Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

[h=1]הגדולה מכולן? חשש מכשל בכריות האוויר ב"טויוטה"[/h]

חדר החדשות

פרסום ראשון: 09:14 ,13.05.15

עדכון אחרון: 09:20 ,13.05.15

[h=3]יצרנית הרכב הגדולה בעולם תזמן למוסכים 5 מיליון כלי רכב[/h]

[h=4]יצרנית הרכב הגדולה בעולם "טויוטה" הודיעה כי תזמן למוסכים ברחבי העולם 5 מיליון כלי רכב בשל חשש מכשל בכריות האוויר.

מדובר ב-35 דגמים של מכוניות שיוצרו בין 2003 ל-2007. גם יצרנית הרכב "ניסאן" פרסמה הודעה דומה והודיעה כי תזמן לתיקון מיליון וחצי כלי רכב.[/h]

http://www.iba.org.il/bet/?entity=1093331&type=1

|

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחח ההרכבה הטורקית הזאת,אני מפחד לדעת מה יהיה במיצובישי שלי עם ההרכבה התאילנדית:wink:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אחח ההרכבה הטורקית הזאת,אני מפחד לדעת מה יהיה במיצובישי שלי עם ההרכבה התאילנדית:wink:

יקפוץ לך בולבול מתוך מושב הנוסע וינסה להטריד אותך מינית תוך כדי שהוא צועק “come soldier boy!!! Me so horny, me love you long time!!! Sucky sucky 5 dollar!!!“

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בפעם ה 954,458 בערך: ריקולים מתרחשים אצל כל היצרניות מכל המוצאים והגזעים.

רכב היא מכונה מורכבת ומסובכת שכוללת אלפי אם לא עשרות אלפי רכיבים ומערכות, הן מייצור ופיתוח עצמי והן מיצרני וספקי משנה.

לחברה שלוקחת אחריות על רכבים בני למעלה מ 10 שנים מגיעה רק מילה אחת: שאפו.

אני מאוד אשמח לשמוע שהרכב שלי יכלל בריקול, לא יזיק לרענן את כרית האוויר והמנגנון שלה לאחר 10 שנים על הכביש.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא הוגן לתת כותרת כזאת.

הכותרת הזו נותנת רושם שלילי כשהיא צריכה להיות חיובית. כותרת מותאמת יותר היא "טויוטה לוקחים אחריות על רכבים משנת 2003-2007 ומזמנים אותם להחלפת כריות אוויר".

כן, יש כשל אבל החברה נמדדת בלקיחת אחריות או בבריחה ממנה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

יצרני כריות האוויר הם ספקי משנה חיצוניים של יצרני הרכב ולפי דעתי עוד אף חברה כמעט לא נמנעה מריקול בנושא. אולי הגיע הזמן להחמיר את פיקוח והתקנים על היצרנים האלה כי לא יכול להיות שיש כל כך הרבה תקלות באביזר בטיחות

פורסם
לא הוגן לתת כותרת כזאת.

הכותרת הזו נותנת רושם שלילי כשהיא צריכה להיות חיובית. כותרת מותאמת יותר היא "טויוטה לוקחים אחריות על רכבים משנת 2003-2007 ומזמנים אותם להחלפת כריות אוויר".

כן, יש כשל אבל החברה נמדדת בלקיחת אחריות או בבריחה ממנה.

מה שכתבת לא עולה עם קנה אחד עם זה

www.themarker.com/wallstreet/1.2292547

לפי הכתבה טויוטה הסתירה ועיכבה כשלים בטיחותים.

פורסם

בהחלט כל הכבוד לטויוטה שלוקחת אחריות פעם אחר פעם.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

לא טויוטה ולא נעליים. הריקול הוא על כריות אוויר של חברת שנקראת טאקאטה (Takata). חברה שהייתה ספקית כריות האוויר הגדולה בעולם וסיפקה כריות לטויוטה, ניסאן, הונדה, מזדה, ועוד ועוד ועוד.

תכנון "לא מאוד חכם" של מעטפת כרית האוויר גרם לכך שהכריות יכלו להתפוצץ בלי צורך (כלומר ממכה עדינה בהרבה ממה שצריך), אבל זה עוד ניחא. הבעיה הגדולה יותר היא שברגע של אותו פיצוץ, המטעפת נקעת וחתיכת ברזל עפה לנהג לכיוון הפרצוף. כיף זה לא. יעידו על כך שבעת (או שכבר שמונת) הנהגים שנהרגו בגלל זה.

