Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפי דעתי, הדת (כל דת ולא רק היהדות) היא מקור הרוע בעולם.

אני מאוד רחוק מהדת, מאוד. יש לי אפס זיקה אליה.

עם זאת, יש לי בעיה עם האמרה 'הדת היא מקור כל הרוע בעולם', מהסיבה הפשוטה שזה בכלל לא נכון (אחת המלחמות הגרועות בתולדות האנושות, וספציפית בתולדות היהדות - לא קשורה לדת, אז בטוח שהיא לא מקור כל הרוע...).

קיצר הדת היא ממש לא מקור כל הרוע, האנושות עצמה היא מקור כל הרוע. אנחנו יצורים שבטיים, ושבטים אנושיים תמיד ימצאו סיבה לריב - כרגע ה'ואקום' הזה ממולא בד"כ ע"י הדת, אבל אם תמחק את הדת מהעולם, אני בטוח שנמצא סיבה אחרת להרוג זה את זה.

יש על זה דיונים בכל מיני מאמרים, אבל הדיון הכי נגיש אלו הפרקים בסאות'פארק - אימג'יניישן לאנד. מומלץ בחום.

(אל תבין אותי לא נכון, אני לגמרי בעד שהדת תיעלם מהעולם, לאו דווקא בגלל שהיא מקור כל הרוע אלא יותר מכיוון שהיא אנכרוניסטית והרבה מנגנונים בה (בעיקר אצל ה'מהדרין') מעודדים נבערות התבדלות ושבטיות. אני רק נגד המשפט עם הרוע שחזר על עצמו מס' פעמים בשרשור הזה)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 260
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אור, דת היא מושג מאוד ערטילאי אבל מסכים שלא הדתות הן מקור הרוע אלא שאנשים רעים עשו שימוש בדתות כדי ליישם את הרוע.

גם על התפיסה הנאצית אתה יכול להסתכל כדת. היא מגדירה סרדרי חיים והיררכיה מאוד ברורה בדומה לדתות אחרות (המטרה הסופית מנוסחת שונה אבל אם תתעלם מזה שמדובר על בני אדם ומנושא מעבר הדרגה ותחליף את המילה אדם בנשמה תגלה פילוסופיה שמאוד מזכירה את הבודהיזם).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כמעט כל קבוצה של אנשים יכולה להיות מוגדרת בצורה שתשווה אותה לדת, גם טבעונות יכולה להיות מוגדרת כדת, ואפילו אתאיזם.

למיטב ידיעתי - הנאציזם, בהגדרתה, אינה דת. למרות שאני מסכים איתך שהדוגמתיות שלה מקבילה קצת לדת, כפי שאתה רואה ישנן עוד הרבה לא-דתות שאפשר להגדיר כדת אם באמת רוצים.

ומכאן מה שאמרתי - לא הדתות במובן המוכר לנו (יהדות/נצרות/איסלאם/בודהיזם וכו') הן מקור כל הרוע, אלא הטבע השבטי האנושי, זה שאומר 'מי שכמוני זה אחלה, מי שלא כמוני זה קקי ועליו למות/לחזור-בתשובה/להבין-שהוא-נחות וכו''.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

בנאציזם היו המון אלמנטים של דת ואפילו היו להם טקסי פולחן. הם שאבו המון מהדתות הנורדיות. הייתה על זה תוכנית ב ng

פורסם

הדיקטטורות הכי גדולות אלו מדינות שאוסרות על כל קיום סממן דתי כלשהו.

אז לא הייתי ממהר להגיד שדת זה מקור כל הרוע.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לא יודע, החברים במדינה האיסלאמית נשמעים לי "טיפ'לה" יותר גרועים מסין - אבל היי אולי זה רק אני :o

אבל תכלס דוגמא מצויינת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא משנה בשם מי אתה מתנהג כמו מניאק. מניאק זה מניאק. אפשר להיות בן Zונה בשמו של אללה ולהיות חתיכת Hרא בשם המדע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נאציזם, קומוניזם ותנועות רדיקליות אחרות התפתחו בין היתר כתחליף לדת, ובשם כל אלו נהרגו הרבה יותר אנשים מאשר בשם הדתות השונות.

