Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיתוח סטארט אפ.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על מה יהיה פטנט לא הבנתי?

על זה שהם שוואטסטפ בגדול השתמשו ברעיון של MESSANGER/ICQ ( שליחת הודעות חינם ע"ג הרשת )?

+ פטנט לדעתי מוגן לזמן מוגבל כלשהו.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
סתם שאלה, איך זה שלווטסאפ,פייסבוק,וכו.. יש מתחרים, אין להם פטנט?

הם לא צריכים פטנט ואני גם לא בטוח שהם יכולים לרשום פטנט על אפליקציות מהסוג הזה. יש להם קהל משתמשים ענק שלא יעבור בקלות למתחרים, ויש להם הרבה מאד מתחרים וביניהם מאד חזקים שנפלו רק בגלל שלא הצליחו להעביר אליהם מספיק משתמשים .

לפטנט יש גם חסרונות, בקצרה :

1. אתה חייב לרשום מאד במדוייק ובמפורט מה המצאת או פיתחת, ואז כולם יודעים. למשל קוקה קולה העדיפה לשמור את הנוסחה למשקה שלה בסוד מאשר לרשום עליה פטנט.

2. פטנט זה נחמד ויפה אבל לא יעזור לך הרבה אם אין לך כסף להגן עליו משפטית. אם גילית שחברה גדולה עם כיסים עמוקים בחו"ל הפרה את הפטנט שלך אתה צריך להתכונן למאבק משפטי מאד יקר, אם אין לך כסף לתבוע ולהלחם זה לא יעזור לך הרבה שיש לך פטנט.

פורסם

פטנט זה כל כך המאה ה-19.

ולענייננו, רעיון בלי תוכנית עסקית לא שווה כלום,

ותוכנית עסקית בלי מישהו בעל ניסיון מוכח להגשמת תוכניות עסקיות - הימור פרוע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ורדי אמר פעם - "

תוכנית עסקית היא כמו נקניק: רק מי שלא יודע איך עושים מוכן לאכול אותה".

בדיוק אתמול סיימתי להכין אחת...

החשיבות של תוכנית עסקית למשקיע היא לראות שהמושקע הפוטנציאלי מבין על מה הוא מדבר.

כלומר, ברור שהמכירות אולי לא יגיעו כמתוכנן, שייהיו עיכובים בזמן הפיתוח וכו', אבל התוכנית העסקית צריכה לראות את הלוגיקה של העסק. שהייזם מבין את הסביבה התחרותית ויש לו רעיון איך לתמודד מולה, שיש לו מושג איך מוכרים את המוצר/שירות בתעשייה הזו, להראות באופן ברור על איזה צורך הוא עונה, להראות שיש לו את היידע המתאים לבצע... וכו'.

תוכנית עסקית, כך אני חושב, צריכה להיות הבסיס של תקציב העסק, לכשיקום.

כלומר, משהו הרבה יותר תכליתי "מתוכנית אסטרטגית".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מכין נקניקיות לבד? עם מילוי של מעיים וכיו"ב? הארדקור!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מכין, מכין...

אחרי זה מחפש למי לתקוע את הנקניקייה...

אני עוד זוכר איזה מחלקת ייעוץ של איזה משרד רו"ח גדול ("מהארבעה") שעשה לחברה בה עבדתי "תוכנית אסטרטגית" עבור אופרצייה חדשה, שהיתה בייבי של אחד השותפים. הסתכלתי עליה וחשבתי לעצמי - "חתיכת בולשיט שיווקי ממחוזר". כאילו לקחו איזו תבנית מאיזו מצגת והתאימו לה מונחים גנריים של התעשייה.

אבל הייתי בן 26 ולא היה לי אומץ לבוא להנהלה ולהגיד - "זה בולשיט...".

שנתיים אחרי זה הייתי הקונטרולר של הבולשיט הזה, אחרי שהוא חירב את הדוחות הכספיים.

מאז למדתי, תוכנית עסקית = Show me the money.

