Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוב הנוכחות שלי מול תיבת המיילים היא בשעות האלה. אין לי חיי מין ולכן השעות האלה הכי נוחות כדי לעבור על מה שלא נעשה במשך היום העמוס.

בעבר, לשלוח מיילים בלילה היה מאפשר לך לקדם דברים ולנמען לענות בעת המתאימה לו, בדר"כ למחרת. היית יכול להניח שאלא אם זה דחוף ויש אירוע מתגלגל לא תקבל תשובה מיידית, וזה היה בסדר גמור, שהרי לא כל דבר דחוף באמצע הלילה מחד, אך עדיין צריך לקדם דברים מאידך. כל אחד היה כותב מיילים כשנוח לו והשני היה עונה כשנוח.

בשנים האחרונות אני שם לב שהרבה מהמיילים נענים זמן קצר לאחר שנשלחו, גם אם מדובר בנושא מנהלתי לא דחוף. אני שם לב שגם אני עושה זאת, במיוחד מהסלולרי שצמוד אלי.

כיום, המייל מקבל סממנים של מסר מיידי ואני מרגיש צורך לתייג "לא דחוף" מיילים שאני מוציא מאוחר בלילה, בעיקר לאנשי משפחה. לא נראה לי הגון שעובד\קולגה\ספק\לקוח שמקבל מייל לא דחוף יקום ממקומו באחת עשרה בלילה ויענה למייל רק כי שמע צפצוף מהנייד.

האם עוד מישהו שם לב לתופעה שמיילים נענים יותר מיידית מבעבר?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמובן, ובאשמת הסלולר. פעם היית "בודק דואר" והיום הדואר רודף אחריך. ואם כבר קראת, לא תענה? (4 דקות לתגובה זה מספיק טוב?)

:turn-l:
פורסם

בהחלט! מאחר ונוטיפקציות על מיילים מתקבלות באותה מידה של SMS או וואטצאפ.

יש כל מיני תוספים וכלים לתזמון מאוחר יותר של שליחת מיילים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הבחירה מתי לענות היא שלך, גם אחרי שקראת את המייל.

אני נוהג לענות לבוס שלי תמיד יום אחרי, כדי לא להרגיל אותו שאני זמין תמיד. העבודה לא תברח, גם אם תספיק הכל לפני הזמן תמיד יהיה מה לעשות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני חושב שזה לא רק ה-push של המיילים, זה גם משהו שהשתנה באנשים. מרגישים יותר צורך לתת תשובות מהירות כחלק מסביבה עסקית שדורשת הכל עכשיו ומייד.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

זה בעיקר בגללכם, המשתמשים, צריכים אינטרנט בכל מקום, רוצים GPS אקטיבי, מכורים למסך הקטן ולאורות הכחלחלים, לכל דבר יש אפליקציה משלו, מריצה ולהזכיר לך להוציא את הילד מהמכונית ועד הפאקינג דוד-חשמל, כל זה ביחד עם האופי הסופר-השגי של החברה בארץ וזה מה שאתם מקבלים, זה כמו להכפיל שבר בשבר.

לי יש נוקיה 6070 ואני פאקינג טכנאי מחשבים, אני אוכל את המכשירים הללו לארוחת בוקר, אבל באופן אישי אני לא רוצה להיות אחד ממכונות האדם הללו שכל הזמן רודפים אחרי הציפצופים שלהם, עיניים שמפוקסות כ-20 ס"מ מהפרצוף שלהם, שלא מסוגלים לנהל שיחה על כוס קפה מבלי לשלוף את הסלולרי.

אם תחליטו לנוח, אתם תגלו שהחיים נסבלים קצת יותר, נכון, יש מחיר חברתי לשלם, אבל כל הדברים הטובים באים עם מחיר.

פורסם

בעבודה לצרכי IM אני משתמש ב-Lync.

למייל האישי לא מגיע שום דבר מהעבודה ואין אותו לאף אחד בעבודה.

המייל חברה מוגדר בטלפון עם סינכרון ידני - כשאני רוצה לבדוק משהו אני מסנכרן.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אצלנו שרת דואר של העבודה מוגדר לא לדחוף מיילים לסלולרי בין 20:00 בערב ל 8:00 בבוקר. ובשיש-ושבת בכל שעות היום.

אפשר כמובן לעשות סינכרון ידני אם מאוד רוצים ולקבל מיילים גם בלילה. אני עושה את זה רק במקרים חריגים (כשממתין למייל חשוב) ולא כשגרה.

חוץ מזה, זו ה"קידמה". היום, לפחות בשעות העבודה אתה צריך להיות זמין תמיד ועם זמני תגובה קצרים.

תחשבו איך עבדנו לפני 20 שנה בלי פלאפונים?

אתה יוצא מהמשרד בבוקר עם רשימה של פגישות או משימות ואף אחד לא משגע אותך כל 20 שניות בטלפון, לא מזיז זמנים, לא דוחף או מבטל משימות, לא מבקש תמיכה טלפונית תוך כדי...וכמובן לא שולח SMS, או הודעות ב whats app.

היום זה אחרת לגמרי, מיילים זה רק חלק קטן.