בניגוד למה שרבים חושבים, הרבה יותר רוע הגיע לעולם עם הקדמה והמודרניות.

ואני אומר את זה בתור בן אדם חילוני לחלוטין.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
כאחד שהיה בשני הקצוות הקיצוניים של הקשת הזאת, ובעל חברים ומשפחה מהכל, אני יכול להעיד שלחילוני הרבה יותר קל להתגמש קצת לכיוון הדתי מאשר הפוך, וזה מהסיבה שלחילוני התגמשות זה התחשבות באחר, לדתי התגמשות זו יציאה בשאלה וויתור על מי שהוא.

אני לא יודע באיזה קצה אתה היום, אבל כנראה שלא למדת הרבה מהביקור בשני הקצוות.

מדוע לחילוני הרבה יותר קל ?

לחילוני שרוצה להתנייד בשבת ואין לו רכב פרטי יותר קל מאשר לדתי שבוחר להשאר בבית ?

מדוע יותר קל לקבוצה של אנשים לא לעשות משהו רק בגלל שקבוצה אחרת של אנשים לא מאמינה באותו הדבר ?

הנה סיפור טרי:

בסופ"ש האחרון הייתי עם המשפחה במלון דן ירושלים. ביום שבת אחי הגדול הלך עם הבת שלו לצייר בחדר המשחקים של המלון, לאחר מספר דקות הגיע אחד עובדי המלון ולקח לילדה את הצבעים בטענה ש "אסור לצייר בשבת". הם לא הדליקו טלוויזיה (להתחשב, אתה יודע... למרות שגם כאן, מדוע הוא צריך להתחשב ולא להדליק והשני לא צריך להתחשב ולתת לו כן להדליק ?), רק הלכו לצייר.

אתה מבין...

"אסור לצייר בשבת"

כמובן שזה לא עבר בשתיקה והגיע עד לשיחה אישית עם סמנכ"ל המלון - שכמובן נתן לה אישור לצייר. מה אני אגיד, תודה רבה באמת... מזל שאח שלי משלם הרבה מיסים למדינה, קצין לשעבר בצבא, אחרת מי יודע, אולי עוד לא היה לו אישור לצייר ביום שבת.

מדוע למישהו שבוחר לצייר יש פחות זכויות ממישהו שבוחר לא לצייר, ואיך זה בדיוק יותר קל לו ? לסמנכ"ל המלון לא היתה תשובה טובה, אולי לך יש.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
לא יודע, החברים במדינה האיסלאמית נשמעים לי "טיפ'לה" יותר גרועים מסין - אבל היי אולי זה רק אני :o

אבל תכלס דוגמא מצויינת.

כנראה שאתה לא מספיק מכיר את החבר'ה של צפון קוריאה.

או את ברית המועצות הקומומניסטית לשעבר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

באיזה סמכות לא נתנו לה לצייר בשבת? זה נשמע מפגר לגמרי.

גם כל העניין של איסור תח"צ בשבת הוא דבילי לחלוטין. כשומר שבת אני לא מבין איך זה פוגע במישהו. שאנשים נוסעים ברכב פרטי זה בסדר אבל באוטובוס זה שונה?! אין היגיון.

גם כל עניין הכשרות מטריף אותי. בחו"ל אשר להבין, אבל בארץ? הרי זה מוגדר כמדינה יהודית, נכון? אז למה שבן אדם שרוצה לשמור על מסורת יהודית ולמכור אוכל כשר צריך לשלם אקסטרה-כסף לכל מיני גופים, שחלקם שייכים למדינה?! זה צריך להיות שרות שניתן בחינם לכל מי שרוצה. הפכו את זה לתעשיית כסף עם מותגים (בד"ץ, חתם סופר, כל השמות האלה) בלי בושה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני מאוד רחוק מהדת, מאוד. יש לי אפס זיקה אליה.

עם זאת, יש לי בעיה עם האמרה 'הדת היא מקור כל הרוע בעולם', מהסיבה הפשוטה שזה בכלל לא נכון (אחת המלחמות הגרועות בתולדות האנושות, וספציפית בתולדות היהדות - לא קשורה לדת, אז בטוח שהיא לא מקור כל הרוע...).