כן, לפעמים אפליקציות מבוססות חזון נדיר מצליחות מאוד (Waze) וזה אכן כך - נדיר.

לפעמים אפליקציה של שטות הופכת ויראלית. זה גם נדיר.

רב העסקים שעושים כסף, עושים את זה כי הם ידעו מה הם מוכרים, למי ובכמה, וגם להרוויח במחיר הזה.

פורסם
סתם שאלה, איך זה שלווטסאפ,פייסבוק,וכו.. יש מתחרים, אין להם פטנט?

יש מתחרים - קח למשל את השוק הסיני, למרות שוואטסאפ פועל - הסינים משתמשים כולם באפליקציה אחרת, שעושה בדיוק את אותו דבר.

פייסבוק בסין חסום אז יש להם משהו אחר, מה גם שיש רשתות חברתיות אחרות שמתחרות.

ההצלחה שלהם לא נובעת מאיזה רעיון מטורף או פתרון טכנולוגי מדהים - אלא הצלחה פשוט כי לכולם יש, זה המכנה המשותף (החינמי והמוני) הנמוך ביותר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הפתעה! פטנט לא מעניין אף אחד וlitigation אם מפרים לך אותו זה כאב ראש שמעט משקיעים ירצו להיות בו.

בעולם התוכנה בכלל נדיר למצא פטנטים.

צריך להגיע עם רעיון טוב, מימוש בן זונה ואסטרטגיה ברורה של איך להגיע להמון ובסופו של דבר לעשות כסף.

כמו שנאמר אני לא מבין איך משהו מחוץ לתחום ללא התייעצות יכול לחשוב שהרעיון שלו כל כך מעולה (או בכלל אפשרי) ובר פונט.

והאמת חבר שלך מביא מעט מאוד לשולחן (כן כן, רעיון בלי האיך כמה ולמה זה ממש מעט).

במקומו הדבר הראשון שהייתי עושה זה להבין איך להיות מהר אחד הצדדים שנחוצים - יזם אומר גם להניע תהליכים, לדבר עם משקיעים ולהבין את כל הin and iut העסקי ולאן החברה מכוונת, איש פרודקט שמכיר את המוצר , מי ישתמש אותן ומה השטיק שמיחד אותו או איש טכני ברמה כזו או אחרת.

אבל זו רק דעתי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לפייסבוק אין פטנט, כי היא לא המציאה שום דבר.

חיקתה את מייספייס, רק יותר טוב.

גם גוגל לא בדיוק המציאו את הרעיון של מנוע חיפוש.

משום מה כולם בטוחים שהדרך אל העושר היא, רק להמציא משהו חדש שלא חשבו עליו.

לפעמים מספיק לקחת משהו מוכר ופשוט לשפר אותו, או לשווק אותו יותר טוב.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
חיקתה את מייספייס, רק יותר טוב.

עשתה את זה במקום יותר טוב עם קהל יעד יותר מוצלח.

גם גוגל לא בדיוק המציאו את הרעיון של מנוע חיפוש.

גוגל עשתה משהו פנטסטי, היא לא הגדירה את עצמה לא כמנוע חיפוש ואפילו לא כמספקת תוכן (בניגוד ל-Yahoo). היא אמרה: "המשתמשים אצלי באתר, עכשיו נתחיל לספק להם שירותי אונליין, כי שם העתיד". זו חתיכת קפיצה נחשונית...

משום מה כולם בטוחים שהדרך אל העושר היא, רק להמציא משהו חדש שלא חשבו עליו.

לפעמים מספיק לקחת משהו מוכר ופשוט לשפר אותו, או לשווק אותו יותר טוב.

זה נכון. דוגמא מצויינת היא Dell, ששינתה את האופן בו משווקים, קונים ומספקים PC, אבל לא את המוצר עצמו.

יש המון דרכים לחדש, בלי להמציא מוצר חדש.

