Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

כמו שרואים בתמונות, הצבע במצב מזעזע. בדקתי עלויות של קומפרסור,אקדח ברמה, ומחירים שונים של צבע לפי קוד, בשביל לבצע צביעה כללית.

אבל אז בא לי רעיון, למה לא לנסות ללטש עם נייר מים?

התוצאות הפתיעו אותי מאד.

התחלתי עם נייר 600 עם הרבה מים וסבון, כשנזהרתי לא להגזים בעומק והלחץ שהפעלתי. בכל זאת נייר 600. במקרה היה איתי APC אז השתמשי איתו להחלקה.

אחרי זה עברתי לנייר 1000- 1200- 1500, והתוצאה היא גימור חלק וחשיפה של הצבע המקורי! צבע זהב מטלי.

קצת פוליש גס, וקצת פוליש עדין, והצבע הפך מבריק וחלק בנקודה מסוימת שבדקתי. אני מקווה שתצליחו להבין מהתמונה. התוצאה מרשימה מאד. קשה להעביר את המסר במצלמה של סמרטפון.

עכשיו אני רוצה לדעת, האם כדאי לי לעבוד ידנית על כל הרכב עם נייר מים(ללא מכונה), או שכדאי לעבוד עם מכונה, עם פרווה ומוצר יעודי לפוליש גס, או שאת הגימור הסופי בלבד להשאיר למכונה.

ודבר חשוב, האם אצטרך ליישם לכה לאחר הגימור הסופי? או להסתפק באוטם צבע שתמליצו?

תמונות להתרשמות.

צבע לפני ליטוש ידני.

גג עם לכה שרופה.

Capture.jpg

גג ודלתות.

לאחר המרה.jpg

תא מטען לפני ליטוש.

3333.jpg

מבט כללי של המצב. הכל יורד עם ניירות במידות שנות, והצבע המקורי נחשף.

444.jpg

תא מטען לאחר ליטוש עם ניירות מים, ומעט פוליש. הגעתי לצבע המקורי. עשיתי ניסוי רק בתא המטען.

תוצאה של מעט מאד ברק, השתמשתי רק בנייר 1500 וקצת פוליש עדין.

צבע מקורי.jpg

מבקש רשמים להמשך טיפול.:wink:

אחלה יום

לאחר המרה 1.jpg

ג'ובני

פורסם (נערך)

שלומות.

משתף בהתקדמות שלי, ומקווה לקבל המלצות להתקדמות, לקבלת גימור סופי ברמה גבוהה.

עד עכשיו אני עושה שלייף סבון גס, מתחיל ב בנייר 600 ומסיים ב 2500. עובר לפוליש גס, ואז לבינוני עדין. אין לי ממש ידית או ספוג ליישום ידני,לכן משתמש בפד כותנה לאיפור.

הפוליש של חברת טרטלס בינתיים, גם הווקס. אני יודע שזה לא הטופ, זה רק למטרת ניסיון.

בסך הכל לעומת הזוועה קודם, המצב אפשר להגיד מעולה. אבל מבקש עזרה האם כדאי לי לרכוש זוג מכונות, למטרת גימור סופי.

האחת רוטורית להורדה של שכבה גסה,כתחליף לשלייף.

ואת השנייה, DA להחלקה אחרונה.

מבקש המלצות, להמשך אני באמת לא יודע איך להמשיך לקבלת רמת גימור טובה יותר. בתמונות, לא רואים שיש סווירלים ושריטות עדינות שקשה להוריד ידנית.

אגב, אני צריך ליישם לכה? או אוטם יסגור פינה?

11111.jpg22222.jpgCapture.jpg5555555.jpg

עריכה אחרונה על ידי ג'ובני

ג'ובני

פורסם

אפשר תמונות של לפני אחרי שאינן תמונות תקריב?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כן בטח. הינה טריות.

התאורה לא משהו אבל זה מה יש.

זה לפני עבודה.

[ATTACH=CONFIG]424673[/ATTACH]

את מה שרואים מסומן באדום, זה שלייף עם נייר 600, שחושף את הצבע המקורי.

[ATTACH=CONFIG]424675[/ATTACH]

וזה לאחר שלייף 2500 עם פוליש 2 דרגות.

[ATTACH=CONFIG]424674[/ATTACH]

כאן בגלל חוסר ניסיון, הגעתי לצבע יסוד. אני חושב ש תרסיס לפי קוד צבע אוכל נקודתית לטפל בזה.

שיוף עד צבע יסוד.jpg

גם כאן, אותו דבר.

