Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה גולדוינג gl 1100 1980

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך הכלי הנל מבחינת אמינות ותחזוקה? אני מחפש אופנוע אספנות לשימוש יומיומי....נסועה של כ400 ק"מ בחודש. מה כדאי לי לדעת על הכלי הנל לפני שאני הולך ורוכש את החמוד הזה?

פורסם

לי יש בדיוק את הדגם הזה.

אופנוע גדול כבד אמין וכיפי לרכיבה .בתוך העיר קצת מסורבל עם כל הפלסטיקה(פריניג) אני הורדתי הכל ונהנה מכל רגע.

במידה ואתה מעוניין יש לי חבר שמעוניין למכור כזה מודל 81 במצב מושלם.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם
איך הכלי הנל מבחינת אמינות ותחזוקה? אני מחפש אופנוע אספנות לשימוש יומיומי....נסועה של כ400 ק"מ בחודש. מה כדאי לי לדעת על הכלי הנל לפני שאני הולך ורוכש את החמוד הזה?

הדגם הזה (1980) הוא הגולדווינג 1100 הראשון , והוא יוצר ביפן. מ- 1981 ואילך הייצור של הגולדווינגים עבר לארה''ב. יש פה ושם הבדלים בחלקים , אבל לדעתי זו לא סיבה להעדיף דווקא את דגם שנת 80'.

הגולדווינג הוא אופנוע שאוהב לעבוד, לא לעמוד לזמן ממושך.. רוב הצרות שבעלי האופנוע הזה נתקלים בהן הן תוצאה של עמידה ממושכת.

הדברים העיקריים לשים אליהם לב היא בעיקר פעולת הקרבורטורים ורכיבי החשמל - אלטרנטור, סטרטר,CDI ועוד.

בגדול הכלי הוא כלי אמין באופן לא רגיל ,ואיכות הבניה המקורית שלו היא מעולה. לא סתם רואים כל כך הרבה אופנועים כאלה בני ארבעים שנה שעדיין נוסעים , ונוסעים מעולה.המנועים שלהם ידועים ביכולת שלהם לעמוד בלי בעיות עד 200 ו- 300 אלף מייל. כמובן בתנאי שהכלי מטופל טוב ונכון .עוד יש להביא בחשבון זה שאפשר להשיג חלקים אבל בעיקר בארה''ב,(כלומר עיכוב של כמה שבועות אם צריך לייבא) ומומלץ לשלם מעט יותר ולהשתמש רק בחלקי חילוף מקוריים ולא חיקויים כל עוד זה ניתן.

לשאלתך - נסועה של 400 ק''מ בחודש לכלי כזה היא כלום. קטן עליו.

וכמו שנכתב בתגובה הקודמת - זה לא הכלי הכי אידיאלי לסידורים בעיר צפופה.. הוא גדול וכבד,וגם הורדת הפיירינג (חבל!) לא הופכת את הגולדווינג לקטנוע קליל.. גם לשבת בפקק תנועה על מנוע 4 צילינדרים שפולט חום רציני זה לא התענוג הכי גדול בימי קיץ חמים..

אני אישית מחזיק גולדווינג 80' , כבר חמש שנים ואחרי שנה ראשונה של יישורי קו וטיפול בכל המערכות החשובות שלו אני נהנה ממנו ללא תיקונים מעבר לבלאי רגיל של צמיגים, מצבר ,בלמים וכו'.

פורסם

הדגם הזה (1980) הוא הגולדווינג 1100 הראשון , והוא יוצר ביפן. מ- 1981 ואילך הייצור של הגולדווינגים עבר לארה''ב. יש פה ושם הבדלים בחלקים , אבל לדעתי זו לא סיבה להעדיף דווקא את דגם שנת 80'.

הגולדווינג הוא אופנוע שאוהב לעבוד, לא לעמוד לזמן ממושך.. רוב הצרות שבעלי האופנוע הזה נתקלים בהן הן תוצאה של עמידה ממושכת.

הדברים העיקריים לשים אליהם לב היא בעיקר פעולת הקרבורטורים ורכיבי החשמל - אלטרנטור, סטרטר,CDI ועוד.

