Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך להתייעצות עם המנהל האדיב lanosforce, חשבתי לפתוח את ההתייעצות לכלל החברים והמומחים כאן.

הרכב: Subaru Impreza NewAge 2003, 2.0L

מה שיש לי באימפרזה כעת זה רדיו דיסק מיושן של Kenwood (רק דיסקים) ורמקולים קדמיים מקוריים שמתפקדים יחסית, כמו כן יש דיבורית של Parrot בנפרד לרדיו-דיסק.

בנתיים אני מתכוון להחליף את הרדיו-דיסק .. חשבתי על:

LG LCS720BO (בעיקר בגלל העיצוב)

Pioneer DEHX 4750BT

מביאים לי rockford 100 a2 עם שני ערוצים, ושני רמקולים אחוריים של Pioneer (גם ישנים ואין מושג על הדגם עכשיו), כך שבהנחה שהציוד שלו עובד ותקין - זה ישרת אותי זמנית.

My Musical Fantasy : מה אני רוצה ?

לשמוע את המוסיקה באיכות טובה בכל חלל הרכב, כלומר שהמוסיקה "תעטוף" אותי אך לא מפני הרעש ב Max Volume.

אינני זקוק למערכת מטורפת שתקפיץ את הרחוב והסביבה החיצונית.

סאב - מהחוויה שלי עם חברים שיש להם סאב - אני לא צריך סאב, חוץ מלהרגיש את האוטו רועד ומפמפם ב Volume שמכאיב לאוזניים - לא הבנתי כל-כך את תרומתו לאיכות הצליל.

מה אני שומע ?

Blues, Rock, Psybient/Ambient, Classic & Neo Classic - בעיקר.

אני לא מציין תקציב מפני שאני לא כל-כך יודע מה המחירים לבניית מערכת, כך שאשאל אתכם:

מה אני צריך בשביל לממש את הפנטזיה המוסיקלית שלי באוטו ? איזה רכיבים ?

1. האם הרדיו דיסק שאני חושב לקנות יוכל לשרת אותי במימוש בניית המערכת ?

2. בהנחה שכן, האם אפשר לבנות מערכת כזו ב- 1,500 ש"ח (בלי רדיו-דיסק), אם כן, אילו רכיבים ספציפיים תמליצו בבקשה ? אם לא, עד כמה צריך לגדול התקציב ומה אפשר לעשות "בנתיים" כדי לבנות אותה באופן הדרגתי.

אני מתנצל מראש אם כי אני לא מפגין ידע מרהיב בנושא ומכאיב למומחים שביניכם :)

תודה רבה.

IMG-20150419-WA0015.jpg

פורסם (נערך)

איכות שמע זה עניין סובייקטיבי. מה שאצלך טוב יכול להיות שאצל אחר זה לא טוב וכן להפך. לכן חשוב לדעת ממך מה חסר כרגע, מה התקציב ומזה לבנות משהו.

מערכת איכותית היא ע"פ העיקרון הבא:

רדיו דיסק שמוציא סינגל איכותי

רמקולים קדמיים איכותיים (בדרך כלל קומפוננט - דהיינו סט של 4 חלקים הכולל 2 וופרים ו 2 טוויטרים) - מכיוון שהמוזיקה צריכה להגיע מקדמת הרכב.

ומי שרוצה להתקדם הלאה יכול להוסיף: בתקציב קטן - רמקולים 6*9 על המגש שייתנו קצת בס. ובתקציב גדול יותר להוסיף מגבר וסאב, שזה משפר את איכות השמע והעצמה.

אני הייתי ממליץ שתעשה כך:

1. תרכוש רדיו דיסק טוב של פיוניר דגם 4750. בזאפ מחירו 541 ש"ח. אם אתה מוכן לוותר על הבלוטוס ולהמשיך להשתמש בדיבורית בורי שיש לך, תקח דגם 2750 ללא בלוטוס ב 400 ש"ח.

2. תרכוש סט קומפוננט טוב עד 600 ש"ח.