פורסם

שמים לב, האמת שאני אמצתי לי כלל, קורא מהנייד, עונה מהמחשב. למרות שתמיד יהיו חריגים, סה"כ זה די נוח. ככה זה מאפשר לך כן להיות מעודכן ולהתכונן ומצד שני אתה לא מתחתן עם המשרד/עבודה/שותפים/ספקים/לקוחות (לעתים כולם יחד.).

תתעודד, לפחות אתה עדיין לא מקבל SMSים שהתוכן שלהם "מה קורה? שלחתי לך מייל. תענה בזמנך הפנוי." בתכלס בזמנך הפנוי זה כמה שיותר מהר, האמת שזה אפילו מטריד עוד יותר.

פורסם

~

אכן, וזו רק אחת משורת תופעות בעייתיות שהופיעו בעידן הסלולר. מה לגבי חוסר ההקפדה על כללי דקדוק וכתיב בסיסיים בגלל שהכל נענה על רגל אחת? (מורגש בעיקר כשהמיילים באנגלית)

התפאורה נמצאת שם בגלל ההתקדמות הטכנולוגית, אבל איש לא מכריח את השחקנים להיצמד לתסריט הזה. בסופו של דבר זה תלוי ביוזר עצמו ובעיקר במנהל שלו ובקוד ההתנהגות הנהוג בצוות/מחלקה/חברה. אחד הדברים שמאד הערכתי במעבר מ-HP לסטארט-אפ זה שהמנהל (אחד הסמנכ"לים) הקפיד בעצמו והדגיש בפנינו באופן עקבי להמעיט במיילים. כל מה שניתן היה לפתור בטלפון או פנים אל פנים היה נעשה כך, וזה מוביל אותי לנקודה הבאה:

הטלפון. אחת הרעות החולות של העידן המודרני זו ההתרחקות מהטלפון לטובת וואטסאפ, SMS או מסנג'רים למיניהם. מילא בקהילה העסקית, אבל גם ב"אזרחות" אצל אנשים בגילי זה מורגש מאד, ובין הסטודנטים הצעירים בהם אני מוקף כיום זו בכלל מגפה. אנשים פשוט מתביישים ונמנעים מלדבר זה עם זה, אפילו מרחוק.

לצערי ככל שאני עוקב אחרי התופעות האלה לאורך השנים אני מגיע למסקנה שאנשים תמיד היו חארות אנטיפטים ופחדנים מטבעם, הטכנולוגיה פשוט שחררה את החלק הזה לחופשי.

פורסם
~

אחת הרעות החולות של העידן המודרני זו ההתרחקות מהטלפון לטובת וואטסאפ, SMS או מסנג'רים למיניהם. מילא בקהילה העסקית, אבל גם ב"אזרחות" אצל אנשים בגילי זה מורגש מאד, ובין הסטודנטים הצעירים בהם אני מוקף כיום זו בכלל מגפה. אנשים פשוט מתביישים ונמנעים מלדבר זה עם זה, אפילו מרחוק.

בתור אחד שלא סובל שיחות ארוכות בטלפון - ולא בגלל שאני מתבייש לדבר, אלא בגלל שאני פשוט לא אוהב חפירות ולא אוהב למרוח לחצי שעה שיחה שאפשר לסיים אותה בשתי דקות - אני רואה לא מעט יתרונות בהודעות טקסט למינהן, גם בסביבה עיסקית וגם בפרטית.

אתה לא חייב לענות מייד, זה דורש פחות ריכוז, אפשר לעשות משהו אחר במקביל וכו'.

בשביל לשאול: "מתי אתה בא?" או "איפה נפגשים?" לא צריך טלפון. הודעת SMS הרבה יותר יעילה.

אם אתה רוצה לנהל שיחת נפש...אז כן, תתקשר. אבל בהרבה מאוד מקרים הודעת טקסט מספיקה. במיוחד בעבודה.

פורסם (נערך)

~

אתה צודק, אבל אני לא מדבר על תחלופות מידע קצרות כאלה אלא על שיחות יותר רציניות. אני למשל מאד מקפיד להקליד בלי שגיאות וכך יוצא שהייתי יכול להעביר את אותו מסר בע"פ בחמישית מהזמן שלוקח לי להקליד. לכן כשיש משהו שדורש הסבר אני מעדיף לעשות זאת תוך דקה או שתיים בטלפון (בלי שיחות נפש) במקום לנהל התכתבות של רבע שעה בוואטסאפ.

לא יודע אם אני מסביר את זה ברור, אבל יוצא שבאופן אירוני המדיום הזה של הטקסט שאמור לחסוך זמן לעיתים קרובות דווקא מעכב את התפתחות העלילה ופתרון הסוגיות שעל הפרק.

חוץ מזה אפשר לחכות הרבה זמן לתשובה בהודעת טקסט... בטלפון זה מיידי.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
~

חוץ מזה אפשר לחכות הרבה זמן לתשובה בהודעת טקסט... בטלפון זה מיידי.

בדיוק. זה עובד לשני הכיוונים.

בחלק גדול מהזמן לא נוח לי לענות לטלפון. עובד על משהו ושתי ידיים תפוסות. מדריך או מסביר משהו למישהו. נמצא בפגישה וכו'.

הטלפון מצלצל כל 2 דקות וזה מפריע. להודעת טקסט אפשר להתייחס 10 דקות אחרי - אחרי שסיימת לדבר עם לקוח, או הנחת את הכלים ויש כמה דקות פנויות.

• תוכן חדש...