Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כתבתי פה לפני כמה ימים בקשר להתלבטות שלי לפיאט 500, ולאחר התלבטויות וחוות דעת שונות החלטתי לוותר. היום בדקתי דיהטסו סיריון 2006, 108 אלף ק"מ....המחיר המבוקש 28,000, בהתחלה הסכמתי כי המחירון קצת מעל זה...אבל וזה אבל גדול כל זה היה לפני הבדיקה...במוסך הבדיקה הראתה שיש הרבה פגמים (גם פגיעה בקצה שילדה) והמון פגמים חיצוניים (דפיקות, שריטות, קילופי צבע) ולכן לא בטוח שהמחיר שהיא מבקשת הוא רלוונטי בכלל. אודה מאוד לחוות דעתכם!! הבדיקה מצורפת. כמובן שלא מבינה בזה הרבה ומבקשת עזרה ממי שכן מבין...לא רוצה לצאת פריארית. כמה הייתם משלמים וכמה לדעתכם צריך לרדת ממחיר מחירון.תודה

עריכה אחרונה על ידי tali85
פורסם

עכשיו את מבינה למה מבקשים על הרכב פחות ממחיר מחירון...

בסך הכל הפגיעות ברכב לא קשות וקצה השלדה זאת ״מחלה״ של הרכב הזה. אז החליפו דלת מאחורה, לא ביג דיל. אבל כל הפגמים הקטנים אכן מצטרפים לכדי רכב לא מאוד אטרקטיבי על הנייר.

תנסי להוריד עוד במחיר או שתעברי לרכב הבא. אבל אם תמשיכי לחפש סיריונים שמבקשים עליהם מתחת למחירון כנראה שתמשיכי לפגוש רכבים בסגנון הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לאוטו בסה"כ אין תקלות דרמטיות, אבל הוא נשמע מוזנח ונדמה שנהגו בו כאילו שהוא קארטינג... אין צד אחד שלו שלא קיבל איזו מכה, והחליפו בו דלת ושמשת צד, וגם הפגושים כנראה כבר עברו זעזועים לא מעטים.

אורות דרך וחנייה הם כסף קטן, אבל מעידים על יד לא אכפתית, כמו גם הצמיג הפגום (סביר להניח שגם האחרים לא במצב להיט וקרובים לסוף חייהם), וההגה הלא ממורכז.

את הנושא של תיבת ההילוכים צריך לתת לעין מקצועית יותר לבדוק לפני הקניה (כלומר- במוסך), אבל זה רק אם את מחליטה להמשיך בתהליך. זה יכול להיות רשימה של כסת"חים, או משהו אמיתי.

ה"קצה שלדה" המוזכר לכאורה הוא לא פגיעת שלדה מהבחינה הבטיחותית. לראייה, הוא מובא במשמעות נמוכה. מה שכן, יש לו משמעות כלכלית שצריכה להיות מגולמת במחיר הרכב.

בגדול, לרכב אין משהו שמצדיק לברוח ממנו מייד, למעט המחיר הגבוה מדי לתמורה החבוטה מדי.

זוג צמיגים (בהנחה שלא כדאי כבר להחליף רביעיה) + כיוון פרונט (שבכל מקרה מומלץ לעשות אחרי החלפת צמיגים) + תיקוני אורות ומראה, יעלו לך סביב ה1000 ש"ח. בסיריון יש שרשרת טיימינג ולא רצועה, כך שלא צריך להחליף.

כנראה שצריך יהיה לעשות טסט (+אגרה) בקרוב, לפי מצב הרכב לא נראה שהוא עבר טסט לאחרונה...

אם בתיבת הילוכים אין ריג'קט אמיתי משמעותי, אז בסה"כ זו לא השקעה מאוד גדולה, א-ב-ל: עם כל הכבוד למחירון, 28 אלף זה מחיר שוק פלוס. הלוחות מלאים בסיריון מ2006-2007 בטווח המחירים הזה ואף פחות ממנו, כך שמציאה זו ממש לא (גם לא הק"מ הנמוך במקרה הזה). לא כתבת מה היד הנוכחית, כמה שנים הם מחזיקים ברכב, האם יש היסטוריית טיפולים מתועדת, והאם יש לרכב עבר מליסינג, מה שבשנים האלה בכל מקרה קשה לדעת, כי חובת הרישום בליסינג היתה רק מ2008...

