Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל עוד זה נוסע, תסע. יכול להחזיק עוד הרבה.

מה שאני ממליץ זה רק דבר אחד: בנסיעה בכביש 6 לא להתפתות ולפתח מהירות של 140 קמ"ש ומעלה כמו שלפעמים נוסעים שם אלא להישאר בתחום הסביר של נניח עד 120 קמ"ש.

מהירות גבוהה וסל"ד גבוה מגדילים את הבלאי משמעותית כשמדובר במנוע קטן בעל הספק נמוך.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוקי, תודה על העצה.

אני לא בטוח שהרכב יגיע ל-140 גם אם ארצה. באיזור ה-120 הוא כבר לא מרגיש כל כל יציב, אז מרבית הנסיעות שלי בכביש מתבצעות ב-100 עד 120 קמ"ש.

אם כבר הזכרת את זה, סל"ד של 2900 ב-100 קמ"ש ו- 3000 ב-110 קמ"ש זה סביר למנוע כזה לדעתך?

פורסם (נערך)

אין דבר כזה אורך חיים לדעתי.

רכב מטופל עם נהג טוב, יחזיק עם בלאי מינימאלי.

לדעתי אם המנוע מגיב טוב ולא אוכל שמן, אין למה לחשוב על להחליף, במיוחד בנסיעה שרובה בבינעירוני.

תקשיב להמלצות שנתנו לך וסע בזהירות.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

המנוע אולי יחזיק אבל קיים בלאי עקב נסועה גבוהה,בולמים,מדחס,רדיאטור לא חסר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נכון יש בלאי לכל המכלולים אבל זה לא שביום אחד צריך להחליף את כולם. אחד מהם אולי יחזיק עוד שנה שני שנתיים ושלישי עוד 7 שנים.

הנקודה היא שיש כאן רכב יחסית מודרני ולא איזה ענתיקה משנת 92, אבל כזה שכבר היום עקב הק"מ הגבוה שווה גרושים.

לטעמת פותח השירשור הכל נכון לעכשיו במצב תקין, אז נוסעים. אם משהו מתקלקל - מתקנים.

אם מתחיל רצף של תקלות והחלפות של מכלולים יקרים - אפשר לחשוב על החלפה.

רכב ליסינג תמיד אפשר לקחת, אם אתה בא וחותם הם מספקים לך רכב גישור עוד באותו יום, עד שמגיע רכב שאתה מזמין.

פורסם

סה"כ רכב חברה יעלה לי מעל 4000 בחודש. כלומר כמעט 50K בשנה.

בהנחה שאתה משלם מס שולי 33% :

שווי מס על 1200 זה 400

אם הברוטו שלך נפגע ב 3000 ש"ח תשלום לחברת הליסינג הנטו שלך נפגע בכ 60% מהסכום -> 1800

ההפרשות הסוציאליות שלך ייפגעו ב 20% מ 3000 (שזה הסכום שירד מהברוטו שלך) -> 600.

סה"כ : 400 + 1800 + 600 = 2800.

אלא אם החישוב שלי שגוי או שאתה במדרגת מס גבוהה יותר .

לא מסתדר לי איך הגעת ל 4000 ש"ח חודש נטו על רכב ליסינג מקבוצה 2 . זה המון .

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

שווי מס 1200 לרכב קבוצה 2 היה בשנת 2003-2004 בערך.

היום שווי מס מחושב לפי מחיר הרכב כחדש, 2.5% ממנו.

רכב שעולה 100 אלף שקל - שווי מס 2500 בחודש. רכב שעולה 120 אלף - שווי מס 3000.

פורסם (נערך)

אני נמצא במדרגה של 31%.

שווי מס של 2500 ש"ח בחודש כמו שבוקי אמר, כלומר + 800 ש"ח למס הכנסה כל חודש.

מבחינת התשלום לליסינג עצמו, מדובר ב כ-3000 ש"ח +- כל חודש.

סה"כ יצא לי 3400 וקצת בחישוב + כביש 6, ובשורה התחתונה (הכל כולל הכל) מדובר ב-4000 ש"ח בחודש (אפילו קצת יותר).

כמובן, בכלל לא בטוח שיאפשרו לי 50K בשנה מבחינת קילומטראז'.

מבחינת הרכב שלי, נכון שהוא עבר הרבה. אבל זה לא שהוא עמד כל חיו בחנייה ופתאום מחר אני אתחיל לבצע בו נסיעות של 200 ק"מ ביום. גם כיום הרכב נוסע כ- 25K בשנה (מעל הממוצע הארצי אם אני לא טועה) ולפני לא הרבה זמן נסע יותר מ-30K בשנה (נצרת עילית - רעננה לעבודה 3-4 פעמים בשבוע) ושאר הזמן (נצרת עילית - כרמיאל - חיפה ללימודים).

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
פורסם

אני פעם בדקתי אפשרות לקחת ליסינג ל 50.000 ק"מ בשנה. לא פשוט.

מעל 35.000 בשנה מבקשים תוספת תשלום על כל ק"מ חריגה מה שהופך את כל העסק ללא משתלם.

זה כשמדובר בבן אדם פרטי או עסק קטן שיש לו רכב אחד או 2-3 מכוניות.

בחברה שיש לה 1000 מכוניות בליסינג יכול להיות שזה עובד אחרת.

בנוסף מעסיק שלך צריך להיות מוכן לשלם על הדלק ללא הגבלה, וגם זה לא אפשרי בחלק מהחברות, יש הגבלות שונות.

פורסם (נערך)

אני עובד בחברת הייטק קטנה (כ-200 עובדים בישראל ועוד כ-50 בשאר העולם). אין לחברה צי רכב עד כמה שידוע לי אלא הסכם עם חברת ליסינג כזאת או אחרת.

עוד לא יצא לי לדבר עם ה-HR בחברה, אבל סביר להניח שיגידו לי שזאת הבעייה שלי. כשהתחלתי לעבוד בחברה, דיברנו על נסיעות של 40 ק"מ ביום לכיוון (שכרתי דירה בנתניה והעבודה בהוד השרון) והתשלום עליהם (שאני אכן מקבל).

לא חושב שהחברה תסכים לשלם לי על נסיעות של 170-200 ק"מ ביום, בטח שלא על נסיעות בכביש 6.

האבסורד הוא שמבחינת הזמן, נסיעה מנתניה להוד השרון בבוקר (כביש 2 ו-5) יכולה לקחת לי שעה ואפילו 1:15 בימים פקוקים במיוחד. נסיעה מאזור עמק יזראעל (לאן שאני עובר בקרוב) דרך כביש 65 ו-6 לוקחת פחות משעה במידה ויוצאים מהבית בשעה 9:00 או אחרי (מנסיעות שיצא לי לעשות). כלומר מבחינת הזמן על הכביש, אין הבדל. רק מבחינת הק"מ שאני עובר.

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
פורסם

כן, יש מצב שגם מבחינת הבלאי של הרכב אין הבדל, אבל כשהם באים למכור אותו אחרי 3 שנים, עם 60-70 אלף ק"מ נמכר בקלות ובמחיר טוב, בזמן ש 150 אלף ק"מ הם נאלצים למכור מאוד בזול או מעבירים לסוחרים עוד יותר בזול.

וגם טיפולים שנעשים על פי ק"מ עולים יותר - 3 טיפולים בשנה במקום אחד או אחד וחצי.

• תוכן חדש...