פורסם
מה ז"א כסף זה לא הבעיה? כמה כסף זה לא בעיה? 100 אלף שקל (בערך עלות שכר של 4 מתכנתים, או מתכנת אחד ל-4 חודשים) להתחלה זה לא בעיה?

אתה גם צריך לדעת כמה זמן פחות או יותר ייקח לפתח, כמה אנשים אתה צריך, שרתים אם צריך מייקר את הסיפור, עמדות פיתוח ורשיונות וכו'.

לא מספיק למתכנת מנוסה.

אתה שוכח שעלות העסקת עובד היא הרבה מעל השכר ברוטו שלו. (פנסיה, חופשות, ביטוח לאומי וכו').

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

בוא נסכם את זה ככה - אתה חולם בהקיץ. (או חבר שלך). ע"מ להצליח להוציא רעיון שהתחיל אצלך בראש, למוצר שמגלגל מיליונים לכיסך יש דרך ארוכה לעבור שמורכבת מהמון מרכיבים, בין היתר מה שנרשם ע"ג דפי הפורום עד כה, כמו עוד דברים אחרים (והמון כאלה) שלא נרשמו. אם אתה חושב שיש לך איזה רעיון פצצתי שישנה את השוק, אתה עוד אחד כמו מיליוני אנשים מסביבך. צר לי לנפץ את הבועה שלך אבל לחלום על מוצר מבלי לדעת איך להפוך אותו למציאות ומבלי לדעת איזה אנשים אתה צריך לשם כך, זה פשוט לחלום.

פורסם

עכשו ה 2 סנט שלי,כאחד שרואה בשבוע (פיזית ומיילים) בערך 20-30 חברות שמחפשות כסף אני יכול להגיד לך שהרעיון הוא נדבך נוסף ולא בהכרח הכי חשוב בתהליך הזה, תמיד זה האנשים, תמיד אחד מהיזמים (אין כמעט מישהו שיוזם לבד) הוא איש הטכנולוגיה, אחד איש השיווק ואחד המנכל זה שמריץ הכל קדימה, ככה זה בדכ תמיד יש יוצאי דופן וכו'.

מהיכרות עם התעשייה,נדיר! שמישהו גייס הון על פרויקט שלם שהוא עושה אאוטסורסינג, והוא בא רק רעיון (נדיר זה זה בלשון המעטה כי אני לא מכיר ואולי יש אחד כזה...).

לסיכום:

1.כל מה ש FALOU נכון מאד

2.אם התחום מעניין אותך וזורם לך ואתה צעיר(בואו לא נשלה את עצמנו, נדירים האנשים שיעשו הסבת מקצוע בגיל 50), לך תלמד את התחום באופן רציני-תואר במדעי המחשב.

3.לך לכנסים, יש המון כאלו חינם (MEETUP זו דוגמא טובה, יש גם אפ כזו) שב, תקשיב,תקשיב,תקשיב,תקשיב, תשמע ותחכים.

4. יש כנסים שניתן לחפש בהם CO-FOUNDER טכנולוגי, אני מאמין שיהיה קשה אבל...

5.ספר,ספר,ספר על הרעיון שלך לכל מי שמוכן לשמוע מהסביבה שלך ועוד, נדיר שמישהו יגנוב (אני לא שמעתי על מקרה כזה, אגב, אני לעולם לא חותם על NDA פשוט כי מי שרציני לא מבקש כזה דבר ), ככה תקבל פידבקים.

6.הרשתי לעצמי לכתוב לך בשפה ישירה כי אם הייתי פוגש אותך להצת הרעיון הייתי פשוט מסרב בנימוס, כי זה מרגיש לא הכי נעים להרוס לפרצוף שמולך את החלום, (פעם אחת ניסיתי אבל זה מתפרש לא טוב מאז אני מסרב בנימוס) אבל לחבר קרוב שבאמת רוצה עצה הייתי אומר מה שרשמתי לך , תתבשל , הדרך עוד רחוקה.:idea:

בהצלחה

• תוכן חדש...