Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

אתחיל עם הקדמה קטנה ואז אגיע לשאלה עצמה:

הרכב המדובר הוא סיאט קורדובה 2005, ידנית, מנוע 1.4, 75 כ"ס עם 245,000 ק"מ על השעון.

הרכב נמצא אצלי כבר 5 שנים (עוד מימי כסטודנט). הנסועה השנתית שלי היא בין 20,000 ל-25,000 ק"מ בשנה כאשר רוב הנסיעות הן בכבישים בין עירוניים.

מבחינת טיפולים, הרכב מטופל בקפדנות - עד לאחרונה במוסך מורשה של צ'מפיון ולאחרונה במוסך רון.

אני מבצע טיפול כל 10K ק"מ במקום כל 15K (כלומר 2-3 טיפולים בשנה).

גם אצל רון וגם בצ'מפיון תמיד התפעלו שהרכב במצב מכני מצויין למרות 245K ק"מ שהוא עבר וגילו (10 שנים).

בעוד כחודשיים אני עוזב את המרכז וחוזר לגור בעמק יזרעאל, מה שאומר שהרכב יסע כ-80 ק"מ לכל כיוון לעבודה ובחזרה (סה"כ כ- 160 ק"מ ביום), רובה המוחלט של הנסיעה ימשיך להיות בכביש בין עירוני (בעיקר כביש 6).

בחישוב שעשיתי, הרכב יסע כ-45,000 ק"מ בשנה.

יש לי אפשרות לקחת רכב מהעבודה, אבל מכיוון שאני עדיין אצטרך לשלם על כביש 6 בעצמי, העניין לא כלכלי מבחינתי. לגבי למכור את הרכב ולהחליף בחדש יותר, העניין לא כלכלי גם מכיוון שעקב הקילומטארז' שלו - אם אצליח למכור אותו, זה יהיה בגרושים וכל רכב חדש שאקנה יעבד מערכו מהר מאוד עקב הק"מ הגבוהה שאני אצטרך לנסוע. לכן אני מעוניין לסחוב עם הרכב שלי עוד כ-2 עד 3 שנים, מה שאומר שבתום התקופה הקילומטראז' שלו יעמוד על כ-400K ק"מ. האם מנוע בנזין יכול בכלל להגיע למספרים האלה?

תודה מראש,

מקס

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין על כך תשובה מוחלטת, זה הרבה מזל. אבל, יתכן שבשל העובדה שאתה מקפיד מאוד על התחזוקה השוטפת, המנוע יחזיק כ- 400 אלף ק"מ.

יחד עם זאת, אתה צריך לזכור שברכב יש עוד מערכות מעבר למנוע, שגם להן יש בלאי.

לכן, עצה שלי, תבחר לך מכונית חדישה יותר, מודרנית יותר, בטוחה יותר, יתכן גם שתצרוכת הדלק תהיה נמוכה יותר. בכל זאת, אתה נוהג על רכב עם מנוע מיושן.

בהצלחה

פורסם

בנסועה שלך רכב מהעבודה אמור להשתלם - לגבי עלות כביש 6, לרב המעסיקים מורידים את עלות השימוש בכביש מהברוטו, כך שההנחה יכולה להיות משמעותית (תלוי באחוז המיסוי שלך). במקרה שלך, הייתי ממשיך עם הרכב הנוכחי כמה שיותר, ולאור העבודה שאתה מטפל בו לפי הספר אז בשימוש סביר הוא בהחלט יכול לעבור את ה-400K ק"מ. המנוע הזה הוא מנוע ותיק ומוצלח (להשוואה, מנועי ה-TU המפורסמים של פיג'ו אשר שירתו ב-205 הצבאיות עברו בקלות נסועה זאת תוך שימוש צבאי לא סלחני במיוחד...).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

ביררתי מול המעסיק, הוא לא ישתתף בנסיעות של כביש 6 בשום צורה (אחרת זה אכן היה יכול להיות משתלם).

אני פחות מתלהב מרכב מטעם העבודה בכל מקרה. הפגיעה בהפרשות לתנאים הסוציאלים היא משמעותית למדי (מעבר לפגיעה במשכורת עצמה).