בגדול הכלי הוא כלי אמין באופן לא רגיל ,ואיכות הבניה המקורית שלו היא מעולה. לא סתם רואים כל כך הרבה אופנועים כאלה בני ארבעים שנה שעדיין נוסעים , ונוסעים מעולה.המנועים שלהם ידועים ביכולת שלהם לעמוד בלי בעיות עד 200 ו- 300 אלף מייל. כמובן בתנאי שהכלי מטופל טוב ונכון .עוד יש להביא בחשבון זה שאפשר להשיג חלקים אבל בעיקר בארה''ב,(כלומר עיכוב של כמה שבועות אם צריך לייבא) ומומלץ לשלם מעט יותר ולהשתמש רק בחלקי חילוף מקוריים ולא חיקויים כל עוד זה ניתן.

לשאלתך - נסועה של 400 ק''מ בחודש לכלי כזה היא כלום. קטן עליו.

וכמו שנכתב בתגובה הקודמת - זה לא הכלי הכי אידיאלי לסידורים בעיר צפופה.. הוא גדול וכבד,וגם הורדת הפיירינג (חבל!) לא הופכת את הגולדווינג לקטנוע קליל.. גם לשבת בפקק תנועה על מנוע 4 צילינדרים שפולט חום רציני זה לא התענוג הכי גדול בימי קיץ חמים..

אני אישית מחזיק גולדווינג 80' , כבר חמש שנים ואחרי שנה ראשונה של יישורי קו וטיפול בכל המערכות החשובות שלו אני נהנה ממנו ללא תיקונים מעבר לבלאי רגיל של צמיגים, מצבר ,בלמים וכו'.

פורסם

אם מצאת לנכון כי זה הכלי בשבילך, תבחן את האפשרויות לייבא מחול, חבר יבא מחול כלי במצב חדש במחיר מצחיק מאוד. כלי שיבר ריסטורציה מלאה והוא רוכב למעט החורף כל יום מראש העיין לקרית גת

פורסם
אם מצאת לנכון כי זה הכלי בשבילך, תבחן את האפשרויות לייבא מחול, חבר יבא מחול כלי במצב חדש במחיר מצחיק מאוד. כלי שיבר ריסטורציה מלאה והוא רוכב למעט החורף כל יום מראש העיין לקרית גת

זו אפשרות, אם כי כיום כבר יש בארץ מספיק גולדווינגים למכירה שיובאו בשנים האחרונות, ורכישה של כלי כזה עשויה לחסוך לא מעט סיכונים של מפח נפש.. יש כלים שמוצעים למכירה באיביי , ובמיוחד בקרייג ליסט, שהתמונות שמוצגות שם הן תמונות מרשימות מאד אבל.. של הכלי מלפני שנים רבות. הדרך הטובה (והמהנה) ביותר היא לטוס לחו''ל, לראות את הכלי, לרכוב עליו ולהחליט אם לקנות או לא.. גם החלפת חלקם ושיפוצים שונים לאין שעור יותר משתלמת שם מאשר כאן.הרפתקה כזו יכולה לצאת יותר נכונה כלכלית אפילו כולל הטיסות והשהות מאשר להביא כלי ולגלות שהוא רחוק ממה שציפית..

פורסם

מצטער מראש, זאת היתה דעתי האישית.

פשוט החבר הביא את הגולד מחול במחיר רחוק מלמטה ממה שמבקשים בארץ.

הכלי מושלם ויפה וחשבתי להמליץ לחבר גם על האופציה הזו.

מה שקורה שבחול הרבה יותר זול לשחזר אופנוע שכזה( אין ערימות של מיסים כמו אצלנו, שינוע,מעמ ושאר ירקות).

לכן שכשמישהו בחול מחליט ללכת על זה עד הסוף. זה לא כואב בכיס כמו אצלנו, ורמת השחזור גבוהה יותר,(שוב עלועות זולות).

אז למה לא שיהיה בהצלחה בכל דרך שתבחר.

פורסם
4e8241ca15e126943ff78522d38cb296.jpgאגב, אני רוצה לבנות ממנו כלי זהה למה שאתם רואים בתמונה אז אולי אפילו יהיה חבל לקחת כלי שמור מדי כי גם ככה הוא הולך לעבור שינויים בזנב ובעוד כמה מקומות.
פורסם

תשמע, חבל על הכלי, הגולד ווינג ידוע ככלי סופר קרוזור, נוח ומהנה בעיקר לרכיבות ארוכות.ברגע שתבצע שינוי כמו בתמונה, תחתוך לו המון יתרונות(ישיבה נוחה,מיגון רוח מעולה, ומיגון מחום המנוע).

אני הייתי מציע לשינוי כזה אופנוע אחר כגון:הes של סוזוקי, cb של הונדה או הz של הקואסקים. אחלה ערב.

• תוכן חדש...