Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי פולו לבנה שנת 2011 ומספר שאלות

1. הרכב שלי מלא בסווירלס. בגלל צבע הרכב זה בקושי נראה לעין (רק מקרוב, בשמש חזקה), אך זה כן קצת מפריע לי בגלל שזה פוגע בברק של הרכב. האם יש פתרון ביתי להעלמתם למי שאין בידו תקציב לעשות פוליש במכון מקצועי או מכונת פוליש ביתית? (במילים אחרות, האם לקנות משחה ולבצע ידנית יהיה אפקטיבי?)

חשבתי על הפתרון של גלייז, אבל לפי מה שהבנתי זה לא ישתווה לרכב לאחר פוליש.

2.

לפני כמעט שנה ביצעתי פלסטלינה פעם ראשונה ברכב. ההבדל היה מדהים (הפח הרגיש כמו זכוכית). מיד לאחר מכן השתמשתי ב menzena PL ויישמתי עוד פעם אחת מאז ועד עכשיו. כיום לאחר שטיפה מורגש לכלוך על הרכב ונדרשת פלסטלינה בקרוב. האם זה סביר פלסטלינה כל שנה? האם יישום של אוטם צבע לא אמור למנוע (יותר נכון לדחות) את התופעה? הרי הוא מונע מגע ישיר בין הלכה לסביבה החיצונית אם הבנתי נכון. אולי כדאי ליישם שכבה נוספת של האוטם בכל פעם? או לעיתים תכופות יותר ? (כרגע יצא כל 4 חודש)

תודה רבה מראש ומקווה להבנה על ריבוי השאלות

פורסם

פרה פרה.

סווירלים אפשר להעלים לחלוטין רק ע"י "שלייף סבון" איך שקוראים ל זה בעברית, ואני לא ממליץ להכנסה לזה.

דבר אחר שאתה יכול לעשות זה כמובן פוליש.

אבל אין טעם להאבק בסווירלים. הם יופיעו גם אם כלום לא יגע ברכב. מספיק חלקיקי האבק באוויר שמתנגשים בפח כאשר אתה נוהג.

גלייז, הוא חומר מילוי. הוא ממלא את הסווירלים וגורם לכך שהם לא ישברו את האור, ואז אתה לא תראה אותם כל כך חזק, אם בכלל. גלייז עובד מצויין. זה אמנם לא ישתווה לפוליש, אבל אתה יכול לעשות גלייז הרבה יותר ממה שאתה יכול לעשות פוליש.

בנושא הפלסטילינה, כן, הגיוני פעם בשנה. אוטם צבע עצמו מתבלה, ולא בצורה אחידה. אין פתרון מושלם. אתה יכול למרוח אוטם צבע פעם בשבוע אם אתה עד כדי כך משוגע, אבל כדאי שתבין שאוטם הצבע הוא מאוד דק.הוא נקשר ללכה ולא לעצמו, ולכן גם אם אתה שם שכבה על גבי שכבה, בסופו של היום, השכבות הנוספות מחזיקות חלש. (תלוי באוטם)

פעם בשלושה חודשים לאוטם צבע זה בסדר. הצבע ישרוד. פלסטילינה פעם בשנה, גלייז מדי פעם, ואתה תקבל רכב מאוד יפה.

פורסם

מה??

סווירלים ממש לא מורידים עם שלייף אלה עם פוליש עדין או גס בהתאם למצב!

מה שכן אני מסכים שאין סיבה לרדוף אחרי כל סווירל כי הם חוזרים במהרה,גם בתחזוקה נכונה וגם עם ציפוי על הרכב.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

תודה קודם כל.

דבר ראשון אני לא רודף אחרי כל סווירל. פשוט הרכב למרות שהוא נקי ומטופח בקושי מחזיר השתקפות, וזה כי הוא מפוצץ בסווירלים, אז רק רציתי להוריד את הכמות.

בכולופן, אז אני מבין שגלייז זה דווקא כן התשובה בשבילי.

פשוט אני זוכר שקראתי שהוא פוגע באיכות האטימה. ויותר חשוב לי לשמור על הצבע מאשר שיהיה ברק. יש אמת בדבר? (נשמע הגיוני לפי זה שהאוטם נצמד ללכה ולא לעצמו. כי הרי מעל הלכה יש את הגלייז, ואז אין לו למה להידבק)

ואם לא, אז פשוט לפני כל פעם שאני מיישם אוטם (כל 3-4 חודש, בהנחה וגם הגלייז יחזיק זמן זה) ליישם לפני זה גלייז וזהו?

יש עדיפות משמעותית ל black light על EZcreme? (לצבע לבן אם זה משנה. לא ראיתי אחרים באוטוסטור)

עריכה אחרונה על ידי היו זמני בומבה
פורסם

גלייז אמיתי כדאי לך מאוד את ה SRP של AUTOGLYM, אני משתמש בו אחרי שהשתמשתי כמה פעמים ב BLACK LIGHT שלא עשה הבדל כמעט אולי מעט הבליט צבע, אבל לא כיסה סווירלים + הוא דיי מיועד לרכבים כהים (הבנתי שהוציאו WHITE LIGHT חדש אצל כימיקל גייז)

מיישמים גלייז לאחר פלסטלינה ונקיון כולל של הרכב (פלסטלינה + שטיפה להורדה של כל המשקעים שיצאו מהפלסטלינה), לאחר מכן ליישם גלייז - אם יש לך מכונת DA זה יהיה לך יותר קל, אם זה ידנית תתכונן לכאבי שרירים אם אתה לא בכושר :)

מעל הגלייז ליישם אוטם של המנזרנה PL שיש לך ותקבל הגנה מירבית.

לא לשכוח שכדי ליישם SRP או כל גלייז אחר, צריך "לעסות" את הפאנל למשך דקה / 2, לקחת מרחב שהוא בערך גודל של חצי דלת, כמה נקודות קטנות של הגלייז על פד למריחה מתאים, לעבוד את חצי הדלת עד שהחומר לאט לאט נעלם או שהופך מעט עכור.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...