בקיצור, 20 אלף שקל ואפשר להתחיל לדבר על הרכב הזה. אני הייתי מחפשת אחר.

אין לך מישהו שיכול לבוא איתך לראות רכבים לפני שאת לוקחת לבדיקה? כי חצי מהריג'קטים בבדיקה הזו היה אפשר לגלות עוד הרבה לפני שהפסדת זמן וכסף במכון הבדיקה. רכב במצב כזה מוזנח במחיר כזה לא מצדיק בדיקה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

וואי מיקה את מהממת...איזו תשובה ממצה...רוב תודות:)

לשאלתך, לצערי אין לי כל כך עם מי ללכת להתרשם וזה מה שמעקב אותי ומקשה עליי מאוד. האוטו אגב הוא יד 2 מפרטי (אין עבר של ליסינג או השכרה), נקנה על ידם ב-2008 מה שאומר שהוא אצלם 7 שנים. הכי קטע שהיא מתעקשת איתי על המחיר ואני אוכלת את זה כמו כלום :(

פורסם (נערך)

למה דווקא סיריון?

רכב די מזעזע לדעתי.

ב 30K אפשר למצוא רכב הרבה יותר טוב, פיג'ו, סיאט או יפנית נורמלית..

עריכה אחרונה על ידי Master Chief
:twisted:Seat Leon FR 1.8T APR Tuned 2014 :twisted:
פורסם

בכיף אחות.

אגב, כמו שאמרתי- יש מצב שהיד הראשונה היתה ליסינג וזה פשוט לא כתוב ברשיון (כאמור לא היתה חובה לבצע רישום כזה ברכבים שנמכרו לפני 2008). דוקא העובדה שהם קנו אותו אחרי שנתיים על הכביש מחזקת את זה (למרות שבאמת אין לדעת...).

בתקציב הנ"ל תיכנס לך גם יונדאי גטס משנתון גבוה יותר, פיאט פנדה, פג'ו 206.

אני לא מכירה את השרשור הקודם שכנראה פתחת (לגבי הפיאט 500) ולא יודעת אם עלתה האופציה, אבל אם את מחפשת רכב לטווח ארוך, וההכנסה החודשית שלך מאפשרת, אז למה לא לשקול איזו הצעת מימון מחברת ליסינג, או ממקומות כמו switch? מאמינה שה30 אלף שלך יכולים להיות יופי של מקדמה לאיזו אלטו, i10, פג'ו 107 או פיקנטו, בנות שנתיים-שלוש. נראה לי שווה יותר מסיריון בת 10.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

יש גם סיריונים אחרונים מליסינג והשכרות. מודל 2011. אני מניח שאפשר להשיג ב-20-25% הנחה מהמחירון (תלוי כמה מתמקחים).

עדיף לקנות ישירות מחברה כזו, יעלה 35K בערך, אבל מקבלים השבחה על חשבונם וכמובן רכב משמעותית יותר חדש. תני להם להתבשל עם הגרוטאה הזו, רכב שלא שווה יותר מ-20K.

פורסם
כי אני רוצה משהו קטן וקומפקטי וקטנות קשה קצת למצוא שנים מתקדמות מ-2006 עד 30 אלף

סיריון זה לא הרכב היחיד. ב 30K אפשר גם לרכוש גראנדה פונטו. אישית הייתי הולך על סיאט קורדובה ידנית 1.6 שנת 2008 בתקציב הזה. נכון, קשה למצוא אבל זה אחלה רכב אמין מאוד וחסכוני בדלק (כמובן שצריך לטפל כראוי כמו כל רכב).

אם יש לך אפשרות להעלות את התקציב ל 40K תוכלי לרכוש יונדאי I20 שנת 2009-2010 שתהיה בטיחותית יותר (5 כוכבי בטיחות, 6 כריות אויר ומערכת למניעת החלקה...) מאובזרת מאוד, מרווחת יחסית לסופר מיני, צריכת דלק סבירה מחירי חלפים זולים מאוד ואמינות טובה (מה גם שהרכב יהיה צעיר יותר שזה אומר פחות סיכון בנוגע לתקלות).

פורסם
כי אני רוצה משהו קטן וקומפקטי וקטנות קשה קצת למצוא שנים מתקדמות מ-2006 עד 30 אלף

יש גם קיו ריו 5 דלתות. סופר מיני מאוד איכותית ואמינה.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...