23434.jpg

בחלק מהמקומות, נדרשת התייחסות אחרת ופחות אגרסיבית. למשל מכסה מנוע פשוט שינה את צבעו מזהב, לכסף דהוי, וכן בעוד מקומות כמו ספי הדלתות וכנפיים.

איך לדעתך כדאי לי להמשיך? שלייף סבון ידני לפי רמת הנזק ללא מכונה?

ג'ובני

פורסם

אם תשאיר את הצבע ללא לכה (אין הגנה מ-UV), מהר מאוד הצבע יתחיל לדהות, לא תיהיה שום הגנה משריטות ומזהמים שונים.

אתה חייב לכה.

פורסם

יש ת'רד שראיתי שמישהו יישם אוטם אופטי קואט על צבע, בערך במצב שלך, והתוצאה הייתה מרשימה, בטח ביחס לעלות ולקלות היישום היחסית.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

הלכה שלו שרופה, אין מנוס מצביעה או ריסוס לכה מחדש.

יש פרוייקט בחו"ל של בחור עם אותה בעיה של לכה שרופה\ מתקלפת, ומה שהוא עשה זה הוריד את כול הלכה מהרכב עם פוליש גס, ואז עבר עם פוליש פיניש עד שהצבע נהיה מבריק ויפה, והוא יישם OPTI COAT :

http://prodetailing.blogspot.co.il/2010/05/optimum-opti-coat-review.html#comment-form

תוצאה נחמדה.

פורסם (נערך)

KOM אני חושב שאני יודע על מה אתה מדבר. לאחרונה נתקלתי בו.

אבל בגלל שישנה המון המון עבודה, ואני בטח לא מספיק לבצע חלק אפילו ב שעתיים שיש לי אחרי העבודה, אני באמת חושש להרס הצבע ללא הלכה.

אריק, לעניות דעתי אין לכה כלל, לכן ניסיתי לפלש כמה שיותר, ולמרוח כמו נדיבה של ווקס נוזלי של טרטלס.

אני פשוט לא מרוצה 100 אחוז מהגימור הסופי ולא יודע באיזה מוצר ליישם, לכן עדיין לא יישמתי שום אוטם.

ג'ובני

פורסם

שוב שלום.

אני מבקש עזרה\דעה\ המלצה.

האם שלייף סבון אני חייב לבצע ידנית? הדבר הזה לא נגמר, ושיוף ראשוני להסרת שכבה עם נייר 600, לוקחת נצח. ויש את כל האוטו.

כדאי לי לעבור לרוטורית על בסיס אותו רעיון, שלייף סבון רק עם מכונה וניירות במידות שונות?

ג'ובני

פורסם (נערך)

תודה על הקישור. זה בדיוק מה שאני עושה, רק בצורה ידנית.

עשיתי עכשיו קטע של 20*10 רק בשביל לראות אם אני בכיוון. ויצא לא פחות ממושלם.

יש לכם המלצה על פדים לרוטורית? פד גס, עדין, ואפליקטור וואקס. או שפשוט ללכת לאוטוסטור ושם ידעו להכווין אותי. לא יודע אם משנה, אבל למטרה הזאת אני ארכוש רוטורית של יונדאי HD 5180 שתספיק בשביל לבצע פוליש.

אגב, אני מעדיף המלצות על 4" שכן מעדיף לעבוד בקטן, אבל עדיין עם מכונה. בכל מקרה, שלייף נראה לי אבצע ידנית.

20150526_143651.jpg34343453454.jpg20150526_143659.jpg

הברק מושלם, ללא שריטות, וללא ישום כל ווקס או אוטם כלשהו.

פשוט שלייף מניירות-600-2500. פוליש גס ופיניש עדין.

אני מרוצה. עכשיו נשאר רק את כל האוטו!!

ג'ובני

פורסם

אני לא יודע אם הרכב נצבע. אני חושב שלא. אבל מה שרואים ללא ברק זה הצבע השרוף עם הלכה השרופה. הגימור המבריק זה מה שהסתתר מתחת.

ג'ובני

פורסם

לא ממש הבנתי- הצבע הזהוב זה צבע צבע עם לכה והכול? או שזה הצבע יסוד? כי להבריק אפשר גם את הצבע יסוד בתאוריה אבל להשאיר אותו חשוף לא הכי מומלץ.

לגבי השיוף- אם אתה יודע לעבוד בלחץ מאוד עדין ומהירות לא גבוהה במיוחד עם רוטורית אז אפשר, זה הכול תלוי בעדינות שאתה עובד כדי לא להגיע לפח תוך שתי שניות

ממליץ לנסות להתחיל עם גריט 1000 ולראות איך מתקדם. אם עדין איטי תנסה עם ה600

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תוכן חדש...