Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי הבנתי, להבדיל מרכבים אחרים, בסובארו B4 יש לשים פילטר אויר מקורי, כיוון שהתחליפי מוציא סיבים שפוגעים באיזה חיישן.

לא זוכר בדיוק מה, אבל לדעתי דובר על זה כאן בפורום.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מצטער להרוס חגיגות. לגבי הפלאגים אם האוטו מגיע במצב מקורי עם אירודיום כנראה שיש סיבה לא?

ואגב, אתם לא חוסכים כלום. להחליף פלאגים כל 10000 ב70 ש"ח, במקום ב100000ק"מ ב400-500 ש"ח. (נניח. פעם חיפשתי כאן בפורום ואנשים מצאו מאיביי ב120 ש"ח) זה חיסכון?!

וזה חוץ מההתעסקות המיותרת כל פעם.

מה שכן חשוב תבדוק אם הצמיגים תואמים. ובכל טיפול תחליף בין הקדמיים לאחוריים.

זלזול בסעיף זה לאורך זמן דופק את מערכת ההנעה. וזה כתוב בספר רכב! וגם שאלתי את מנהל המוסך המרכזי בירושלים. (אני לא אפרט את הקשרים שלי איתו אבל אין לו שום אינטרס לשקר עלי, הוא לא היה מרויח מזה כלום)

עריכה אחרונה על ידי yd b-4
פורסם

סתם שאלה אליך ולבעלי הB4.

בשני הרכבים שהיו לי 2004 ו2007. (מנוע שונה) שהיו עם ק"מ סביר 130 ו185 אק"מ בהתאמה. היה בעמידה בסרק תחושה של "טלטול" ימינה ושמאלה. גם אצלכם זה כך. (וזה הכי מורגש כשמכבים את הרכב) . חשבתי שאולי בגלל מבנה המנוע "בוקסר" הוא רועד לצדדים. מעניין.

פורסם
היי

אני אף פעם לא שם פלאגים שעשויים מאירידיום אלא פלאגים רגילים של חברה מוכרת כמו NGK/DENSO תואמים לקוד המנוע כמובן.

מעדיף להחליף פלאגים רגילים כל 10K-20K ולא פלאגים מאירידיום כל 100K (אני עושה טיפול כל 10K ואפילו פחות, אז לפעמים מחליף פלאגים כל טיפול ולפעמים כל טיפול שני).

שיספרו למישהו אחר את הסיפורים האלה על ה100K, ראיתי כבר המון מאמרים על זה שזה חרטה ואין לפלאגים מאירידיום שום יתרון על פני פלאגים רגילים.

עבודת ההחלפה לא ממש מהווה בשבילי שיקול כי זה לוקח לי בדיוק 10 דקות (אצלי ב B4 אפשר להחליף פלאגים בנוחות יחסית, לא כמו השנתונים המאוחרים יותר שצריך להרים את המנוע, וגם בכאלה ראיתי שניתן להחליף בלי הרמת המנוע).

במנוע 2.0 138 אתה יכול להשתמש בפלאגים רגילים, וכמו שציינת החלפתם פשוטה עקב מיקום נגיש.

במנוע העדכני עם גל זיזים כפול המצב מסובך - הן מבחינת התאמת סוג הפלאגים למנוע והן מבחינת החלפה שמצריכה שיחרור מנוע.

הרכבת פלגים לא מתאימים תישגע את המנוע ותגרום לאין סוף תקלות והפרעות.

מקווה שעזרתי

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
עשיתי לפני כחודש טיפול לb4 שלי, אלה העלויות:

שמן קסטרול 110

פילטר שמן 75

טבעת בורג ניקוז 3

פילטר אוויר 25

פלאגים 70

שמן גיר 200 (2 גלונים דקסרון 3 וולווליין)

שמן דיפרנציאל 90

סט צלחות קדמיות ברמבו 400

רפידות קדמיות פרודו 220

פלגים ב70 שח? מה הרכבת פלג רגיל?

פורסם

yd b4 - גם אצלי אין את הטלטול שאתה מדבר עליו.

אם בפלאגים עסקינן : מה לגבי החלפת פלאגים במנוע שנת 2007 עם 165 כ"ס ? האם שם צריך אירידיום או מספיק לשים רגילים ?