זה אחד הריקולים הגדולים ביותר בהיסטוריית התעשיה (אם לא הגדול מכולם) והוא כולל היקף של הרבה מעבר לחמש מליון המכוניות של טויוטה.

מה שמוזר בסיפור הזה זה שכל חודש בערך הוא עולה מחדש. הסיפור התפרסם לפני שנתיים בערך, אז עוד לפני שנהרגו אנשים. מאז ועד היום היו כבר כמה וכמה סבבים של פרסום, של עוד ועוד מכוניות שנקראות לריקולים, עוד מישהו נהרג, עוד פעם עולה לכותרות וחוזר חלילה.

הונדה לקחו את העניין בכזו רצינות, שהם שלחו צוותים לפירוקיות בארה"ב כדי לקנות (כן, כן, לקנות!) את כריות האוויר מהמכוניות בפירוקיות כדי שהן חו"ח לא תגענה למכוניות שאינן כלולות בריקול או כאלה שכבר עברו אותו או לחילופין מכוניות שעברו תאונה ומתוקנות מתחת לרדאר.

סרטון מסוף שנה שעברה שמספר על הריקול העצום. לא מצאתי סרטון יותר עדכני.

***זהירות!!! לא לארוחת צהריים*****

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לפני שנתיים נקראתי עם הניסאן אלמרה שהייתה לי שנת 2003, לריקו בכרית אוויר ליד הנהג, נאמר לי בטלפון שזימנו את כל האלמרות בשנתון ושלכולם לא היה צורך בהחלפת כרית אלא רק ברגים ושזה ייקח 5 דקותכשהגעתי למוסך בחיפה הם פתחו את המקום של הכרית ונדהמו לגלות שיש צורך להחליף כרית, היו מופתעים לגמרי, הרכב נשאר שם עד הערב שהגיעה כרית מהמרכז והיא הוחלפה.אחלה שירות האמת שמחתי שהרכב לא נשאר שם.אבל מה מדובר באותו ריקול או שעכשיו מדובר בכרית אויר של הנהג, מזל שלא מתרסקים עם המכוניות האלה כי רכב כזה בלי כריות אוויר זה לא בטיחותי בעליל, במיוחד בסטנדרטים של היום

פורסם

בהחלט כל הכבוד לטויוטה שלוקחת אחריות פעם אחר פעם.

מצד שני - כמה אנשים כבר נהרגו או נפצעו קשה בגלל התקלה הזו ?

תקנו אותי אם אני טועה, אבל כבר שמענו על הריקול הזה (כולל הונדה, מיצובישי....), לא?

פורסם (נערך)

spire

בתור לקוח שקונה רכב ויש תקלה אתה לא תיפנה לייצרן שייצר את החלק.

אתה תפנה לחברה.

לכן על טויוטה מוטלת האשמה שהיא שיחררה חלק וכנראה לא בדקה אותו לעומק.

עריכה אחרונה על ידי רונן שחפ
פורסם
בפעם ה 954,458 בערך: ריקולים מתרחשים אצל כל היצרניות מכל המוצאים והגזעים.

רכב היא מכונה מורכבת ומסובכת שכוללת אלפי אם לא עשרות אלפי רכיבים ומערכות, הן מייצור ופיתוח עצמי והן מיצרני וספקי משנה.

אני מאוד אשמח לשמוע שהרכב שלי יכלל בריקול, לא יזיק לרענן את כרית האוויר והמנגנון שלה לאחר 10 שנים על הכביש.

מסכים איתך, אבל "שאפו"?? הם בסך הכל עשו את חובתם כלפי כל בעלי המכוניות. שאפו זה אם היו אומרים לכל בעלי הרכב "קחו סט מגנזיום 17" עלינו". כרית אויר לא תקינה, בין אם ברכב בן 3 ובין אם ברכב בן 10 זו אחריות שלהם, והם בסך הכל פעלו ע"פ חוק.

עדיף מאוחר מאשר אף פעם.

• תוכן חדש...