3. במידה והרמקולים של פיוניר שיש לך הם בגודל 6*9 תתקין אותם במגש מאחורה ותחבר אותם לרדיו דיסק.

4. אני לא מכיר את המגבר שיש לך, אבל במידה והוא טוב, תתקין אותו ותחבר את הקומפוננטים אליו. חכה לתגובות נוספות.

לדעתי הנ"ל כולל התקנה, ייכנס לך ב 1,500 ש"ח.

בכל מקרה חכה לתגובות נוספות.

עריכה אחרונה על ידי chaimb
פורסם

גם אם המגבר הזה פנטסטי (בכל זאת אולד סקול, מ-1999), הוא חלש מאוד ומפיק רק 25W RMS לערוץ.

http://www.rockfordfosgate.com/rftech/library/1999/3_Amplifiers/MAN2368C_Punch2ch_MAN.pdf

לא יודע אם זה משהו שהייתי "טורח" במיוחד עבור התקנה שלו. ובכל מקרה זה לא בעייתי להוסיף בשלב מאוחר יותר.

לגבי 6X9, אני די בטוח שזה ידרוש חיתוך (אגרסיבי) של המגש מאחור, אבל אם אתה פתוח לענין, הם יוכלו לספק לך קצת יותר באס ממה שרמקול עגול רגיל יספק.

בננוגע לשאר, אני די מסכים עם chimb.

חפש הצעות של המשתמש Audio King על קומפוננטים בתקציב של 400-700 ש"ח.

פורסם

אני חושב שאסע היום לרדיו רפי בבת-ים בהמלצה של חבר .. יש רמקולים של SPG17CS Alpine וGTO 6508C JBL - הבדל של 150 ש"ח ... מה ההבדל ביניהם ?

מה אם הרמקולים האחוריים של פיוניר אינם בגודל 9x6, זה ניכר באיכות פחות מרמקולים 9x6 ? מבחינת איכות הצליל המופקת.

פורסם

ה-JBL הללו הם בעלי התנגדות 2 אוהם. לא הייתי מתקין אותם בחיבור ישיר ל-HU (שיציב עד 4 אוהם לרוב), אלא רק בחיבור למגבר חיצוני.

האלפיין אמורים להיות גם אפשרות טובה.

הייתי בודק גם לגבי פוקאל 165AS, מורל טמפו, פיוניר TS-A1605C, ארק אודיו Xdi 6.2 (ראה ספונסר בדביקים).

היתרון של רמקול 6X9 הוא בדר"כ ביכולת הפקת התדרים הנמוכים יותר, בשל שטח ממברנה גדול יותר.

באופן תאורטי, רמקול עגול יפיק אות סאונד טוב ואיכותי יותר.

פורסם

שלחתי הודעה לArc Audio ISR אבל נראה שהודעה אחרונה הייתה בספטמבר שנה שעברה כך שאולי אינו פעיל יותר ?

התקשרתי לרדיו רפי - שאלתי כמה יעלה להתקין רדיו דיסק וקומפוננט אם אני קונה אצלו.

רדיו דיסק - 100 ש"ח, קומפוננט - 100-150 ש"ח.

נראה לי מחיר קצת מוגזם בהנחה שאני קונה גם את הציוד אצלו, האם אני טועה ?

חבר מהלימודים רוצה לתת לי את הסאב שלו (Nakamichi) ואולי את המגבר PCA שלו (MOS?) בתמורה לכ.מסך r9 280x vaporx משומש.

עקרונית הסאב נראה לי קצת מיותר למטרות שלי, אני מפחד אפילו שאולי הוא "יהרוס" ויזמזם.

מה לגביי המגבר הספציפי ?

פורסם

לא יודע על מה אתה מדבר, הוא פתח הודעה חדשה על מגברים חדשים לפני כמה ימים.

בכל אופן, המפיץ והמתקין של ארק אודיו הוא יוסי אלפין מסדנת http://www.ecaudio.co.il (או תחת המשתמש alpine).