לגבי שאר המכלולים שנשחקים גם. זה ידוע - אני מטפל ומחליף גם אותם כשצריך. לפני כ-20K ק"מ הוחלף קלאץ'. המקורי החזיק מעמד 225,000 ק"מ.

מעבר לכך, פשוט חבל לי למכור את הרכב. לא חושב שאצליח לקבל עליו יותר מ 10,000 ש"ח, זה בדיחה. במיוחד שהרכב שמור מאוד מכנית.

פורסם (נערך)

לפני הרכב הנ"ל הייתי הבעלים של

אופל קורסה 1998, ידנית, עם מנוע 1.4, נמכר עם 230K על השעון.

הרכב היה בן 12 עם מעל ל-200K על השעון כשנסע פעמיים לאילת בחודש אחד, 4 חברה לא קטנים ברכב עם אוהלים וציוד קמפינג, באמצע הדרך ירדנו מהכביש לכיוון אחד הנחלים והרכב נסע "נסיעת שטח" וכל זה ללא שום בעייה. המנוע של האופל באמת היה מיושן, עם 60 כ"ס לדעתי וטופל בצורה הרבה פחות קפדנית ממה שאני מטפל ברכב שלי היום (בכל זאת, הייתי סטודנט) למרות כל זאת, הרכב נמכר עם 230K על השעון בגיל 13. סביר להניח שהוא עוד המשיך לנסוע תקופה לא מבוטלת לאחר מכן.

פורסם

היות והרכב מטופל והנך עירני לכל הפרמטרים (לחץ שמן חום מנוע וכו).

ואם המכונאי שלך מכיר ויודע את העבודה ויודע להסתכל על מכלול לפני שנכשל ולהחליף אותו מבלי לחסוך או חלילה תחזוקת שבר הנפוצה בארצנו אזי אין כל סיבה שהרכב לא יגיע ל500 אלף. המנוע הוא מאוד אמין ראיה לכך אפשר לראות בשטחים ןבכמויות סע תהנה מהרכב חג שמח

פורסם

תסע עליו עד שימות ואז תבדוק כמה יעלה מנוע מיבוא .

לדעתי לא ישרוד מעבר לשנה.

אבל עדיין כדאי כלכלית עבורך ביחס לאלטרנטיבה.

פורסם

אספר 2 סיפורים אישיים,

מאזדה 323 [לא לאנטיס], מנוע 1.6 אשר נרכשה כרכב ראשון בתחילת שנות ה-90.

בשנת 98, אחרי כמעט 6 שנים על הכביש הרכב נמכר כשהמד קילומטר שלו עמד על קצת יותר מחצי מיליון. [ללא בעיות מנוע - המון בעיות אחרות]

דיהטסו אפלאוז 92, נרכשה בשנת 2005 עם 140 אלף, בשנת 2009 נמכרה עם 290 אלף קילומטר [ללא בעיות מנוע]

המכנה המשותף ל-2 המכוניות, נסיעה רגועה תוך שמירה על סל''ד בגבול הסביר וטיפולים כול 10,000 [בצעתי בעצמי].

תשמור על הרכב שלך, תדאג לטפל בכול בעיה לפני שהיא מחמירה ותוכל להשתמש בו עוד מספר שנים ללא בעיה.

פורסם

כל עוד הרכב טוב, מתוחזק היטב ונוסע - סע. במצב כזה - הרווח כולו שלך (לרכב כבר אין ממש ערך כספי, והוא עדיין מביא אותך ממקום למקום בצורה טובה).

ביום שהוא יתחיל לעלות לך יותר ממה שהוא שווה, ותחליט שהגיע הזמן, תחליף.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצטרף לדעתו של איציק נ. סע עליו כל עוד לא יצוץ תיקון ששוה יותר מערך הרכב.

בתנאי מימון של היום להבא הכוונה הייתי במקומך לוקח רכב חדש. עם אחריות יצרן כמובן. עקב נסיעות ארוכות וסבירות לבלאי מואץ יותר. (למרות נסיעות בכביש מהיר). בינתיים סע עם רכבך.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

ראשית אני נוסע כ- 50-60 אלף ק"מ בשנה במסגרת העבודה שלי, לא הרבה כמו נהג מונית אבל די הרבה.

