Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה בסדר, את הגולף 150 מוכרים בלי רכב הדגמה, ואפילו בלי רכב באולם... ואנשים קנו הכל ועוד קונים (ומי יודע, אולי אפילו אני אקנה).

אכן נכון - אין רכב כזה ואנשים קונים רק על סמך הנייר וההתרשמות מדגם הטרנדליין.

קובי

:-)

• תגובות 818
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ככה היה גם עם הגולף GTI והפלא ופלא אחרי כמה חודשים נוספה להיצע אופציה ידנית.

אני חושב שהידנית נוספה רק לאחר שנה שלמה. לא?

בכל אופן, מישהו מוכן להסביר לי את ההיגיון? הגולף GTI היא מכונית משפחתית, ורוכשיה אלו בעיקר בעלי משפחות - ושם יש אופציה לידנית. הפולו GTI לעומת זאת היא קטנה יותר, ומכוונת יותר לצעירים רווקים או אנשים בעלי משפחה עם רכב נוסף. אם כך, הגיוני יותר שלפולו תהיה אופציה לגיר ידני (צעירים רווקים ירכשו ידנית, זה גם זול יותר) ולגולף לא תהיה - השילוב של צעירים + ידני הוכיח את עצמו מעל לכל הציפיות בשנים האחרונות עם קטגוריית המיני.

לפי ההיגיון שלי (ואולי אני טועה), מכיוון שהגולף היא מכונית משפחתית מן הסתם שהרוב המוחלט של המכירות יהיו אוטומטיות - כי גם האישה נוהגת ובד"כ הן לא אוהבות את הגיר הידני, בעוד שאת עיקר מכירות הפולו תתפוס הידנית, כי כבר כתבתי קודם שקהל היעד של הרכבים הנ"ל הם בד"כ הצעירים הרווקים, שישמחו לחסוך עוד 5-10K ש"ח על הגיר ועל הדרך לקבל חוויית נהיגה טובה יותר ע"י בחישה בהילוכים (ולחסוך עוד 20 אלף שקל בתיקונים של ה- DSG, אבל נעזוב את זה עכשיו).

רק אני לא מבין למה זה הפוך, או שהבעיה אצלי בלבד?

פורסם

יא וואראדי, אתם בונים תילי תילים של גיבובים ולא מבינים את השיטה.

אף אחד לא יגיד לכם לעולם "עוד X חודשים תגיע הידנית" גם אם הם יודעים בחברה בוודאות בדיוק מתי היא תגיע.

הם רוצים שתיקנו פה ועכשיו ולא שתשבו על הגדר בהמתנה 3-4-5 חודשים ובינתיים אולי תטפתו ותקנו משהוא אחר ולא מהם.

הם יעשו את המקסימום בכדי שתקנו פה ועכשיו וממה שיש במלאי.

מה היה עם הגולף?

"לא תהיה ידנית...לא תהיה ידנית...לא תהיה ידנית...הופ, יש ידנית!"

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני חושב שהידנית נוספה רק לאחר שנה שלמה. לא?

בכל אופן, מישהו מוכן להסביר לי את ההיגיון? הגולף GTI היא מכונית משפחתית, ורוכשיה אלו בעיקר בעלי משפחות - ושם יש אופציה לידנית. הפולו GTI לעומת זאת היא קטנה יותר, ומכוונת יותר לצעירים רווקים או אנשים בעלי משפחה עם רכב נוסף. אם כך, הגיוני יותר שלפולו תהיה אופציה לגיר ידני (צעירים רווקים ירכשו ידנית, זה גם זול יותר) ולגולף לא תהיה - השילוב של צעירים + ידני הוכיח את עצמו מעל לכל הציפיות בשנים האחרונות עם קטגוריית המיני.

לפי ההיגיון שלי (ואולי אני טועה), מכיוון שהגולף היא מכונית משפחתית מן הסתם שהרוב המוחלט של המכירות יהיו אוטומטיות - כי גם האישה נוהגת ובד"כ הן לא אוהבות את הגיר הידני, בעוד שאת עיקר מכירות הפולו תתפוס הידנית, כי כבר כתבתי קודם שקהל היעד של הרכבים הנ"ל הם בד"כ הצעירים הרווקים, שישמחו לחסוך עוד 5-10K ש"ח על הגיר ועל הדרך לקבל חוויית נהיגה טובה יותר ע"י בחישה בהילוכים (ולחסוך עוד 20 אלף שקל בתיקונים של ה- DSG, אבל נעזוב את זה עכשיו).

רק אני לא מבין למה זה הפוך, או שהבעיה אצלי בלבד?

תסלח לי על החריפות, אבל וואו! ****נמחק. לא סולחים, 'צטערת****

צ'מפיון לא מביאים את הפולו הידנית משתי אפשריות:

1. היצרן לא יכול/לא רוצה לספק להם.

2. אין ביקוש.

3 (סוג אחר של 2). אין היתכנות כלכלית (החזקה של חלפים וכו').

זה שאתה ישבת שעתיים ובלבלת לנציג המכירות את המוח לא נקרא "יש ביקוש". תכניס את זה כבר לראש שלך.

באמת שאני לא מבין מאיפה אתה מביא את כל תיאוריות הקונספריציה ההזויות האלה... אתה צריך לכתוב ספר, באמת. תתעל את זה לאנשהו.

באיזה יקום נראה לך הגיוני שהקודקודים בצ'מפיון, אחת היבואניות הגדולות בארץ (אם לא הגדולה שבהן), ישבו בקומות העליונות של המגדל שלהם "חברים, אנשים רוצים לקנות פולו GTI ידנית. אבל בואו לא נביא אותה. שיז***ו. מוהאהאהאהאהאהא".

