Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בהצלחה ותהנה (אבל חבל שזו לא מרצדס, היינו פוגשים אותך במפגש החודשי...).

אני עדיין לא יודע איזה .. או מרצדס או במוו .. אני פשוט מחכה לאחד משני האופציות מי שאמצא ראשון שהרכב מציאה ושווה לקחת אקנה קודם.

פורסם

כמו שציין וייפר, חלק מהדברים שנכתבו כאן קצת מוגזמים...

אם תבדוק את הרכב טוב, שזה אומר בדיקת דיאגנוסטיקה קפדנית,

ומבט כללי של מוסך, ואם הכל תקין, אז משם לבדיקה נוספת במכון,

אז לא אמורות להיות לך הפתעות גדולות מידי.

חיים, אני באמת לא מבין מאיפה הקביעה שלא קונים רכב יד שלישית,

במיוחד שמדובר ברכבים כמו זד 4 או מרצדס slk, שמחליפות יותר ידיים בד''כ.

גם לגבי הסטוריית טיפולים, אני רוצה להפריך כאן איזה מיתוס, זה לא מעיד יותר מידי

על הרכב, ולא חסרים רכבים שמורים טיפ טופ, שטיפלו בהם במוסך מתמחה ואין להם

היסטוריה מסודרת, כי לאותו מוסך אין מחשב לקוחות, או אנשים ששילמו בשחור וכלום

לא נרשם.

מנגד יש לא מעט רכבים שתוציא טיפולים ממוסך מורשה, תראה רק טיפולים סדירים

וכמה תקלות משניות, אבל הרכב סבל מהמון תקלות שטופלו במוסכים אחרים לא מורשים,

עם קומבינות מכאן ועד אילת.

הכי חשוב לבדוק את הרכב כמו שצריך, ולי לפחות באופן אישי חשוב גם ממי אני קונה. אם הרושם

שלי שבעל הרכב חפיפניק או תפרן ולא טיפל כמו שצריך, אני יותר יחשוש לרכוש ממנו רכב.

נכון יש את הקלישאה של אתה לא קונה את הבנאדם, אתה קונה את הרכב, אני אישית לא ממש

מאמין בזה.

פורסם

במיוחד שמדובר ברכבים כמו זד 4 או מרצדס slk, שמחליפות יותר ידיים בד''כ.

לא נרשם.

עם קומבינות מכאן ועד אילת.

הכי חשוב לבדוק את הרכב כמו שצריך, ולי לפחות באופן אישי חשוב גם ממי אני קונה. אם הרושם

שלי שבעל הרכב חפיפניק או תפרן ולא טיפל כמו שצריך, אני יותר יחשוש לרכוש ממנו רכב.

מאמין בזה.

אז לפני שאני קונה אני אומר לבנאדם שטני רוצה ללכת לבדוק את הרכב קודם כל במוסך מורשה? ואז במוסך אני אומר להם שיבדקו לי את הרכב מא ועד ת?

פורסם

מוסך מורשה של דלק מוטורס לא עושה בדיקה לפני קניה אלא רק דיאגנוסטיקה .

אם תרצה נוכל להמליץ לך על מוסך מתמחה שיעשה בדיקה כזו, השאלה מאיזה איזור

אתה.

וכן, רק אחרי דיאגנוסטיקה מינימום, ורצוי מעבר כללי על הרכב, לגשת למכון בדיקה.

מי שלא מוכן ללכת איתך לשתי בדיקות, אני לפחות לא הייתי קונה ממנו את הרכב.

במרצדס זה שונה ולמיטב ידיעתי עושים בדיקה ואפילו טובה ויסודית במוסכים המורשים.

פורסם
מוסך מורשה של דלק מוטורס לא עושה בדיקה לפני קניה אלא רק דיאגנוסטיקה .

אם תרצה נוכל להמליץ לך על מוסך מתמחה שיעשה בדיקה כזו, השאלה מאיזה איזור

אתה.

וכן, רק אחרי דיאגנוסטיקה מינימום, ורצוי מעבר כללי על הרכב, לגשת למכון בדיקה.

מי שלא מוכן ללכת איתך לשתי בדיקות, אני לפחות לא הייתי קונה ממנו את הרכב.

במרצדס זה שונה ולמיטב ידיעתי עושים בדיקה ואפילו טובה ויסודית במוסכים המורשים.

