Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

הרכב אומנם לא אספנות אבל בכל זאת רכב ישן כמעט בן 20 שנעלם מהכביש ואני בכוונה מעדיף לפרסם כאן ולא ביעוץ רכבים

טוב אני בן 28, נוסע בערך 5000 ק"מ בשנה בתוך גוש דן, כרגע נוסע על פיאט 131

בזמן האחרון בא לי רכב עם הגה כוח, מזגן, מערכת וכו' ועוד מעט אני אתחיל לעבוד בוקר ולא אוכל לנסוע עם הפיאט.

חיפשתי הרבה זמן עוד רכב, רכב צרפתי מפנק בסגנון 407\C5\406 עם ק"מ נמוךב10,000-20,000

אך שבוע שעבר הלכתי ברחוב וראיתי מתחת לאיזה בניין מסתתרת לה פיג'ו 405 למכירה יד 1 מאדם זקן,180,000 ק"מ, במצב ממש ויפה כמו חדש, צבע מקורי,טסות מקוריות, הבעלים טוען שיש מזגן בן שנתיים וצמיגים חדשים, הרכב נראה מטופל ושמור מאוד,מנוע נשמע ונראה טוב, בעיות - אור בלוח שעונים לא עובד, דרוש להחליף גומי בבאגז' ויש מעט חלודה מהגומי בקטנה, ולצערי הרכב עם גיר אוטומט, בעיה נוספת הבעלים לא מסכים שינהגו במרכב כי הוא טוען שהביטוח הוא רק לו, והבעיה שצריך לעשות סיבוב לראות עם גיר תקין.

בקיצור הוא דורש 4000 שקל ולא מוכן לרדת, רציתי לתת לו 3000 ולקחת את הרכב איך שהוא ולא רצה לשחרר אותו, בקיצור כדאי לקחת אותו??

עריכה אחרונה על ידי A900

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

לא

ב10-15,000 אתה קונה C5 2005-6 אחרי מתיחת פנים.

אין דיל טוב יותר בשוק המשומשות, בפרט אם אתה פרנקופיל

ויישור קו בסיסי על כל רכב אחר שעולה 4 יביא אותך לשם חיש קל גם ככה..

לדוגמא

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicCar.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=4aad08fbd94745c12e3ace4bd5a662a187e&Code=b7146b8b4df2d51250128e23198516f2

פורסם

כרכב יומיומי שאמור לספק נוחות, בטיחות ואמינות באופן הכלכלי ביותר ,גם במתנה לא הייתי בוחר ברכב הזה.

צרפתיות מזדקנות הופכות עם השנים לבור בלי תחתית של תקלות והוצאות. אולי בהשוואה לפיאט הן נראות אמינות, אבל ל 405 מעולם לא היה קסם צרפתי מיוחד שמצדיק את הסבל, ובאמת חבל על הכסף שתיזרוק.

כרכב יומיומי בתקציב נמוך הייתי בוחר כמעט כל דבר תוצרת יפן, ובכסף שחוסך ממשיך לשמר את ה 131 שהרבה יותר מיוחדת.

נמרוד

פורסם
לא

ב10-15,000 אתה קונה C5 2005-6 אחרי מתיחת פנים.

אין דיל טוב יותר בשוק המשומשות, בפרט אם אתה פרנקופיל

ויישור קו בסיסי על כל רכב אחר שעולה 4 יביא אותך לשם חיש קל גם ככה..

לדוגמא

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicCar.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=4aad08fbd94745c12e3ace4bd5a662a187e&Code=b7146b8b4df2d51250128e23198516f2

אני קצת חולק עליך. סיטרואן C5 אומנם נהנית ממחיר רכישה זול, אך בזכות מחירה כחדשה אגרת הרישוי שלה יקרה יחסית (נדמה לי שהיא מתחילה מקבוצת רישוי 4). בנוסף, רכב צרפתי מזדקן שעמוס לעייפה בחיישנים הוא לא בדיוק מתכון בדוק לחסכון בעלויות והתנהלות יומיומית נינוחה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

תגובה

1. קודם כל אם היא הייתה ידנית הייתי לוקח בלי לחושב פעמים אבל זה מה יש, אין כמעט 405 במצב הזה, להורים שלי הייתה 405 דור 2 ידנית לפני 10 שנים היה כיף של אוטו