המחירים שציינת נשמעים לי סבירים בהחלט, אבל איני מעודכן במחירי השוק.

המגבר הוא בסיסי ומהמזרח הרחוק, אבל סביר שיתרום קצת. נמכר כחדש ב-650 ש"ח.

הסאב לא יהרוס לדעתי, אבל מייתר התקנה של 6X9. במקרה הגרוע תמיד ניתן להנמיך אותו.

פורסם

דיברתי עם יוסי, אמר שכרגע הקומפוננט הזול שלו מתחיל מ900 ש"ח וההתקנות שלו יקרות.

לא הבנתי מה אמרת שהסאב "מייתר" התקנה של 6X9 ?

כמה יכולה לעלות התקנת מערכת שלמה של מגבר, סאב, רמקולים אחוריים (עגולים\6X9), קומפוננטים ורדיו דיסק ?

בקרש בגאז' שלי לעולם לא היו רמקולים כך שזה "עבודה מאפס" (כך אומרים?).

נראה לי שההתקנה עולה בהתאם להוספת הרכיבים, כך שאעדיף לרכוש את הקומפוננטים הזולים בקטגוריה, כמו ה Pioneer TS-A1605C או ה JBL הזולים יחסית.

HU - את אחד הפיונרים עד 400 ש"ח בלי דיבורית BT, אסתפק בדיבורית Parrot שיש לי. למרות שהתאורה האדומה שלהם מציקה לי קצת.

עדיין לא ראיתי את הרמקולים האחוריים של פיוניר שמביאים לי, אבל אני משער שזה לא 6x9 ולא דגם מתקדם.

פורסם

על איכות משלמים :wink:

כמו שאמרתי קודם, חלק מהרעיון של רמקולים 6X9 הוא לספק טווח תדרים נמוך יותר ממה שמסוגלים אליו רמקולים 6.5 סטנדרטיים.

אם אתה מתקין סאב שכל תפקידו בחיים הוא לספק את טווח התדרים התחתון, היתרון של רמקולים בגודל 6X9 נהיה חסר משמעות ואף עלול להפריע. תוכל עם זאת להתקין רמקולים קטנים יותר, סטנדרטיים, על מנת להשלים לך את הסאונד מאחור (במידה ואתה אכן מעוניין בכך).

בהתאם, בדוק מה האפשרות להתקנת רמקולים בדלתות האחוריות במקום לחתוך את המגש מאחור.

לגבי ה-HU, אישית הייתי מעדיף מכשיר שעושה הכל ולא שני מכשירים שונים. כך בחיבור יחיד תוכל לקיים שיחות, להזרים מוזיקה והכל בשליטה מרכזית תוך השתקה אוטומטית של הרדיו בכניסת שיחה (איני יודע מה הסידור הקיים אצלך כרגע). הדגם המתקדם יותר גם בעל תאורה כחולה (כמדומני) אם זה עוזר.

לגבי הקומפוננטים, עד כמה שידוע לי, הדגמים שהוזכרו לאורך השרשור כולל אלו שייעצתי לחפש לגביהם (להוציא את ה-JBL והארק אודיו), יעבדו באופן סביר גם ללא הגברה חיצונית. שזה משהו שתמיד ניתן להוסיף בשלב מאוחר יותר ולחסוך כעת בעלויות. להוציא אם אתה מחליט להתקין בכל זאת סאב כבר עכשיו. ובכל מקרה מומלץ לנסות לשמוע אותם לפני רכישה.

לגבי מחיר ההתקנה, בצע סקר שוק.

לאחרונה עלה פה תמחור של 200-250 ש"ח להתקנת ר"ד ורמקולים בלבד, ברכישת הציוד במקום.

התקנת מגבר אני מעריך תעלה עוד 100-200 ש"ח ואף יותר, תלוי איכות ערכת ההתקנה (כבלים וכד').

אם אכן תבחר לחתוך את המגש האחורי, אז גם זו תוספת דומה אני מעריך.

