Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד מונדאו (עד לשנתון 2007).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

לאחרונה עלתה בראשי מחשבה להחליף את הפונטו (2001) במונדאו סביב השנתונים 2005-2007.

לפי מה שראיתי, המונדאו נסחרות במחירים נמוכים יחסית, כשאפשר למצוא לא מעט רכבים בשנתונים אלו

עם נתונים שנראים טובים במחיר של פחות מ 20,000 ש"ח.

מבחינת בעד ונגד, בעד:

- רכב מאוד מרווח.

- איכות נסיעה גבוהה בהרבה.

- בטיחות ברמה הרבה יותר קרובה לרכבים משפחתיים שנמכרים היום לעומת מה שיש לי.

נגד:

- צריכת דלק גבוהה יותר יותר (רוב הנסיעות מחוץ לעיר כך שזה פחות קריטי).

- עלויות אחזקה גבוהות יותר (ביטוח מקיף ותיקונים).

אשמח לשמוע את דעתכם, בנוסף אשמח לשמוע האם יש סיבה (מוצדקת או לא) לכך שהמונדאו נסחרת במחיר נמוך

יחסית.

הרכב קל/מסובך לטיפול עצמי?

עד כמה יש נגישות לחלפים עבור רכב זה?

פורסם (נערך)

יש לי 2 מכוניות כאלה - אחד 2007, אחד 2002.

2002 אצלי כבר שנה. תקלות משביתות בנתיים היו הגיר והסטרטר, והוא נסע איתי 30,000 קילומטר. מלבד אלה החלפתי גם תושבת מנוע ובולמי זעזועים.

חוץ מזה הוא נוסע כמו חדש. חזק, נוח, מפנק, פשוט אוטו מעולה.

בנוגע לצריכת דלק - בעיר הוא בולע דלק כמו חמור 1:7 זה טוב, בחוץ הוא דווקא ממש חסכוני פעם אחת הגעתי איתו בתנאים קיצוניים (נסיעה רציפה ב-90 קמ"ש) ל-1:16. בגדול בחוץ הוא אוכל בערך 1:14-13 בתנאים רגילים.

אני מאמין שבנסיעה רגועה יותר אתה תקבל צריכת דלק עדיפה.

ה-2007 לא שלי אז אני לא כל כך יכול לחוות דעת עליו, נמצא חצי שנה, עבר 20,000 קילומטר, בינתיים ללא תקלות.

למה הוא זול? כי ישראלים אוהבים יפני, הרי האוטו זהה למאזדה 6.

לגבי חלקים , לא היתי צריך כל כך הרבה, אבל מה שהיתי צריך היה.

מה שכן , ב-eBay יש בלי סוף חלקים (הכל באנגליה)

רק תוודא שאתה מביא משהו במצב טוב כי לא נעים ליפול עם רכב אירופאי!

דברים שכדי לבדוק במיוחד: מנעול מכסה מנוע, מצב בלם יד, תיבת הילוכים.

דבר נוסף , ממליץ לך לקנות משנת 2004 ולא 2002,2003 כי בשנת 2004 הוא עבר מתיחת פנים וסביר להניח שתיקנו שם כל מני מחלות ילדות של הדגם.

ותהנה כי הוא באמת אוטו מעולה!

עריכה אחרונה על ידי nimrod7676

פורסם

תודה רבה על הפירוט הרב, זה מאוד עוזר לי.

אני בכיוון של לחפש שנתון 2006 או 2007, אבל גם 2005 אפשרית.

אשמח לשמוע דעות נוספות, כמו גם אשמח לדעת עד כמה הרכב הזה מסובך לטיפול עצמאי.

לגבי אמינות אירופאית - אני נוסע בפיאט עכשיו ;-) .

אם למישהו יש הצעות נוספות למה כדאי לשים לב בבדיקת דגם זה, כמובן שמאוד אשמח לשמוע.

פורסם

בכיף. בנוגע לטיפולים, לא יודע למה אתה מתכוון, אבל יש בחור ביוטיוב שמראה בדיוק איך מחליפים כלמני דברים, ראיתי סרטון אחד בנוגע להחלפת שמן ונראה שזה דיי מפורט.

https://www.youtube.com/results?search_query=peter+finn+ford+mondeo

אני מקווה שזה יכול לעזור לך.

פורסם

בתור בעלים לשעבר של מונדאו 2002 זה רכב מעולה נוח ומפנק בצורה לא רגילה, אבל יש לו מחלה אחת, האלטרנטור נוטה לשבוק כל חצי שנה. האומנם השיפוץ עולה 500 ש"ח ועדיין לא מחזיק אבל זה שווה את זה.

פורד מונדיאו בורח מהטראומה של הפונטו הקסם שבמכוניות!!!

פורד פוקוס מנוע 2.0 אוטו מצויין חלום של אוטו!!!

אני החלטתי פורד זה הרכב שילוו אותי כל החיים!!!

פורסם
שלום חברים

לאחרונה עלתה בראשי מחשבה להחליף את הפונטו (2001) במונדאו סביב השנתונים 2005-2007.

לפי מה שראיתי, המונדאו נסחרות במחירים נמוכים יחסית, כשאפשר למצוא לא מעט רכבים בשנתונים אלו

עם נתונים שנראים טובים במחיר של פחות מ 20,000 ש"ח.

מבחינת בעד ונגד, בעד:

- רכב מאוד מרווח.