חלאס כבר! לא רוצים להביא ידנית. לך תקנה 208! זה כאילו שאתה נהנה מזה. מה נסגר?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

זהירות קונספירציה:

עדיף ליבואן להביא DSG על ידני.

ראשית, ההכנסות ממכירה וטיפולים גבוהים יותר.

אבל מה שחשוב באמת, זה שהתיבה מחייבת אותך להשאר בקשר עם המוסך המורשה של היבואן. הרי כשיש ריקול או כניסה בלתי מתוכננת בגלל דפקט כזה או אחר, אתה תעשה זאת לאיפה שתקבל אחריות.

רק שבאותה הזדמנות שבעוד 700 ק:מ ממילא צריך לעשות טיפול, אתה תעשה אותו כבר שם.

ככה שבשורה תחתונה, התיבה הזו גורמת לכך שתמשיך לקבל שירות לא זול מהיבואן.

בתיבה ידנית זה לא ממש יקרה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

כן, אבל אני שאלתי משהו אחר: בהנחה שאין בעיות עם היצרן עצמו, האם זה הגיוני שלרכב משפחתי כמו הגולף תהיה תיבה ידנית שברור שקהל היעד שלה הן משפחות שאוהבות בד"כ אוטומטי, בעוד שלפולו הקטנה שמכוונת יותר לצעירים לא תהיה תיבה ידנית? האם אין פה סתירה ו/או כשל בקבלת ההחלטות?

הריי ידוע שהשילוב של צעיר רווק וגיר ידני הוא שילוב שהוכיח את עצמו בשנים האחרונות. ברור שמי שמחפש ידני לא ירכוש פתאום אוטומטי כי "זה מה יש", או לפחות הרוב המוחלט - אז איפה ההיגיון כאן?

אני שם בצד את עלויות הרכישה והחלפים ב- DSG הבעייתי ומתייחס רק להשוואה של הגולף מול פולו.

עריכה אחרונה על ידי stio
תיקון ניסוח קל
פורסם

אין סתירה.

גם הגולף התחילה בארץ עם DSG.

אחר כך זה השתנה.

בהתחלה לא נתנו רמז על ההמשך.

אותו דבר.

פורסם

אין שום סתירה ואין שום כשל בקבלת החלטות.

"צעיר ורווק + גיר ידני" זה שטות במיץ. לא שילוב שהוכחי את עצמו בשנים האחרונות ולא שום דבר. אנשים שקונים ידני (חוץ מאולי חברי פורום שעדיין נהנים לבחוש), קונים אותו כדי לחסוך בכסף. חסכון בדלק + מחיר רכישה נמוך + גיר ידני זה שילוב שהוכיח את עצמו. אנשים שמחפשים לקנות אוטו חסכוני ובשביל זה מוכנים "להתפשר" על גיר ידני - כי בישראל גיר ידני נחשב לפשרה ולוויתור, לא להעדפה - לא קונים את הגרסה הכי יקרה של מכונית כזו או אחרת.

תסתכל על מכוניות ספורטיביות אחרות שמוצעות עם תיבה ידנית ואוטומטית (למשל m235, שאני אמנם יודע שהיא ממש לא באותה קטגוריה אבל פשוט לא עולה לי כרגע משהו אחר בראש וגם באיזשהו מקום היא גם מכוונת "רק לנהג" ולא למשפחה) ותראה איזה גרסה מוכרת יותר. עזוב, עשיתי את זה בשבילך. מתחילת השנה נמסרו 24 אוטומטיות. רוצה לנחש כמה ידניות? אחת.

צריך עוד סיבות?

פורסם

Spire. מבחינתי צעיר שמחפש ספורטיבית, גם קצת מברר ויודע.

ומי שעושה את זה, נרתע מ DSG.

פורסם

נכון, וכנראה גם מ-TSI. וכנראה שבכלל מתוצרת פולקסווגן כי היא משעממת, אנמית, לא מתקשרת, לא מרגשת, לא מעניינת, קלינית, גרמנית, לא פונה וכו' וכו' וכו'. זה הרושם שעולה בכל אופן מדיונים בנושא ואני לא אכנס לזה פה.

אבל התמונה בשטח מספרת סיפור אחר, אין לי איך להסביר את זה, זה פשוט קורה.

פורסם

יש דברים שאפשר להתווכח עליהם, עניין של טעם.

יש שלא - תדירות דיווחים על תקלות מהארץ והעולם.

פולקסווגן מייצרים מכוניות מעולות., אם מתעלמים מאמינות.

פורסם

לא מדויק. הבעיות במנועים נגרמו בגלל שתי סיבות:

1. מותחן טיימינג דפוק שקרע את השרשרת והמנוע נהרס.

2. במנועי 1.4 עם המגדש על היה כשל תכנוני ונהרסו בוכנות (נפוץ בפולו GTI של אז).

הפתרונות:

1. יוצר מותחן חדש ומשופר שלא עושה בעיות, מוסך רון העלה תמונות של החלק הישן לעומת החדש ואכן הבעיה נפתרה. היה שרשור גדול.

2. המנוע הבעייתי בפולו הוחלף למנוע חדש 1.8.

לאור הפתרונות אני לא רואה איך צפויות בעיות במנועים, אבל לגבי הגיר הדיווחים על הבעיות עדיין נמשכים גם במודלים יותר מאוחרים. החברה מצדה טוענת שהיא פתרה את הבעיה בגירים וש"הכל שטויות".

פורסם

מחד - הכל נפתר. מאידך - זה כמו לקנות, במודע, אלפא GT JTS סלספיד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...