קיצר הדת היא ממש לא מקור כל הרוע, האנושות עצמה היא מקור כל הרוע. אנחנו יצורים שבטיים, ושבטים אנושיים תמיד ימצאו סיבה לריב - כרגע ה'ואקום' הזה ממולא בד"כ ע"י הדת, אבל אם תמחק את הדת מהעולם, אני בטוח שנמצא סיבה אחרת להרוג זה את זה.

יש על זה דיונים בכל מיני מאמרים, אבל הדיון הכי נגיש אלו הפרקים בסאות'פארק - אימג'יניישן לאנד. מומלץ בחום.

(אל תבין אותי לא נכון, אני לגמרי בעד שהדת תיעלם מהעולם, לאו דווקא בגלל שהיא מקור כל הרוע אלא יותר מכיוון שהיא אנכרוניסטית והרבה מנגנונים בה (בעיקר אצל ה'מהדרין') מעודדים נבערות התבדלות ושבטיות. אני רק נגד המשפט עם הרוע שחזר על עצמו מס' פעמים בשרשור הזה)

לאותה סידרה יש פרק שבו קארטמן שיגר את עצמו לעתיד הרחוק, שבו הדת נעלמה מהעולם, ויש מלחמת עולם בין שתי קבוצות אתאיסטים, על איך הם אמורים להיקרא - איחוד האתאיסטים או אתאיסטים מאוחדים (ממש כמו קיבוץ גבעת חיים).

לי אין בעיה עם דת בפני עצמה, לי יש בעיה עם כל מיני יצורים שמשתמשים בדת כדי ליישם את האינטרסים האישיים שלהם

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אוי, אני התכוונתי לפרק שאתה מדבר עליו, ערבבתי אותו בטעות עם פרק אחר...

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם
באיזה סמכות לא נתנו לה לצייר בשבת? זה נשמע מפגר לגמרי.

גם כל העניין של איסור תח"צ בשבת הוא דבילי לחלוטין. כשומר שבת אני לא מבין איך זה פוגע במישהו. שאנשים נוסעים ברכב פרטי זה בסדר אבל באוטובוס זה שונה?! אין היגיון.

גם כל עניין הכשרות מטריף אותי. בחו"ל אשר להבין, אבל בארץ? הרי זה מוגדר כמדינה יהודית, נכון? אז למה שבן אדם שרוצה לשמור על מסורת יהודית ולמכור אוכל כשר צריך לשלם אקסטרה-כסף לכל מיני גופים, שחלקם שייכים למדינה?! זה צריך להיות שרות שניתן בחינם לכל מי שרוצה. הפכו את זה לתעשיית כסף עם מותגים (בד"ץ, חתם סופר, כל השמות האלה) בלי בושה.

מפגר זה UNDERSTATEMENT.

זה בסדר, לחילוניים יותר קל לא לנסוע באוטובוסים ולחרדים יותר קל לעשות מהכשרות ימבה במבה כסף.

ולא התחלנו לדבר על החברה קדישה, כאילו, נגמר המקום באדמה אז החליטו שקבורה בקומה 48 עם נוף לים זה גם באדמה.

בסדר, כל כך קל לחילוניים בחיים שזה לא באמת משנה מה קורה במוות.

קל, קליל, קלילות.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

גם מלחמות הדת שאנחנו רואים היום, הן בעיקר מלחמות דת לכאורה. מה שעומד מאחוריהן זה בעיקר כסף. אידיאולוגיה דתית רדיקלית קיימת כדי לשטוף מוח לחיילים, אבל אצל הקודקודים המטרה הראשונה היא כסף. איך אומרים? אנשים שבעים לא מוחאים. מכך, שלדעתי כסף או תאווה לכסף נמצאים גבוה יותר מדת ברשימת "המקור לכל הרוע בעולם".

אני חלק ממשפחה דתית. שומרים שבת וזה. אני אתאיסט גמור. כשהייתי צעיר [גיל ההתבגרות וזה] וחכמולוג היינו רבים. הרבה. עם הגיל הדעות הופכות מתונות יותר, ומתחילים להבין אנשים אחרים. היום אנחנו מסתדרים מצוין. האמת? אני מאוד אוהב קידוש בשישי בערב. זה נחמד להיות עם כל המשפחה, לצחוק, יש אחלה ארוחת שישי, אז למה לא?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...