Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוטף בשיטת שני הדליים. שמפו Mr. Pink. יישמתי אוטם צבע Menzerna PL לפני כחודשיים. משתדל לא לשפשף חזק מידי את הרכב בזמן השטיפה, אבל ישנם לכלוכים שלא יורדים ללא שפשוף חזק - נקודות שחורות ויתושים.

שאלות:

1. מה עושים נגד כתמים אלו? האם פלסטלינה או ספוג תחליפי לפלסטלינה מתאימים למצב זה?

2. כמה ימים לאחר השטיפה הדבר הראשון שמתלכלך זה חזית הרכב מיתושים. איך אפשר לטפל בזה לוקאלית ללא שטיפה מלאה.

3. מתי ליישם אוטם צבע שוב. לפי המוכר כל חודש. לפי היצרן כל כמה חודשים.

4. אשמח לקבל המלצה לחומר לניקוי מושבים מבד. משהו בסיגנון "רסס ונגב" כתחליף למגבון.

5. למה שוטפים ג'אנטים קודם? נראה לי שזה מלכלך את הכפפה על ההתחלה. לא עדיף בסוף?

346046.png
פורסם

שאלת הרבה שאלות חבר :)

אני אתחיל דווקא בג'אנטים - שם הלכלוך הכי קשה, ודורש שפשוף עם מברשת בד"כ. כתוצאה, הרבה ריקושטים נזרקים חזרה לצבע. אתה לא רוצה לשטוף קודם את האוטו, רק כדי שאח"כ תצטרך לשטוף אותו שוב בגלל ששטפת את הג'אנטים בסוף ולכלוך חזר אל הצבע.

בנוסף, אני לא אוהב להגיד "לעולם", אבל זה אחד המקרים הבודדים - לעולם אל תשתמש באותה כפפה שאיתה אתה מנקה את הג'אנטים גם לניקוי הצבע. תשתמש בכפפה (או פשוט מגבת מיקרופייבר פשוטה) ייעודית. אחרת אתה מעלה את הסבירות שלך ליצור סווירלים חדשים וקשים בצבע.

ניקוי מושבים - בד"כ APC עובד מצויין על מושבים מבד. חשוב להשתמש קודם כל בשואב אבק עם עוצמה טובה, ואח"כ לרסס את ה-APC בדילול הנכון (בדר"כ 10:1), לקרצף עם מברשת ולשאוב עם שואב רטוב.

אוטם צבע - אין תאריך פקיעת תוקף מוגדר, זה תלוי בתנאים שהרכב נמצא בהם רוב הזמן (אם האוטו רוב היום נמצא בחנייה תת קרקעית סביר ששכבת האוטם תישחק לאט יותר, למשל). אתה יכול לעשות מבחן קטן - תשפוך מים על מכסה המנוע ותראה האם הם מחליקים במהרה כמו בהתחלה כששמת את האוטם - אם כן, לא צריך שכבה חדשה. אם לא, כדאי לשקול לשים שכבה חדשה.

יתושים - מציע לרסס היטב עם ONR, לתת לזה לשבת דקה שתיים, ואז לשטוף עם זרם מים חזק (אם יש מכונת שטיפה בלחץ - עדיף).

כתמים שחורים - לא בטוח למה אתה מתכוון, אפשר תמונה?

• תוכן חדש...