותר כח, כמו מצב SPORT, נניח. סובבתי את הכפתור ימינה, למצב SPORT+, נניח. טוב. אין מילים. באמת. לא משנה באיזו מהירות אתה נוהגים, בהילוך שיש אפילו, קצת גז, ובום הרכב עף. באמת שקשה לתאר זאת. זה כאילו המצב הרגיל (לחיצה על הכפתור) היא מצב "פסיכי" מראש, סיבוב שמאלה = פסיכי פלוס, וסיבוב ימינה = פסיכי פלוס פלוס. כל לחיצה על הגז, איזה צליל, כמה כוח. עליתי את בית אורן, ירדתי את עוספיה (לכביש 6; RK לא לכעוס בבקשה שלא עברתי אצלך, מיהרתי J ). הרכב מהנה מאוד. אין לי כל כך מה לרשום על הגה מתקשר או סנדלים שהרכב נועל – הייתי מרוכז בהנאה פרופר שהרכב הזה נותן מהמנוע. צליל, וכח. כח, וצליל. כל השאר? נו בשביל זה יש ביקורות מקצועיות.

סיכום ופרידה מהרכב

קשה להיפרד. באמת שהרכב פשוט מפלצת תאוצה מהממת, ביחס למה שאני רגיל. הוא גם נראה מעולה, ואפילו מרווח. אין כמעט גבר שעבר ליד הרכב ולא עצר. וידידנו (שוב, היקר) מניר, שישב בה לרגע מאחור משום ששפטנו באותו כנס בערב הספציפי בו היתה אצלי ה- STI, הספיק לפלוט בהפתעה "ממש מרווח פה". כי אכן, זו רפליקת ראלי מהממת, מרווחת, כמעט הייתי אומר משפחתית. אבל קצת קשה מידי. אפילו בכביש 6 הרגשתי קפיצות מרובות מידי, שלרגע חשבתי שמי שכתב את שכתב על ה- 500X התבלבל ובכלל נהג ב- STI. זהו לא רכב קל לחיי היום יום של איש בא בימים, אבל זהו רכב שהייתי שמח להחזיק בשביל כל הערך המוסף שהוא מספק, ועוד בכלל לא ניסיתי אותו יותר מידי בסיבובים.

בערב השני, לקחתי את המשפחה לסיבוב קטן בשכונה. הילדים נגנבו על הרכב, אשתי אמרה שאם היתה יודעת שזה הרכב שאני נוסע איתו לחיפה – לא היתה מרשה. מה אומר, יודעת צדיקה נפש.

מכל הרכבים עליהם נהגתי עד היום, היחידה ש"פראיותה" ויציבותה הזכירו לי את ה- STI, אבל עולה 30% פחות, היתה התלתן. האחרות - מהירות, נכון, אבל חסר להן משהו שעכשיו אני יודע שקיים. אין ברירה, צריך לעבוד קשה ולחסוך :-)

אפילוג

בדרך לחיפה עצרתי לאכול בדוניה רוסה. כמובן, הגעתי לשם מהר משתכננתי ;-) תמיד כיף לעצור שם. הבעלים גם מבינים באוכל, וגם אוהבים רכבים. איזה שילוב כיפי. STI + פילה + שיחה ערה על הרכב = מוי כיף.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחלה כתיבה וכמובן אחלה רכב.

יצא לי לנסוע ברכב הזה וגם בגולף R.

לדעתי מבחינת כוח נטו הגולף עולה עליה, והיא לא פחות יציבה..

ושתיהן יקרות בטירף!!

ותודה על השיתוף. (יצא חרוז)

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם (נערך)

1.תתחדש על ה-XV

2.ברכות על כך שעמדת בפיתוי ולא רכשת עוד גולף...

3.לגרסה קוראים STI ולדגם WRX, ללא קשר לאימפרזה. למעט הדלתות הקדמיות והגג, שאר חלקי הגוף שלהן שונים.

4.שמח שנהנית. למכונית יש יכולת ספורטיבית לא מבוטלת, הגם שמשלמים על כך בנוחות נסיעה בעייתית.

5.המכונית היא בליגת ביצועים של M135/235, לא של ג'ולייטה תלתן.

6.כבר כמעט שנתיים מתמזמזים ביפנאוטו/סמל"ת עם יבוא ה-WRX הרגילה(270 כ"ס), שהיתה אמורה להמכר במחיר דומה לגולף GTI. יהיה מי שיאמר ש-WRX לא נמכרת באירופה, אך גם לגאסי(B4) החדשה, לא.

לך תבין.

עריכה אחרונה על ידי 504L

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

לא מבין למה עשית מעצמך כזה קשיש.

חוץ מזה, אחלה אוטו ואני שמח שנהנית.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
במקומך הייתי מוכר את שני הרכבים וקונה STI...

תכ'לס. אבל חבל על בעיות הגב לילדים בגיל צעיר כזה ;-)

אההה.. יפה שהמפלצת הכחולה מחזיקה 26 אלף ק"מ בתור הז*** של היבואן..

נכון? גם אני חשבתי על זה. סובארו... ועוד מקבלים חמש שנות אחריות.

5.המכונית היא בליגת ביצועים של M135/235, לא של ג'ולייטה תלתן.

ידוע. גם לא בליגת המחיר.

6.כבר כמעט שנתיים מתמזמזים ביפנאוטו/סמל"ת עם יבוא ה-WRX הרגילה(270 כ"ס), שהיתה אמורה להמכר במחיר דומה לגולף GTI. יהיה מי שיאמר ש-WRX לא נמכרת באירופה, אך גם לגאסי(B4) החדשה, לא.

לך תבין.

אשכרה. היתה יכולה להיות אחלה רכישה עבורי.

לא מבין למה עשית מעצמך כזה קשיש.

הכל בראש. במקצוע שלי, כל שנה זה כמו שבע.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

נראה שאתה ממש צריך דבר כזה בשביל להרגיש קצת פחות מזדקן.

אם הייתה גרסה בלי כונס וכנף של ג'מבו - הייתי שוקל... (כמה קל להקליד ;-) )

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

תמיד חלמתי שיהיה לי רכב כזה. לצערי הרכב יקר מאוד, משקווה שתגיע ה wrx הרגילה במחיר הגיוני.

עריכה אחרונה על ידי yt09

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

• תוכן חדש...