התחלתי בשנת 2006 עם סובארו 86' 4X4 ידנית, הרכב שימש אותי בנוחות אין סופית למרות שהמנוע (אמריקאי*) היה די חלש, קניתי את הרכב ב 250 אלף ק"מ ומכרתי אותו הרבה מעל מחיר הקניה לאחר כשנה עם 300 אלף ק"מ ללא תקלות מיוחדות.

אחריו קניתי אימפרזה 99' 1.6 4X4 ידנית עם 170 אלף ק"מ, הרכב נוסע מאז הרבה מאוד ללא תקלות מנוע/ גיר (דיפרניצאל אחורי הוחלף ב- 350 אלף ק"מ), אני ממשיך לעשות טיפולים שוטפים לפי המלצות היצרן ולא מעבר להן, ב- 500 אלף ק"מ המנוע התחיל לצרוך מעט שמן ומאז ועד היום (570 אלף ק"מ) אין בעיות... הייתה בעיית חימום לא ברורה עקב משאבת מים תקולה לא מזמן וזהו.

במשך שנה וחצי החזקתי הונדה HRV כאשר האימפרזה הייתה נדרשת לבן משפחה, קניתי את הרכב ב 200 אלף ק"מ ומכרתי ב 300 אלף ק"מ ללא בעיות (חוץ ממשולשים קדמיים שאין להשיג...) אך עם ירידת ערך רצינית.

לא מזמן קנינו רכב שני- סקודה פליסיה 1.6 ידנית עם 250 אלף ק"מ שעברה בדיקה לפני קניה באופן נקי למרות היסטוריה של השכרה, אחרי 10 אלף ק"מ בתור רכב שני זה בהחלט רכב טוב, לא הכי יציב אבל עם מנוע חזק ומעט הבעיות (מערכת דלק לא נקיה, מותחן אלטרנטור) נפתרו בקלות כי זה מנוע פולסווגן עם הרבה חלקים בארץ ובחו"ל.

כך שאני לא מתרגש מק"מ גבוה אם הבעלים של הרכב מטפל בו לפי הוראות היצרן וקשוב לתקלות ולא מפחד להוציא כסף עם הרכב.

אני מעדיף לקנות רכב ישן ב5000 ש"ח ולתחזק אותו כ- 2000 ש"ח בשנה מאשר לקנות רכב ב 30,000 ש"ח ולתחזק אותו ב 2000 ש"ח בשנה ועוד להפסיד על הערך שלו במחירון.

פורסם (נערך)

עם נסועה של מעל 3000 קמ בחודש הדלק והתחזקה מתקזזים עם הפגיעה בהפרשות הסוציאליות. תבדוק, כביש 6 תשלם גם עם הרכב הנוכחי וגם עם רכב חברה. תשקול אם לא שווה לך בכל זאת רכב חברה מקבוצת רישוי 2. (208 או ריו או קליאו , משהו עם שווי מס נמוך )

עריכה אחרונה על ידי nepet

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם (נערך)

חישבתי, לצערי הרב גם עם 50K בשנה (וזה בתנאי שהסכם הליסינג בחברה שלי בכלל יאפשר לי לנסוע קילומטארז' כזה), זה משתלם בקושי. בגלל שווי המס, אני אשלם כ-1200 ש"ח יותר, הפגיעה בברוטו תגרור פגיעה של כ-500 ש"ח בחודש בתנאים סוציאלים + התשלום לחברת הליסינג, לא סגור לגבי הסכום הזה אבל אני מניח שזה יצא בסביבות ה-3K?

סה"כ רכב חברה יעלה לי מעל 4000 בחודש. כלומר כמעט 50K בשנה.

כמובן שאת ה-700 ש"ח בחודש לכביש 6 עדיין אצטרך לשלם.

אולי הגיע הזמן לחפש עבודה קרוב יותר לבית...

• תוכן חדש...