בהחלט יתכן שבשקלול כולל, וברכישת הציוד במקום ההתקנה, המחיר הסופי יהיה זול יותר.

קח את הזמן, תמשיך לחקור את הנושא ואל תמהר לרוץ קדימה עם ההתקנה.

פורסם

הרוקפורד הנ"ל הוא מגבר נחמד מאוד ,אני רכשתי את ה 200A4 בשנת 99 בזמנו הוא מאוד מתחמם

אז תתקין אותו במקום מאוורר ,הייתי רוכש Pioneer DEHX7550SD זה מכשיר מאוד מתקדם

וזול ביחס לתמורה מגיע גם עם תאורה משתנה ואתה לא צריך BT כי יש לך דיבורית חיצונית.

אלא אם כן אתה חייב A2DP .

הייתי מבצע את העיסקה עם החבר ולוקח את המגבר PCA MOS 4.175 עם סאב נקמיצי.

רוכש עוד שני זוגות קומפוננטים בסיסיים טובים כרצונך וסוגר עניין.

פורסם

הייתי ברדיו רפי כל היום, שכנעו אותי שעדיף מבחינת טכנית ו"רפואית" לסאונד - להשתמש ב BT של הרדיודיסק ולא בחיצוני, אך לא קריטי - בסוף לקחתי את ה Pioneer Dehx 4750BT ב550 ש"ח.

זוג קומפוננט של JBL, שכחתי את שם הדגם המדוייק ב450 ש"ח.

המחיר שעשו לי על ההתקנה של הכל: מגבר, רדיו דיסק, קומפוננטים ובניית מגש מיוחד ל 6x9 אחוריים (קיבלתי כאלו של Pioneer במתנה מבן-דוד) כולל כבלים, כל זה ב 950 ש"ח.

זה נראה לי סופר יקר אבל חברים אמרו לי שאם עושים עבודה טובה ואיכותית זה מחיר בסדר.

פורסם

הגעתי לשם אחרי משמרת לילה, הייתי פצוץ מעייפות ובלי סוללה חחח ...

בסוף השארתי את הרמקולים האחוריים לפעם אחרת, כשאשים מגבר נפרד לסאב, אחר רמקולים אחוריים למגבר הנוכחי.

סה"כ אני מרוצה מאוד מהתוצאה !

דבר אחד נשאר לסדר; להבין למה אני שומע את עצמי כשאני מדבר בטלפון מה-BT. בדקנו עם שני טלפונים אחרים הכל בסדר רק עם שלי זה ככה. פרט לכך הכל עשר!

כעת שאדע לעתיד; כמה עולה מונובלוק זול בסיסי אבל לא הכי דרעק + חוטים שצריך לחבר רמקולים אחוריים למגבר. ?

פורסם

אני קצת מבולבל עכשיו - מה התקנת בסוף, רק קומפוננט מקדימה ור"ד?

לגבי הענין עם ה-BT, אין לי יותר מדי רעיונות.

אתה משתמש במיקרופון חיצוני, כן? נסה לבדוק אם המיקרופון של הטלפון שלך פועל במקביל במקרה או משהו בסגנון.

ניסיתם לאפס את החיבור גם בטלפון וגם בר"ד?

באיזה מכשיר סלולרי מדובר?

מונובלוק נורמלי כנראה תשיג מאזור ה-1000 ש"ח צפונה. כמובן שאפשרויות ביד2 עשויות להוריד את הרף הזה.

עלות חיווט יכולה להשתנות (איכות, עובי כבלים נדרש וכד'), יש ערכות התקנה בעלות שמתחילה מאזור ה-100 ש"ח צפונה.

פורסם

גלקסי 3. ניסינו גם גלקסי של מישהו ועבד בסדר.

נראה לי שבעבר התקנתי רום והיה שם אפליקצייה שנותנת boost לסאונד יכול להיות זה קשור. אנסה לחפור בזה.

התקנתי: סאב מגבר קומפוננט קדמי ור"ד. בלי אחוריים.

• תוכן חדש...