2. יש לי שריטה שאני אוהב לקנות רכב מאדם זקן\מבוגר אם היא ראשונה אז בכלל מעולה ואני מחפש רכב שנסע עד 10,000 ק"מ בשנה

3. אני אוהב את הצורה המרובעת המיושנת ויתרון ברכב הזה שאין יותר מידי חיישנים שיכולים להתקלקל כמו ברכב מודרני יותר ואני אשתדל גם לשמר אותה לאספנות בעתיד,אני מאמין שהרבה אספנים קנו את הרכב שלהם עוד בזמן שהוא היה סתם גרוטאה לתפרנים.

4.לא אוהב יפנית, לא אוהב קוריאניות ולא אוהב את כל הסופר מיני האלה שתמיד אוהבים שלהציע אותם, לגבי 407 קופה? חלום חיי אבל יש אולי 2 כאלה בארץ וזה בטח לא בתקציב שלי

5. לגבי סי 5, המכוניות האלה שנמכרות ב10K ל06\2005 זה מכוניות שעברו ליסינג או חרשו עליהם.

עריכה אחרונה על ידי A900

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם

בקיצור הוא דורש 4000 שקל

מה הכוונה דורש?

הוא דרש ממך כסף? איים עליך? ככה סתם בא ודרש כסף? נראה לי שלא נתת את כל הפרטים.

אדם שמוכר רכב לא בא ודורש כסף מאנשים, אלא אם מדובר בעבריין.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אישית אני מאוד אוהב את האוטו ואת הצורה שלו,

לגבי האמינות אני באמת שלא מכיר אבל עצם העובדה שהם נעלמו מהכביש מעידה על חוסר אמינות.

אם חשקה נפשך בצרפתיה אמינה יחסית עם גיר רגיל ובמחיר 5000 ומטה אתה יכול לחפש 106 דור ראשון וליהנות מכל היתרונות של רכב צרפתי, נוח, יפה וכיף בנסיעה, מניסיון.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
אישית אני מאוד אוהב את האוטו ואת הצורה שלו,

לגבי האמינות אני באמת שלא מכיר אבל עצם העובדה שהם נעלמו מהכביש מעידה על חוסר אמינות.

אם חשקה נפשך בצרפתיה אמינה יחסית עם גיר רגיל ובמחיר 5000 ומטה אתה יכול לחפש 106 דור ראשון וליהנות מכל היתרונות של רכב צרפתי, נוח, יפה וכיף בנסיעה, מניסיון.

אבל אני לא נמשך לצורה הזאת (106) אני אוהב רכב גדול ואוהב במיוחד את סדרה 400 של פיג'ו

אולי לא היה אותם כ"כ הרבה מהדור השני, למשל 306 רואים הרבה על הכביש והמנוע זהה ל405 דור 2

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם

אז בניגוד למה שכתוב למעלה, היתה לי במשך שנתיים 405 ידנית ולא היו לי איתה בעיות. רכב מהנה מאוד ונוח.

האוטומטיות היו עייפות.

אתה צריך לקחת בחשבון שכל רכב ישן שתקנה ידרוש תשומת לב.

הסיכון שלך ב 3-4 אלפי שלקים הוא סיכון קטן והרבה יותר קטן מפחת של רכב חדש יותר.

בקש מהאיש לקחת את הרכב לסיבוב איתו כשהוא נוהג. אם הרכב נוסע רבע שעה זה סימן די טוב שתיבת ההילוכים בסדר באותה העת. לא ניתן לבדוק תיבת הילוכים אוטומטית בלי לפרק אותה. גם מכוני בדיקה לא נותנים אחריות למצב תיבת ההילוכים האוטומטית.

השאלה מה עוד צריך לעשות כדי להשמיש את הרכב? מה מצב מערכות ההגה, הבלמים, הפליטה. האם המנוע תקין ואינו מעשן? מתי הטסט?

אם לא תקפוץ למים לא תדע.

שלמה דן גדרון

פורסם (נערך)

היתה לנו 405 חדשה, מודל 93' מנוע 1.8 מוזרק גיר ידני.