פורסם

חברים, שוב,

בתחילת האשכול מצורף כל המידע מאוטודאטה לגבי מנוע 2 ליטר דגם EJ204 עם גל זיזים כפול 165 כ"ס, זה המנוע של פותח האשכול.

כמו שאתם רואים, הפלאגים המקוריים שמורכבים במפעל , עשויים מניקל (מה שנקרא רגילים) דגם RC10YC4 תוצרת Champion.

יש אופציה לפלאג אירידיום ILFR6B של NGK.

לכן אין מה להתפלא ששלומי מרכיב רגילים כי הצדק לגמרי איתו.

אני אישית במקרה הזה כן הייתי מרכיב אירידיום כי באמת זול להשיג אותם באיביי, ופחות כיף להחליף אותם בסובארו.

Stay Dirty

פורסם

אם כבר דנים על הB4 יש לי כרגע 2007 2000 סמ"ק. אני גר בדרום במישור, חם ואני כל הזמן עם מזגן צריכת דלק בתוך העיר של 1:6.5- 1:7.5 ומחוץ לעיר עם שימוש משולב בבקרת שיוט אני מגיע ל 1:11.5. זה צריכה נורמלית?

אציין כי הרכב מטופל במוסך מורשה לפי הספר ובזמן משנת 2010

פורסם

Yd b4 - ב2007 לדעתי זה המנוע עם 165 כ"ס נכון?

אם כן, הצריכה נראית לי סבירה (גבוהה מאוד בעיר, אבל סבירה לאוטו הזה).

לי יש b4 שנת 2004 עם מנוע 2.0 138 כ"ס והצריכה אצלי היא 1:12 (95% בינעירוני ת"א-ירושלים במהירות 120++- והשאר בתוך העיר), אצלי אין בקרת שיוט לצערי.

נראה שההבדל בין המנועים הוא בעיקר בתוך העיר, לא יודע כמה שלי צורך בעיר אבל אני משער שזה בסביבות 1:8.

שקלת פעם להתקין מע' גז גפ"מ לרכב? כי ראיתי כמה אנשים עם השנתונים 2006-2007 עם מנוע כמו שלך שהדלק טחן אותם והחליטו לעשות הסבה לגז.

ד"א מאיפה אתה?

שלומי

פורסם

היי לא שמתי לב למודעה.

הייתה לי גם 2004 סטיישן ואני לא זוכר אם היה הבדל משמעותי בצריכת דלק. מה גם שהייתי נוסע רוב הזמן בתוך העיר.

לגבי הסבה לגפ"מ למרות הקישקושים של "המבינים" שB4 מגיעה עם הכנה לגז הנ"ל נכון רק לשנים 04' 05' עם המנוע של 138 כ"ס

שם הראש מנוע מאלומיניום ולכך אין צורך במשמנת. על דגמים אלו סובארו התקינה דרך גזפרו מערכות גז.

המנוע שלי 165 כ"ס משנת 2006 לא מתאים לגז (כמו כל רכב סטנדרטי)! ולכן אומרים לך המתקינים שצריך משמנת. (אגב מנוע ה2.5 מתאים) (יש דגמים בודדים שנת 2007 עם ראש מנוע מתאים לגז)

אני אחד שאוהב הרפתקאות וכמעט עשיתי את השטות הזו. כמעט קניתי 2007 עם 90000ק"מ! מטופלת בחברה. ועם מערכת גז פחות משנה עדיין באחריות!! הרכב נכבה כל פעם שלחצתי חזק על הגז וגמגם. עכשיו לך להתלונן לירח לך למוסך- המערכת לא תקינה. למתקין - הרכב לא תקין. בקיצור תתמודד.

עלויות השימון והפילטרים לשנה -30000 ק"מ הם 2000ש"ח! קח בחשבון שהרכב שורף יותר גז על אותה כמות ק"מ (בערך 15% יותר) ושהוא מניע עד החימום מנוע על בנזין ותראה שכמעט לא חסכת כלום. + נסיעה ברכב מקרטע+ מתכון לבעיות.

(המידע על המנועים באדיבות מנהל מוסך סובארו בירושלים שיש לי איתו הכירות אישית! שרצה לעזור לי. המידע על עלויות האחזקה הם על פי ברור שעשיתי מול המתקינים)

ד"א אני מאזור אשקלון- ק"ג

פורסם (נערך)

אתמול נפגשתי עם אסף (תותח העל) מכנופיית הטיפולים, והתחלתנו לעשות קצת טיפולים ברכב.