- איכות נסיעה גבוהה בהרבה.

- בטיחות ברמה הרבה יותר קרובה לרכבים משפחתיים שנמכרים היום לעומת מה שיש לי.

נגד:

- צריכת דלק גבוהה יותר יותר (רוב הנסיעות מחוץ לעיר כך שזה פחות קריטי).

- עלויות אחזקה גבוהות יותר (ביטוח מקיף ותיקונים).

אשמח לשמוע את דעתכם, בנוסף אשמח לשמוע האם יש סיבה (מוצדקת או לא) לכך שהמונדאו נסחרת במחיר נמוך

יחסית.

הרכב קל/מסובך לטיפול עצמי?

עד כמה יש נגישות לחלפים עבור רכב זה?

לגבי מקיף, לרכב בפחות מ20,000 אלף לא עושים מקיף, תקנה צ'נדל וזהו למרות שלא נראה לי שמישהו יגנוב מונדאו

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
בכיף. בנוגע לטיפולים, לא יודע למה אתה מתכוון, אבל יש בחור ביוטיוב שמראה בדיוק איך מחליפים כלמני דברים, ראיתי סרטון אחד בנוגע להחלפת שמן ונראה שזה דיי מפורט.

https://www.youtube.com/results?search_query=peter+finn+ford+mondeo

אני מקווה שזה יכול לעזור לך.

תודה נמרוד, אם ארכוש רכב זה בהחלט אעבור על הסרטונים :-) .

בתור בעלים לשעבר של מונדאו 2002 זה רכב מעולה נוח ומפנק בצורה לא רגילה, אבל יש לו מחלה אחת, האלטרנטור נוטה לשבוק כל חצי שנה. האומנם השיפוץ עולה 500 ש"ח ועדיין לא מחזיק אבל זה שווה את זה.

תודה על העצה, האם ישנם סימנים מקדימים בהם אני יכול להבחין ולדעת שהאלטרנטור בסוף חייו?

לגבי מקיף, לרכב בפחות מ20,000 אלף לא עושים מקיף, תקנה צ'נדל וזהו למרות שלא נראה לי שמישהו יגנוב מונדאו

אבדוק לגבי עלות המקיף. עד היום אני מבוטח רק בחובה + צד ג', אך ברכב הנוכחי זה חד משמעית לא משתלם לבטח במקיף, לגבי המונדאו צריך לבדוק (עלות הביטוח למול המחירון).

תודה רבה על התשובות, אם יש למישהו עצות והצעות נוספות לגבי רכב זה וגם למה כדאי לשים לב במהלך הרכישה, אודה אם תרשמו זאת :-) .

פורסם

אשמח לדעות נוספות, בעיקר לגבי הדברים הבאים:

- על מה לשים דגש בבדיקת מונדאו? (למשל בפונטו ספייס אני הייתי ממליץ לבדוק שהשתמשו בנוזל קירור פראפלו ושההגה תקין,

כולל מצב CITY, מה תמליצו לבדוק במונדאו?).

- עדויות נוספות (מניסיון) לגבי צריכת דלק עירונית, בינעירונית ומשולבת.

- מחלות מוכרות (בנוסף לאלטרנטור שצוין פה, אגב יש לי איך לבדוק את תקינותו?)

- עצות רלוונטיות נוספות.

אני לא מכיר רכב זה, כך שכל עצה והמלצה בהחלט תסייע לי.

תודה :-)

פורסם

שמע , עצה ידידותית , כתבתי מה שכתבתי כי אני פשוט חולה על האוטו , וקצת שכחתי מהעובדות,

אבל עוד חלק הלך לי ואני חוזר לקרקע ..

עשה לעצמך טובה ותיקח אך ורק משנתון 2007 וקילומטראז נמוך!! אם לא אתה תאכל הרבה חצץ עם הרכב הזה!

הוא מעולה כשהוא עובד ואין שני לו - אבל כשהוא מתקלקל אתה לא יוצא מזה!

פורסם

אורות מרצדים לוח שעונים מרצד נפילות מתח במקרה של הדלקה של הרבה צרכנים כמו מזגן עם מפשיר אדים אחורי ומערכת שמע תרגיש זאת.

פורד מונדיאו בורח מהטראומה של הפונטו הקסם שבמכוניות!!!

פורד פוקוס מנוע 2.0 אוטו מצויין חלום של אוטו!!!

אני החלטתי פורד זה הרכב שילוו אותי כל החיים!!!

פורסם
שמע , עצה ידידותית , כתבתי מה שכתבתי כי אני פשוט חולה על האוטו , וקצת שכחתי מהעובדות,

אבל עוד חלק הלך לי ואני חוזר לקרקע ..

עשה לעצמך טובה ותיקח אך ורק משנתון 2007 וקילומטראז נמוך!! אם לא אתה תאכל הרבה חצץ עם הרכב הזה!

הוא מעולה כשהוא עובד ואין שני לו - אבל כשהוא מתקלקל אתה לא יוצא מזה!

תודה, אכן הכיוון הוא אם לקנות אז כניראה לחפש אחת שמורה מ 06-07.

אורות מרצדים לוח שעונים מרצד נפילות מתח במקרה של הדלקה של הרבה צרכנים כמו מזגן עם מפשיר אדים אחורי ומערכת שמע תרגיש זאת.

תודה רבה, אשים לב לכך.

• תוכן חדש...