תוכל להמליץ לי בחיפה? למרות שזה לא נראה לי רלוונטי כי אני לא יודע איפה אני אקנה כי לדוגמא אם זה בתא אצטרך למצוא מוסך בתא ..אתה מכיר מוסכים בערים המרכזיות? חיפה, תא?

פורסם

בחיפה תנסה את י.ל.חלפים, יש להם גם מוסך, והם מכירים כל בורג בבימרים.

אני לא בטוח אם הוא יעשה בדיקת קניה, אבל דיאגנוסטיקה בטוח שכן. אם הוא

לא מוכן, תשאל אותם, הם יפנו אותך למישהו אמין.

בתל אביב או יותר נכון בת ים יש לך את בימר, שיעשו לך בדיקה בלי בעיה,

וגם את תל אביב סנטר שיעשו דיאגנוסטיקה ויתנו לך סקירה קלה על הרכב,

אבל לא בדיקה מכאנית מקיפה. בגלל זה תלך בנוסף לבדיקה במכון, בעיקר

כדי לבדוק שלדה ותאונות, אבל גם קומפרסיה וכדומה.

פורסם

כמו בבימרים/מרצדס, גם בואגיות (היו לי כמה) ישנם תקלות שמגיעות גם כן ל5 ספרות ואכלתי את זה על בשרי ,אין ספק שזה יכול להגיע ברכבי יוקרה אבל לרוב תקלות כאלה יהיו קשורות במנוע/גיר וכו'.

מערכת מולטימדיה לא תגיע ל5 ספרות וגם אם כן, דבר כזה לא בוער לתקן ואפשר לחכות שבוע שבועיים על מנת שיגיעו החלפים מחו"ל,זה לא משהו שמגביל את בעל הרכב בנסיעה.

תקלות כמו חיישנים וכדומה לדעתי לא קריטיות וניתן להזמין את הדברים האלה מחו"ל בעלויות מגוכחות.

למשל הלך לי חיישן מד כמות אוויר בגלגלים בZ4 שלי,הזמנתי מקורי מגרמניה ב300 שקלים כולל משלוח.

שורה תחתונה אל תפחד להחזיק את הרכב,החזקתי ואגיות כל החיים שלי והמחירים לא יותר זולים מאחזקת ב אמ וו, ומשום מה אני לא רואה סטיגמות על בעלי קופרות,S3,GTI שהאחזקה יקרה. המחירים בדיוק אותם מחירים אז מספיק עם הסטיגמות.

פורסם

כמו בבימרים/מרצדס, גם בואגיות (היו לי כמה) ישנם תקלות שמגיעות גם כן ל5 ספרות ואכלתי את זה על בשרי ,אין ספק שזה יכול להגיע ברכבי יוקרה אבל לרוב תקלות כאלה יהיו קשורות במנוע/גיר וכו'.

מערכת מולטימדיה לא תגיע ל5 ספרות וגם אם כן, דבר כזה לא בוער לתקן ואפשר לחכות שבוע שבועיים על מנת שיגיעו החלפים מחו"ל,זה לא משהו שמגביל את בעל הרכב בנסיעה.

תקלות כמו חיישנים וכדומה לדעתי לא קריטיות וניתן להזמין את הדברים האלה מחו"ל בעלויות מגוכחות.

למשל הלך לי חיישן מד כמות אוויר בגלגלים בZ4 שלי,הזמנתי מקורי מגרמניה ב300 שקלים כולל משלוח.

שורה תחתונה אל תפחד להחזיק את הרכב,החזקתי ואגיות כל החיים שלי והמחירים לא יותר זולים מאחזקת ב אמ וו, ומשום מה אני לא רואה סטיגמות על בעלי קופרות,S3,GTI שהאחזקה יקרה. המחירים בדיוק אותם מחירים אז מספיק עם הסטיגמות.

אתה מזמין מאיבי גרמניה?

פורסם

באופן אישי יוצא לי לטוס פעם בחודש וחצי לאירופה (לרוב קשור בעבודה) אז אם חסר לי משהו כן אני מביא איתי. פעם אחרונה הבאתי חלקים (אין לי כרגע צורך בהם אבל הבאתי בשביל טיפול עתידי) שהשווי שלהם בארץ באיזור ה6 אלף שקל סך הכל ב1150 ש"ח. כמובן שהכל מקורי ומתאים לרכב שלי.אבל בלי קשר יצא לי להזמין פה ושם באיביי גרמניה, את השפה אני לא מכיר אבל גוגל טרנסלייט עוזר מעולה. גם איביי UK מעולה לרכבים האלה.