בינתיים החלפנו:

- שמן מנוע

- פילטר שמן

- רפידות בלם קדמי

- נוזל בלמים

אני אפרט קצת מה עשינו:

הרמנו את הרכב על שני בוקים (בחלק הקדמי) ופירקנו את שני הגלגלים הקדמיים. ראינו שרפידות הברקס היו כבר די שחוקות, ככה שההחלפה הגיעה בזמן. הוצאנו את הרפידות הישנות, ניקינו עם מברשת ברזל את התופסנים של הרפידות ושמנו עליהם גריז , ולבסוף הכנסות את הרפידות (סט רפידות של REMSA) לתוכם. דחפנו את הבוכנות של הקאליפר עד הסוף וסגרנו את הכל.

[ATTACH=CONFIG]432074[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]432075[/ATTACH]

לאחר מכן ניקזו את נוזל הבלמים בעזרת משאבק וואקום ! הוצאנו כמה שיותר נוזלים מתוך המיכל ואת השאר בעזרת הפטמות של הברקס עצמו. עשינו את זה עבור כל 4 הגלגלים ככה שבכל המערכת יש עכשיו נוזל חדש !

פמפמנו את דוושת הברקס מספר פעמים (לסגור את הקאליפר על הרפידות) וזהו !

[ATTACH=CONFIG]432072[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]432073[/ATTACH]

לאחר מכן עברנו לרוקן את שמן המנוע והחלפת פילטר שמן. כאן היינו צריכים להוריד את מגן הפלסטיק שהיה מתחת מנוע, פירוק הפילטר הישן, וניקוז שמן המנוע. לאחר שכל השמן יצא, הרכבנו את הפילטר החדש (אחרי שמלאנו אותו עם מעט שמן) וסגרנו את בורג הניקוד עם טבעת חדשה. מילאנו 4 ליטר (מדוד) של שמן טרי 5w40 וזהו !

[ATTACH=CONFIG]432077[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]432076[/ATTACH]

עשינו סיבוב לראות שהכל בסדר עם הברקס וסיימנו את העבודה.

אני באופן אישי מאוד נהנתי לעבוד עם אסף, בן אדם מקצועי, שמבין מה הוא עושה, מסביר בסבלנות, ובכלל גבר גבר !

תודה תודה תודה !!!!

מחכה כבר שיגיעו הפלאגים שהזמנתי מ-EBAY, הם הבאים בתור להחלפה ...

עריכה אחרונה על ידי zeus_the_king
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

נפגשתי שוב עם אסף והפעם החלפנו שמן גיר + פילטר גיר ואת הפלאגים.

ההחלפה של שמן הגיר + פילטר גיר הייתה משימה יחסית פשוטה: הרמנו את הרכב בזוית, פותחים פקק ומנקזים את השמן הישן החוצה, הפילטר גיר ברכב שלי נראה בדיוק כמו פילטר שמן מנוע, אז גם ההחלפה שלו הייתה פשוטה (הברגה החוצה).

IMG_20151009_145535.jpg IMG_20151009_145234.jpg

סורגים את בורג הניקוז ומחברים פילטר חדש, וכל מה שנשאר זה רק למלא שמן חדש וזהו :)

IMG_20151009_150833.jpg

החלק הבא היה קצת יותר מסובך - החלפת 4 פלאגים:

ברכב שלי קיימים 4 פלאגים, 2 בכל צד של המנוע. כדי להגיע את ה- coil שמחובר אל הפלאג היה צריך לפרק את המצבר בצד אחד, ואת פילטר האוויר בצד השני.

מפרקים את ה-coil

IMG_20151009_145351.jpg

IMG_20151009_145400.jpg

ואז מברגים את הפלאג החוצה (היה לא פשוט להגיע אליהם ...)

IMG_20151009_162300.jpgIMG_20151009_162315.jpgIMG_20151009_153133.jpg

וזהו לבינתיים.

כמובן שבמהלך כל הזמן אסף דאג לענות על השאלות ולהסביר לי כל דבר בסבלנות ובאדיבות !!!! אין עליך אסף !!!!! תודה רבה :)

עריכה אחרונה על ידי zeus_the_king

• תוכן חדש...