הוצאתי אותה מהיבואן, וכמעט נתקעתי בדרך לבית בשל כמות הדלק ש-לובינסקי (היבואן) הואיל (לא) למלא

כעבור שבועיים, נפל החלון נהג החשמלי.

אחרי רבעון, מע' הסירקולציה של המזגן החלה לפעול באופן עצמאי.

הרכב נסע בסדר. לא יותר מכך, והרגיש אנמי וכבד (ולא מדובר ברכב כבד). המנוע (המוזרק) זכור לי כעצלן, חסר מחץ שלא אהב לטפס לסל"ד גבוה.

סה"כ המכונית, שזכורה לי כרכב יפה ומאכזב מבחינה דינמית, היתה בבעלות המשפחה כשש שנים, לא הפגינה בעיות מיוחדות מלבד תקלות חשמל זניחות ומעצבנות. נורות חשמל בלו"ש נשרפו כעבור מס' שנים והוחלפו אצל סיגל (אוו ספידומטרים. אני ממליץ).

השורה האחרונה? הכל עניין של אהבה :)

הרכב 'עושה לך את זה', ומצאת רכב שמור (יד ראשונה, מאדם מבוגר, אשר בצדק מסרב לתת לך לנהוג בלי ביטוח), הסיכון הכספי לא גבוה - ואני, במקומך, הייתי הולך על זה.

עריכה אחרונה על ידי אסף בקר
פורסם

הדור השני של ה 405, שהוצג ב 93', הפגין איכות גימור וייצור ברמה אחרת לגמרי מהדור הראשון, שהיה זוועתי מבחינה זו, כמו כל מכוניות פיג'ו וסיטרואן מסוף שנות ה 80' (למעט הסיטרואן CX).

בדור השני הוחלפו המנועים מוזני המאייד המנועים מוזרקים; הספק מנוע ה 1.6 ירד 94 כ"ס ל 89 כ"ס ואילו מנוע ה 1.9 המעולה הוחלף במנוע 2.0 שקיבל בלוק מנוע מברזל.

ההזרקה החד נקודתית (רב נקודתית ב 1.8 לא עשתה טוב למנוע ה 1.6, וחדוות הסל"ד ותגובת הדוושה המעולה נעלמו ממנו.

בשנים 94' - 95' עבדתי כאחראי טכני בחברת השכרת רכב שהיו לה 20 מכוניות כאלו, בעיקר 1.6 אוטומטיות, והיא זכורה לי כמכונית אמינה מאד, נוחה ומרווחת, אך עצלה ברמה של וולבו 240 עם מנוע 1.8.:-P

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הדור השני, עם מנוע בלוק ברזל (ולא אלומיניום כמו בדור הראשון) הם מכוניות אמינות מאוד, ולזכותן - חפות מהטכנולוגיה המתקדמת והבעייתית לפעמים שהוצגה בפז'ו- סיטרואן כמה שנים מאוחר יותר.

בסה"כ עשו שם מכוניות טובות בשנות ה90, עד שבעשור שלאחר מכן החליטו בפז'ו להפסיק לעשות מכוניות טובות.

לכן, ה405 מהדור השני היו מכוניות טובות בסה"כ. אמינות בסה"כ, אבל רגישות מאוד לטיפול לא מתאים ולהזנחה. אם המכונית טופלה בחלקים איכותיים ובזמן, ובדגש על נוזל קירור - לא צפויות בעיות מיוחדות. לעומת זאת, אם במיכל העודפים אתה מוצא מי ברז, לך משם, ואל תסתכל אחורה.

המערכת היחידה שהכניסו בה בקר ממוחשב שבאמת מטריד, היא המזגן - עם בקר שברוב המכוניות נעקף על ידי גישור חיצוני, ואם לא - זה אילתור שקל לעשות כשיבוא היום ובקר המהירויות ישבוק.

האוטומטיות בסך הכל איטיות ועצלות... מראש לא היה להן הרבה מה להציע גם עם הגיר הידני, והאוטומטי רק גונב כוח. (אני מניח שמדובר על מנוע ה 1.6 90 כ"ס ).

אבל בתור תחבורה יומיומית, רכב סביר לחלוטין, נוח ומתנהג, כמו שלא תמצא באף יפנית באותו סכום. יד ראשונה, זה בכלל טוב, בתנאי שטופלה כהלכה.

אסף.

• תוכן חדש...