שוב פעם אני חוזר ואומר, אל תחשוש להחזיק את הרכב הזה, בכל רכב אם הולך לך מנוע/גיר ועוד שלל חלקים כאלה ואחרים לא יעלו לך כמה אלפים בודדים , מי שמחפש זול תמיד יכול לקנות איזו 206 שנת 02' ורכבים מהסוג הזה. אם יש לך כיס קצת עמוק שיכול לשאת פתאום מכה של 15-20 אלף (מה הסיכוי שזה יקרה?) לך על זה.

אם ותהיה לך מכה זאת תהיה מכה חד פעמית (בדרך כלל),אבל כמו שאמרתי הרכבים האלה לא שונים מאחזקת ואגיות מוגדשות למיניהן.

לי בזמנו לך קלאץ ברכב שהיה לי ושילמתי 12 וחצי אלף שקל, מה נעשה? אבל זאת הייתה הוצאה אחת כואבת ב5 שנים שהרכב היה ברשותי (לא הקופרה שהייתה אלא רכב לפני זה).

פורסם

במיוחד שמדובר ברכבים כמו זד 4 או מרצדס slk, שמחליפות יותר ידיים בד''כ. יד ראשונה זה המליין שרכש אותה ומחזיק עד סוף האחריות, יד שנייה זה החכם שרכש אותה ומחזיק אותה להרבה זמן לפני שהוא מרגיש שהוא מתקרב להוצאות הגדולות, יד שלישית וצפונה הם אלה עם מספיק כסף לרכישה, רצון לרכב יוקרה אבל לא מספיק כסף לתחזוקה ראוייה (צוויפר כתב על מכוניות כאלה משהו לפני מספר שבועות...)

לא נרשם.

עם קומבינות מכאן ועד אילת. מצטער אושרי, יד ראשונה מטפל אצל היבואן. יד שנייה טיפל כמו שצריך במוסך מתמחה (שילם בשחור או לא, מכירים אותו שם ויכולים להוציא היסטוריית טיפולים). יד שלישית? לא ממש בטוח.

מאמין בזה. שוב, נכון ליד ראשונה/שנייה. בדקת רכב יד רביעית, איך אתה יודע כיצד הוא טופל בעבר?

למרבה הצער, עברתי זאת על בשרי.

מרצדס ראשונה בת עשר שנקנתה יד שנייה עם ספר טיפולים מלא עשתה אצלי 100K בשש שנים האחרונות עם תיקונים של 6 אש"ח עד עתה. (בעצם החלפתי שוב בולמ"ז במקוריים של זקס בשבוע שעבר אחרי ה 100K שהרכב עבר אצלי בעלות של כאלפיים ש"ח כך שאולי גם זה נכנס)

ולהבדיל, מרצדס שנייה בת עשר שנקנתה יד רביעית מבן דוד עלתה לי המון בתיקונים בחמש שנים האחרונות לפני שהחלפתי אותה ב E350 מיד ראשונה מתוקתקת עם ספר טיפולים מלא.

ההבדל בין יד שניה לרביעית, בין ספר טיפולים מלא לבין אוסף "קבלות" מקושקשות במשך 5 שנים היה קרוב ל 20K ש"ח והמון עצבים.

המלצה שלי, תחכה לרכב המתאים, תחכה באמת שתיפול מציאה, מקסימום תמתח את התקציב שלך בעוד 10-15K ותחסוך לך המון כאבי ראש כמו למשל יישור קו ב10K.
כפי שנאמר כבר, לחפש את הרכב הכי מטופל/מתוקתק/מתוחזק ולא להתפשר על פחות.
פורסם

אז צר לי אבל אתה מבלבל את המוח, וכותב כאן קלישאות חסרות ביסוס.

קניתי, החזקתי ומכרתי מספיק רכבי יוקרה, ויצא לראות מספיק רכבי יוקרה יד ראשונה שלא הייתי נוגע בהם

עם מקל, וגם כאלה שהיו יד שלישית והיו מלוקקים ומטופלים כמו שצריך. ד״א, אני ברוב הרכבים הייתי יד

שלישית, מבטיח לך שמי שקנה קיבל רכב יותר מטופל ושמור מכל יד ראשונה או שניה שתמצא.

• תוכן חדש...